Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny a myślicie, że w moim przypadku uda się wymigać od iui? Dla mnie to jest bez sensu, a tyle kasy muszę na to wyłożyć.
6 stymulacji, z czego:
- jedna przerwana, bo było ponad 5 pęcherzy dominujących
- dwie na Letrozolu - owulki brak
- jedna na samym Menopurze - dużo dawek - cała stymulacja wyniosła mnie 2 tyś. Owulka była - 2 pęcherze i dupa
- dwie stymulacje na kombinacji cło + menopur - 2-3 pęcherze pęknięte i dupa.
Hsg w marcu - wszystko ok.
Temat starań wraca do mnie jak boomerang. Kurde nie chcę iui, bo skuteczność tej metody jest... wiecie jaka. U mnie będzie to zapewne na gonadotropinach, czyli 2 tyśki...
A to już duży wkład do in vitro. Idę w piątek do dr W i chcę opracować plan działania. Jak obejść te iui? Dr W jest z tych, którzy preferują iui czy raczej konkretne działania?malgos741 lubi tę wiadomość
-
Nadziejka88 cudowne wieści, kochana trzymam kciuki za wysoką bete. Aż się poryczałam... ale to z radości &&&
nadziejka88 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
nadziejka88 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b0cfe69e408.jpg
Nie wiem czy mi się uda wstawić. Sikaniec z 3 nad ranem bo akurat poszłam do łazienki. Kreska od razu sie pokazala. Mąż juz wie.
Beta to tylko formalnoscnadziejka88 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ena wrote:Dziewczyny a myślicie, że w moim przypadku uda się wymigać od iui? Dla mnie to jest bez sensu, a tyle kasy muszę na to wyłożyć.
6 stymulacji, z czego:
- jedna przerwana, bo było ponad 5 pęcherzy dominujących
- dwie na Letrozolu - owulki brak
- jedna na samym Menopurze - dużo dawek - cała stymulacja wyniosła mnie 2 tyś. Owulka była - 2 pęcherze i dupa
- dwie stymulacje na kombinacji cło + menopur - 2-3 pęcherze pęknięte i dupa.
Hsg w marcu - wszystko ok.
Temat starań wraca do mnie jak boomerang. Kurde nie chcę iui, bo skuteczność tej metody jest... wiecie jaka. U mnie będzie to zapewne na gonadotropinach, czyli 2 tyśki...
A to już duży wkład do in vitro. Idę w piątek do dr W i chcę opracować plan działania. Jak obejść te iui? Dr W jest z tych, którzy preferują iui czy raczej konkretne działania?
Ena, a nie możesz po prostu powiedzieć, że nie chce iui? Że wolicie odłożyć pieniądze na in vitro? 2 tys. do naprawdę duża kwota. Nam też wyszło gdzieś tyle przy ostatnim iui z gonadropinami i nic z tego nie wyszło. Drugi raz bym się na to nie zdecydowała. Odłożyłabym w czasie starania i uzbierała resztę kwoty.
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Ena jeżeli tak czujesz i jesteście zdecydowani na ivf to stanowczo powiedz dr ze iui nie chcesz i nie widzisz w tym sensu.
My mieliśmy tylko kilka stymulacji clo bez iui i od razu podjęliśmy decyzję o ivf ( duza w tym zasluga "mojego prywatnego dr")
Z perspektywy czasu wiem, ze byla to najlepsza decyzja w naszym życiu.
Pamiętaj jednak, ze ivf to niesamowite obciążenie dla organizmu a jeszcze wieksze dla psychiki i niczego nie wolno byc pewnym bo upadek boli bardziej niz przy "zwykłych" stymulacjach.
Tak czy inaczej dr niczego nie moze wam zabronić.
A przed cala procedura bardzo bardzo polecam jakis odpoczynek z dala od lekarzy i myślenia o dziecku22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualnyNadziejka dzielna Dziewczyna z Ciebie ze aż do dziś wytrzymałas, gratuluję Wam serdecznie i trzymam kciuki, aby Skarbek z Wami został
Gosia , Malawiki teraz czekamy na Wasze takie wyniki &&
Ena fajnie ze chcecie walczyć dalej, po ostatnich wynikach in vitro na naszym forum, widać , że warto
Juz coraz mniej Nas staraczek- szczęście wygrywa!Gosia321, nadziejka88, [email protected] lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ena wrote:Dziewczyny a to nie jest tak, że aby dostać leki z refundacją to trzeba ileś tych iui zaliczyć?
Laura - odpoczynek bez dzieci w tle nie wchodzi w grę. Zuza i mój podopieczny mnie potrzebują
Chodzilo mi bardziej o odpoczynek od starań, tak zeby glowa odpoczela. Nie wiem, chyba nie umiem tak latwo moich myśli tu przekazac
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Ena nie trzeba. Kryterium do refundacji jest wiek poniżej 40 amh powyżej 0,7 i fsh poniżej 15,00 nie wiem czy jak juz miałaś refundowane do stymulacji to sie liczy pierwsze podejscie (trzeba dopytać lekarza) bo ogólnie refundacja przysługuje trzy razy i przy podejściu sie wypełnia ankietę czy i kiedy byly brane leki refundowane.
-
Ena wrote:Dziewczyny a to nie jest tak, że aby dostać leki z refundacją to trzeba ileś tych iui zaliczyć?
Laura - odpoczynek bez dzieci w tle nie wchodzi w grę. Zuza i mój podopieczny mnie potrzebują
Refundacja zależy chyba od amh i wieku."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
nick nieaktualny
-
ona84 wrote:Nadziejka to co dzis o3 w nocy tez zobaczylas pierwszy ra2kreski?
Tak pierwszy raz w zyciu. Po wszystkich staraniach i po dwóch iui byla biel vizira a dzisiaj mila niespodzianka.ana1122, Asia08, [email protected], malgos741 lubią tę wiadomość
-
nadziejka88 wrote:Tak pierwszy raz w zyciu. Po wszystkich staraniach i po dwóch iui byla biel vizira a dzisiaj mila niespodzianka.
-
nick nieaktualnyLura82 wrote:Nie jest tak lub jakoś to omijaja.
Chodzilo mi bardziej o odpoczynek od starań, tak zeby glowa odpoczela. Nie wiem, chyba nie umiem tak latwo moich myśli tu przekazac
Na razie mam pomysł, kto mi ewentualnie pomoże finansowo.Makumba, ana1122, Izaura, Asia08 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki,dziękuję za pamięć.
Nadziejka super hiper ze się udało, cudne dwie kreseczki,gratuluję przyszłej mamie.
Ja po wczorajszej punkcji wracam do normy,pobrali 12 jajek.Brzuch jeszcze boli i plamienie.W czwartek tranafer-święto może to dobry znak. Zostajemy na noc.asiastokrota, Izaura, nadziejka88, Gosia321, Makumba, eni33, ana1122, e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902