X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka co do infekcji to mi sie przypomniało jak walczyłam z tym dziadostwem przed hsg, tylko że ja nie miałam żadnych objawów, to pomogły mi probiotyk multilac( bo ma dużo pałeczek kwasu mlekowego-podobno) i żel muli-gyn.

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Polopiryna.
    Ana a Ty? Leżysz grzecznie? Rodzina o Ciebie dba? Co z męża mięsnymi posiłkami? ;-)

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura rzeczy dla dziecka ogarnięte? Meble do pokoiku?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Cześć Dziewczyny

Asia - cudowna Balbinka, takie malutkie dzieci mnie rozczulają;)

Polopiryna- powodzenia, szybkiego i bezbolesnego porodu życze

Dziewczyny, czy jak mam skierowanie na HSG do Wojewódzkiego to moge iść z tym np do Miejskiego czy to źle wygląda? Kurde myslałam, że będę wspaniałomyślna i się w ciemno zapisze na przyszły miesiąc, a tu się okazuje że pierwszy wolny termin to koniec sierpnia i to też mam się dowiedzieć bo może sprzęt nie będzie działał. Jedno HSG dziennie się tam wykonuje, jestem w ciężkim szoku;P

Ena myślisz, że nasz doktorek mógłby coś zadziałać i jakoś przyspieszyć temat? Czy głupio zawracać mu głowie takimi pierdami? :)

Mnie się wydaje, że możesz do Miejskiego. Ja już nie pamiętam, ale chyba na skierowaniu miałam napisane, że do Wojewódzkiego, a tam mnie nie przyjęli, bo miałam druk od lekarza nie z ich placówki i robiłam w Miejskim. Bez problemu mnie zapisali. Myślę, że dr W raczej nie pomoże w tej kwestii. Powiem Ci, że jak leżałam przed porodem w Wojewódzkim to miał mnie .... gdzieś. Ale już mu wybaczyłam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terra współczuję Ci bardzo. Ja potrafię leć na plaży, słońce grzeje, a ja mam gęsią skórę...Mnie wiecznie zimno, chociaz eskapady z wózkiem mnie trochę zahartowały.

• mag87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ena za podpowiedź. Jutro będę akurat w Miejskim na usg tarczycy to spytam o miejsca. Właśnie mnie zmyliło to, że na skierowaniu jest WSS i że to może wykluczyć inne placówki :)

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Dziękuję Ena za podpowiedź. Jutro będę akurat w Miejskim na usg tarczycy to spytam o miejsca. Właśnie mnie zmyliło to, że na skierowaniu jest WSS i że to może wykluczyć inne placówki :)
    Ja na 99% miałam napisane, że do Wojewódzkiego. W Miejskim wymagają posiewu i mnie poprosili o grupę krwi.

anouk11 lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Lura rzeczy dla dziecka ogarnięte? Meble do pokoiku?

Wszystko wybrane, zaplanowane. Tylko cos mezus przeklada i odklada tapetowanie.
    Co do sklepu sarenka stacjonarnej to tam w sumie nic nie ma. Za to ich strona www to juz petarda :)

Widzielismy dziś coreczke. Dr przelaczyl na 3/4 d tzn nie wiem jakie to bylo ale bylo kolorowo :)
    Piekna pyza juz sie robi, a akrobatka jaka ( stopa przy buzi) uuuu to nie po mnie.

asiastokrota, eni33, Ena, leo, Makumba lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Ciekawe jak Polopiryna.
    Ana a Ty? Leżysz grzecznie? Rodzina o Ciebie dba? Co z męża mięsnymi posiłkami? ;-)
    Cały czas leżę. Ale Dziś znowu Mam skurcze. Mężus chodzi przy mnie. Robi obiadki śniadania i kolację. Korzystam dopóki moge:-)
    A co do pogody też uważam że jest dla nas laskawa w tym roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 21:41

Makumba lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Napiszę cos kontrowersyjnego teraz. Asia08 przyznaj, że pogoda jest dla nas łaskawa póki co. Wyobrażasz sobie upał?

Nienawidze upalow. Ale poki co i tak jestem uziemiona. Jutro mamy umowiona wizyte patronazowa i nie wiem jak z domu wyleze. :/
    A moja mala coreczka ma... okres. Szkoda, ze nikt mi nie powiedzial o czyms takim. Juz w histerie wpadlam. Dobrze, ze ta polozna dzisiaj ogarnelam, to mnie uspokoila.

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    Emilka co do infekcji to mi sie przypomniało jak walczyłam z tym dziadostwem przed hsg, tylko że ja nie miałam żadnych objawów, to pomogły mi probiotyk multilac( bo ma dużo pałeczek kwasu mlekowego-podobno) i żel muli-gyn.

żel znam jest super ale tego pierwszego nie probowałam. Wyprobuję. ale mi się wydaje że u mnie prolaktyna zaszalała i stąd te infekcje.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Nienawidze upalow. Ale poki co i tak jestem uziemiona. Jutro mamy umowiona wizyte patronazowa i nie wiem jak z domu wyleze. :/
    A moja mala coreczka ma... okres. Szkoda, ze nikt mi nie powiedzial o czyms takim. Juz w histerie wpadlam. Dobrze, ze ta polozna dzisiaj ogarnelam, to mnie uspokoila.
    Okres?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 jaki okres? Matko pierwsze słyszę o takim czymś.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Okres?

Pozorny okres, tak powiedziala polozna. Ze to moje hormony sa przekazywane, stad ta krew, albo sluz zabarwiony.

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Pozorny okres, tak powiedziala polozna. Ze to moje hormony sa przekazywane, stad ta krew, albo sluz zabarwiony.
    I to ma na pampersie?
    Masakra!pierwszy raz słyszę!

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 no patrz dobrze że mowisz to bedziemy już wiedziały na przyszłość.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o okresie u bobasow nie słyszałam.
    Dziewczyny jak cos to piszcie o takich rzeczach, bo to faktycznie mozna wystraszyc. Asiu to mialas przezycie w pierwszych dniach w domu.

Tera, czesto o Tobie mysle. Szkoda, ze musisz sie tak meczyc. Pamietaj, ze my tu wszystkie jestesmy i jak masz ochotę sie wygadac, wyplakac to wal tu jak w dym.

Polopiryna to pewnie juz po wszystkim .

Makumba jak Twoje nastawienie? Termin tuz tuz

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera a probowalas zel aloesowy ? Moze on ukoil by troche twoja skore.

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:

Widzielismy dziś coreczke. Dr przelaczyl na 3/4 d tzn nie wiem jakie to bylo ale bylo kolorowo :)
    Piekna pyza juz sie robi, a akrobatka jaka ( stopa przy buzi) uuuu to nie po mnie.
    Cudny widok!!!

• eve87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia też pierwsze słyszę o okresie, u nas niczego takiego nie było. Widać rożne mogą być reakcje dziewczynek na hormony mamy. Jak mnie położyli po porodzie na sali to była dziewczyna też z córeczką,ktora juz urodziła się z torbielem na jajniku :( zabrali ich zaraz za 2dni do dziecięcego gdzie mieli podjąć decyzje odnośnie ew. operacji celem pozbycia się go.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ