Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymag87 wrote:Na którymś z artykułów mamaginekolog podała link do nazwisk lekarzy którzy posiadają ten certyfikat,wpisałam nasz kraj i mi wyskoczylo ponad 700 nazwisk w tym dr Zd.
Panorama to koszt ok 2400, a najbliższy punkt pobrań jest w Elblągu. Jest nieco dokładniejsze niż hormony i nifty (teraz już sanco)a cena podobna. -
Ena wrote:O to widzisz - nawet nie wiedziałam, że dr Zd ma taki certyfikat. Jesteś zdecydowana, żeby robić Panoramę?
-
Ana i pozostałe dziewczyny ja wiem, że ze mnie jest panikara straszna, bardzo boję się doświadczyć kolejnej porażki. Staram się racjonalnie wszystko tłumaczyć, że zarodek był mega ładny, beta wzrastała książkowo, serduszko usłyszałam o tydzień wcześniej niż poprzednio, 2 tyg (9tydz + 3 dn) na usg wszystko idealnie. Nawet nie wiem skąd ten dół u mnie się wziął? Bo jestem mniej senna w południe? Bo przeczytałam wpisy o badaniach genetycznych i to mi wsiadło na psychę...Sama nie wiem...
Panorama to taki test nieinwazyjny, w którym pobierają krew matki, aby pozyskać z niej wolne DNA płodu. Można je wykonać od skonczonego 9 tygodnia. Wykrywa 3 najważniejsze wady genetyczne, wady genetyczne związane z płcią. Dodatkowo triploidię, mikrodelecje oraz płec dziecka. Krew jest wysyłana do USA i po ok 10 dniach jest wynik.
Tak chyba jestem zdecydowana, okaże się w piątek. -
Mag jeżeli takie badanie uspokoi trochę Twoje nerwy to ja bym je wzięła. A co do panikowania o mnie mój mąż mówi tak samo. Mimo tylko trudności niepowodzeń on jest opanowany optymista, realnie patrzy na życie. To on musi mnie uspokajać, że nie ma po co się denerwować a po co czytam tyle w necie, a potem on ma rację i muszę mu to przyznać.
Mam nowe zalecenia od Paśnika. Intralipid nadal, zwiększoną mam heparynę do dawki 0,6 przed południem, acard na wieczór, i na 5 dni przed transferem accofil wlew domaciczny. nie dał żądnego sterydu. W sobotę to pokaże Hajdusiankowi zobaczymy co powie. Muszę poczytać co to ten accofil.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Dziewczyny, a Wy jeździcie do tego dr Paśnika, bo coś się u Was dodatkowo dzieje,macie coś stwierdzone czy jak? Wiem, że to może śmieszne pytanie, ale ja się na tym nie znam, a jak czasem śledzę forum to widzę, że często o tym dr piszecie[/url]
-
Agonia777 wrote:Mag jeżeli takie badanie uspokoi trochę Twoje nerwy to ja bym je wzięła. A co do panikowania o mnie mój mąż mówi tak samo. Mimo tylko trudności niepowodzeń on jest opanowany optymista, realnie patrzy na życie. To on musi mnie uspokajać, że nie ma po co się denerwować a po co czytam tyle w necie, a potem on ma rację i muszę mu to przyznać.
Mam nowe zalecenia od Paśnika. Intralipid nadal, zwiększoną mam heparynę do dawki 0,6 przed południem, acard na wieczór, i na 5 dni przed transferem accofil wlew domaciczny. nie dał żądnego sterydu. W sobotę to pokaże Hajdusiankowi zobaczymy co powie. Muszę poczytać co to ten accofil.
Jakbym słyszala swojego męża -
goldenka28 wrote:Dziewczyny, a Wy jeździcie do tego dr Paśnika, bo coś się u Was dodatkowo dzieje,macie coś stwierdzone czy jak? Wiem, że to może śmieszne pytanie, ale ja się na tym nie znam, a jak czasem śledzę forum to widzę, że często o tym dr piszecie
Jesli sa nieudane trasfery szukamy tez przyczyn w immunologi. A Pasnik w tym sie specjalizuje.goldenka28 lubi tę wiadomość
-
mag87 wrote:Ana i pozostałe dziewczyny ja wiem, że ze mnie jest panikara straszna, bardzo boję się doświadczyć kolejnej porażki. Staram się racjonalnie wszystko tłumaczyć, że zarodek był mega ładny, beta wzrastała książkowo, serduszko usłyszałam o tydzień wcześniej niż poprzednio, 2 tyg (9tydz + 3 dn) na usg wszystko idealnie. Nawet nie wiem skąd ten dół u mnie się wziął? Bo jestem mniej senna w południe? Bo przeczytałam wpisy o badaniach genetycznych i to mi wsiadło na psychę...Sama nie wiem...
Panorama to taki test nieinwazyjny, w którym pobierają krew matki, aby pozyskać z niej wolne DNA płodu. Można je wykonać od skonczonego 9 tygodnia. Wykrywa 3 najważniejsze wady genetyczne, wady genetyczne związane z płcią. Dodatkowo triploidię, mikrodelecje oraz płec dziecka. Krew jest wysyłana do USA i po ok 10 dniach jest wynik.
Tak chyba jestem zdecydowana, okaże się w piątek.
-
Dzisiaj jeszcze trochę pochlipałam, ale stwierdziłam że i tak nie zmienię biegu zdarzeń choćbym bardzo chciała. Będę się modlić żeby to moje przeczucie okazało się mylne. Dzisiaj rezygnuje z piątkowej wizyty.
W przyszłym tygodniu mam zaplanowane parę "atrakcji" i w dodatku mój mąż będzie na urlopie także może jakoś szybko zlecą kolejne dni
Przepraszam tylko że Was tak męczyłam swoimi humorkami.
Miłego dnia Kochane :* -
nick nieaktualny
-
mag87 wrote:Ana i pozostałe dziewczyny ja wiem, że ze mnie jest panikara straszna, bardzo boję się doświadczyć kolejnej porażki. Staram się racjonalnie wszystko tłumaczyć, że zarodek był mega ładny, beta wzrastała książkowo, serduszko usłyszałam o tydzień wcześniej niż poprzednio, 2 tyg (9tydz + 3 dn) na usg wszystko idealnie. Nawet nie wiem skąd ten dół u mnie się wziął? Bo jestem mniej senna w południe? Bo przeczytałam wpisy o badaniach genetycznych i to mi wsiadło na psychę...Sama nie wiem...
Tak chyba jestem zdecydowana, okaże się w piątek.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnyAgonia777 wrote:
Mam nowe zalecenia od Paśnika. Intralipid nadal, zwiększoną mam heparynę do dawki 0,6 przed południem, acard na wieczór, i na 5 dni przed transferem accofil wlew domaciczny. nie dał żądnego sterydu. W sobotę to pokaże Hajdusiankowi zobaczymy co powie. Muszę poczytać co to ten accofil.
Jak wygląda ten wlew domaciczny? Gdzie to się robi w Olsztynie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:38
-
Mag wcale nas nie meczysz a rozumiem cie doskonale takie siedzenie samemu w domu nie jest fajne i prowadzi niestety do takiego negatywnego troche myslenia musisz znalesc sobie zajecie. Teraz przy dlugich jesiennych wieczorach. Ja mialam zamiar nauczyc sie robic na szydelku ale chyba zbastuje. Za to wpadlam na pomysl ze bede dla mojej Oliwki robic opaski i spinki z wstazek zobaczymy jak mi bedzie wychodzic to moze nawet bede sprzedawacBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Wiem dziewzyny, pewnie przesadzam, ale do tej pory miałam cudowny nastrój, bardzo pewnie opowiadałam o ciąży jakby nic się miało nie wydarzyć. Ostatnio jakaś szajba, a to dlatego że wydaje mi się że jedyne objawy jakie miałam zanikają, ta senność no i nawet już zaparć i wzdetego brzucha nie mam. Dopiero od tego momentu zaczęłam świrowac. Pozostaje mi czekac:)
-
Mam menopur jeszcze ważny bo rozrobiony 22 września. Nie chce za to pieniędzy tylko oddam jak ktoś potrzebuje. I jeszcze gonal w penie zostało 50 jednostek
-
Mag, miałam podobnie, ale piłam meliskę (pyszną smakową z Carrefoura) i trochę pomagało. Mam ten detektor 'angel sound' tylko bez opcji wyświetlania tętna. Mogę Ci pożyczyć19.03.2016 - I iui , 14.07.2016 - II iui , 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
polopiryna wrote:Mag, miałam podobnie, ale piłam meliskę (pyszną smakową z Carrefoura) i trochę pomagało. Mam ten detektor 'angel sound' tylko bez opcji wyświetlania tętna. Mogę Ci pożyczyć
Kochana dziękuję, kupię sobie dzisiaj meliske....detektor z tego wszystkiego też dzisiaj kupiłam:P tylko ciekawe czy coś wykryje bo dopiero w przyszłym tygodniu mam 12 tydz:) się okaże. A jak rozróżniać swoje tętno od płodu?