X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goldenka28 wrote:
    Dziewczynki, a podpowiedzcie jeszcze, czy podczas stymulacji przed in vitro lekarz może dać zwolnienie z pracy, czy raczej nie dają ? Pytam, ponieważ nie wyobrażam sobie, żebym mogła być wtedy w pracy, kiedy trzeba pilnować tych dawek leków i jeździć na monitoring. Akurat mój charakter pracy jest taki, że mogłabym przegapić wzięcie leków itp., a z tego co czytałam trzeba to robić o stałych porach. Wiem, że można wziąć też urlop, ale nikt mi tak nie da urlopu na tyle czasu, gdzie wcześniej nie będę miała go zaplanowanego. Szczerze mówiąc wolałabym nie pracować podczas stymulacji żeby niczego nie przegapić, a ewentualnie po podaniu zarodka wrócić. Jeszcze i tak trochę czasu przede mną, ale chcę się już rozeznać, żeby przy planowaniu trochę więcej wiedzieć.

Że tak powiem, za moich czasów dawali zwolnienia na czas stymulacji. po transferze też dają 2 tygodnie.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tymi blastkami czy one mają jakies oznaczenie jakości bo ja miałam 1 ładny zarodek a 2 gorsze i 1 z tych gorszych zamrozili. Dodam że lekarz podał mi 2. Jeden został z nami na całe życie a ten 2 aniołek jest w niebie. Myślicie że te gorsze jakościowo nie mają szansę na ciążę. Bo ja mam jednak nadzieję że będzie siostrzyczka:-)
    znaczenie. My mieliśmy podanego blastusia 4AB. Podobno ładny. Niestety nie udało się. Mrozaki też mamy 4 AB

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to dobrze, będę spokojniejsza, bynajmniej o to, że nie będę musiała się stresować czy w ogóle będzie kiedy to zrobić. Jak dają zwolnienie to super, bo tak zgrać z urlopem to ciężko by mi było.

W ciągu dnia też się bierze leki prawda ? Czy tylko np. raz dziennie rano lub wieczorem ?

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goldenka28 wrote:
    Uff to dobrze, będę spokojniejsza, bynajmniej o to, że nie będę musiała się stresować czy w ogóle będzie kiedy to zrobić. Jak dają zwolnienie to super, bo tak zgrać z urlopem to ciężko by mi było.

W ciągu dnia też się bierze leki prawda ? Czy tylko np. raz dziennie rano lub wieczorem ?

Podczas stymulacji to raz dziennie miałam zastrzyki. Najpierw gonapeptyl a potem doszły jeszcze menopur i gonal. Robiliśmy je popołudniu. Codziennie o tej samej porze wíęc nie było źle z dopilnowaniem. Po transferze bylo gorzej budzikh miałam poustawiane

zem3df9hnujusrbb.png

31.08.2018 r. - punkcja
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w sumie, jak tylko raz dziennie, to nie tak źle, może mogłabym chodzić do pracy, jeśli można je robić popołudniu :)

• Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goldenka28 wrote:
    No to w sumie, jak tylko raz dziennie, to nie tak źle, może mogłabym chodzić do pracy, jeśli można je robić popołudniu :)

Ja robiłam o 18.00

zem3df9hnujusrbb.png

31.08.2018 r. - punkcja
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka i tylko te zastrzyki bez tabletek żadnych ?

• Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goldenka28 wrote:
    Smerfetka i tylko te zastrzyki bez tabletek żadnych ?

Bez. Przed stymulacją miałam jakieś antykoncepcyjne. Potem jak zaczęła się stymulacja i monitoring to tylko te 3 rodzaje zastrzyków. I też nie wszystkie od razu. I monitoring u mnie nie trwał 2 tyg, byłam tam tylko 3 razy w ciągu jednego tygodnia. Pamiętam pierwszy raz byłam we wtorek, potem w piątek i w sobote podjęto już decyzje na poniedziałkową punkcje w takim tempie ładnie rósł mi estradiol.

goldenka28 lubi tę wiadomość

zem3df9hnujusrbb.png

31.08.2018 r. - punkcja
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka dziękuję Ci bardzo za info :)

Smerfetka 84 lubi tę wiadomość

• Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goldenka28 wrote:
    Smerfetka dziękuję Ci bardzo za info :)

Nie ma za co. Dość świeże mam doświadczenie w tym bo w sierpniu przez to przechodziłam :)

goldenka28 lubi tę wiadomość

zem3df9hnujusrbb.png

31.08.2018 r. - punkcja
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dzis mam 21dc z @zaczynam brać leki i zabieram ostatni zarodek, zaczynam się bać. Chyba powinnam pić melise codziennie by się odstresowac

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona trzymam kciuki za całe przedsięwzięcie! Będzie dobrze, Twoj malec już tęsknił za mama:)

Dziewczyny czy jak zabrałam z Art swoją historię leczenia ale chciałabym pójść na usg to mnie przyjmą? Znowu mnie naszedł stres i wiem że nie wytrzymam 2 tygodni do kolejnej wizyty u dr W i się zastanawiam czy nie zadzwonić do Art i nie poprosić o usg. Jak teraz z terminami? Dałoby radę jeszcze na ten tydzień np u dr St lub M? Bo czytałam że od dr Zd przepisuja pacjentki tak?

Miłego dnia:)

Gosia321 lubi tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Ona trzymam kciuki za całe przedsięwzięcie! Będzie dobrze, Twoj malec już tęsknił za mama:)

Dziewczyny czy jak zabrałam z Art swoją historię leczenia ale chciałabym pójść na usg to mnie przyjmą? Znowu mnie naszedł stres i wiem że nie wytrzymam 2 tygodni do kolejnej wizyty u dr W i się zastanawiam czy nie zadzwonić do Art i nie poprosić o usg. Jak teraz z terminami? Dałoby radę jeszcze na ten tydzień np u dr St lub M? Bo czytałam że od dr Zd przepisuja pacjentki tak?

Miłego dnia:)
    Kochana mysle ze nie beda robic problemu. Poszukaj sobie na allegro lub nawet urzywany na olx detektor tetna plodu to pozwoli ci wytrzymac od wizyty do wizyty i sprawdzac malucha gdy cos cie niepokoi. Tylko wiadomo nie mozna przesadzac i sluchac serduszka codziennie

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Ona84 - może ta Meliska pomoże na psychikę. Żeby się tak dało przestawić tylko na tryb pozytywny....

Mag ja myślę, że bez problemu cię zapiszą jeszcze w tym tygodniu.

• mag87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na piątek- nie wiem czy dobrze robię, ale chyba jest to silniejsze ode mnie. BTW dr M nie przyjmuje póki co, włącznie z październikiem. Taką dostałam info w rejestracji.

Gosia a jakiej firmy Ty masz detektor? Zabieram się za szukanie, ale z kupnem to i tak poczekam, bo pisałaś że od 12 tygodnia można używać.

Ojjj tak, szkoda że tak ciężko się przestawić na ten pozytywny tryb :P Wiecie jaką mam ostatnio schizę? Od tygodnia gdzieś zauważyłam że podczas snu kładę się na brzuch i tak śpie (nie całą noc ale troche przesypiam w tej pozycji). Jakoś wcześniej starałam się unikać tej pozycji bo wydawała mi się groźna dla dziecka. A teraz zaczynam sobie wkręcać że skoro organizm pozwala się na ten brzuch kłaść to znaczy że coś jest nie tak...

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Zapisałam się na piątek- nie wiem czy dobrze robię, ale chyba jest to silniejsze ode mnie. BTW dr M nie przyjmuje póki co, włącznie z październikiem. Taką dostałam info w rejestracji.

Gosia a jakiej firmy Ty masz detektor? Zabieram się za szukanie, ale z kupnem to i tak poczekam, bo pisałaś że od 12 tygodnia można używać.

Ojjj tak, szkoda że tak ciężko się przestawić na ten pozytywny tryb :P Wiecie jaką mam ostatnio schizę? Od tygodnia gdzieś zauważyłam że podczas snu kładę się na brzuch i tak śpie (nie całą noc ale troche przesypiam w tej pozycji). Jakoś wcześniej starałam się unikać tej pozycji bo wydawała mi się groźna dla dziecka. A teraz zaczynam sobie wkręcać że skoro organizm pozwala się na ten brzuch kłaść to znaczy że coś jest nie tak...

Aj te schizy :-) Skoro masz potrzebę zobaczyć dzidzię na usg, to warto iść dla spokoju ducha.

Wczoraj byłam u diabetologa w szpitalu Miejskim. Kobieta ma nazwisko na N... nie pamiętam. Jest bardzo spoko. U mnie delikatna dieta i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGONIA - czy ty miałaś wczoraj histeroskopię?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ona fajne że ty też zabierasz teraz kropka:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag czyli dr Paulina jest na jakimś zwolnieniu? czy może chce uciec z ART....

• mag87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena panie mowily coś że się szkoli/ uczy także raczej uciekać chyba nie chce:)

klz96iye30cupjne.png
‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ