X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZy Gosia321 to była już na tej wizycie serduszkowej? bo zamarło coś wszystko

Karcia
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karcia była i słyszała serduchu jak dzwon, wszystko u nich dobrze. Nie wiem co sie stało z dziewczynami na forum. Poukrywały się czy Co?

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki to chyba mnie coś ominęło bo cofalam forum i nigdzie nie znalazłam.

Karcia
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam ze tylko ja tu zostane. Forum umiera.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko nie umiera obiecuje zostać z tobą

e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) jestem nowa na tym forum.Od roku staramy się o dziecko, znamy już główną przyczynę naszych niepowodzeń - bardzo obniżone parametry nasienia męża, lekarze powiedzieli że na dzień dzisiejszy kwalifikujemy się tylko do in- vitro. Mąż miał żylaka powrózka nasiennego, miesiąc temu miał operację, czekamy na rezultaty, choć lekarze nie liczą na dużą poprawę. U mnie niby wszystko ok poza tym, że miałam lekko podwyższoną prolaktynę i TSH. Biorę euthyrox najmniejszą dawkę. Byliśmy już u androloga w Warszawie w Novum, ostatnio w Artemidzie u doktora D. Takie dziwne odczucia mam po tej wizycie. Myślicie, że warto zostać w Artemidzie, czy raczej uderzać gdzieś dalej? Wiecie jaka jest skuteczność w Artemidzie w Olsztynie, tzn. jakie są statystyki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 15:31

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odradzam. U nas tez slabe nasienie. 5 trasferow i nadal walczymy. Zmieniamy klinike.
    Oczywiscie jest tu wiele dziewczyn ktorym sie udalo.

malgos741 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Emilko nie umiera obiecuje zostać z tobą

Kochana jestes Asiu:*

asiastokrota lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko, ja mam jakiś zjazd emocjonalny. Siedzę i ryczę. Wrócę jak się uporam ze sobą, żeby tu za bardzo nie smęcić... Ale na pewno sama nie zostaniesz.

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Emilko, ja mam jakiś zjazd emocjonalny. Siedzę i ryczę. Wrócę jak się uporam ze sobą, żeby tu za bardzo nie smęcić... Ale na pewno sama nie zostaniesz.

Wiki co sie dzieje? Mam nadzieję że dziś czujesz sie lepiej. Ja tez mam gorsze dni ostatnio. Chciałabym juz zacząć procedurę. Z drugiej strony boję sie. No i jeszcze nawet nie wiem jak to poukladac kiedy moj mąż wyjedza na 4 tygodnie i wraca tylko 2 tyg. Nie wiem jak to wszystko pogodzic.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Emilka a co w trase będzie jeździł że tak długo go nie będzie? Kupiłam ostatnio niepokalanka do picia na kobiece hormony. Ok mam ale prolaktyne miałam kiedys za duża, muszę powtórzyc.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokalanka już nie wypije bo z endometrioza nie można.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Miłej niedzieli dla Wszystkich ;)

Karcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldenka28 nam niestety nie udało się z pomocą Artemidy. 3 transfery- brak ciąży i brak przyczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 09:42

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey Emilka a co w trase będzie jeździł że tak długo go nie będzie? Kupiłam ostatnio niepokalanka do picia na kobiece hormony. Ok mam ale prolaktyne miałam kiedys za duża, muszę powtórzyc.

No tak w trase. Niestety musial zmienic prace ze wzgledu na brak finansow. Wyjezdza na 4 tygodnie i wraca na 2 i tak wkolo. Jeszcze nie wiem jak ale bedziemy musieli sobie jakos poradzic.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Wiki co sie dzieje? Mam nadzieję że dziś czujesz sie lepiej. Ja tez mam gorsze dni ostatnio. Chciałabym juz zacząć procedurę. Z drugiej strony boję sie. No i jeszcze nawet nie wiem jak to poukladac kiedy moj mąż wyjedza na 4 tygodnie i wraca tylko 2 tyg. Nie wiem jak to wszystko pogodzic.

Emilko tak do końca nie wiem co się dzieje... najmniejsza rzecz może doprowadzić mnie do płaczu... nie wiem czy to nie przez to, że moja siostra niedługo rodzi... cały czas pięknie sobie radziłam... a teraz jakoś boję się jak to będzie jak jej synek przyjdzie na świat. Do tego jeszcze milion innych rzeczy zaprząta mi głowę...

A Wam jakoś uda się to poukładać. Do Gdańska masz bardzo dobre połączenie PKP, Invicta jest niedaleko dworca. Mąż najważniejsze żeby był na punkcji. Wiem, że chciałabyś razem z mężem być na wizytach. Ja też nie lubię sama jeździć do lekarza, ale jak zagryziemy zęby to wszystko musi się udać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki zobaczysz jak przyjdzie na świat Cudzik Siostry, wszystkie przykre emocje odejdą w zapomienie. Tez tak miałam podczas ciąży mojej Siostry, czasami gula żalu mi rosła....kiedy jej Synek się urodził po prostu Go bardzo pokochałam. Teraz jak jest mi źle to idę do Niego i tule mocno.

Wiki03, asiastokrota, malgos741, Karcia lubią tę wiadomość

• goldenka28 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak się zastanawiamy nad Artemidą. Ogólnie to i tak minimum pół roku musimy czekać po operacji, zrobić badania i zobaczyć jak dalej to będzie wyglądało. Jednak już próbuję się rozeznać. Pewnie było by wygodniej na miejscu i pewnie też taniej, ale ostatnio średnie wrażenie na mnie zrobił Pan dr D. Nawet nie zapytał, kiedy miałam ostatnią miesiączkę, badanie trwało może 1 minutę. Jak spytałam czy widział pęcherzyk owulacyjny, bo to już był ten czas, to nawet nie wiedział. Wydaje mi się, że jajników nawet nie obejrzał. Spojrzał tylko na budowę macicy, bo powiedziałam, że mój ginekolog podejrzewa wadę w budowie. Oczywiście pan dr D.powiedział, że mój ginekolog ma dużą wyobraźnię. Co prawda mówił, że teraz nie ma sensu nic robić, trzeba odczekać po operacji, dlatego nie zleca żadnych badań, ale jakoś nie wzbudził mojego zaufania na pierwszej wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 11:18

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Emilko tak do końca nie wiem co się dzieje... najmniejsza rzecz może doprowadzić mnie do płaczu... nie wiem czy to nie przez to, że moja siostra niedługo rodzi... cały czas pięknie sobie radziłam... a teraz jakoś boję się jak to będzie jak jej synek przyjdzie na świat. Do tego jeszcze milion innych rzeczy zaprząta mi głowę...

A Wam jakoś uda się to poukładać. Do Gdańska masz bardzo dobre połączenie PKP, Invicta jest niedaleko dworca. Mąż najważniejsze żeby był na punkcji. Wiem, że chciałabyś razem z mężem być na wizytach. Ja też nie lubię sama jeździć do lekarza, ale jak zagryziemy zęby to wszystko musi się udać...

U moich znajomych uordzilo sie malenstwo. Jeszcze u nich nie byłam. Boje sie jak zereaguje ze sie rozkleję. No ale bede musiala sie przemoc. Calkowiecie Cie rozumiem.

Wiki03 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goldenka28 wrote:
    Właśnie tak się zastanawiamy nad Artemidą. Ogólnie to i tak minimum pół roku musimy czekać po operacji, zrobić badania i zobaczyć jak dalej to będzie wyglądało. Jednak już próbuję się rozeznać. Pewnie było by wygodniej na miejscu i pewnie też taniej, ale ostatnio średnie wrażenie na mnie zrobił Pan dr D. Nawet nie zapytał, kiedy miałam ostatnią miesiączkę, badanie trwało może 1 minutę. Jak spytałam czy widział pęcherzyk owulacyjny, bo to już był ten czas, to nawet nie wiedział. Wydaje mi się, że jajników nawet nie obejrzał. Spojrzał tylko na budowę macicy, bo powiedziałam, że mój ginekolog podejrzewa wadę w budowie. Oczywiście pan dr D.powiedział, że mój ginekolog ma dużą wyobraźnię. Co prawda mówił, że teraz nie ma sensu nic robić, trzeba odczekać po operacji, dlatego nie zleca żadnych badań, ale jakoś nie wzbudził mojego zaufania na pierwszej wizycie.

Niestety w Art idzie sie schematem. Nie ruszasz z procedurą to po co sie zaglebiac . W moich oczach Art straciła na wartosci. Lekarze nie diagnozuja. Na moj przypadek lekarz rozkladal rece a ja sama upominalam sie o kolejne badania.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ