Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny! Jestem totalnie zrozpaczona:( dzisiaj byliśmy z mężem w invictie w gdańsku na badaniu fragmentacji nasienia i kariotypow i tak mnie coś tchnelo i myślę zrobię sobie znowu amh i co....!? W ciągu 5 miesiecy poziom mi spadł z 1.35 na 0.87. Leżę zaryczana bo wychodzi na to z moja iui na pewno sie nie powiedzie i ze w ogóle czasu mam coraz mniej i nie wiem co robić!
-
Dziewczyny! Jestem totalnie zrozpaczona:( dzisiaj byliśmy z mężem w invictie w gdańsku na badaniu fragmentacji nasienia i kariotypow i tak mnie coś tchnelo i myślę zrobię sobie znowu amh i co....!? W ciągu 5 miesiecy poziom mi spadł z 1.35 na 0.87. Leżę zaryczana bo wychodzi na to z moja iui na pewno sie nie powiedzie i ze w ogóle czasu mam coraz mniej i nie wiem co robić!
-
eni33 wrote:Dziewczyny ktore maja malenstwa. Na czym wasze malenstwo spalo po urodzeniu. Tylko na materacu czy moze na tej poduszce klin. A i co kupowalyscie do noska ten katarek do odkurzacza czy ten odciogany przez buzie.
Oczywiście klin kupiłam w zestawie z materacem, i był położony od początku ale... Jerzy się zsuwałpotem się dowiedziałam że ten klin jest polecany dla bąków które mają problemy z refluksem, więc klin wyjęty i śpi zupełnie na płasko. Nasza rehabilitantka potwierdziła-ma spać na płasko. A co do katarka, ten do odkurzacza jak dla mnie super, choć muszę targać z szafy odkurzacz
i więcej zamieszania się robi ale kupiłam w Rossmannie taka małą gruszeczke i na pojedyncze "żaby" używam tej
-
mag87 wrote:Dziewczyny! Jestem totalnie zrozpaczona:( dzisiaj byliśmy z mężem w invictie w gdańsku na badaniu fragmentacji nasienia i kariotypow i tak mnie coś tchnelo i myślę zrobię sobie znowu amh i co....!? W ciągu 5 miesiecy poziom mi spadł z 1.35 na 0.87. Leżę zaryczana bo wychodzi na to z moja iui na pewno sie nie powiedzie i ze w ogóle czasu mam coraz mniej i nie wiem co robić!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 22:14
asiastokrota lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
mag87 wrote:Dziewczyny! Jestem totalnie zrozpaczona:( dzisiaj byliśmy z mężem w invictie w gdańsku na badaniu fragmentacji nasienia i kariotypow i tak mnie coś tchnelo i myślę zrobię sobie znowu amh i co....!? W ciągu 5 miesiecy poziom mi spadł z 1.35 na 0.87. Leżę zaryczana bo wychodzi na to z moja iui na pewno sie nie powiedzie i ze w ogóle czasu mam coraz mniej i nie wiem co robić!
Mag nie rozpaczaj bo jest tak jak pisze Gosia. Ja w lutym miałam amh 0,8 i miałam 7 stymulacji. Przed ivf nie badalam bo nie chciałam stracić refundacji leków. Przeszłam stymulacje ivf , miałam 9 komórek pobranych a wyszly z tego piękne trzy zarodki z czego jeden ma juz 12 cm i fika w brzuszku a dwa czekają na zimowisku na odbiór:) takze Glowa do góry. Ja tez miałam dwa razy iui i niestety u nas się nie powiodło ale jesli miałabym powtórzyć moja droge leczenia to zrobiłabym tak samo.malgos741, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
Emilka też mam doła ż innego powodu.przeniesli mnie na patologie a tu komuna prosiłam o inna sale z łazienką no i ż tv bo tu nie ma jak tu wytrzymać chcialaby m ż jednej strony aby mała była szybciej bo masakra tu w depresję można popaść o sale będę się upominac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 01:18
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Tera że też musiało Wam sie to przytrafić. Nie byłam nigdy w tym szpitalu wiec nawet nie mam pojęcia jakie są tam warunki no ale faktycznie jeśli tak jest jak mówisz to jak tam wytrzymać. Upominaj sie niech dają lepszą salę.
Ja sie wczoraj z mężem pokłóciłam bo wcale sie mną nie interesuje. On nawet zapomnial ze jestem po ivf i pyta sie mnie wczoraj jakie piwo będę pic. Zryczałam sie wczoraj jak nie wiem co. Przez cały tydzień nie wspomniał o naszym maluchu jakby nic sie nie wydarzyło. Jakby codziennosc. Zapytałam go czy wogole jeszcze go obchodzimy bo dla mnie zarodek to nie zarodek tylko dziecko. Powiedzial ze w cuda już nie wierzy i ze pogodził sie z tym ze nie będziemy mieli dzieci. Tak bardzo bym chciała żeby los utarł mu nosa i żeby jednak sie udało. Wiem mnie tez nadzieja opuściła ale jednak gdzieś w głębi duszy ciągle mam nadziejęKarcia lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Tera że też musiało Wam sie to przytrafić. Nie byłam nigdy w tym szpitalu wiec nawet nie mam pojęcia jakie są tam warunki no ale faktycznie jeśli tak jest jak mówisz to jak tam wytrzymać. Upominaj sie niech dają lepszą salę.
Ja sie wczoraj z mężem pokłóciłam bo wcale sie mną nie interesuje. On nawet zapomnial ze jestem po ivf i pyta sie mnie wczoraj jakie piwo będę pic. Zryczałam sie wczoraj jak nie wiem co. Przez cały tydzień nie wspomniał o naszym maluchu jakby nic sie nie wydarzyło. Jakby codziennosc. Zapytałam go czy wogole jeszcze go obchodzimy bo dla mnie zarodek to nie zarodek tylko dziecko. Powiedzial ze w cuda już nie wierzy i ze pogodził sie z tym ze nie będziemy mieli dzieci. Tak bardzo bym chciała żeby los utarł mu nosa i żeby jednak sie udało. Wiem mnie tez nadzieja opuściła ale jednak gdzieś w głębi duszy ciągle mam nadzieję
Ja jeszcze@nie mam
A zapytam oglądacie może pierwsza randkę n a tvp2 dziś popołudniu powtórka a w niej kolega z podstawówki muszę obejrzeće_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Tera, trzymajcie sie dziewczyny. Wiem, ze jest Ci bardzo ciężko ale juz niedługo bedziesz miec bobaska na rękach
Emilka widzisz te nasze chlopy, przeżywają wszystko tak samo jak my, tylko chyba przez ukrywanie emocji takie głupoty przychodza im do głowy. Moze z bezsilności? Moj mąż tez zawsze po duzym stresie cos musi odwalic, a dopiero później przyznaje, ze to przez to ze sobie nie radzi. Pamietasz jak okazalo sie, ze mam cukrzycę, a on mi boczek kupil? Tacy sa faceci.
e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Hej dziewczyny
Małgoś, Nadziejka dzięki za pocieszenie, już mi dzisiaj lepiej. Po prostu chyba nie spodziewałam się ze po stymulacjach amh aż tak szybko spada i był to dla mnie duży szok. Teraz jestem w trakcie 3 stymulacji i chyba już nie zrezygnuje z IUI, ale nie wiem czy zdecydujemy się na kolejne podejście, raczej nie.
Małgoś a jakie suple łykasz jeśli mogę spytac?
Emilka, co do facetów, no oni to inaczej przeżywają niż my. Mój wczoraj najpierw palnął, żebym się nastawiła że sie nie uda i że nie będziemy mieć dzieci, na szczęście potem mocno mnie utulił. Przyznał też, że po otrzymaniu swoich pierwszych wyników też się źle czuł. Faceci tłumią w sobie emocje, czasem się zapominają w tym co mowią, ale im też zależy.
Gosiu, wiem ze już pisałaś setki razy ale czy mogłabyś mi jeszcze raz przypomnieć nazwisko lekarza z Invicty, o którym słyszalaś dobre opinie? Ahhh i jeszcze jak długo czekalaś na Waszą pierwszą wizyte? Moj maż chyba chciałby właśnie w Gdańsku podchodzić do zabiegu.
Dziękuję
Miłego dnia Dziewczyny.
-
No u mnie tez byl ten klin w zestawie z materacem ale mysle ze tez bedziemy kladli na plasko. Ja kupilam ta odciagaczke do noska ta co sie robi ustami bo wlasnie z tym odkurzaczem to troche za duzo ciagania i hałasu jak dzicko spi. Mam nadzieje ze sie tez sprawdzi.
leo lubi tę wiadomość
-
Biorę ubichinol- aktywny q10, d3, i przez mutacje metylowane kwas foliowy, b6, b12 i acard, magnez..teraz smaruje się testosteronem jak lekarz przekazał.. jeśli miałabym Ci polecić lekarza innego niż z Artemidy i nie w Olsztynie to polecilabym Ci dr Lewandowskiego z Novum z W-Wy.
Ps byłam w Invicie jakoś mi nie przypadła do gustu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 10:38
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
eni33 wrote:No u mnie tez byl ten klin w zestawie z materacem ale mysle ze tez bedziemy kladli na plasko. Ja kupilam ta odciagaczke do noska ta co sie robi ustami bo wlasnie z tym odkurzaczem to troche za duzo ciagania i hałasu jak dzicko spi. Mam nadzieje ze sie tez sprawdzi.
Jak powiedzialam mojemu, ze sa takie urządzenia pod odkurzacz, to oczy mu wyszły z orbit i stwierdził, ze mi nie pozwoli malej nosa urwac tym haha. Ale i tak kupie katarek plus zwykla gruszke.
Tera dopiero teraz zerknelam na ten leżaczek, fajnyaz sama nad nim zaczynam myśleć.
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emilka jak się czujesz? Masz jakieś objawy,mnie dziś os rana bolał brzuch tak jak zwykle tydzień przed @.Wczoraj czułam pulsowanie w macicy aż mi brzuch skakał, nawet mój to widział.Ciekawe od czego tak pikało.A dziś sluz mleczno bialy co też mnie zaskoczyło.Zwariuje od tego myślenie czy się udało czy nie.Mój przy transferze to aż się popłakał ze słaby zarodek jest,faceci tez bardzo chcą mieć dzieci.Trudniej im tylko o tym mówić.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Malawiki ja od trzech dni zmagam sie z bolami brzucha. Zaczynają sie rano i trwają do popołudnia. Wieczorem sie wszystko uspokoją. To takie jakiś skurcze macicy. Przychodzą i odchodzą. No i czasem takie kłucie jakby ktoś wbijal szpilki. Poza tym to chyba nc więcej mi nie dolega oprócz zwiększonego libido.
-
Dziewczyny trzymam kciuki za pozytywne bety ..
[email protected] lubi tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017