X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ja mam taki detektor ale na allegro jest duzo tanszy a ja radze kupic sprawny uzywany bo i tak krotko go bedziesz uzywac
    https://apteczka24.pl/medyczny-detektor-tetna-plodu-jpd-100s-angelsounds,id11725.html?gclid=EAIaIQobChMI1eLSyprW3QIVE1QYCh2_4ASkEAQYAyABEgL3NPD_BwE

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przektecania sie na brzuch tez tak w nocy sie przekrecalam i jedna polowa brzucha lezalam na lozku. Teraz trzyma mnie poduszka ciazowa ;).

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey dzis mam 21dc z @zaczynam brać leki i zabieram ostatni zarodek, zaczynam się bać. Chyba powinnam pić melise codziennie by się odstresowac

Wiem co czujesz i trzymam kciuki. Mi meliska pomaga. Wiem ze tak naprawde moze nie ma ona jakiego mocnego działania ale u mnie to chyba dziala jak placebo. Dla mnie wystarczy juz jej zapach i jest mi od razu lepiej:)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Zapisałam się na piątek- nie wiem czy dobrze robię, ale chyba jest to silniejsze ode mnie. BTW dr M nie przyjmuje póki co, włącznie z październikiem. Taką dostałam info w rejestracji.

Gosia a jakiej firmy Ty masz detektor? Zabieram się za szukanie, ale z kupnem to i tak poczekam, bo pisałaś że od 12 tygodnia można używać.

Ojjj tak, szkoda że tak ciężko się przestawić na ten pozytywny tryb :P Wiecie jaką mam ostatnio schizę? Od tygodnia gdzieś zauważyłam że podczas snu kładę się na brzuch i tak śpie (nie całą noc ale troche przesypiam w tej pozycji). Jakoś wcześniej starałam się unikać tej pozycji bo wydawała mi się groźna dla dziecka. A teraz zaczynam sobie wkręcać że skoro organizm pozwala się na ten brzuch kłaść to znaczy że coś jest nie tak...
    Ja mualam derektor angel. Taki zwykly najprostszy. Teraz wybralabym taki, ktory pokazuje tętno.
    Spać na brzuchu mozesz, nic sie nie stanie, tak samo na kazdym boku :) spij tak jak Ci wygodnie .... dopóki duzy brzuch nie przeszkadza haha zobaczysz zatesknisz za tym :)
    Dzidziuś jest chroniony i jeszcze tak malutki, ze nie ma możliwości , ze zrobisz mu krzywde.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto poczytac i zapamietac nie kupujemy
    https://mamotoja.pl/eksperci-chca-zakazu-sprzedazy-chodzikow,aktualnosci-artykul,25996,r1.html

gann3e3kewa6j1el.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 Kochana trzymam kciuki zaciśnięte. Może rzeczywiście ta melisa pomoże chociaż dla takiego nerwusa jak ja to chyba tylko mocne leki :)

Ena mam zaplanowaną na 3.10 tylko żeby @ do czwartku przyszła bo na razie jej nie widać.

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, czytałam o tym angel sound, chyba najbardziej popularne, na olx nawet po 80 ziko się znajdą.

Agonia @ przyjdzie, w koncu się koksujesz duphastonem:) Październik też szykuje się gorący :D

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Ona84 Kochana trzymam kciuki zaciśnięte. Może rzeczywiście ta melisa pomoże chociaż dla takiego nerwusa jak ja to chyba tylko mocne leki :)

Ena mam zaplanowaną na 3.10 tylko żeby @ do czwartku przyszła bo na razie jej nie widać.
    Cześć wszystkim

Agonia przepraszam - coś sobie z tym poniedziałkiem ubzdurałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 06:46

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena nic się nie stało :)

Ja na razie zastanawiam się kiedy podejśc do kolejnego crio. Chwilowo jestem tak zniechęcona tym wszystkim, że tym razem chyba potrzebuje więcej czasu. Czekam na zalecenia Paśnika i jestem ciekawa co w sobotę powie mi Hajdusianek. Ciekawe jak będzie się bronił.

Wiek 40
    3 lata starań
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki

Agonia- pewnie będzie stronił, ale nie daj się, teraz Ty masz tutaj największe prawo głosu. Zalecenia P na pewno nie zaszkodzą a mogą tylko pomóc.

A ja się waham czy iść na tą piątkową wizytę :P Sorry laski, że jestem taka upierdliwa, ale nie mam komu się wyżalić. Mąż mówi że mam nie iść i że schizuje i nie chce ze mną dalej o tym rozmawiać. Mówi że to nic nie zmieni. Poniekąd ma rację, nic to nie zmieni...

Nie mogę też w nocy spać, budzę się w nocy o 2 i do 4-5 co 20 minut sie przebudzam i patrze a tam minęło dopiero 20 minut. Oczywiście cały czas mi się kotłuje pod kopułą :| zasypiam dopiero ok 6 nad ranem.

Gosia, Ena oddajcie mi trochę Waszego spokoju! Dlaczego moja ciąża mi się tak dłuży, a jak patrze na Wasze suwaki to tak zapierdzielają że szok!

klz96iye30cupjne.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Cześć Kobietki

Agonia- pewnie będzie stronił, ale nie daj się, teraz Ty masz tutaj największe prawo głosu. Zalecenia P na pewno nie zaszkodzą a mogą tylko pomóc.

A ja się waham czy iść na tą piątkową wizytę :P Sorry laski, że jestem taka upierdliwa, ale nie mam komu się wyżalić. Mąż mówi że mam nie iść i że schizuje i nie chce ze mną dalej o tym rozmawiać. Mówi że to nic nie zmieni. Poniekąd ma rację, nic to nie zmieni...

Nie mogę też w nocy spać, budzę się w nocy o 2 i do 4-5 co 20 minut sie przebudzam i patrze a tam minęło dopiero 20 minut. Oczywiście cały czas mi się kotłuje pod kopułą :| zasypiam dopiero ok 6 nad ranem.

Gosia, Ena oddajcie mi trochę Waszego spokoju! Dlaczego moja ciąża mi się tak dłuży, a jak patrze na Wasze suwaki to tak zapierdzielają że szok!
    Kochana takie sa uroki ciazy niektorzy przesypiaja 1 trymestr w dzien i w nocy. Ja odsypialam go na poczatku 2 trymestru:) W pierwszym.oczy jak 5 zl od 5 rano i nie bylo juz mowy zeby zasnac drzemeczka o 21 do 22;30 i pozniej siedzenie do 12-2 w nocym takze to co jest u ciebie jest normalne meczace ale normalne.
    Jesli chodzi o wizyte nic ona nie zmoeni to fakt prucz tego ze poprostu bedziesz spokojniejsza a to tez wazne dla malucha zeby miec spokojna mame. Pamietaj tez ze takie czeste podgladanie tez nie jest dobre dla maluszka.
    Moze wlacz sobie muzyke relaksacyjna albo trening schulza byc moze to ci troszke pomoze. I nie porownuj tej ciazy do poprzedniej pamietaj kazda jest inna a ty musisz myslec pozytywnie bo zestresowana mama to tez zestresowane dziecko. A apropo stresu kazdy duzy stres powoduje sciskanie macicy co prowadzi do tego ze maluch ma mniej miejsca czyli przestajemy sie stresowac

gann3e3kewa6j1el.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag rozumiem bardzo Twoje obawy i strach, bo ja tak samo jak sobie coś do głowy włożę to myśli tysiące na sekundę. Ale tak jak Gosia pisze posłuchaj muzyki relaksacyjnej bo stres źle wpływa na maluszka.

A u mnie się zaczyna @ hura!!! Za tydzień histero :) ciesze się jak male dziecko ale teraz sprawy są w moich rekach.

e_mil_ka, Gosia321 lubią tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGONIA - Ja też jestem ciekawa, co ci dr powie.

MAG - Ja też czasem miewam takie schizy, ale rzadko. Myślę, że jak będziesz po tych badaniach prenatalnych, to trochę wyluzujesz. Ja od wyników Nifty cieszę się ciążą i się nie martwię. Wizja porodu pewnie będzie mnie straszyła za jakiś czas, ale to jeszcze daleka droga :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 10:12

• ona84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Agonia super że będziesz mieć już histeroskopie tak jak zaplanowane.
    Mag ja na twoim miejscu bym poszła dla świętego spokoju na pewno, ale obiecuj że jak będzie wszystko ok (a będzie) =to już nie lapiesz już schiz.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny jak ja Wam zazdroszcze tych problemów... Mam nadzieję, że też się doczekam. Jeszcze tylko tydzień do wizyty i dalszego działania. Chyba też zaczne pić meliske...

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey Agonia super że będziesz mieć już histeroskopie tak jak zaplanowane.
    Mag ja na twoim miejscu bym poszła dla świętego spokoju na pewno, ale obiecuj że jak będzie wszystko ok (a będzie) =to już nie lapiesz już schiz.

No może i pójdę, ale co jak nie będzie dobrze? to będę żyła w jeszcze gorszym stresie aż do wizyty u dr W! Ja pierdziele co za rozterki..masakra jakaś.
    Ona obiecuję, że się uspokoję po genetycznych i jak zrobię tę francowatą Panoramę. Bo wiem, że przy moich schizach chyba tylko to będzie w stanie mnie uspokoić- w sensie pozytywny wynik :P

Trochę potem żałowałam że nie umówiłam się do dr Zd. Wiecie że on (poza dr Hoppe i dr Przybyłowiczem) ma jeszcze certyfikat do robienia badań prenatalnych/genetycznych? Ciekawe jak sprawdzi się dr St- teoretycznie będzie to u mnie 11 + 5 więc by mogła sprawdzić dokładniej dzidzię. A z drugiej strony to tylko już tydzień do wizyty u dr W. Gosia ma rację, takie częste podglądanie też nie jest zbyt dobre. Będę rzucała monetą, jeszcze jutro dzień na rozmyślanie :P

Karcia lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    No może i pójdę, ale co jak nie będzie dobrze? to będę żyła w jeszcze gorszym stresie aż do wizyty u dr W! Ja pierdziele co za rozterki..masakra jakaś.
    Ona obiecuję, że się uspokoję po genetycznych i jak zrobię tę francowatą Panoramę. Bo wiem, że przy moich schizach chyba tylko to będzie w stanie mnie uspokoić- w sensie pozytywny wynik :P

Trochę potem żałowałam że nie umówiłam się do dr Zd. Wiecie że on (poza dr Hoppe i dr Przybyłowiczem) ma jeszcze certyfikat do robienia badań prenatalnych/genetycznych? Ciekawe jak sprawdzi się dr St- teoretycznie będzie to u mnie 11 + 5 więc by mogła sprawdzić dokładniej dzidzię. A z drugiej strony to tylko już tydzień do wizyty u dr W. Gosia ma rację, takie częste podglądanie też nie jest zbyt dobre. Będę rzucała monetą, jeszcze jutro dzień na rozmyślanie :P

Mag a skąd wiesz, że dr Zd ma ten certyfikat? Ile kosztuje Panorama? Gdzie pobierają próbkę krwi?

Smerfetka - doczekasz się i Ty - ja też długo walczyłam i mam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 12:57

• Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENA Mam taką nadzieję, ale nie lubie porażek i jak coś nie idzie zgodnie z planem tym bardziej jak nie mam na to wpływu

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którymś z artykułów mamaginekolog podała link do nazwisk lekarzy którzy posiadają ten certyfikat,wpisałam nasz kraj i mi wyskoczylo ponad 700 nazwisk w tym dr Zd.

Panorama to koszt ok 2400, a najbliższy punkt pobrań jest w Elblągu. Jest nieco dokładniejsze niż hormony i nifty (teraz już sanco)a cena podobna.

klz96iye30cupjne.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag spokojnie. Wszystko jest dobrze. Jeszcze trochę i będziesz miała pięknego małego bobasa u swojego boku. Ja też myślę że częste usg nie jest zbyt dobre... Musisz zacząć myśleć pozytywnie. Dostałaś nagrodę od życia za twój trud w postaci małej istotki. Myślę że los nie będzie cię znowu doświadczal... Zle myśli a kyszsz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 16:25

Smerfetka 84, mag87 lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
‹‹ 1782 1783 1784 1785 1786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ