Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
ana1122 wrote:Jak ci pocieklo? Czyste wody? Duzo?
Ena, AFI mam chyba 6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 16:44
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny,
Pomału Was nadrabiam- dzisiaj fajny dzień, pojechaliśmy z mężem na rajd Polski do Mikołajek.
Halszka- Wszystkiego co najlepsze- spełnienia najskrytszych marzeń!
Wczoraj byłam na wizycie u dr W i chyba pierwszy raz wyszłam z taką nadzieją i bananem na twarzy- w końcu coś zaczyna się dziać. Narazie u mnie takie baby steps ale wszystko po kolei. Dostałam od dr skierowanie na HSG. Tyle, że w tym cyklu niestety nie udało mi się już zapisać- brak miejsc w Wojewódzkim. Wiecie, że HSG nie wykonują codziennie tylko wybiórczo chyba 3x w tyg- ja nie wiedziałam
W każdym razie jak tylko przyjdzie miesiączka mam dzwonić i się umawiać. W między czasie czystość i posiew. W kolejnym miesiącu po HSG moje pierwsze IUI.
Już się nie mogę doczekać, chociaż wiem, że IUI daje niewielkie szanse, ale sam fakt że ruszyliśmy do przodu dodał mi tyle energii ze ho ho
Dziewczyny a podpowiedzcie, ile ważne jest takie sierowanie? Czy jeśli nie uda mi się zrobić nadania w kolejnym miesiącu to będę musiała isc po nowe?
Ena - do lab jutro idziesz po wyniki czy dopiero pobrać krew?
Polopiryna- ooo czyli u Ciebie zaczyna się coś dziać, fajnie. Zaraz drugi bobas się pojawi:)
asiastokrota lubi tę wiadomość
-
My juz w domu. Troche sie nachodzilam, podroz samochodem na jednym poldupku
i cierpie.
Zadzwonie w poniedzialek do tego usc i zapytam dokladnie.
Polopiryna, a jednak maluch chce wyjsc.
Makumba lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Makumba Halszka ma rację, pierwszy akt Asia musi pobrać i zgłosić małą w Olsztynie bo tam się urodziła. Urząd w Ol przęśle informacje do Nidzicy że Michalinka się urodziła i z urzędu zostanie zameldowana pod adresem mamusi. Nie musisz się farbować na Bland. To tylko polskie prawo
Makumba, Asia08 lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Relacje z wizyty sa nastepijace. Jesli chodzi o moje wyniki wczesniejszy z diagnostyki ana w mianie 1:160 i kolejne z poradni robione w synevo 1:1000 to taki sam wynik tylko innym sposobem robione jest badanie. Poniewaz nie mam zbyt duzo objawow choroby reumatologicznej a przede wszystkim nieam.objawow tocznia. Dr powiedziala ze dodatnie ana sa tez przy hashimoto i najprawdopodobnoej jest tak u mnie. Dala mi skierowanie jeszcze na skladowe dopelniacza c3 i c4 i kontrola z wynikami w pazdzierniku (hehe)
Ogolnie ani jestem zadowolona ani niezadowolona z wizyty. Potwierdzily sie napewno slowa mojej lekarki rodzinnej ze Olsztynscy reumatolodzy niechetnie chca cos diagnozowac oni sa po to zeby leczyc pelen zestaw objawow reumatologicznych.
Z przeciwcialami i tak jeszcze ide do immunologa w Gdansku mam pilne skieroeanie wiec przy okazji wizyty w invictie sprobuje dostac sie fo dr Suchanek w uck w Gdansku. Jesli nie to umowie sie prywatnie w invictie.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Halszka ja na swoje przeciwciala po 2 nieudanych probach uparlam sie w artemidzie na steryd encorton przy 3 procedurze bralam od 2 dc i po tej nieudanej znow probie nie odstawilam go. Encorton dziala tez na obnizenie komorek nk ktorych jeszcze nie badalam. W innych klinikach encorton jest standardem przy ivf dostaja go wszystkie dziewczyny na wszelki wypadek.
Byc moze za krotko go bralam i organi sie nie wysycil. Ale u nas najwiekszy problem jest z nasieniem wiec pewnie znowu moje 2 blastki nie zostaly ze mna z tego powoduWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 19:13
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Halszka jesli chcesz jeszcze jakues informacje pytaj
A jesli chodzi o mthfr ostatnio znalazlam table dla statajacych sie i kobiet w ciazy evital pregnal jako jedyne w Pl zawieraja tylko i wylacznie metylowany kwas foliowy bez dodatku syntetycznego tak jak to jest w femibionie. A niestety syntetyczny przy mutacji odklada sie i jest toksyczny dla organizmu.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Asia na pewno chcesz caly zestaw znac
Moj od 1.5 roku lyka androvit plus vit c 1000 wit e 200 wit d 2000j koenzym q10 kwas foliowy wit b12 magnez l- karnityne 1000x2
I od 2 miesiecy mace firmy swanson
Wyniki jak to wyniki nasienia wachaja sie raz sa lepsze raz gorsze po glownym zestawie poprawily sie troszke ale ruch dalej jest kiepski u nas zawsze byl z tym problem.
Ale maca poprawila nam morfologie z 4-6 do 18% wiec polecam. Dzieki tej morfologi nie korzystalismy z dawcy tylko i tak sie kuzwa nie udalo. Ale to juz mysle ze minusy artemidy ktora ma pelen wachlarz ulepszaczy do ivf typu aktywacja komorek famsi embrio glue itp itd ale niestety z nich nie korzysta choc sa w cenieasiastokrota lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤