Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na kiepską morfologię brałam sorbifer. Zaczął działać jak zaczęłam się konkretnie stosować do tych zaleceń z ulotki kiedy brać. W szpitalu kroplówków nie dają tylko hemofer, orzynajmniej ja dostawałam w WSS. Ogólnie w ciąży morfologia może się skiepścić i nie ma co się za mocno przejmować. Łykać żelastwo i tyle. Teraz niedawno robiłam badania i już jest OK, więc i u Was po porodzie pewnie wróci do normy.
Lura82, sonia86 lubią tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySonia 86 - Ja też miałam w ciąży obniżoną hemoglobinę, ale nigdy nie spadłam poniżej 10. Brałam Sorbifer w połączeniu z jakąś dużą dawką kwasu foliowego. Jak leżałam w szpitalu to non stop jadłam orzechy- głównie nerkowce. Nie wiem co wpłynęło na poprawę wyników, ale wzrosła ta hemoglobina nawet o 1 jednostkę powyżej normy. Może to te nerkowce takie działanie mają. Nawet się zastanawiałam czy wyników nie pomylili hehehe
sonia86 lubi tę wiadomość
-
Laura a do któregoś lekarza z art chodzisz? Bo ja tez miałam morfologię juz dwa razy i za miesiąc tez mam zrobić. Teraz na wizycie tez miałam mierzona szyjkę i to co pisze Sonia. Zobaczymy jak do badania szyjki podejdzie dr d. Eni ty masz badanie na kazdej wizycie?
Ona nie doszukuj sie przyczyny w progesteronie bo nawet jak byś miała go troszkę za malo to te końskie dawki 3x1 wystarczają. Po prostu sie nie udalo. Teraz trzeba walczyć o mrozaki. -
Ona84 mi tez nigdy nikt progesteronu nie badal co tez mnie bardzo dziwiło. Progesteron miałam tylko robiony przed punkcją.
Pytasz o przygotowanie do crio czy sam criotransfer?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 07:45
-
Ona84 jeśli cykl naturalny to: W zależności od tego kiedy mniej więcej masz owulacje to zgłaszasz sie przed nią na monitoring. Ja mam cykle 33 dniowe owulacja około 20 dnia cyklu wiec zgłaszam sie na pierwsza wizytę 16 dnia cyklu. Płace na tej wizycie 400 zł. Lekarz sprawdza czy jest pęcherzyk i mierzy endometrium. W zależności od tego jak duży jest pęcherzyk to tak często masz wizyty. Jeśli jest mniejszy niż 20 mm to wizyta tak za dwa trzy dni kolejna. Jeśli juz jest ponad 20mm to wizyta dzień za dniem. Az do pęknięcia pęcherzyka. Chyba ze jest obawa ze nie pęknie to podają ovitrelle na pękniecie. U mnie zawsze monitoringi były długie bo zdarzyło sie nawet 5 wizyt. Jeśli juz dojdzie do owulacji i endometrium musi miec min. 8 mm no ale wiadomo ze lepiej jak jest większe. Dostajesz wtedy progesteron. Ja przyjmowałam duphaston 2 razy dziennie po jednej tabletce. I w piątej sobie przyjmowania progesteronu jedziesz na crio transfer.
-
Cykl sztuczny jest mniej problemowy bo nie masz owulacji i nie ma obawy że ją przegapisz. Od 2 dnia cyklu estrofem. Ja teraz będę miałam 2 razy po jednej tabletce i 10 dnia cyklu pierwsze podglądanie endometrium. Tu tez płacisz 400 zl. Jeśli endo słabo rośnie lekarz zwiększa dawkę estrofemu i zaprasza Cie za kilka dni. Np za 3 dni. Jeśli endo będzie jyz ładne dostajesz progesteron i w piątek dobie criotransfer.
Zapomniałam napisać ze przy cyklu naturalnym od drugiej wizyty monitorujacej jest badany estradiol. Przy cyklu sztucznym tylko usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 08:10
-
ona84 wrote:Aha dziękuję bardzo.Jestem teraz dobrze nastawiona inaczej z
też dla tego że kropek jest lepszy i mocniejszy.
Ja mam cykle28-32
Lotta a ty jak się czujesz co tam u Ciebie
Hej, dziękuję że pytasz.Jest jeszcze troche płynu w brzuchu ale w nocy powrocily dusznosci, kolatanie serca. Oby do jutra przeszlo
Przykro mi, ze Wam sie nie udalo, tulę mocnoi trzymam kciuki za kolejne podejscie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 07:57
-
Dziewczyny dzwonił Hoppe jadę w poniedziałek do Wojewódzkiego na wizytę trzymajcie kciuki, dobrze że nie muszę długo czekać
nadziejka88, asiastokrota, malgos741 lubią tę wiadomość
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Ja widzę, że mamuśki to już tak się nie odzywają heh ciekawe ...chyba się nie nudzą hahahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 12:46
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Ona tak dla informacji to zarodków nie transportują do Olsztyna.Na crio zapraszają do Białego. Tez się przygotowuje.Niestety droga nas nie ominie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 16:05
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
TERA83 wrote:Ja widzę, że mamuśki to już tak się nie odzywają heh ciekawe ...chyba się nie nudzą hahahaha
Ja jestem w szpitalu z Mała. Jednak. Posiew i morfo wyszly ok, dlatego nas skierowali.
Jestesmy od czwartku po poludnia i mala przybrala ponad 100g. Porobili jej posiewy, pobrali krew (znowu z glowki, ma zalozony ten plastik, nie wiem jak to sie nazywa), dzisiaj badali glukoze. Morfo szpitalna tez ok posiewow nie ma. Karmie ja piersia, dokarmiam swoim a jak nie mam to bebiko tu maja.
Musze ja wazy przed i po jedzeniu. Poki co przybiera. Fiola tu idzie dostac."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Asia to zycze ci wytrwalosci w tym szpitalu. I szybkiego powrotu do domku.
Nadziejka ja mialam dopiero raz badana szyjke w 20 tc na polowkowych a teraz mam wizyte w czwartek to ciekawe czy tez bedzie badal ale mysle ze tak. Dzisiaj bylam w artemidzie oddac krew i robilam glukoze. Ciekawe jakie wyniki beda. Moze w poniedzialek beda na e-mail. Tak sie zle tam czulam i niedobrze i goraco mi bylo dobrze ze mąż byl ze mna. Dzisiaj tez ktos mial punkcje lub transfer bo cale zbiorowisko bylo na korytarzu. I dr D i Zd i S i St. I widzialam embriologa z Białegostoku.
Maz juz zaczął remont wczoraj opróżnialismy sypialnie a dzis juz dziala. -
Malawiki to kiedy ruszacie. Bo jakos nic nie piszesz co u was sie dzieje.
Karcia a co tam u was?[email protected] lubi tę wiadomość
-
Asia08 wrote:Ja jestem w szpitalu z Mała. Jednak. Posiew i morfo wyszly ok, dlatego nas skierowali.
Jestesmy od czwartku po poludnia i mala przybrala ponad 100g. Porobili jej posiewy, pobrali krew (znowu z glowki, ma zalozony ten plastik, nie wiem jak to sie nazywa), dzisiaj badali glukoze. Morfo szpitalna tez ok posiewow nie ma. Karmie ja piersia, dokarmiam swoim a jak nie mam to bebiko tu maja.
Musze ja wazy przed i po jedzeniu. Poki co przybiera. Fiola tu idzie dostac.Asia08 lubi tę wiadomość
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE