Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Groszek ja miałam tak samo, że po Clo źle się czułam, miałam uderzenia gorąca i chyba z 10 pęcherzyków. Mi dr Zd podał zastrzyk i odwołali IUI. Całe szczęście wszystko było ok i nie było torbieli. A zle samopoczucie odczuwalam jeszcze dwa miesiące. Nie każdemu te Clo pasuje
-
Jechać dzisiaj czy poczekać z tą betą? Bije się z myślami i strachem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ok to moze jutro albo sobota. Tylko czy jest sens... Czy te zaczynające pobolewać cycki to jakiś znak, czy ja na siłe szukam
-
nick nieaktualny
-
Smerfetka 84 wrote:Ok to moze jutro albo sobota. Tylko czy jest sens... Czy te zaczynające pobolewać cycki to jakiś znak, czy ja na siłe szukam
-
nick nieaktualnyIzaura wrote:Wiki byłaś już u diabetologa? Co Ci zalecił? I jaki masz wyniku krzywej? Mi po 1 godzinie spada na 85 a na czczo mam 94. czuję objawy czasami.
Moja endokrynolog jest diabetologiem i ona kieruje mnie na wszystkie badania. Najpierw sprawdzała czy hipoglikemia nie jest spowodowana wyrzutami insuliny, ale tu jest wszystko w normie. Hemoglobinę glikowaną mam poniżej normy, glukoza po obciążeniu: 80 - 60 - 52... i w sumie na samej diagnozie się skończyło. Diabetolog mówi żeby jeść regularnie, nie jest śmieciowego żarcia, nie jest czekolady. Dziś przeczytałam ciekawą rzecz, że to może być spowodowane nietolerancją laktozy... -
nick nieaktualnyWiki czyli nie przyjmuje się metforminy na to? Tylko reguralna, zdrowa dieta? Ja też mam insulinę w normie. Byłam u dietetyka kiedyś i miałam wtedy ze sobą mój wynik glukozy z ostatnich 6 miesięcy ( nie wiem jak się dokładnie nazywa) był zaniżony. Ten dietetyk też polecił mi wyeliminować laktozę, między innymi na podstawie tego badania własne. A Ty czujesz objawy hipoglikemii? I jak Ci idzie dieta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 10:15
-
ona84 wrote:Anna jak wizyt?
Smerfetka 84, Wiki03, e_mil_ka, polopiryna lubią tę wiadomość
-
ana1122 wrote:Ona wszystko dobrze. Jest już serduszko
Super. Gratulacje Kochana!!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzaura wrote:Wiki czyli nie przyjmuje się metforminy na to? Tylko reguralna, zdrowa dieta? Ja też mam insulinę w normie. Byłam u dietetyka kiedyś i miałam wtedy ze sobą mój wynik glukozy z ostatnich 6 miesięcy ( nie wiem jak się dokładnie nazywa) był zaniżony. Ten dietetyk też polecił mi wyeliminować laktozę, między innymi na podstawie tego badania własne. A Ty czujesz objawy hipoglikemii? I jak Ci idzie dieta?
Metformina jest chyba na cukrzycę, jak dobrze kojarzę. Wczoraj diabetolog widziała moje wyniki krzywej i nic nie zaleciła. Mam objawy, często trzęsą mi się dłonie i takie uczucie jakby w środku mi się trzęsło, brak koncentracji, takie jakby zamglone oczy. Dietę będę miała ułożoną przez dietetyka dopiero od grudnia. Chcę właśnie spróbować bez laktozy. Na razie staram się jeść w miarę zróżnicowanie, bez tego całego śmieciowego jedzenia, ale jak mam nerwa to ciężko mi nie zjeść np. słodyczy... ale walczę ze sobą -
Ana a ty miałaś wczoraj wizytę czy dzis
-
nick nieaktualny