X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślicie, że w moim przypadku uda się wymigać od iui? Dla mnie to jest bez sensu, a tyle kasy muszę na to wyłożyć.

6 stymulacji, z czego:
    - jedna przerwana, bo było ponad 5 pęcherzy dominujących
    - dwie na Letrozolu - owulki brak
    - jedna na samym Menopurze - dużo dawek - cała stymulacja wyniosła mnie 2 tyś. Owulka była - 2 pęcherze i dupa
    - dwie stymulacje na kombinacji cło + menopur - 2-3 pęcherze pęknięte i dupa.

Hsg w marcu - wszystko ok.

Temat starań wraca do mnie jak boomerang. Kurde nie chcę iui, bo skuteczność tej metody jest... wiecie jaka. U mnie będzie to zapewne na gonadotropinach, czyli 2 tyśki...
    A to już duży wkład do in vitro. Idę w piątek do dr W i chcę opracować plan działania. Jak obejść te iui? Dr W jest z tych, którzy preferują iui czy raczej konkretne działania?

malgos741 lubi tę wiadomość

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka88 cudowne wieści, kochana trzymam kciuki za wysoką bete. Aż się poryczałam... ale to z radości &&&

nadziejka88 lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b0cfe69e408.jpg

Nie wiem czy mi się uda wstawić. Sikaniec z 3 nad ranem bo akurat poszłam do łazienki. Kreska od razu sie pokazala. Mąż juz wie.
    Nadziejka super piekna 2 kreska gratulacje :*
    Beta to tylko formalnosc :)

nadziejka88 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Dziewczyny a myślicie, że w moim przypadku uda się wymigać od iui? Dla mnie to jest bez sensu, a tyle kasy muszę na to wyłożyć.

6 stymulacji, z czego:
    - jedna przerwana, bo było ponad 5 pęcherzy dominujących
    - dwie na Letrozolu - owulki brak
    - jedna na samym Menopurze - dużo dawek - cała stymulacja wyniosła mnie 2 tyś. Owulka była - 2 pęcherze i dupa
    - dwie stymulacje na kombinacji cło + menopur - 2-3 pęcherze pęknięte i dupa.

Hsg w marcu - wszystko ok.

Temat starań wraca do mnie jak boomerang. Kurde nie chcę iui, bo skuteczność tej metody jest... wiecie jaka. U mnie będzie to zapewne na gonadotropinach, czyli 2 tyśki...
    A to już duży wkład do in vitro. Idę w piątek do dr W i chcę opracować plan działania. Jak obejść te iui? Dr W jest z tych, którzy preferują iui czy raczej konkretne działania?

Ena, a nie możesz po prostu powiedzieć, że nie chce iui? Że wolicie odłożyć pieniądze na in vitro? 2 tys. do naprawdę duża kwota. Nam też wyszło gdzieś tyle przy ostatnim iui z gonadropinami i nic z tego nie wyszło. Drugi raz bym się na to nie zdecydowała. Odłożyłabym w czasie starania i uzbierała resztę kwoty.

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena jeżeli tak czujesz i jesteście zdecydowani na ivf to stanowczo powiedz dr ze iui nie chcesz i nie widzisz w tym sensu.
    My mieliśmy tylko kilka stymulacji clo bez iui i od razu podjęliśmy decyzję o ivf ( duza w tym zasluga "mojego prywatnego dr")
    Z perspektywy czasu wiem, ze byla to najlepsza decyzja w naszym życiu.
    Pamiętaj jednak, ze ivf to niesamowite obciążenie dla organizmu a jeszcze wieksze dla psychiki i niczego nie wolno byc pewnym bo upadek boli bardziej niz przy "zwykłych" stymulacjach.
    Tak czy inaczej dr niczego nie moze wam zabronić.
    A przed cala procedura bardzo bardzo polecam jakis odpoczynek z dala od lekarzy i myślenia o dziecku

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka dzielna Dziewczyna z Ciebie ze aż do dziś wytrzymałas, gratuluję Wam serdecznie i trzymam kciuki, aby Skarbek z Wami został

Gosia , Malawiki teraz czekamy na Wasze takie wyniki &&

Ena fajnie ze chcecie walczyć dalej, po ostatnich wynikach in vitro na naszym forum, widać , że warto :)

Juz coraz mniej Nas staraczek- szczęście wygrywa!

Gosia321, nadziejka88, [email protected] lubią tę wiadomość

• ona84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka super.Tez bym chciala zobaczyc2kreski bo do tej pory nie widzialam nigdy

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 tego ci życzę. Dziwne uczucie. Mój mąż sie smial ze jak to dwie kreski - ze chyba jakiś test zepsuty bo wszystkie zawsze pokazują jedna kreskę i chyba nie produkują takich ktore pokazują dwie :)

asiastokrota, Makumba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to nie jest tak, że aby dostać leki z refundacją to trzeba ileś tych iui zaliczyć?

Laura - odpoczynek bez dzieci w tle nie wchodzi w grę. Zuza i mój podopieczny mnie potrzebują

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Dziewczyny a to nie jest tak, że aby dostać leki z refundacją to trzeba ileś tych iui zaliczyć?

Laura - odpoczynek bez dzieci w tle nie wchodzi w grę. Zuza i mój podopieczny mnie potrzebują
    Nie jest tak lub jakoś to omijaja.

Chodzilo mi bardziej o odpoczynek od starań, tak zeby glowa odpoczela. Nie wiem, chyba nie umiem tak latwo moich myśli tu przekazac :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena nie trzeba. Kryterium do refundacji jest wiek poniżej 40 amh powyżej 0,7 i fsh poniżej 15,00 nie wiem czy jak juz miałaś refundowane do stymulacji to sie liczy pierwsze podejscie (trzeba dopytać lekarza) bo ogólnie refundacja przysługuje trzy razy i przy podejściu sie wypełnia ankietę czy i kiedy byly brane leki refundowane.

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:

Refundacja zależy chyba od amh i wieku.

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka88 jeszcze nie korzystałam z leków refundowanych.

Dziewczyny dzięki za podpowiedzi. Zobaczmy co dr W.

Nadziejka88 fajnie, że się wam udało. Brawo brawo

• ona84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka to co dzis o3 w nocy tez zobaczylas pierwszy ra2kreski?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka o jeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!
    Na na na na nana na!!!!!
    :D :D :D

nadziejka88, Asia08 lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena Ty płacisz, Ty wymagasz. Program rządowy i IUI się (niestety) skończyły.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Nadziejka to co dzis o3 w nocy tez zobaczylas pierwszy ra2kreski?

Tak pierwszy raz w zyciu. Po wszystkich staraniach i po dwóch iui byla biel vizira a dzisiaj mila niespodzianka.

ana1122, Asia08, [email protected], malgos741 lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Tak pierwszy raz w zyciu. Po wszystkich staraniach i po dwóch iui byla biel vizira a dzisiaj mila niespodzianka.
    Fajnie. ivf jest naprawdę dobra metoda gdyz dużo parom pomaga:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Nie jest tak lub jakoś to omijaja.

Chodzilo mi bardziej o odpoczynek od starań, tak zeby glowa odpoczela. Nie wiem, chyba nie umiem tak latwo moich myśli tu przekazac :)
    Wiem, co ci chodzi. Niestety nie umiem wyłączyć psychiki na tę kwestię. Dodatkowo jaj widzę codziennie Zuzkę i wiem, z czym się to macierzyństwo wiąże, to chcę więcej, jeszcze raz przeżyć ciążę, poród...

Na razie mam pomysł, kto mi ewentualnie pomoże finansowo.

Makumba, ana1122, Izaura, Asia08 lubią tę wiadomość

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki,dziękuję za pamięć.
    Nadziejka super hiper ze się udało, cudne dwie kreseczki,gratuluję przyszłej mamie.
    Ja po wczorajszej punkcji wracam do normy,pobrali 12 jajek.Brzuch jeszcze boli i plamienie.W czwartek tranafer-święto może to dobry znak. Zostajemy na noc.

asiastokrota, Izaura, nadziejka88, Gosia321, Makumba, eni33, ana1122, e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ