Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Donoszę uprzejmie, że my juz po wizycie.
Mała juz nie taka mala, wazy kilogram. Wszystko ok. Dr śmiał się, tzn wydaje mi sie, ze zartowal, bo nie sądzę ze juz by wiedzial ale obstawia ,ze będzie wazyla 3800 przy porodzie. Zobaczymy
A jak zwykle w gabinecie zapominam o polowe rzeczy zapytać, tylko wyszłam i w głowie 1000 pytannadziejka88, polopiryna, asiastokrota lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:Aaaa zapomniałam .
Pytałam sie pani dietetyk czy to normalne, ze schudłam na diecie cukrzycowej. Do 24tc przytylam 4,5kg i teraz schudłam 2,5kg czyli od samego poczatku jestem 2 kg na plusie od wyjściowej wagi. A ona do mnie. Ze bardzo duzo przytylam! NoszzzBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Anulka0310 wrote:Tera trzymaj się w tym szpitalu. Moja cora też miała rehabilitację jak była malutka. Niby miała napięcie mięśniowe. Mąż mówił że lekarka wymyśla ale chodziliśmy na ćwiczenia. Jak miała 10 miesięcy zaczęła chodzić. Myślę, że dzięki rehabilitacji. Co do mutacji MTHFR to w ciąży przyjmuje się heparyne. Mutacja ta może powodować nadkrzepliwosc. Innego leczenia jak heparyne i acard nie ma.
Mutacja mthfr oprocz nadkrzepliwosci moze powodowac poronienia zwiekszone ryzyko urodzenia dziecka z zespolem downa lub innymi nieprawidlowosciami genetycznymi, dziecka z rozszczepem kregoslupa, wadami serduszka. A dla osoby ja posiadajacej jest zwiekszone ryzyko zawalu udaru i zakrzepicyBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
eve87 wrote:Ja wiem,że od tego jest rehabilitant,żeby pokazać jak ćwiczyć ale pani dr mogłaby chociaż powiedzieć dlaczego właściwie mamy chodzić na tą rehabilitacje. A nie ona tylko patrzy i zapisuje coś w notatkach. A na koniec wręcza skierowanie na rehabilitacje.
Nawet nasz arehabilitantka ostatnio pytała się co pani dr mówiła na kontroli, po czym spojrzała na nazwisko dr i sama sobie odpowiedziała,że "pewnie niewiele".
Cos o tym wiem bo przeciez pracuje w szpitalu i z lekarzami pracuje codziennie i niestety wiekszosc wlasnie wyzej sra niz dupe maBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Cześć dziewczyny.
A my dzis z mężem obchodzimy 5 rocznice ślubu.Moze ten transfer okaże się prezentem. Mam taką nadzieję. Udanego weekendu.nadziejka88, polopiryna, Lura82, Gosia321, malgos741, mag87, asiastokrota, eni33, sonia86 lubią tę wiadomość
-
Lura82 wrote:Tera chyba większość poradni jest tam gdzie dabetolog z tego co widziałam wczoraj.
Dobrze sie czujesz?
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
e_mil_ka wrote:Cześć dziewczyny.
A my dzis z mężem obchodzimy 5 rocznice ślubu.Moze ten transfer okaże się prezentem. Mam taką nadzieję. Udanego weekendu.e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
e_mil_ka wrote:Cześć dziewczyny.
A my dzis z mężem obchodzimy 5 rocznice ślubu.Moze ten transfer okaże się prezentem. Mam taką nadzieję. Udanego weekendu.e_mil_ka lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Halszka112 wrote:Lotta,Mag a jakie leki bierze się do IUI ?? Mi dr przepisał tylko letrozol
Przy 1 iui brałam letrozol+menopur, w 2 iui gonal. Lekarze ustalaja stymulacje indywidualnie, więc nie ma tu żadnego schematu.
Malawiki, Ona84,Emilka cieszę się,że przed Wami kolejne podejścia i z całego serca wierzę że tym razem skończa się upragnioną ciążą.
Za wszystkie iui i transfery oczywìście zaciskam mocno kciuki i czekam na zalanie forum pozytywnymi betami
Anulka0310 witam cieplutko na naszym forumSilna z Ciebie babka!
Asiastokrota wspolczuje sprawy z tym gipsem.Obyś jak najszybciej wrocila do sprawności.
Tera83 jak się czujesz?
Gosia321 dziękuje za potwierdzenie zaproszenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 09:22
asiastokrota, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Lotta84 wrote:Przy 1 iui brałam letrozol+menopur, w 2 iui gonal. Lekarze ustalaja stymulacje indywidualnie, więc nie ma tu żadnego schematu.
Malawiki, Ona84,Emilka cieszę się,że przed Wami kolejne podejścia i z całego serca wierzę że tym razem skończa się upragnioną ciążą.
Za wszystkie iui i transfery oczywìście zaciskam mocno kciuki i czekam na zalanie forum pozytywnymi betami
Anulka0310 witam cieplutko na naszym forumSilna z Ciebie babka!
Asiastokrota wspolczuje sprawy z tym gipsem.Obyś jak najszybciej wrocila do sprawności.
Tera83 jak się czujesz?
Gosia321 dziękuje za potwierdzenie zaproszenia
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
Hej. Jestem po wizycie. Dr P starał się troszkę odwieść mnie od ivf , mówił ze w ciaze zachodze a ivf jest leczeniem nieplodnosci. ale ze względu na mój wiek i poronienia w wywiadzie zgodził się. Mam od 5 dc iść protokołem długim. Najpierw brać marvelon i od 21 dc zastrzyki gonapeptyl. Napiszcie mi na jakie koszty mam nastawić się bo w tym wszystkim zapomniałam zapytać się o to.córcia 2009
4 poronienia, mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
Synuś 04.2019 -
Anulka0310 bez refundacji to jakieś 10-12 tysięcy w zależności jak dużo leków i jakie i jak będziesz na nie reagować.
Lotta dziękuje narazie dobrze nie jest, opuchlizna nie chce zejść ale może tak ma być. Nie sądziłam że tak można się załatwić. Jak już kiedyś pisałam "zdolna" jestem niesłychanieAsia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc