Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Na libido nic nie poradzimy.Niestety nie można a szkoda.Tez mam ochotę na figle.Te bóle brzucha są okropne.U Ciebie to napewno będzie pozytyw co do tego niemam wątpliwości.Podobno gdy zaczynają zakłuwać jajniki to produkują hormony i podtrzymują produkcję ciałka żółtego.A jak się czujesz po lekach?dalej masz takie duże dawki?
Mi progesteronu zostało chyba na 7 dni.Także za tydzień pierwszy test.W sumie to do piątku musze wiedzieć bo zostane bez leków na weekend.Juz tak planuje jakbym w ciąży była.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Malawiki u mnie jajniki niestety nic nie produkują bo jestem na cyklu sztucznym czyli nie bylo owulacji i nie ma ciałka żółtego wiec tylko progesteron dostarczają leki. Cały czas mam takie same dawki leków. Mdlości sie zdarzają tylko rano. W ciągu dnia juz sie tak nie mecze. Chyba organizm sie przyzwyczaił.
Dobrze że planujesz przecież jesteś w ciążyjeśli chodzi o test to ja boje sie tego dnia cholernie. Jeśli znowu scenariusz sie powtórzy to chyba bardziej pechową osobą być nie można.
-
Emilka żadnego pecha nie będzie.Mnie jeszcze nie kłują tylko te pulsowanie w środku czuje i bóle brzucha.Ja jakbym mogła to już bym robiła test.Oj masakra to jest,czekać i nie wiedzieć na co.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
e_mil_ka wrote:Tera i jak zmienili Ci sale?
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
mag87 wrote:Hej dziewczyny
Małgoś, Nadziejka dzięki za pocieszenie, już mi dzisiaj lepiej. Po prostu chyba nie spodziewałam się ze po stymulacjach amh aż tak szybko spada i był to dla mnie duży szok. Teraz jestem w trakcie 3 stymulacji i chyba już nie zrezygnuje z IUI, ale nie wiem czy zdecydujemy się na kolejne podejście, raczej nie.
Małgoś a jakie suple łykasz jeśli mogę spytac?
Emilka, co do facetów, no oni to inaczej przeżywają niż my. Mój wczoraj najpierw palnął, żebym się nastawiła że sie nie uda i że nie będziemy mieć dzieci, na szczęście potem mocno mnie utulił. Przyznał też, że po otrzymaniu swoich pierwszych wyników też się źle czuł. Faceci tłumią w sobie emocje, czasem się zapominają w tym co mowią, ale im też zależy.
Gosiu, wiem ze już pisałaś setki razy ale czy mogłabyś mi jeszcze raz przypomnieć nazwisko lekarza z Invicty, o którym słyszalaś dobre opinie? Ahhh i jeszcze jak długo czekalaś na Waszą pierwszą wizyte? Moj maż chyba chciałby właśnie w Gdańsku podchodzić do zabiegu.
Dziękuję
Miłego dnia Dziewczyny.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Badań żadnych nie robią teraz mam tylko ktg 3 razy i tyle nawet usg nie powtarzają a ja dostaje fioła mam nerwa i skóra zaczyna siedzieć i błędne koło
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
TERA83 wrote:Badań żadnych nie robią teraz mam tylko ktg 3 razy i tyle nawet usg nie powtarzają a ja dostaje fioła mam nerwa i skóra zaczyna siedzieć i błędne koło19.03.2016 - I iui
, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Hej
Gosia kilka rzeczy się chyba na to złożyło
1. Bardziej doświadczony zespoł. Z całym szacunkiem i sympatią do naszych lekarzy, ale mój emek nie chce żeby punkcje czy transfer robił mi ktoś kto dopiero się tego uczył, chociaż z drugiej strony może to mieć też swoje zalety.
2. Większy zakres badań chociażby ta fragmentacja nasienia czy możliwość selekcji nasienia pod mikroskopem przed zapłodnieniem. Jesteśmy juz nastawieni, że trzeba bedzie wydać kupe siana. Ale chyba jednak doszłam do wniosku, że przed in vitro wole być dobrze zdiagnozowana niż potem doszukiwać się co może mi jeszcze dolegać. Jesli wyniki wyjdą ok, to trudno kasa poszła w błoto, ale chociaż będę miała świadomość że jedna rzecz u mnie nie szwankuje,
3. Mojego Męża bratowa dwukrotnie podchodziła do ivf w Invicie. Za każdym razem przy 3 podejściu udało jej się i ma teraz 2 cudowne dziewczynki
4. Droga do Gdańskachyba jest najlepsza, poza tym mamy znajomych także byłoby gdzie spać
Czekamy w tym momencie na wyniki kariotypów, mutacji i fragmentacji. W przyszłym tygodniu po mojej IUI zadzwonie chyba do nich i sie umówie na wstępną wizytę.
A Ty już sie zdecydowałaś? Dobrze kojażee że we wrześniu miałaś mieć wizytę w Novum? Wczoraj czytałam o dr Lewandowskim i widze ze opinie ma super, ale też bierze te "najgorsze" przypadki.
Miłego dnia wszystkim
-
Ja sie jeszcze nie zdecydowalam wszystko zalezy od wtorkowej wizyty u immunologa czy skieruje mnje na badania i jakie wyjda wyniki. A kolezance udawalo sie po 3 pelnych procedurach czy przy 3 transferze?
Tak to fakt trzeba doplacac i kupa kasy za to idzie ale jesli jest problem to mozna wlasnie zrobic magnetyczna selekcje plemnika i wybrac tylko te zdrowe zdole do zaplodnienia.malgos741 lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ja się zastanawiam nad Lewandowskim..i Novum
Gosia321 lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
A ja bylam dzis na grzybach. Cały kosz nazbieralismy i male 3 litrowe wiaderko. Teraz maz robi obiad a ja leze i odpoczywam bo troche te lazenie i schylanie dalo sie we znaki. A moja mama robi grzybki. Podział sprawiedliwy:-)
Lura82, Gosia321, asiastokrota, leo lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Jestem tu nowa, staramy się z mężem od czterech latzostało nam już tylko podejście do IVF i tu mam pytanie - czy polecacie Artemidę? Jaki jest koszt mniej więcej jednej próby? Jakiego lekarza? Podobno Domitrz jest bardzo dobry lecz sama nie wiem..
Miłego dnia