Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia niestety ale IVF to decyzja wspolna I trzeba uszanowac wzajemne zdanie. Wiem ze to trudne gdy Te zdania Sa odmienne. U mnie nie ma takiego problem Bo oboje bardzo chcemy dziecko wiec przed nami iui pewnie a potem ivf jesli sie nie uda. Dajemy sobie jeszcze ze dwa lata a potem ivf. Bo tak na prawde ze mna jest ciagle nie tak. To polipy. To torbiele wiec moze sie uda gdy juz sie z tym wszystkim uporam. Najwazniejsze to sie wzajemnie wspierac Bo nie tylko nam kobietkom jest ciezko. My wyrazamy to na inny sposob. A faceci Sa skryci Bo musza wiecznie grac twardzieli ale na pewno jest im tak samo ciezko.

Judytka lubi tę wiadomość

• Karcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście masz racje nadziejka:)

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia my z mężem mamy jednakowy cel, ale wydaje mi się, że podejście do dróg prowadzących do jego realizacji jest różne. Ja bardziej się martwię, rozkminiam, a on raczej bierze na klatkę to, co przynosi los. Jakoś zawsze wierzyliśmy, że dzieć nam jest pisany i się udało, a teraz liczę na kolejny dar niebios :-)

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:
    Karcia ja kiedyś, chyba przy trzeciej IUI, zrobiłam test 3 dni po podaniu ovitrelle i wyszedł negatyw. Chciałam po prostu zobaczyć, jak to jest ujrzeć dwie kreski ... głupota totalna. Od tamtej pory już nie mam takich głupich pomysłów.
    U mnie wczoraj był transfer, a dzisiaj mam mega bóle @ :-(

Bąbel ból @ to akurat bardzo dobry znak, u mnie przy 3 udanych transferach ból @ był obecny od 2 dpt ;) trzymam kciuki &&&&&& mój mąż krzyczy, że też trzyma :D

Leo jak Ty się miewasz??? za Was też mocno trzymamy &&&&&& ♥

bąbel, Asia08 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:36

bąbel lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• bąbel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wierzę, że będzie dobrze, musi być. Nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać.
    Kochani jesteście, dziękuję :-)
    Leo &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:37

asia-m-b, Asia08 lubią tę wiadomość

20101016580117.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja co chwilę latam do łazienki i sprawdzam, czy @ nie przyszła. Już gorszego świra chyba nie ma...

Bąbelku, asia, leo, triss, karcia, slomka - trzymam kciuki.

bąbel lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • leo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian, nic nie czuję, czasami się sama łapie że o tym zapominam. Nie nakręcam się na nic i nie mam żadnych myśli aż mnie to dziwi

bąbel, asia-m-b lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kibicuję wszystkim i sobie również strzelam kopniaka na szczęście. :-)

Asia08, bąbel, asia-m-b lubią tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo wrote:
    U mnie bez zmian, nic nie czuję, czasami się sama łapie że o tym zapominam. Nie nakręcam się na nic i nie mam żadnych myśli aż mnie to dziwi
    Trzymam kciuki &&&

leo lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    A ja kibicuję wszystkim i sobie również strzelam kopniaka na szczęście. :-)
    &&&

leo lubi tę wiadomość

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    A ja co chwilę latam do łazienki i sprawdzam, czy @ nie przyszła. Już gorszego świra chyba nie ma...
    I pewnie jeszcze pilnujesz żebyś miała jasne majtki, aby nie przeoczyć czerwoności - zgadłam? Ja też latałam do kibla i od razu rzut okiem czy wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:53

Asia08, eni33 lubią tę wiadomość

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no cos koło tego. :D

Ena lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dziewczyny podpowiedzcie mi. We wtorek mam wizytę i się zastanawiam czy robić badania, żeby mnie dr nie odesłał na kolejny termin. W styczniu byłam u dr W z kompletem wyników podstawowych badań hormonów płciowych - prl, lh, fsh... Nie było żadnych odstępstw, wszystko cacy. Nie brałam w tym czasie żadnych leków, kazał naturalnie działać, ale jakoś szczęście nam nie sprzyjało i tak jak zasugerował - jak się nie uda, to proszę przyjść na wizytę... zatem idę. Czy robić teraz też te badania czy zachować setkę w kieszeni?

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena ja myślę, że dr W we wtorek powie jakie badania warto jeszcze zrobic a jakie powtórzyć. Da Ci skierowanie do lab. i będzie czarno na białym co zrobić.

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    U mnie niestety sie nie udalo, bylam juz na wizycie u JD ale niestety rozczarowal mnie I chyba zrezygnuje z tej kliniki
    Po pierwszym nieudanym Ivf musialam go prosic zeby mi zrobil histero , bo on nie widzi powodu mimo oczysczania w 2014 roku po poronieniu I skapych misiaczkach
    A odbije mnie fakt ze ciagle kpi z mojego wieku .... Ja wiem ile mam Lat!!
    Nie czuje tego lekarza I nie ufam mu
    Na koniec powiedzialam ze chcemy jeszcze raz podejsc I byl zdziwiony jak bym miala z 50 Lat normalnie :/
    I zaproponowal te same leki.... No to juz bylo koniec jak mozna komus zaproponowac taka sama terapie jak za pierwszym razem nie dala ona skutku
    Takze z moich doswiadczen odradzam JD , teraz szukam innej kliniki lekarza nie wiem sama
    Jestem rozczarowana podejściem i cała ta sytuacja :(
    Nie wiem kompletnie co robic rozważam tek klinikę Novum w Warszawie .
    Asia ciesze sie z takiej pięknej bety
    Dalej trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące :)

• bąbel Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula przykro mi :-(

20101016580117.png
  • Judytka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assiula a mogę wiedzieć ile masz lat i jakie Amh?? Dziwne że dr D tak zareagował na twoją decyzję. Przecież on tego nie funduje z własnej kieszeni.

Judytka871
    12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
    01.2015 - Druga nieudana inseminacja
    10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
    11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
    Kolejny planowany krok - IVF
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu mi też doktor D nie przydał do gustu. Poza tym zalecił mężowi antybiotyk który niszczy plemniki I po braniu leków kazał powtórzyć badania żeby potwierdzić że zostało aby ivf. Wiadomo że wyniki będą złe po takim czasie I po antybiotyku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 13:06

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, przykro mi. :(

Strasznie niefajne podejście doktora... Zostawiamy tam kupę pieniędzy i jednak podejście powinno być ciut inne.

sonia86 lubi tę wiadomość

mhsvqps6knsjrcis.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ