Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia08 wrote:Ja jestem w szpitalu z Mała. Jednak. Posiew i morfo wyszly ok, dlatego nas skierowali.
Jestesmy od czwartku po poludnia i mala przybrala ponad 100g. Porobili jej posiewy, pobrali krew (znowu z glowki, ma zalozony ten plastik, nie wiem jak to sie nazywa), dzisiaj badali glukoze. Morfo szpitalna tez ok posiewow nie ma. Karmie ja piersia, dokarmiam swoim a jak nie mam to bebiko tu maja.
Musze ja wazy przed i po jedzeniu. Poki co przybiera. Fiola tu idzie dostac.Asia08 lubi tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
polopiryna wrote:Ojoj, nie zazdroszczę. Ja swojego tak przez tydzień prawie ważyłam. W olsztyńskim dziecięcym jesteście?
Co Ty... W Nędznicy.Od wczorajszego popoludnia jestesmy na oddziale same z jakims chlopakiem na drugim koncu sali. Ruch jak w Wojewodzkim na polozniczym haha.
Tylko te pielegniarki najwiecej halasu robia. Mam pokoj metr od ich dyzurki. Dzisiaj pare razy mi mala obudzily, jedze.
Okazuje sie, ze lab bakteriologia jest nieczynne w weekend i zahaczymy tu jeszcze poniedzialek. Szalenstwo.
Bida z nedza w tym szpitalu. Lazienke niezamykana mam na drugim koncu sali a jak chce zamykana to musze isc na wyzsze pietro. Zostawic dziecko i isc.Ostatni raz jestem w tym szpitalu.
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
W Olsztynie jest jedna łazienka na cały oddział, daleko od sal, więc nie ma wyjścia i trzeba dziecko zostawiać. Ale od tego są pielęgniarki żeby w tym czasie się nim zająć. A na opiekę naprawdę nie mogłam narzekać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 19:43
Asia08 lubi tę wiadomość
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
polopiryna wrote:W Olsztynie jest jedna łazienka na cały oddział, daleko od sal, więc nie ma wyjścia i trzeba dziecko zostawiać. Ale od tego są pielęgniarki żeby w tym czasie się nim zająć. A na opiekę naprawdę nie mogłam narzekać.
A myslalam, ze to Nidzica taka dziwna.Wiekszoosc pielegniarek jest ok, tylko ja sie boje ze jak wyjde to mala sie rozwyje. No tak mam noo.
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
21.06.2016 III iui
-
Asia08 wrote:A czy kamery na salach tez sa? Bo tu tak...19.03.2016 - I iui
, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
A jeśli chodzi o wychodzenie do łazienki - podpisywałam jakiś taki papier, że jestem w równym stopniu odpowiedzialna za dziecko, jak personel szpitala...czy jakoś tak. Równie dobrze moglibyśmy być w tym czasie w domu. Czyli oni tam właściwie przede wszystkim odpowiadają za pacjenta. Pamiętam jak przyszła jedna i powiedziała, żebym sobie zjechała na dół, bo jest koncert Majki Jeżowskiej, a inne jeszcze mówiły, żebym zdjęcia zrobiła19.03.2016 - I iui
, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
polopiryna wrote:A jeśli chodzi o wychodzenie do łazienki - podpisywałam jakiś taki papier, że jestem w równym stopniu odpowiedzialna za dziecko, jak personel szpitala...czy jakoś tak. Równie dobrze moglibyśmy być w tym czasie w domu. Czyli oni tam właściwie przede wszystkim odpowiadają za pacjenta. Pamiętam jak przyszła jedna i powiedziała, żebym sobie zjechała na dół, bo jest koncert Majki Jeżowskiej, a inne jeszcze mówiły, żebym zdjęcia zrobiła
Ahaha. Zrobilas?
Ja chyba nic takiego nie podpisywalam. Tu normalnie nad drzwiami jest kamera a na scianie tabliczka "uwaga obiekt monitorowany".Okna... bylam wziac prysznic i tez sa wielkie okna obok. Dobrze, ze to wysokie pietro i pola za oknem.
Wszystko jak na tacy widac.
21.06.2016 III iui
-
Asia08 wrote:Ahaha. Zrobilas?
Ja chyba nic takiego nie podpisywalam. Tu normalnie nad drzwiami jest kamera a na scianie tabliczka "uwaga obiekt monitorowany".Okna... bylam wziac prysznic i tez sa wielkie okna obok. Dobrze, ze to wysokie pietro i pola za oknem.
Wszystko jak na tacy widac.
Asia08 lubi tę wiadomość
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Dzieweta u mnie powiem szczerze nie było z dobrze.Trochę nerwów i powróciły kłopoty z odbieranie emocji.Byle co i zaraz się denerwuje,trzęsie mnie-tak zwana nerwica.Narazie dochodzę do siebie. Miałam mieć histerkę teraz 17 ale jakiś stan zapalny się przyplatał.Biore betadine bo ona tępi wszystkie bakterie i może uda się podejSC. Co najlepsze to u mnie zabieg anowany jest na 21 dc nie tak jak u was zaraz po okresie.Transfer najszybciej w październiku o ile wszystko będzie ok.
Pełen wachlarz badań zrobiony.Wszystko jest ok tylko czekam na poprawę relacji z mężem i spokój psychiczny.
Emilka Ty coś dostałaś przed histerka'powiedz co to za lek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 07:33
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Czesc wszystkim.
Asia08 współczuje że musicie sie męczyć w tym szpitalu no ale oby mała zaczęła przybierać.
Malawiki ja dostałam dzień przed histeroskopią gynazol. To jest taki krem w aplikatorze.
A mnie dziewczyny id wczoraj ciągle boli brzuch. Ale to chyba nie jrst możliwe żeby zrobił mi sie teraz jaks stan zapalny w związku z histeroskopią np od tego ostatniego mojego biegania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 07:45
Asia08 lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Czesc wszystkim.
Asia08 współczuje że musicie sie męczyć w tym szpitalu no ale oby mała zaczęła przybierać.
Malawiki ja dostałam dzień przed histeroskopią gynazol. To jest taki krem w aplikatorze.
A mnie dziewczyny id wczoraj ciągle boli brzuch. Ale to chyba nie jrst możliwe żeby zrobił mi sie teraz jaks stan zapalny w związku z histeroskopią np od tego ostatniego mojego biegania? -
Dziękuję Emilka za informacje.Jutro poproszę o to w aptece.Jak w poniedziałek to przyjmę to do czwartku się oczyszcze.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
TERA83 wrote:Ja widzę, że mamuśki to już tak się nie odzywają heh ciekawe ...chyba się nie nudzą hahahaha
Ale jest jeszcze chwila by tu zajrzećco prawda trochę tak "z grubsza"
Wstawi któraś kalendarz?
Co tam u Karci?wiecie coś? Jakoś mi kobieta po głowie chodzi :p
-
Cześć! Pytanie do dziewczyn po IUI - czy przed samym zabiegiem mialyscie potwierdzana usg owu? Trochę się czuje w kropce. IUI miałam w poniedziałek, ostatnie usg przed nią było w sobotę i dr P wyznaczył ja właśnie na poniedziałek. Sam zabieg przeprowadziła dr S w już nie sprawdzala co i jak się dzieje w środku. Mam mieszane odczucia, od dziś jakieś dziwne plamienia