Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia m-b, tak powiedział dr w, gdy spytalam się o laparoskopie, że operacja to na samym końcu, zmniejszy mi rezerwę jajnikowa i wiąże się z powiklaniami. Nie do końca mi odpowiada jego podejście, ale kłócić się z nim nie będę. W ogóle zauważyłam że jego podejście do pacjentek nie zawsze jest konsekwentne, czasami czuję że trochę mnie olewa i ignoruje moje wątpliwości, a czasami wydaje się bardziej przejęty.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Gosia321 wrote:Hej kochana
Hmm moze to glupie pytanie z mojej strony ale powiedzcie mi zafasolkowane dziewczyny kiedy u was zaczelo sie odrzucanie od zapachow ??
Pytam bo u mnie wczoraj przy rozpakowywaniu zakupow tak mi zaczelo walic z lodowki a byla pusta pozniej zlokalizowalam zrodlo smrodu byla to makrela na ktora mialam w sklepie ochote odrazu nadmienie ze nie byla zepsuta m zjadl ja dzisiaj ze smakiem na sniadanie a mi dalej walila. I jeszcze jedno przyszli do nas goscie i jak m zaparzal naturalna kawe to musualam wyjsc na balkon tak mi smierdzialo w calym mieszkaniu a zawsze lubilam ten zapach.
Wiem nie mam jeszcze zrobionej bety robie ja dopiero w piatek ale czytaka sytuacja moze byc objawem ciazy
Mi w 7 dpt wyszedł pozytywny test i to wcale nie cień cienia A Ty wiem, że jesteś dalej niż 7dpt. Zrób test i będziesz wiedziała czy to objaw ps: życzę pozytywnego testu!Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
sonia86 wrote:Asia m-b, tak powiedział dr w, gdy spytalam się o laparoskopie, że operacja to na samym końcu, zmniejszy mi rezerwę jajnikowa i wiąże się z powiklaniami. Nie do końca mi odpowiada jego podejście, ale kłócić się z nim nie będę. W ogóle zauważyłam że jego podejście do pacjentek nie zawsze jest konsekwentne, czasami czuję że trochę mnie olewa i ignoruje moje wątpliwości, a czasami wydaje się bardziej przejęty.
sonia86 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b wrote:Gosia to może być objaw Ale ile jesteś dpt? Dlaczego betę robisz dopiero w piątek? Miałaś transferowana blastke?
Mi w 7 dpt wyszedł pozytywny test i to wcale nie cień cienia A Ty wiem, że jesteś dalej niż 7dpt. Zrób test i będziesz wiedziała czy to objaw ps: życzę pozytywnego testu!
Kochana nie dziekuje zeby nie zapeszacWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 15:09
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ja robilam test 7dpt bo bylam wtedy w Danii i nie mogłam zrobić bety A nie chciałam czekać.. przestań oni tak piszą każdemu i nikt się tego nie trzyma idź śmiało wcześniej.. Jak Ci pisałam to może być objaw ale nie musi pamiętaj że bierzemy progesteron i on może takie objawy potęgować.. po co trwać w niewiedzy? Ja bym robiła betę wcześniej &&&&&
Gosia321 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
nick nieaktualny
-
no właśnie o to chodzi, a tak naprawdę nie robi się ani stymulacji clo ani tym bardziej inseminacji bez pełnej diagnostyki..
drożności nie bada się operacyjnie! drożność bada się poprzez HSG bez znieczulenia, więc nie wiem po co Wam mówi o jakiś operacjach...Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
asia-m-b wrote:no właśnie o to chodzi, a tak naprawdę nie robi się ani stymulacji clo ani tym bardziej inseminacji bez pełnej diagnostyki..
drożności nie bada się operacyjnie! drożność bada się poprzez HSG bez znieczulenia, więc nie wiem po co Wam mówi o jakiś operacjach...asia-m-b lubi tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
A ja mam takie glupie pytanie bo juz jest cieplo i chodzi sie w sandalach i moje pytane brzmi. Czy jak idziecie do gin to kladziecie sie na fotel w tych butach czy z golymi nogami czy zakladacie te smieszni buciki.. A i jaki mialyscie wynik prolaktyny bo ja jak badalam na pocztku to mialam 20,69. A norma jest 23.30 i sie zastanawiam czy to nie za duzo bo ostatnio o tym gadali w tv ze to glowna z przyczyn braku ciazy.
-
eni33 wrote:A ja mam takie glupie pytanie bo juz jest cieplo i chodzi sie w sandalach i moje pytane brzmi. Czy jak idziecie do gin to kladziecie sie na fotel w tych butach czy z golymi nogami czy zakladacie te smieszni buciki.. A i jaki mialyscie wynik prolaktyny bo ja jak badalam na pocztku to mialam 20,69. A norma jest 23.30 i sie zastanawiam czy to nie za duzo bo ostatnio o tym gadali w tv ze to glowna z przyczyn braku ciazy.
Ja wchodzę z gołymi nogami. A Jeśli chodź o prolaktyne to ja miałam 49,9 i mój gin przepisał mi bromergon na zbicie ale kiedy trafiłam do Artemidy to lekarz powiedzie że takiego poziomu prolaktyny sie nie leczy i kazał mi bromergon odstawić. -
ja też się kładę z gołymi stopami
ja miałam prolaktynę 63 i też kazali odstawić bromergon
no to w końcu wiem o co chodzi z tymi operacjami , ja odnosiłam wszystkie odpowiedzi do Alexis, chodziło mi o to, ze nie miała drożności i nasienia a stymulacje ma mieć.. nie wiedziałam, że Wy miałyście, jeśli tak to zmienia postać rzeczy i faktycznie nie ma co się śpieszyć z operacjami..
Gosia jak Twój test?? robiłaś????sonia86 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
nick nieaktualnyEni 33 _ ja z gołymi stopami podchodzę do badania. Jeśli wcześniej zdążyły mi się ostro przykurzyć, to wcześniej myję chusteczki nawilžonymi. Mój wynik prl jest poniżej normy - jakoś o 1. Nic na to nie biorę - dr W powiedział, że nie ma się co tym martwić.
-
Ja ubieram Te papcie zawsze. Wczesniej rok jezdzilam do kliniki vill-med I tam w lazience byl napis ze na badanie zakladamy skarpetki luv jednorazowe kapcie. W sumie racja Bo grzyby I Te sprawy wiec to ma sens. Mi tak juz zostalo z przyzwyczajenia wiec zakladam papcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 18:00
-
asia-m-b wrote:ja też się kładę z gołymi stopami
ja miałam prolaktynę 63 i też kazali odstawić bromergon
no to w końcu wiem o co chodzi z tymi operacjami , ja odnosiłam wszystkie odpowiedzi do Alexis, chodziło mi o to, ze nie miała drożności i nasienia a stymulacje ma mieć.. nie wiedziałam, że Wy miałyście, jeśli tak to zmienia postać rzeczy i faktycznie nie ma co się śpieszyć z operacjami..
Gosia jak Twój test?? robiłaś????
Asiu niestety moja beta wyszla 0.140 dzwonilam do dr R nie kazal narazie odstawiac lekow mam powtorzyc bete w srode i w piatek bo moglo byc pozniej zagniezdzenie. Ale ja juz sie zalamalam i nie do konca w to wierze. No ale zobaczymy cuda sie zdarzaja. Jutro dzwonie do bialego czy mam mrozaki.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤