Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Całą diagnostykę postanowiliśmy rozpocząć od wspólnej wizyty u lekarza, żeby zlecił nam potrzebne badania. Był to dr Wasniewski. Pierwsza wizyta prywatnie u dr, a potem Artemida. Już na tej pierwszej wizycie pan doktor rozrysowal schemat, na którym najpierw są moje badania, 3 cykle stymulacji, a badanie nasienia na szarym końcu, a mąż nie badał sie nigdy przedtem pod tym kątem. Szczerze mówiąc sądzilam ze może coś u mnie wykryja, wiec nie protestowalam przy tej pierwszej wizycie. No ale moje badania porobione, jest ok, więc bardzo mnie dziwi, ze dr W dalej sie upiera przy stymulacji bez wyników męża( na ostatniej wizycie powtórzył słowa z pierwszej ). Rezerwe jajnikowa mam ok. Nie miałam jeszcze sprawdzanej droznosci, ale gdyby w tej kwestii coś było nie tak, to też stymulacja nie pomoże. Mąż co prawda wyjechał teraz na tydzień, ale wczoraj powiedział, ze po powrocie zapisuje sie na badanie niezależnie od decyzji lekarza. Ja wolalam jednak Was podpytac i rozwiac wątpliwosci. Jeszcze raz dziękuję za rady. -
nick nieaktualnyAsia08 wrote:Ja po wizycie jestem załamana. Estradiol z 42 spadł do 26, pęcherzyki nie rosną.
Od dzisiaj przez 5 dni gonal w dawce 75 i zobaczymy. Już zdazylam się głupot naczytac w necie.
Alexis pisz śmiało. My od ciebie się też dużo nauczymy, bo swoje przeszłaś.
Rosa dziwnie że ten dr nie wziął pod lupę faceta. Jak u niego wszystko cacy, to dopiero można się brać za leczenie kobiety. -
nick nieaktualny
-
Dzięki
Rosa jak najbardziej zróbcie te badania. I tak robi sie je we własnym zakresie a to zawsze pozwoli ocenić sytuacje. Lekarze zawsze jakos na okrętkę to wszystko robią, i na niektóre badania nie wysyłają. Oby było wszystko ok, ale warto sprawdzicXissi -
Rosa naprawdę dziwne bo U nas na 1 wizycie doktor W zapytal czy mamy robione wyniki nasienia. Mieliśmy już 2 ale powiedział że trzeba teraz powtórzyć U nich więc tak zrobiliśmy. Mimo że U mnie wysoka prolaktyna i tsh to jednak skupił się Bardziej na tych wynikach bo mówił że bez sensu jest mnie truć . dzwoniłam O te bezpłatne badanie nasienia to jeszcze były wolne 2 miejsca na 29 I 30 więc sprobuj zawsze to 180 w kieszeni
-
Jestem w szoku, że to dr W, mam o Nim bardzo dobre zdanie! Jest rzeczowy i wie co robi, także tego Alexis nie rozumiem
Jestem za tym, żebyście zrobili badanie nasienia, koniecznie nie rozumiem też braku badania drożności, to też jest podstawa, ile czasu się staracie??
Szczerze to u nas nasienie było badane pierwsze, okazało się, że wszystko OK, następnie byłam maglowana ja, miałam wszystko i też okazało się, że jest OK a i tak skończyliśmy na IVF
Leo super, że idziecie na wizytę ♥ cudne uczucie
wzdęcia? mam ogromny brzuchleo lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
U mnie wygladalo to tak samo jak u Rosy. Prywatna wizyta na Zientary Malewskiej rozpisanie co po kolei i Artemida i tez 3 cykle na tabletkach a potem w kolejnosci nasienie. Ktore juz badalismy 2 razy bo najpierw byla infekcja i maz bral antybiotyk i tabletku na poprawe plemnikow a po prawie 2 miesiacach sprawdzalismy poprawe. Ale tabletki na polepszenie bierze caly czas.
-
Nas dr D na pierwszej wizycie pytal, czy robilismy badanie nasienia. A ponieważ na tamten moment nie minelo nawet pol roku od badania, to nie musieliśmy powtarzac.
Dziwne podejscie, bo przeciez po co faszerowac kobiete lekami, skoro podstawowego badania nasienia nie bylo.
Tak jak dziewczyny pisza, zapisz sie na to badanie a Artemidzie. Chyba nawet na ich facebooku jest post."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
Zeby potwierdzic owulacje.
-
asia-m-b wrote:Jestem w szoku, że to dr W, mam o Nim bardzo dobre zdanie! Jest rzeczowy i wie co robi, także tego Alexis nie rozumiem
Jestem za tym, żebyście zrobili badanie nasienia, koniecznie nie rozumiem też braku badania drożności, to też jest podstawa, ile czasu się staracie??
Szczerze to u nas nasienie było badane pierwsze, okazało się, że wszystko OK, następnie byłam maglowana ja, miałam wszystko i też okazało się, że jest OK a i tak skończyliśmy na IVF
Leo super, że idziecie na wizytę ♥ cudne uczucie
wzdęcia? mam ogromny brzuch -
dobre pytanie
sama je sobie zadaję
embriolog mi tłumaczył, że być może w moim przypadku do zapłodnień dochodzi ale na dalszym etapie mój organizm ewentualnie może je niszczyć..
to była luźna rozmowa, ale coś mi się tu nie zgadza, bo jeśli tak by było, to po IVF też niszczyłabym zarodki a ja mam już dwójkę dzieci z pomocą IVF teraz jestem w ciąży i w ciąży byłam w styczniu ale niestety obumarła
widocznie człowiek nie do wszystkiego może dojść i nie wszystko jeszcze odkrył
nie jestem odizolowanym przypadkiem, jest wiele par gdzie wszystko jest w porządku i jak w zegarku a ciąży nie ma, to się nazywa niepłodność idiopatyczna.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
ona84 wrote:Mi lekarz W na1wizycie powiedzial o nasieniu by powtorzyc bo mialam stare.pozniej2 miechy na clo.pozniej laparoskopia za tydzien juz ide po sierowanie do szpitala:-)3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
jaką operację masz na myśli? laparoskopię?? Drożność jajowodów sprawdza się za pomocą HSG. Jeśli coś wyjdzie nie tak na HSG wtedy kierują na laparoskopię.
Laparoskopia nie jest operacją fakt, że jest na znieczuleniu ogólnym ale to jest zabieg.
Ja zaczynałam leczenie w Zygocie i muszę powiedzieć, że dr O bardzo uczciwie podchodzi do sprawy, najpierw zleca całkowitą diagnostykę, bo jak mówiła, nie ma sensu robić IUI skoro nie wiadomo czy jajowody drożne, albo czy nasienie sprawne. I muszę przyznać, że jest to logiczne. Co więcej otwarcie mówiła, że przy niepłodności idiopatycznej nie ma sensu robić IUI bo skoro nie wychodzi naturalnie, to będzie to strata pieniędzy, no i faktycznie była.
W Artemidzie na początek zaproponowali IUI, nic z tego ale zgodziliśmy się tylko na jedną.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Hej kochana
Hmm moze to glupie pytanie z mojej strony ale powiedzcie mi zafasolkowane dziewczyny kiedy u was zaczelo sie odrzucanie od zapachow ??
Pytam bo u mnie wczoraj przy rozpakowywaniu zakupow tak mi zaczelo walic z lodowki a byla pusta pozniej zlokalizowalam zrodlo smrodu byla to makrela na ktora mialam w sklepie ochote odrazu nadmienie ze nie byla zepsuta m zjadl ja dzisiaj ze smakiem na sniadanie a mi dalej walila. I jeszcze jedno przyszli do nas goscie i jak m zaparzal naturalna kawe to musualam wyjsc na balkon tak mi smierdzialo w calym mieszkaniu a zawsze lubilam ten zapach.
Wiem nie mam jeszcze zrobionej bety robie ja dopiero w piatek ale czytaka sytuacja moze byc objawem ciazyBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤