Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • leo Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam napisać że idę we wtorek na usg, razem z małżem, nie mogę się doczekać
    Asia czy Ty też masz takie wzięcia? Ło matko

asia-m-b, Gosia321 lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Rosa_84 Nowa

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
    Całą diagnostykę postanowiliśmy rozpocząć od wspólnej wizyty u lekarza, żeby zlecił nam potrzebne badania. Był to dr Wasniewski. Pierwsza wizyta prywatnie u dr, a potem Artemida. Już na tej pierwszej wizycie pan doktor rozrysowal schemat, na którym najpierw są moje badania, 3 cykle stymulacji, a badanie nasienia na szarym końcu, a mąż nie badał sie nigdy przedtem pod tym kątem. Szczerze mówiąc sądzilam ze może coś u mnie wykryja, wiec nie protestowalam przy tej pierwszej wizycie. No ale moje badania porobione, jest ok, więc bardzo mnie dziwi, ze dr W dalej sie upiera przy stymulacji bez wyników męża( na ostatniej wizycie powtórzył słowa z pierwszej ). Rezerwe jajnikowa mam ok. Nie miałam jeszcze sprawdzanej droznosci, ale gdyby w tej kwestii coś było nie tak, to też stymulacja nie pomoże. Mąż co prawda wyjechał teraz na tydzień, ale wczoraj powiedział, ze po powrocie zapisuje sie na badanie niezależnie od decyzji lekarza. Ja wolalam jednak Was podpytac i rozwiac wątpliwosci. Jeszcze raz dziękuję za rady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Ja po wizycie jestem załamana. Estradiol z 42 spadł do 26, pęcherzyki nie rosną.:(
    Od dzisiaj przez 5 dni gonal w dawce 75 i zobaczymy. Już zdazylam się głupot naczytac w necie. :(
    Powoli to idzie, ale małymi krokami do celu.

Alexis pisz śmiało. My od ciebie się też dużo nauczymy, bo swoje przeszłaś.

Rosa dziwnie że ten dr nie wziął pod lupę faceta. Jak u niego wszystko cacy, to dopiero można się brać za leczenie kobiety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa dziwnie, że dr W tak postąpił. W moim mniemaniu on jest bardzo ostrożny w podejściu do włączenia leków bez badań. A wy jakie macie zdanie o nim?

• alexiss Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Rosa jak najbardziej zróbcie te badania. I tak robi sie je we własnym zakresie a to zawsze pozwoli ocenić sytuacje. Lekarze zawsze jakos na okrętkę to wszystko robią, i na niektóre badania nie wysyłają. Oby było wszystko ok, ale warto sprawdzic ;-)

Xissi
  • alexiss Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zajrzałam do dokumentów i u mnie tez na początku było 3 miesiące stymulacji a pózniej badanie nasienie. Nasienie u nas było dobre a ze stymulacji niccccc. Doszliśmy na sam koniec tej listy...

Xissi
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa naprawdę dziwne bo U nas na 1 wizycie doktor W zapytal czy mamy robione wyniki nasienia. Mieliśmy już 2 ale powiedział że trzeba teraz powtórzyć U nich więc tak zrobiliśmy. Mimo że U mnie wysoka prolaktyna i tsh to jednak skupił się Bardziej na tych wynikach bo mówił że bez sensu jest mnie truć . dzwoniłam O te bezpłatne badanie nasienia to jeszcze były wolne 2 miejsca na 29 I 30 więc sprobuj zawsze to 180 w kieszeni

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku, że to dr W, mam o Nim bardzo dobre zdanie! Jest rzeczowy i wie co robi, także tego Alexis nie rozumiem :/
    Jestem za tym, żebyście zrobili badanie nasienia, koniecznie :) nie rozumiem też braku badania drożności, to też jest podstawa, ile czasu się staracie??
    Szczerze to u nas nasienie było badane pierwsze, okazało się, że wszystko OK, następnie byłam maglowana ja, miałam wszystko i też okazało się, że jest OK a i tak skończyliśmy na IVF ;)

Leo super, że idziecie na wizytę ♥ cudne uczucie :)
    wzdęcia? mam ogromny brzuch :/ ;)

leo lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• ona84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz W na1wizycie powiedzial o nasieniu by powtorzyc bo mialam stare.pozniej2 miechy na clo.pozniej laparoskopia za tydzien juz ide po sierowanie do szpitala:-)

asia-m-b lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygladalo to tak samo jak u Rosy. Prywatna wizyta na Zientary Malewskiej rozpisanie co po kolei i Artemida i tez 3 cykle na tabletkach a potem w kolejnosci nasienie. Ktore juz badalismy 2 razy bo najpierw byla infekcja i maz bral antybiotyk i tabletku na poprawe plemnikow a po prawie 2 miesiacach sprawdzalismy poprawe. Ale tabletki na polepszenie bierze caly czas.

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dr D na pierwszej wizycie pytal, czy robilismy badanie nasienia. A ponieważ na tamten moment nie minelo nawet pol roku od badania, to nie musieliśmy powtarzac.

Dziwne podejscie, bo przeciez po co faszerowac kobiete lekami, skoro podstawowego badania nasienia nie bylo.

Tak jak dziewczyny pisza, zapisz sie na to badanie a Artemidzie. Chyba nawet na ich facebooku jest post.

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża of cors. ;)

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a powiedzcie mi po co się robi progesteron 8 dni po iui?bo ja nie wiem.

Karcia
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby potwierdzic owulacje.

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Jestem w szoku, że to dr W, mam o Nim bardzo dobre zdanie! Jest rzeczowy i wie co robi, także tego Alexis nie rozumiem :/
    Jestem za tym, żebyście zrobili badanie nasienia, koniecznie :) nie rozumiem też braku badania drożności, to też jest podstawa, ile czasu się staracie??
    Szczerze to u nas nasienie było badane pierwsze, okazało się, że wszystko OK, następnie byłam maglowana ja, miałam wszystko i też okazało się, że jest OK a i tak skończyliśmy na IVF ;)

Leo super, że idziecie na wizytę ♥ cudne uczucie :)
    wzdęcia? mam ogromny brzuch :/ ;)
    Asia to czemu naturalnie nie mogliście zajść?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre pytanie :D
    sama je sobie zadaję ;)
    embriolog mi tłumaczył, że być może w moim przypadku do zapłodnień dochodzi ale na dalszym etapie mój organizm ewentualnie może je niszczyć..
    to była luźna rozmowa, ale coś mi się tu nie zgadza, bo jeśli tak by było, to po IVF też niszczyłabym zarodki a ja mam już dwójkę dzieci z pomocą IVF teraz jestem w ciąży i w ciąży byłam w styczniu ale niestety obumarła :(

widocznie człowiek nie do wszystkiego może dojść i nie wszystko jeszcze odkrył
    nie jestem odizolowanym przypadkiem, jest wiele par gdzie wszystko jest w porządku i jak w zegarku a ciąży nie ma, to się nazywa niepłodność idiopatyczna.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Mi lekarz W na1wizycie powiedzial o nasieniu by powtorzyc bo mialam stare.pozniej2 miechy na clo.pozniej laparoskopia za tydzien juz ide po sierowanie do szpitala:-)
    A mi przy podejrzeniu endometriozy na ostatniej wizycie dr W powiedział, że operacja to ostatecznośc. Stwierdził, że może o połowę obniżyć moja rezerwę jajnikowa (amh mam 3,45) i narazie po 4 mcach stymulacji clo i letrozolem mam mieć inseminacje. A ja chyba wolałabym najpierw laparo, są dni ze prawy jajnik mi żyć nie daje.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaką operację masz na myśli? laparoskopię?? Drożność jajowodów sprawdza się za pomocą HSG. Jeśli coś wyjdzie nie tak na HSG wtedy kierują na laparoskopię.
    Laparoskopia nie jest operacją fakt, że jest na znieczuleniu ogólnym ale to jest zabieg.
    Ja zaczynałam leczenie w Zygocie i muszę powiedzieć, że dr O bardzo uczciwie podchodzi do sprawy, najpierw zleca całkowitą diagnostykę, bo jak mówiła, nie ma sensu robić IUI skoro nie wiadomo czy jajowody drożne, albo czy nasienie sprawne. I muszę przyznać, że jest to logiczne. Co więcej otwarcie mówiła, że przy niepłodności idiopatycznej nie ma sensu robić IUI bo skoro nie wychodzi naturalnie, to będzie to strata pieniędzy, no i faktycznie była.
    W Artemidzie na początek zaproponowali IUI, nic z tego ale zgodziliśmy się tylko na jedną.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochana
    Hmm moze to glupie pytanie z mojej strony ale powiedzcie mi zafasolkowane dziewczyny kiedy u was zaczelo sie odrzucanie od zapachow ??
    Pytam bo u mnie wczoraj przy rozpakowywaniu zakupow tak mi zaczelo walic z lodowki a byla pusta pozniej zlokalizowalam zrodlo smrodu byla to makrela na ktora mialam w sklepie ochote odrazu nadmienie ze nie byla zepsuta m zjadl ja dzisiaj ze smakiem na sniadanie a mi dalej walila. I jeszcze jedno przyszli do nas goscie i jak m zaparzal naturalna kawe to musualam wyjsc na balkon tak mi smierdzialo w calym mieszkaniu a zawsze lubilam ten zapach.
    Wiem nie mam jeszcze zrobionej bety robie ja dopiero w piatek ale czytaka sytuacja moze byc objawem ciazy

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ