X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Emilko tak do końca nie wiem co się dzieje... najmniejsza rzecz może doprowadzić mnie do płaczu... nie wiem czy to nie przez to, że moja siostra niedługo rodzi... cały czas pięknie sobie radziłam... a teraz jakoś boję się jak to będzie jak jej synek przyjdzie na świat. Do tego jeszcze milion innych rzeczy zaprząta mi głowę...

A Wam jakoś uda się to poukładać. Do Gdańska masz bardzo dobre połączenie PKP, Invicta jest niedaleko dworca. Mąż najważniejsze żeby był na punkcji. Wiem, że chciałabyś razem z mężem być na wizytach. Ja też nie lubię sama jeździć do lekarza, ale jak zagryziemy zęby to wszystko musi się udać...
    Wiki a ja ostatnio siostrze mówiłam sama czemu nie chce drugiego dziecka. Nie wiem jak daje rade chyba tym że zajmuje głowę czym innym. A może już moja głowa przyzwyczajona że nie widziała nigdy 2kresek. Może zajmij się tym co lubisz robić,bo takie siedzenie rozmyślania chyba nam na dobre nie wyjdzie. GŁOWA MUSI TEŻ ODPOCZĄĆ.

Wiki03 lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka po prostu wolę wcześniej się rozeznać, żeby później nie tracić czasu. Uważam, że lepiej wcześniej zasięgnąć opinii, by później wiedzieć co robić. W dodatku, że byłam nastawiona raczej na Art a teraz zaczęłam wątpić. No, ale na razie spokojnie, poczekam jeszcze na wypowiedzi innych osób :) a do którego lekarza chodzicie? Który wzbudza największe zaufanie ?

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polubiłam dr Z. Zawsze miły i nigdy nie mialam wrazenia ze sie spieszy ale kazdy mial tu swojego ulubionego lekarza. Zalezy od oczekiwań.
    No i ostatnio dr P. Jako jedyny chyba próbowal cos zaradzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 13:34

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldenka nam ivf w Artemidzie się udało ale dopiero przy drugiej procedurze.Prowadził mnie dr D i u nas ten sam problem nasienia i operacja powrozka.Co do lekarzy to opinie są różne,nie jestem typem pacjeta który przywiązuje się do doktora,mi dr D odpowiadał,prowadził tez moja ciążę.Myślę ze jest doświadczonym lekarzem ale klinika ma chyba zbyt niski wkład finansowy bo medycznie nie jest skora pomoc pacjetce z braku sprzętu diagnostycznego.Gdańsk napewno ma lepsze i labo i diagnostykę.
    Z tutejszych lekarzy polecam albo dr Malarkiewicz albo Stefaniak.Dr Skłodowska rozwiązywła mi ciążę i z niej jestem zadowolona bo się spisała jeśli chodzi o poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 15:06

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. malawiki1 gdzie Twój mąż miał operację powrózka nasiennego ? Wyniki się polepszyły czy nie ?

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemide też nie polecam...
    Leżę z gorączką i powiększonym węzełem pachwinowym.. :( eh antybiotyk..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 co się stało ? Czemu nie polecasz Art ?

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgos wracaj do zdrowia :*

malgos741 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldenka28 ja tez Artemidy nie polecam 3 pelne procedury i wszystkie zakonczone porazka. Diagnozowalam sie na wlasna reke bo wiecznie slyszalam ze nic nie trzeba badac nic nie trzeba brac. U nas glowny problem to bylo nasienie slaba ruchliwosc. 4 procedura w Invicta Gdansk po leczeniu immunologicznym. Jestem teraz w 7t3d ciazy. Polecam Invicte zupelnie inne podejscie i bardzo dobre labolatorium

xyz159 lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczyny!!!!

Goldenka28 u mnie 3xIUI w Art i jedna procedura nieudana. Obecnie jestem w Incicie Gdańsk przygotowuje się do procedury KD. U mnie powodem był wiek, słabą jakość komórek przez endomitriozę. Prawdopodobnie również nie obejdzie się bez leczenia immunologicznego ze względu na wyniki. W Art. twierdzili, że wszystko jest ok z nasieniem męża a niestety fragmentacja dna jest na poziomie 20 i potrzebna jest separacja nasienia. Oni nie robią dodatkowych badań mają słaby lab.

Małgoś741 a co się dzieje Kochana, co za choróbsko Cie dopadło?

Emilko widzisz tak się martwiłaś że zostaniesz sama na przyszły rok a tu plany szybko się zmieniły i dużo szybciej zaczniecie.

Wiki, Ona a na jakim etapie jesteście?

Mag Kochana wyłaź z krzaków i melduj co u Ciebie :)

Lotta Kochana jak u Ciebie czy się wszystko udało daj znać co u Ciebie.

A u mnie mężuś w czwartek jedzie do Wrocka oddać nasienie i czekamy na telefon od doktora jak się kształtuje sytuacja. W piątek wysłałam do koordynatorki potwierdzenie przelewu więc pewnie moja dawczyni już ma ustalone w klinice spotkanie. Może uda się w trakcie urlopu jak wszystko będzie dobrze transfer.

Miłego dnia dziewczyny :)

Wiki03, Izaura, e_mil_ka, polopiryna lubią tę wiadomość

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Wiki a ja ostatnio siostrze mówiłam sama czemu nie chce drugiego dziecka. Nie wiem jak daje rade chyba tym że zajmuje głowę czym innym. A może już moja głowa przyzwyczajona że nie widziała nigdy 2kresek. Może zajmij się tym co lubisz robić,bo takie siedzenie rozmyślania chyba nam na dobre nie wyjdzie. GŁOWA MUSI TEŻ ODPOCZĄĆ.

Emilka, Ona, Izaura jesteście kochane <3 dziękuję...

Ona ja generalnie mam tak jak Ty. Też się cieszę z ciąży siostry, sama jechałam z nią na pierwszą wizytę. Tylko teraz jakieś głupie myśli mnie dopadły. Niedługo mi przejdzie :-) dziś jest już trochę lepiej :-)

Małgoś, powrotu do zdrówka :-)

Asiastokrota piękny suwaczek !!! :-) :-) <3 <3 <3

Mag kochana, jak idzie stymulacja...? Co u Ciebie? Trochę się martwię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:16

asiastokrota, Izaura, e_mil_ka lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia co mnie wzięło w niedzielę wylądowałem na sorze o 6 rano, mam mocno powiększony węzeł pachwinowy, boli, doktorka powiedziała że może to być infekcja dróg moczowych..przepisał antybiotyk.. cała niedzielę do dziś mam gorączkę.. eh chyba przejdę się do rodzinnej..bo zbijam ja ipuprofenem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 09:42

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Małgos zdrówka życzę.
    Agonia super że to juz tak szybko a jadę zaraz po wyniki ostatnie mutacje ciekawa jaki wynik mam.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey Małgos zdrówka życzę.
    Agonia super że to juz tak szybko a jadę zaraz po wyniki ostatnie mutacje ciekawa jaki wynik mam.

Ona to daj znać jak wyniki :-)

Ja jadę dziś do dr Rams. Ciekawe co powie, skierowanie od rodzinnej już mam. Dziewczyny mówiłyście wprost, że byście chciały badania na NFZ?

• mag87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie ok, jeszcze się nie stymuluje ale potrzebowałam trochę odpoczynku dlatego nie pisze teraz zbyt intensywnie. Pewnie dam znać jak już będzie po:) nie chce żyć w takim stresie jak przy poprzednim podejściu. Nie było to zdrowie dla mojej psychiki takie czytanie internetu i doszukiwanie się podobieństw do swojego przypadku :) dlatego teraz tak trochę zza krzaka:)

Agonia , Wiki trzymam za was kciuki, być może będziemy mialy podobne terminy transferow:)

Emilka dacie radę, tylko trochę bardziej trzeba będzie się postarać:)

Ona kciuki za wyniki

Małgoś szybkiego powrotu do zdrowia życzę

Izaura, Wiki03, e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik mutacji ok.ale kogulant tocznia i czynnik "8 lekko podwyższone. 18"wizyta ciekawe co powie. Ja jej powiedziałam że mam skierowanie a że długo się czeka a chce zabrać zarodek to przyszłam szybciej. W

3i49ej28fjl6k2ap.png

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldenka mąż miał operacje w szpitalu miejskim.Wyniki nie poprawiły się zbytnio.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malawiki1 mój też miał w miejskim. Też miał laparoskopem ? Duży żylak ? Długo czekaliście po operacji ?

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldenka po pol roku od operacji podeszłam do inseminacji a po roku do ivf.Żylaki może nie były duże ale były bardzo długo. Przez temperature sieją duże spustoszenie.

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malawiki1 a ile mieliście plemników przed operacją ? U mojego pierwsze badanie poniżej 100 tys. w 1 ml, w drugim po 2 miesiącach 1 milion 100 tys. To z tydzień przed operacją. Tez żylak był nieduży i tylko w jedynym jądrze. Teraz czekamy jeszcze 2 miesiące na zrobienie wyników, ale lekarz dał do zrozumienia żeby się nie nastawiać na zbytnią poprawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 18:32

‹‹ 1723 1724 1725 1726 1727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ