Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślicie, że w moim przypadku uda się wymigać od iui? Dla mnie to jest bez sensu, a tyle kasy muszę na to wyłożyć.

6 stymulacji, z czego:
    - jedna przerwana, bo było ponad 5 pęcherzy dominujących
    - dwie na Letrozolu - owulki brak
    - jedna na samym Menopurze - dużo dawek - cała stymulacja wyniosła mnie 2 tyś. Owulka była - 2 pęcherze i dupa
    - dwie stymulacje na kombinacji cło + menopur - 2-3 pęcherze pęknięte i dupa.

Hsg w marcu - wszystko ok.

Temat starań wraca do mnie jak boomerang. Kurde nie chcę iui, bo skuteczność tej metody jest... wiecie jaka. U mnie będzie to zapewne na gonadotropinach, czyli 2 tyśki...
    A to już duży wkład do in vitro. Idę w piątek do dr W i chcę opracować plan działania. Jak obejść te iui? Dr W jest z tych, którzy preferują iui czy raczej konkretne działania?

malgos741 lubi tę wiadomość

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka88 cudowne wieści, kochana trzymam kciuki za wysoką bete. Aż się poryczałam... ale to z radości &&&

nadziejka88 lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b0cfe69e408.jpg

Nie wiem czy mi się uda wstawić. Sikaniec z 3 nad ranem bo akurat poszłam do łazienki. Kreska od razu sie pokazala. Mąż juz wie.
    Nadziejka super piekna 2 kreska gratulacje :*
    Beta to tylko formalnosc :)

nadziejka88 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Dziewczyny a myślicie, że w moim przypadku uda się wymigać od iui? Dla mnie to jest bez sensu, a tyle kasy muszę na to wyłożyć.

6 stymulacji, z czego:
    - jedna przerwana, bo było ponad 5 pęcherzy dominujących
    - dwie na Letrozolu - owulki brak
    - jedna na samym Menopurze - dużo dawek - cała stymulacja wyniosła mnie 2 tyś. Owulka była - 2 pęcherze i dupa
    - dwie stymulacje na kombinacji cło + menopur - 2-3 pęcherze pęknięte i dupa.

Hsg w marcu - wszystko ok.

Temat starań wraca do mnie jak boomerang. Kurde nie chcę iui, bo skuteczność tej metody jest... wiecie jaka. U mnie będzie to zapewne na gonadotropinach, czyli 2 tyśki...
    A to już duży wkład do in vitro. Idę w piątek do dr W i chcę opracować plan działania. Jak obejść te iui? Dr W jest z tych, którzy preferują iui czy raczej konkretne działania?

Ena, a nie możesz po prostu powiedzieć, że nie chce iui? Że wolicie odłożyć pieniądze na in vitro? 2 tys. do naprawdę duża kwota. Nam też wyszło gdzieś tyle przy ostatnim iui z gonadropinami i nic z tego nie wyszło. Drugi raz bym się na to nie zdecydowała. Odłożyłabym w czasie starania i uzbierała resztę kwoty.

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena jeżeli tak czujesz i jesteście zdecydowani na ivf to stanowczo powiedz dr ze iui nie chcesz i nie widzisz w tym sensu.
    My mieliśmy tylko kilka stymulacji clo bez iui i od razu podjęliśmy decyzję o ivf ( duza w tym zasluga "mojego prywatnego dr")
    Z perspektywy czasu wiem, ze byla to najlepsza decyzja w naszym życiu.
    Pamiętaj jednak, ze ivf to niesamowite obciążenie dla organizmu a jeszcze wieksze dla psychiki i niczego nie wolno byc pewnym bo upadek boli bardziej niz przy "zwykłych" stymulacjach.
    Tak czy inaczej dr niczego nie moze wam zabronić.
    A przed cala procedura bardzo bardzo polecam jakis odpoczynek z dala od lekarzy i myślenia o dziecku

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka dzielna Dziewczyna z Ciebie ze aż do dziś wytrzymałas, gratuluję Wam serdecznie i trzymam kciuki, aby Skarbek z Wami został

Gosia , Malawiki teraz czekamy na Wasze takie wyniki &&

Ena fajnie ze chcecie walczyć dalej, po ostatnich wynikach in vitro na naszym forum, widać , że warto :)

Juz coraz mniej Nas staraczek- szczęście wygrywa!

Gosia321, nadziejka88, [email protected] lubią tę wiadomość

• ona84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka super.Tez bym chciala zobaczyc2kreski bo do tej pory nie widzialam nigdy

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 tego ci życzę. Dziwne uczucie. Mój mąż sie smial ze jak to dwie kreski - ze chyba jakiś test zepsuty bo wszystkie zawsze pokazują jedna kreskę i chyba nie produkują takich ktore pokazują dwie :)

asiastokrota, Makumba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to nie jest tak, że aby dostać leki z refundacją to trzeba ileś tych iui zaliczyć?

Laura - odpoczynek bez dzieci w tle nie wchodzi w grę. Zuza i mój podopieczny mnie potrzebują

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Dziewczyny a to nie jest tak, że aby dostać leki z refundacją to trzeba ileś tych iui zaliczyć?

Laura - odpoczynek bez dzieci w tle nie wchodzi w grę. Zuza i mój podopieczny mnie potrzebują
    Nie jest tak lub jakoś to omijaja.

Chodzilo mi bardziej o odpoczynek od starań, tak zeby glowa odpoczela. Nie wiem, chyba nie umiem tak latwo moich myśli tu przekazac :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena nie trzeba. Kryterium do refundacji jest wiek poniżej 40 amh powyżej 0,7 i fsh poniżej 15,00 nie wiem czy jak juz miałaś refundowane do stymulacji to sie liczy pierwsze podejscie (trzeba dopytać lekarza) bo ogólnie refundacja przysługuje trzy razy i przy podejściu sie wypełnia ankietę czy i kiedy byly brane leki refundowane.

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:

Refundacja zależy chyba od amh i wieku.

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka88 jeszcze nie korzystałam z leków refundowanych.

Dziewczyny dzięki za podpowiedzi. Zobaczmy co dr W.

Nadziejka88 fajnie, że się wam udało. Brawo brawo

• ona84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka to co dzis o3 w nocy tez zobaczylas pierwszy ra2kreski?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka o jeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!
    Na na na na nana na!!!!!
    :D :D :D

nadziejka88, Asia08 lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena Ty płacisz, Ty wymagasz. Program rządowy i IUI się (niestety) skończyły.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Nadziejka to co dzis o3 w nocy tez zobaczylas pierwszy ra2kreski?

Tak pierwszy raz w zyciu. Po wszystkich staraniach i po dwóch iui byla biel vizira a dzisiaj mila niespodzianka.

ana1122, Asia08, [email protected], malgos741 lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Tak pierwszy raz w zyciu. Po wszystkich staraniach i po dwóch iui byla biel vizira a dzisiaj mila niespodzianka.
    Fajnie. ivf jest naprawdę dobra metoda gdyz dużo parom pomaga:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Nie jest tak lub jakoś to omijaja.

Chodzilo mi bardziej o odpoczynek od starań, tak zeby glowa odpoczela. Nie wiem, chyba nie umiem tak latwo moich myśli tu przekazac :)
    Wiem, co ci chodzi. Niestety nie umiem wyłączyć psychiki na tę kwestię. Dodatkowo jaj widzę codziennie Zuzkę i wiem, z czym się to macierzyństwo wiąże, to chcę więcej, jeszcze raz przeżyć ciążę, poród...

Na razie mam pomysł, kto mi ewentualnie pomoże finansowo.

Makumba, ana1122, nick nieaktualny, Asia08 lubią tę wiadomość

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki,dziękuję za pamięć.
    Nadziejka super hiper ze się udało, cudne dwie kreseczki,gratuluję przyszłej mamie.
    Ja po wczorajszej punkcji wracam do normy,pobrali 12 jajek.Brzuch jeszcze boli i plamienie.W czwartek tranafer-święto może to dobry znak. Zostajemy na noc.

asiastokrota, nick nieaktualny, nadziejka88, Gosia321, Makumba, eni33, ana1122, e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ