Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Izaura co szpital to inne wymagania. W miejskim czystosc chcieli ( wazna 2 tyg). Najważniejsza jest kartka z grupa krwi, to na 100% chca wszędzie.
Eni tylko czekac nam zostalo to prawda. A zusu i tak nie lubie i uwazam go za zbędna instytucje ooo
Chyba mam zly dzień i złości mnie wszystko. Ta reklama na forum co wyskakuje co minute tez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 13:14
eni33 lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Ja miałam robioną czystość, może robia na miejscu i dla tego powiedziała że nie trzeba
Izaura lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
polopiryna wrote:Raport z wizyty - szyjka 2cm, miękka, podatna; główka jeszcze nieustalona, mały się mocno wiercił. Doktor powiedział, że w tym tygodniu powinno się rozkręcić...zobaczymy
Aha, i mam któregoś dnia zrobić KTG. Pewnie w piątek się wybiorę, bo mąż ma wolne. No, chyba że wcześniej coś się zacznie
Będę się Wam meldować codziennie rano, ale nie poganiajcie, bo ja teraz późno wstaję.
Albo mam taką sklerozę, albo przeoczyłam płeć Twojego dzidziola.
Mi w sobotę powiedział, że wystarczą mocne skurcze, żeby poszło.
A Artemidzie ktg przechodzi kalibrację i umówiły mnie do Malarkiewicza."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Lura82 wrote:Izaura co szpital to inne wymagania. W miejskim czystosc chcieli ( wazna 2 tyg). Najważniejsza jest kartka z grupa krwi, to na 100% chca wszędzie.
Eni tylko czekac nam zostalo to prawda. A zusu i tak nie lubie i uwazam go za zbędna instytucje ooo
Chyba mam zly dzień i złości mnie wszystko. Ta reklama na forum co wyskakuje co minute tez.
Myślałam, że tylko mi to ustrojstwo wyskakuje.Ja też mam podły dzień i też czekam na kasę, ale przelew z firmy. Niby mam czekać jeszcze jakieś 7 dni. Mhm. Zobaczę przelew jak świnia niebo...
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
21.06.2016 III iui
-
[email protected] wrote:A u mnie dobra wiadomość ze mam dwa mrozaczki.Także sierpień robie histeroskopie i we wrześniu wracam po malucha.Trochę mię pociesza fakt ze mam po co wracac.
Miłego dnia dziewczęta.[email protected] lubi tę wiadomość
-
Malawiki, super wiadomość w poniedziałek!
[email protected] lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
21.06.2016 III iui
-
Lura82 wrote:Polopiryna chyba musisz co rano nam sie tu meldowac
Na nowe bobasy czekamy jak na swoje wiec wiesz... tez sie stresujemy.
Ona menopur mozesz zacząć brac dopiero jak wystapi krwawienie. Tak jak pisze nadziejka. Pierwszy monitoring 7 dnia brania menopuru czyli po 6 dawkach przyjetych.
Halszka wynik najlepiej skonsultować z lekarzem. Ja mam mutacje C667t hetero i miałam zalecone tylko kwas foliowy metylowany. Jest tu gdzieś watek o mutacjach to poczytaj. Ogólnie heterozygota z tego co mi mowila genetyk jest malo grozna.
Zbdaj jeszcze homocysteine, nawet w artemidzie. Przy staraniach powinna byc ponizej 8.
Od siebie dodam, ze powinnas brac : metylowana forme kwasu foliowego, metylowana wit b6 i b12. Bo przy naszych mutacjach zwykle wit sa " trujące" dla organizmu i zle sie wchlaniaja. Jak zajdziesz w ciaze to dobrze jest brac chociaż akard
Homocysteine już badałam wynosi 8,17 -
Halszka napisze do Ciebie tutaj u nas
twoja homocysteina nie jest taka zla ja mialam 7,7. Zbijesz ja glownie wit b 12 metylowana. Tylko nie bierz kwasu foliowego zwyklego duzej dawki tylko ten metylowany. Nasze organizmy i tak nie przyswoja zwyklego tylko go odloza wiec bez sesu jest branie duzej dawki zwyklego.
malgos741 lubi tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Lura82 wrote:Polopiryna chyba musisz co rano nam sie tu meldowac
Na nowe bobasy czekamy jak na swoje wiec wiesz... tez sie stresujemy.
Ona menopur mozesz zacząć brac dopiero jak wystapi krwawienie. Tak jak pisze nadziejka. Pierwszy monitoring 7 dnia brania menopuru czyli po 6 dawkach przyjetych.
Halszka wynik najlepiej skonsultować z lekarzem. Ja mam mutacje C667t hetero i miałam zalecone tylko kwas foliowy metylowany. Jest tu gdzieś watek o mutacjach to poczytaj. Ogólnie heterozygota z tego co mi mowila genetyk jest malo grozna.
Zbdaj jeszcze homocysteine, nawet w artemidzie. Przy staraniach powinna byc ponizej 8.
Od siebie dodam, ze powinnas brac : metylowana forme kwasu foliowego, metylowana wit b6 i b12. Bo przy naszych mutacjach zwykle wit sa " trujące" dla organizmu i zle sie wchlaniaja. Jak zajdziesz w ciaze to dobrze jest brac chociaż akard
Homocysteine już badałam wynosi 8,17 -
Lura82 wrote:Halszka napisze do Ciebie tutaj u nas
twoja homocysteina nie jest taka zla ja mialam 7,7. Zbijesz ja glownie wit b 12 metylowana. Tylko nie bierz kwasu foliowego zwyklego duzej dawki tylko ten metylowany. Nasze organizmy i tak nie przyswoja zwyklego tylko go odloza wiec bez sesu jest branie duzej dawki zwyklego.
Pytam gdzie tylko mogę,a czy lekarze w artemidzie zwracają uwagę na homocysteine i mutacje ?? Wybieram się do artemidy dopiero w sierpniu.
-
Lura82 wrote:Ona nie wiem. Moje obie procedury wygladaly identycznie czyli stymulacja rozpoczynala sie 2-3dc.
Możliwe, ze gonapetylem dr przedłużyła. Moze zadzwoń do niego -
Maławiki a nie mówiłam?
ja teraz jestem forumową czarownicą. Nadziejce przewidziałam ciąże a Tobie mrozaki. Super.
Ena nie martw się będzie dobrze.asiastokrota, [email protected] lubią tę wiadomość
-
Spoko, widziałam twoj wpis ale wolałam odpowiedzieć tutaj
. Hmmm no ciezkie pytanie zadalas teraz. Nikt z artemidy nie zlecil mi badan ani genetycznych ani homocysteiny. Jak juz mialam wyniki to dr powiedział, ze polowa populacji ma ta mutacje i jezeli chce to moge przyjmowac większą dawke kwasu foliowego. Sama wertujac fora ustalilam suplementacje i myślę, ze dobrze zrobilam.
Nie mam pojecia czy ma to jakis związek ale jak jeszcze nie wiedzialam o mutacji to bralam kw foliowy zwykly i pojawily sie pierwsze polipy w macicy. Moze to tylko zbieg okoliczności. Tak czy inaczej trzymam sie swoich witaminWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 15:22
-
Ona84 ma znaczenie kiedy zaczynasz menopur bo musisz przyjac go 2 lub 3 dnia cyklu bo wtedy zaczynają rosnąć pęcherzyki a menopur ma rozpocząć wlasciwa stymulacje abyś miała ich dużo zamiast kilku. Takze na pewno nie masz napisane ze menopur masz wziac 18 i koniec. Pewnie lekarz ci napisal ze stanie sie to w tym okresie. Teraz bierz antyki i wprowadź gonapeptyl potem odstaw antyki i czekaj na @ wtedy zobacz kiedy wypada 7 dzień przyjmowania leków i jezeli wypada w niedziele to zacznij brać menopur 3 dnia cyklu jesli nie wypada w niedziele to zacznij brać 2 dnia cyklu w innym dniu nie możesz zacząć brać bo wszystkie procedury bazują na starcie gonatropin w 2 lub 3 dniu cyklu. Nie wiem jak jeszcze prościej mam ci to wytłumaczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 15:43
-
nadziejka88 wrote:Ona84 ma znaczenie kiedy zaczynasz menopur bo musisz przyjac go 2 lub 3 dnia cyklu bo wtedy zaczynają rosnąć pęcherzyki a menopur ma rozpocząć wlasciwa stymulacje abyś miała ich dużo zamiast kilku. Takze na pewno nie masz napisane ze menopur masz wziac 18 i koniec. Pewnie lekarz ci napisal ze stanie sie to w tym okresie. Teraz bierz antyki i wprowadź gonapeptyl potem odstaw antyki i czekaj na @ wtedy zobacz kiedy wypada 7 dzień przyjmowania leków i jezeli wypada w niedziele to zacznij brać menopur 3 dnia cyklu jesli nie wypada w niedziele to zacznij brać 2 dnia cyklu w innym dniu nie możesz zacząć brać bo wszystkie procedury bazują na starcie gonatropin w 2 lub 3 dniu cyklu. Nie wiem jak jeszcze prościej mam ci to wytłumaczyć