Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Oby tak było jak piszesz
    W końcu kolej na Ciebie byś mogła doświadczyć uroków macierzyństwa :)

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. On w ogóle nie miał już na mnie pomysłu. Co do zaleceń wujka patrzył sceptycznie. Powiedział że accofil woli podskórnie. Dla nich to wszystko placebo i na nic nie działa. Ale jeżeli ja chcę to nie ma problemu. Mam za to recepty na utragesten i agolutin. Tylko załatwić leki. Nawet nie wiem co o tym myśleć.

Wiek 40
    3 lata starań
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to kto ma wiedzieć jak nie doktor? Nie popisał się nasz pieknis. A ten utragestan i agolutin to na co?
    I co Gosia dalej? Dostosujesz się do zaleceń wujka? I po histero idziesz po kropka? A myślałaś może o zmianie lekarza bądź kliniki?

Trzymaj się:*

klz96iye30cupjne.png
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utrogesten i agolutin to czeski progesteron są zdecydowanie lepsze niż luteina i progesteron utrzymują na dobrym i stałym poziomie. Nie trzeba wtedy nic dodatkowo. Z tym że agolutin to zastrzyki domięśniowe ale temat ogarnę. Na razie nie wiem co robić. Napiszę do wujka to co lekarz sugerował i zobaczymy co odpisze. Nie wiem czy nie skonsultować się z Łukaszukiem szefem kliniki ale muszę najpierw ogarnąć histero. Jeżeli nie w przyszłym cyklu to za dwa zabiorę swojego kropka. Musimy to dokładnie przemyśleć bo na razie żal i pretensja w głowie.

Wiek 40
    3 lata starań
  • Lotta84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Jestem po wizycie. On w ogóle nie miał już na mnie pomysłu. Co do zaleceń wujka patrzył sceptycznie. Powiedział że accofil woli podskórnie. Dla nich to wszystko placebo i na nic nie działa. Ale jeżeli ja chcę to nie ma problemu. Mam za to recepty na utragesten i agolutin. Tylko załatwić leki. Nawet nie wiem co o tym myśleć.

Kochana w ogóle nie bierz do głowy podejścia drH do immunologii.Pamiętaj,że to Ty płacisz i wymagasz. Jeżeli chcesz iść drogą wujka Jarka to nie pitol się i postaw na swoim! To Wasze samopoczucie jest najważniejsze, a jak leczenie immuno to tylko placebo to przeciez nie zaszkodzi ;-)

• ona84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey było wesoło, mała ma2tyg.oczywiscie jak to ja na ręce muszę wziąść, dziewczyna zdziwiona bo mówi że obcych małych nie lubi i nie bierze. Z2h leżała w foteliku kolomnie tylko się ruszyła ja już bujalam. Teraz muszę się zbierać i do pracy iść hmmm

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    hahaha Ena dobra jesteś :D Skarbnica wiedzy :D Ale że 3 imprezy jednego dnia....to będzie długi i męczący dzień ale Twoja Zu będzie mega uradowana.
    My w październiku też będziemy mieć jedne urodziny córeczki mojego męża brata, po urodzeniu której poczułam instynkt macierzyński. Tylko ona już 6 lat kończy i teraz na topie jakies barbie, psy roboty i jakieś dinusie co trzeba je głaskać, chuchać i potem się wykluwają :P

Moj Mąż będzie jechał ze mną na badanie, ale nie wiem czy wejdzie do gabinetu. Raczej chyba wolę, żeby koczował przy drzwiach lub w samochodzie:) Jakikolwiek będzie werdykt to będą spore emocje i chyba będę bała się sama wracać do domu :) Poza tym nie widziałam, żeby jacyś faceci wchodzili do gabinetu, może w tych prywatnych to nie ma takiego zwyczaju, chociaż u dr Wańczyka kiedyś widziałam jak wchodziła parka. Podpytam dr W.

Ona udanej imprezki
    Agonia przyciśnij dr H :) i daj znać po wizycie
    U Eliszewskiego zawsze wchodzimy we dwojke przy badaniu dr odstawia parawanik tak zeby emek z krzesla widzial monitor. Nigdy nie pytalismy czy mozemy wejsc we dwojke to chyba norma tym bardziej ze sa 2 krzesla

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia szkoda ze bylas sama moze jak byscie byli w 2 to dr H troche by sie powstrzymal ze zbednymi komentarzami. Chociaz hmm w sumie jak mnie wkur... na tej 1 wizycie to tez bylismy w 2. Szok szok jeszcze raz szok jestem normalnie wkur... jego podejsciem. I tak jak ci mowilam umowilabym sie do Lukaszuka na twoim miejscu

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Agonia - nawet nie wiem jak to skomentować... Człowiek idzie po poradę do eksperta i wychodzi z przeświadczeniem "ta wizyta niczego nie wniosła"...

Ona - Wczoraj przyjemności a dziś obowiązki...

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam jeszcze trochę z koleżanką i sporo czytałam w necie i jednak nie polecają wlewów tylko zastrzyki. Bierze się je od dnia transferu różnie jak lekarz zaleci. Postanowiłam napisać wujkowi że jest zgoda na leczenie jedynie accofil w zastrzykach od dnia transferu. Poczekam co odpisze. W Medipoint sprawdzałam mam wszystko wpisane z zaleceń. Jeżeli da zastrzyki bo tak lekarz zdecyduje będę je brać. Wtedy zdecyduję o wizycie u Ł.

Wiek 40
    3 lata starań
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    hahaha Ena dobra jesteś :D Skarbnica wiedzy :D Ale że 3 imprezy jednego dnia....to będzie długi i męczący dzień ale Twoja Zu będzie mega uradowana.
    My w październiku też będziemy mieć jedne urodziny córeczki mojego męża brata, po urodzeniu której poczułam instynkt macierzyński. Tylko ona już 6 lat kończy i teraz na topie jakies barbie, psy roboty i jakieś dinusie co trzeba je głaskać, chuchać i potem się wykluwają :P

Moj Mąż będzie jechał ze mną na badanie, ale nie wiem czy wejdzie do gabinetu. Raczej chyba wolę, żeby koczował przy drzwiach lub w samochodzie:) Jakikolwiek będzie werdykt to będą spore emocje i chyba będę bała się sama wracać do domu :) Poza tym nie widziałam, żeby jacyś faceci wchodzili do gabinetu, może w tych prywatnych to nie ma takiego zwyczaju, chociaż u dr Wańczyka kiedyś widziałam jak wchodziła parka. Podpytam dr W.

Ona udanej imprezki
    Agonia przyciśnij dr H :) i daj znać po wizycie

Wiesz co, ja poza monitoringiem to na wszystkich wizytach byłam w gabinecie z mężem. Jak razem to razem. On czuł się potrzebny i chciał wiedzieć wszystko, wziął na siebie obowiązek zastrzyków.

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Gosia szkoda ze bylas sama moze jak byscie byli w 2 to dr H troche by sie powstrzymal ze zbednymi komentarzami. Chociaz hmm w sumie jak mnie wkur... na tej 1 wizycie to tez bylismy w 2. Szok szok jeszcze raz szok jestem normalnie wkur... jego podejsciem. I tak jak ci mowilam umowilabym sie do Lukaszuka na twoim miejscu

Dokładnie podobne emocje miałam, niby nie moja wizyta ale przeżywałam jak swoją a po przeczytaniu tego co powiedział dr H to dla mnie jedno wielkie ROZCZAROWANIE. Przepraszam bardzo , ja nie wiem co oni się tak wzbraniają przed t immunologia, przecież liczy się chyba dobro pacjentki i należałoby podjąć jakąś współpracę jeśli chce się dobrego efektu. Serio laski, może i ja nie chodziłam po wielu lekarzach ale naprawdę zarówno dr Pasnika jak i genetyczka u której się konsultowalismy (z polecenia xyz z forum- dzięki btw) widać było że im zależy. Takie podejście powinni mieć lekarze kurde a nie że efekt placebo. Eekt placebo to nasza glowa a ona tutaj tez potrafi zdzialac cuda, pozytywne nastawienie jest mega wazne a jak mozna sie pozytywnie nastawiac po takich tekstach...

Gosia321 lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka 84 wrote:
    Wiesz co, ja poza monitoringiem to na wszystkich wizytach byłam w gabinecie z mężem. Jak razem to razem. On czuł się potrzebny i chciał wiedzieć wszystko, wziął na siebie obowiązek zastrzyków.

Hej ja też na wszystkich wizytach w klinice bylam z.mezem, prosiłam go bo on z tych opanowanych, ja często z nerwów zapomniałam co mam mówić to wtedy mój małżonek dyskutowal:) i też go angazowalam w zastrzyki. Podczas obu stymulacji to on mi robił iniekcje:) dopiero teraz heparynke sama wstrzymuje bo wiadomo czasem jakas delegacja wypadnie to zostanę z ręką w nocniku:P

klz96iye30cupjne.png
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Hej ja też na wszystkich wizytach w klinice bylam z.mezem, prosiłam go bo on z tych opanowanych, ja często z nerwów zapomniałam co mam mówić to wtedy mój małżonek dyskutowal:) i też go angazowalam w zastrzyki. Podczas obu stymulacji to on mi robił iniekcje:) dopiero teraz heparynke sama wstrzymuje bo wiadomo czasem jakas delegacja wypadnie to zostanę z ręką w nocniku:P

Czyli każda z nas ma swoją "siostrę Basen" ;-) wydaje mi się że bardzo dobrze że nasi kochani mężowie też się wczuwają i angażują.

My w środe mamy wizyte i już mój mąż robi liste pytań aby nic nie pominąć

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Mąż stwierdził że szkoda że go nie było bo suchej nitki by nie zostawił na nim i klinice. Wie że ze stresu nie chciałam już się denerwować bo by było ze mną gorzej a nie chce bym się bardziej załamała. Stara się mnie wspierać bo wie że czuję się winna ale pokazuje jak mnie bardzo kocha mimo takich trudności.

Gosia321, mag87, e_mil_ka lubią tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia domyslam sie co czuje po twojej wizycie twoj maz. Takich sytuacji nie powinno byc przy takich kosztach poniesionych za leczenie.

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski ktora jutro idzie na warsztaty Mamo to ja z kim sie widze o 16 w Hotelu Warminskim

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Mąż stwierdził że szkoda że go nie było bo suchej nitki by nie zostawił na nim i klinice. Wie że ze stresu nie chciałam już się denerwować bo by było ze mną gorzej a nie chce bym się bardziej załamała. Stara się mnie wspierać bo wie że czuję się winna ale pokazuje jak mnie bardzo kocha mimo takich trudności.

HEJA

AGONIA - super, że masz takie wsparcie w mężu - łatwiej przez to wszystko przebrnąć.

GOSIA 321 - Ja się zarejestrowałam, ale ostatecznie nie idę.

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    HEJA

AGONIA - super, że masz takie wsparcie w mężu - łatwiej przez to wszystko przebrnąć.

GOSIA 321 - Ja się zarejestrowałam, ale ostatecznie nie idę.
    Szkoda :(

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Szkoda :(
    Mój maż zatruł się czymś i nie zostanie z małą...

‹‹ 1785 1786 1787 1788 1789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ