X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane.

26.11 - 19 dzień życia Oliwki ważymy 1170g
    Wczoraj był u nas nasz operator i był pod wrażeniem jak dobrze Oliwka sobie radzi jak ładnie wszystko się goi. To samo przed chwila powiedziała druga chirurg ze jest pod wrażeniem i trzyma dalej kciuki żeby było tak samo dobrze i coraz lepiej. Dziś po toczeniu krwi będziemy próbować wprowadzić pokarm cale 0.5 ml na początek i mamy nadzieje ze szybko będziemy mogli zwiększać ilość.

Rozmawiałam z ginem na temat prolaktyny. W przyszłym tygodniu ma się odezwać, ale twierdzi, że dopóki nie ma wycieku z piersi i innych niepokojących objawów to takiego poziomu się nie leczy. Na razie czekam.

asiastokrota, Halszka112, Smerfetka 84, Karcia, Asia08, mag87, azja_am, sonia86, e_mil_ka, Wiki03 lubią tę wiadomość

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • azja_am Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goldenka28 wrote:
    Dziewczyny wiecie co... ja do tej pory nie wierzę, a wiem od piątku i cały czas jestem w szoku, aż serce mi ciągle wali jak szalone i nie mogę się uspokoić. Jestem w ciąży (5 tydzień), zupełnie naturalnej (mój mąż miał w ostatnim badaniu w październiku 1,72 miliony/ml plemników). W piątek beta 1980, w niedzielę 4065. U lekarza jeszcze nie byłam, chciałam się dziś dostać do swojego, do którego chodziłam wcześniej, ale nie było szans. Po prostu zacznę wierzyć w cuda... A ostatnio Ena chyba o tym pisałaś :) oby się tylko utrzymało :)

ALE BOMBA!!!! MEGA SUPER EXTRA :)

• azja_am Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    A ja Wam powiem dziewczyny, że już w cuda nie wierzę... sorki ale tak czuję, dodatkowo dołują mnie święta... Te poprzednie miały być ostatnie kiedy jesteśmy sami we dwójkę...no może do końca nie sami bo z naszym pieskiem :)

ROZUMIEM CIEBIE MOJA DROGA CZĘSTO TAK MAM ŻE WTULAM SIĘ W SWOJEGO PIESKA I DZIEKUJE ŻE CHOCIAŻ JEGO MAM.... :)

• azja_am Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALE TRZEBA WIERZYĆ...
    JAK WAS CZYTAM TO WIDZĘ ŻE DLUGA I WYBOISTA TA DROGA DO SZCZĘCIA ALE KOŃCZĄCA SIĘ SIĘ SZCZĘŚCIEM... JA JESTEM DOPIERO NA POCZĄTKU I WSZYSTKO CO PISZECIE JEST DLA MNIE NOWOŚCIĄ POZA TORBIELĄ ENDOMETRIALNĄ NIGDY NIE MIAŁAM ZADNYCH PRZECIWSKAZAŃ...A JEDNAK DZIECKA BRAK ALE WIERZĘ ŻE JEŚLI JEST NAM PISANE TO BĘDZIE, ŻE GDZIEŚ DLA KAŻDEJ Z NAS JEST MAŁA DUSZYCZKA TYLKO MUSI BYĆ GOTOWA ŻEBY DO NAS TRAFIĆ ALE NAPEWNO TRAFI ;)

asiastokrota, sonia86 lubią tę wiadomość

• Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azja_am wrote:
    ALE TRZEBA WIERZYĆ...
    JAK WAS CZYTAM TO WIDZĘ ŻE DLUGA I WYBOISTA TA DROGA DO SZCZĘCIA ALE KOŃCZĄCA SIĘ SIĘ SZCZĘŚCIEM... JA JESTEM DOPIERO NA POCZĄTKU I WSZYSTKO CO PISZECIE JEST DLA MNIE NOWOŚCIĄ POZA TORBIELĄ ENDOMETRIALNĄ NIGDY NIE MIAŁAM ZADNYCH PRZECIWSKAZAŃ...A JEDNAK DZIECKA BRAK ALE WIERZĘ ŻE JEŚLI JEST NAM PISANE TO BĘDZIE, ŻE GDZIEŚ DLA KAŻDEJ Z NAS JEST MAŁA DUSZYCZKA TYLKO MUSI BYĆ GOTOWA ŻEBY DO NAS TRAFIĆ ALE NAPEWNO TRAFI ;)

Kiedy robisz bete?

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka operację miał w miejskim, kierował nas urolog dr P, czekał około miesiąca ☺️ także operacja na fundusz, metodą laparoskopową

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azja_am wrote:
    ALE TRZEBA WIERZYĆ...
    Hey ja kiedyś miałam usuwania torbiel endometrialna. Czy masz jakieś dolegliwości przez nią, bo ja miałam jak tylko mi usunęli zniky.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka ja też do tej pory nie wierzyłam, a nawet mnie to denerwowało jak ktoś tak mówił, że może zdarzy wam się cud

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldenka co za wiadomość!!! :-) po prostu szok... ale taki mega pozytywny :-) i dający nam mega powera :-) <3 życzę Ci zdrowej i nudnej ciąży :-)

Halszka cuda się zdarzają... Goldenka i Ena są na to dowodem :-) tylko niestety nie zdarzą się akurat kiedy byśmy tego chcieli czy się tego spodziewali... i tak dla pocieszenia powiem, że naprawdę wiele dziewczyn z problemami immuno zachodzi w ciążę nawet o nich nie wiedząc... Niektóre nawet celowo odpuszczają sobie leczenie immunologiczne i też w ciążę zachodzą... Nie ma reguły. Wierzę, że Tobie i Twojemu mężowi też się uda, pomimo tych wyników badań.

Emilko cudownie czytać, że wróciła Ci wiara i chęć walki :-) bardzo się cieszę :-)

Gosiu Oliwka to prawdziwa wojowniczka... naprawdę :-) ciocie z forum są bardzo z Was dumne <3 z każdym dniem musi być lepiej :-)

Agonia moje kondolencje, bardzo mi przykro :-( Agonia ja kiedyś miałam prolaktynę na poziomie 60 i wtedy okazało się, że to przez podwyższone TSH. Jak TSH się unormowało, to prolaktyna też wróciła do swojego poziomu :-)

mag87 lubi tę wiadomość

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wspaniałe że Oliwka coraz mocniejsza, niesamowita dziewczynka, no ale to akurat po mamie ma.
    Agonia a może spróbuj sama zadziałać z castagnusem na tą prolaktynę? On jest bez recepty i dziewczyny sobie go chwalą.
    Ale się dzieje na naszym forum, takie przedświąteczne cuda, a co to dopiero będzie w grudniu się działo.. ;)

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • xyz159 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldenka moje gratulacje :)
    Forum już prawie nie starczek a ciężarnych i młodych mam się zrobiło :)
    Ja szykuje się w okolicach lutego na pierwszą konsultację w Gd. i jak czytam te cudowne wieści to odzyskuję wiarę że i Nam się może udać. Dziewczyny (nieliczne już staraczki) nie odpuszczamy

Smerfetka 84, mag87 lubią tę wiadomość

• goldenka28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na USG, jest pęcherzyk ciążowy, ale nie ma ciałka żółtkowego ani zarodka ( wychodzi że to 5 tydzień i 5 dzień), tylko że owulację miałam 4 listopada ( na pewno nie wcześniej, może nawet dzień później). Mam iść jeszcze w piątek zobaczymy czy coś się zmieni, ale ogólnie już powinno chyba coś być. Może będzie puste jajo.

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, Mag czasem wracają do mnie siły i determinacja. Miewam jeszcze gorsze dni ale jest ich coraz mniej. Nauczylam sie żyć bez myslenia o in vitro i chyba dzieki temu mam znowu siły. Staram sie nie nakrecać i nie spieszyc z niczym. Powoli do celu.

Godlenka wysylam zaproszenie. Napisz mi na priv namiary na tego urologa.
    Mam nadzieję ze jednak że w piatek oznajmisz nam dobre wiesci.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ten urolog to dr.Purpurowicz,my u niego byliśmy i też zlecił emkowi operacje i zrobił ja w miejskim.Nr tel.601894636
    Przyjmuje w Olsztynie na Dajtkach 2 razy w tygodniu.Znajdz to na necie.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ten urolog to dr.Purpurowicz,my u niego byliśmy i też zlecił emkowi operacje i zrobił ja w miejskim.Nr tel.601894636
    Przyjmuje w Olsztynie na Dajtkach 2 razy w tygodniu.Znajdz to na necie.

Dzieki :) a jakie byly u Was wyniki po operacji?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Goldenka trzymam kciuki żeby było wszystko ok.

Malawiki - oooo co u was słychać? Ostatnio cię nawet widziałam jak odbierałam małą z przedszkola, ale dama oczywiście obligatoryjnie zaczepiła o plac zabaw i już gdzieś przepadłaś.

goldenka28 lubi tę wiadomość

• goldenka28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że jeszcze może się pojawić ciałko żółtkowe i zarodek ? To jest 5 tydzień i 5 dzień, ale owulacja była przesunięta o jakieś 4 dni, czyli około 18 dnia. Pęcherzyk mam 8.8 mm

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golenia ja bym jeszcze powtórzyła bete...

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dlugo sie czeka na wizyte u tego urologa?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 betę dziś zrobiłam i przyrost po 48 godzinach jest, wcześniej było 4065 a dziś 8162, ale czytałam że przy pustym jaju też może beta prawidłowo rosnąć. Oszaleję chyba do tego piątku...

‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ