Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia m-b, tak powiedział dr w, gdy spytalam się o laparoskopie, że operacja to na samym końcu, zmniejszy mi rezerwę jajnikowa i wiąże się z powiklaniami. Nie do końca mi odpowiada jego podejście, ale kłócić się z nim nie będę. W ogóle zauważyłam że jego podejście do pacjentek nie zawsze jest konsekwentne, czasami czuję że trochę mnie olewa i ignoruje moje wątpliwości, a czasami wydaje się bardziej przejęty.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Hej kochana
    Hmm moze to glupie pytanie z mojej strony ale powiedzcie mi zafasolkowane dziewczyny kiedy u was zaczelo sie odrzucanie od zapachow ??
    Pytam bo u mnie wczoraj przy rozpakowywaniu zakupow tak mi zaczelo walic z lodowki a byla pusta pozniej zlokalizowalam zrodlo smrodu byla to makrela na ktora mialam w sklepie ochote odrazu nadmienie ze nie byla zepsuta m zjadl ja dzisiaj ze smakiem na sniadanie a mi dalej walila. I jeszcze jedno przyszli do nas goscie i jak m zaparzal naturalna kawe to musualam wyjsc na balkon tak mi smierdzialo w calym mieszkaniu a zawsze lubilam ten zapach.
    Wiem nie mam jeszcze zrobionej bety robie ja dopiero w piatek ale czytaka sytuacja moze byc objawem ciazy
    Gosia to może być objaw Ale ile jesteś dpt? Dlaczego betę robisz dopiero w piątek? Miałaś transferowana blastke?
    Mi w 7 dpt wyszedł pozytywny test i to wcale nie cień cienia A Ty wiem, że jesteś dalej niż 7dpt. Zrób test i będziesz wiedziała czy to objaw :D ps: życzę pozytywnego testu!

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Asia m-b, tak powiedział dr w, gdy spytalam się o laparoskopie, że operacja to na samym końcu, zmniejszy mi rezerwę jajnikowa i wiąże się z powiklaniami. Nie do końca mi odpowiada jego podejście, ale kłócić się z nim nie będę. W ogóle zauważyłam że jego podejście do pacjentek nie zawsze jest konsekwentne, czasami czuję że trochę mnie olewa i ignoruje moje wątpliwości, a czasami wydaje się bardziej przejęty.
    Sonia to bardzo smutne że lekarze tak traktują pacjentki to jest zwykłe nabijanie na kasę.

sonia86 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Gosia to może być objaw Ale ile jesteś dpt? Dlaczego betę robisz dopiero w piątek? Miałaś transferowana blastke?
    Mi w 7 dpt wyszedł pozytywny test i to wcale nie cień cienia A Ty wiem, że jesteś dalej niż 7dpt. Zrób test i będziesz wiedziała czy to objaw :D ps: życzę pozytywnego testu!
    Takie mam zalecenia w wypisie zeby test zrobic po 14 dniach. Mialam podana 5 dniowa morule kompaktujaca no niech bedzie ze trzeba jej dodac 1 dzien na przeksztalcenie sie w blastke. Tez mnie dziwi ze tak dlugo karza czekac i chyba we wtorek juz pojde na bete. Asiu a ty robilas sikacza czy bete w 7 dniu. Mam nadzieje ze to jednak objaw ciazy tak mi sie wyostrzyl zapach od wczoraj ze dzisiaj wszystko na starowce mi smierdzialo :)
    Kochana nie dziekuje zeby nie zapeszac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 15:09

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam test 7dpt bo bylam wtedy w Danii i nie mogłam zrobić bety A nie chciałam czekać.. przestań oni tak piszą każdemu i nikt się tego nie trzyma ;) idź śmiało wcześniej.. Jak Ci pisałam to może być objaw ale nie musi pamiętaj że bierzemy progesteron i on może takie objawy potęgować.. po co trwać w niewiedzy? Ja bym robiła betę wcześniej :D &&&&&

Gosia321 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro kupie test a pozniej zrobie bete :)

asia-m-b lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 321 - ja bym testowała. Oby ten wyostrzony węch wskazywał na jedno :-)

Gosia321 lubi tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Gosia 321 - ja bym testowała. Oby ten wyostrzony węch wskazywał na jedno :-)
    Oj chcialabym zeby to bylo to 4 lata na to czekam :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia mi mowil ze2miechy na clo pozniej laparo,a pozniej inseminacja,a u ciebie clo insminacja i laparo hmmm

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie o to chodzi, a tak naprawdę nie robi się ani stymulacji clo ani tym bardziej inseminacji bez pełnej diagnostyki..
    drożności nie bada się operacyjnie! drożność bada się poprzez HSG bez znieczulenia, więc nie wiem po co Wam mówi o jakiś operacjach...

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    no właśnie o to chodzi, a tak naprawdę nie robi się ani stymulacji clo ani tym bardziej inseminacji bez pełnej diagnostyki..
    drożności nie bada się operacyjnie! drożność bada się poprzez HSG bez znieczulenia, więc nie wiem po co Wam mówi o jakiś operacjach...
    Asiu laparoskopia w moim przypadku miałaby potwierdzić lub nie endometrioze, drożność miałam sprawdzana dwa lata temu podczas hsg.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialm hsg droznr a mam emdo na jajniku

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie glupie pytanie bo juz jest cieplo i chodzi sie w sandalach i moje pytane brzmi. Czy jak idziecie do gin to kladziecie sie na fotel w tych butach czy z golymi nogami czy zakladacie te smieszni buciki.. A i jaki mialyscie wynik prolaktyny bo ja jak badalam na pocztku to mialam 20,69. A norma jest 23.30 i sie zastanawiam czy to nie za duzo bo ostatnio o tym gadali w tv ze to glowna z przyczyn braku ciazy.

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    A ja mam takie glupie pytanie bo juz jest cieplo i chodzi sie w sandalach i moje pytane brzmi. Czy jak idziecie do gin to kladziecie sie na fotel w tych butach czy z golymi nogami czy zakladacie te smieszni buciki.. A i jaki mialyscie wynik prolaktyny bo ja jak badalam na pocztku to mialam 20,69. A norma jest 23.30 i sie zastanawiam czy to nie za duzo bo ostatnio o tym gadali w tv ze to glowna z przyczyn braku ciazy.

Ja wchodzę z gołymi nogami. A Jeśli chodź o prolaktyne to ja miałam 49,9 i mój gin przepisał mi bromergon na zbicie ale kiedy trafiłam do Artemidy to lekarz powiedzie że takiego poziomu prolaktyny sie nie leczy i kazał mi bromergon odstawić.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli są te śmieszne buciki takie jednorazowe to zakładam je na gole nogi :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się kładę z gołymi stopami ;)
    ja miałam prolaktynę 63 i też kazali odstawić bromergon ;)

no to w końcu wiem o co chodzi z tymi operacjami :D, ja odnosiłam wszystkie odpowiedzi do Alexis, chodziło mi o to, ze nie miała drożności i nasienia a stymulacje ma mieć.. nie wiedziałam, że Wy miałyście, jeśli tak to zmienia postać rzeczy i faktycznie nie ma co się śpieszyć z operacjami..

Gosia jak Twój test?? robiłaś????

sonia86 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni 33 _ ja z gołymi stopami podchodzę do badania. Jeśli wcześniej zdążyły mi się ostro przykurzyć, to wcześniej myję chusteczki nawilžonymi. Mój wynik prl jest poniżej normy - jakoś o 1. Nic na to nie biorę - dr W powiedział, że nie ma się co tym martwić.

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram Te papcie zawsze. Wczesniej rok jezdzilam do kliniki vill-med I tam w lazience byl napis ze na badanie zakladamy skarpetki luv jednorazowe kapcie. W sumie racja Bo grzyby I Te sprawy wiec to ma sens. Mi tak juz zostalo z przyzwyczajenia wiec zakladam papcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 18:00

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    ja też się kładę z gołymi stopami ;)
    ja miałam prolaktynę 63 i też kazali odstawić bromergon ;)

no to w końcu wiem o co chodzi z tymi operacjami :D, ja odnosiłam wszystkie odpowiedzi do Alexis, chodziło mi o to, ze nie miała drożności i nasienia a stymulacje ma mieć.. nie wiedziałam, że Wy miałyście, jeśli tak to zmienia postać rzeczy i faktycznie nie ma co się śpieszyć z operacjami..

Gosia jak Twój test?? robiłaś????

Asiu niestety moja beta wyszla 0.140 dzwonilam do dr R nie kazal narazie odstawiac lekow mam powtorzyc bete w srode i w piatek bo moglo byc pozniej zagniezdzenie. Ale ja juz sie zalamalam i nie do konca w to wierze. No ale zobaczymy cuda sie zdarzaja. Jutro dzwonie do bialego czy mam mrozaki.

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odrzucenie od zapachow bylo chyba kwestia dopingu hormonalnego :)

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ