X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • leo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia spokojnie, ja też miałam plamienia, delikatne krwawienia i panikowałam a na wizycie było ok, dużo leż, odpoczywaj, kiedy testujesz?

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj eve
    Będzie dobrze, będziemy trzymać kciuki :)

Zuzia123 lubi tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve zapraszamy zapraszamy czym nas więcej tym rażniej. Ale upał roztopić się można a mnie czeka jazda samochodem bez klimy 400km.Biedne te dziewczyny co muszą rodzić w takie upały :)

Zuzia123 lubi tę wiadomość

Karcia
  • Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo testuję w czwartek ,a później powinnam chyba zrobić betę co? I oczywiście do Artemidy zadzwonić bo nie wiemy czy komórki nadają się do zamrożenia .

Ewa trzymamy kciuki , myśl już tylko o tym , że niedługo będziesz mamą .

Karcia ja też jechałam 300 km w taki upał bez klimy , ale dla maluszka mogła bym iść nawet pieszo

Karcia lubi tę wiadomość

Zuzia123
  • leo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiechem żartem bętę bym zrobiła wcześniej niż test :p

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Byłam w Arte znowu dzisiaj wyjaśnić kilka rzeczy przed jutrem i znowu była dr S. Czy już tylko ona przyjmuje? Cięzko trafić ostatnio na innego lekarza poza nią..

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Eve :) życzymy dużo slicznych komoreczek na jutrzejsze punkcji. Teraz jest sezon urlopowy. Dr W i dr P na pewno mają urlopy. Z pewnoscią dlatego przyjmuje tylko dr S ;)

Zuzia kochana ja miałam plamienie 7dpt nawet płakałam, bo myślałam, że dostałam @. Mąż mnie uspokoił i kazał zrobić test. Wyszły II krechy :D miałaś podawane blastki w 5 dobie? Jeśli tak to już możesz testować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 14:02

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• dorka1 Nowa

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karcia za odpowiedz. Na razie inseminacja w planach ale na cylu naturalnym. Hormony ok ale miesniaki troche przeszkadzaja.

Dorka1
  • Zuzia123 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny strasznie się boję testu Asiu aj mam blatke 6 dniowa te krwawienie było dość spore ale puki co zatrzymało się w poniedziałek zrobię betę ale chyba pojadę jutro po test :-? Asiu Leo a jak wy przechodzicie ciążę i powiedzcie czy jeździeckie do Artemidy na kontrolę

Zuzia123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Cześć dziewczyny, można się przyłączyć? :)

Jestem właśnie w trakcie swojego pierwszego podejścia do IVF. Stymulacja zakończona i jutro jedziemy na punkcję.Z jednej strony radość,że kolejny etap przed nami,a z drugiej strony strach czy uda się coś pobrać..
    Witaj. Życzę powodzenia. Strach to nasz nieodłączny towarzysz, ale trzeba wierzyć, że będzie ok.

Zuzia 123 _ mam nadzieję, że będzie u was wszystko w porządku.

• leo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie u mnie jest bez objawowo, w artemidzie byłam na pierwszym usg po pozytywnej becie i teście a teraz już idę do innego lekarza i we wtorek mam wizytę(mamy założyć kartę ciąży)

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki...widzę super suwaczki ;)
    Czytuję Was ale się nie udzielam...
    Byliśmy w środę w poradni genetycznej.. mamy skierowanie na badanie kariotypów ale trzeba czekać a pilne 3 miesiące.. powiedziałam że jesteśmy dyspozycyjni więc w każdej chwili mogą nas wezwać..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pu punkcji.Wzięli sobie ode mnie 20 sztuk :) czyli dość pokaźnie, zobaczymy ile uda się zapłodnić. Transfer wstępnie środa koło 9 chociaż lekarz powiedział,że u mnie może być też piątek jeśli uda się z blastką. Tak,więc rozpoczynam oczekiwania przy telefonie :) Obolała się czuję teraz, podbrzusze daje się we znaki. Zastanawiam się nad zwolnieniem, lekarz powiedział że to zależy ode mnie i jak coś mam dzwonić do kliniki i mi wypiszą.

Asia08 lubi tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve to trzymamy kciuki. Ja jutro wizyta sprawdzająca przed iui.

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Karcia trzymam kciuki za twoje jajeczka:-)powiedz mi ile przed iui nie wolno się kochać? czy po iui następnego dnia można poprawić? I czy przed iui jest zakaz picia alkoholu?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy jak ma się TSH w normie to czy myślicie że T4 i T3 też powinny być ok?

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie odnośnie ivf od czego zależy czy idzie się długi lub krótkim protokołem?

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana mi kazali 5 dni wstrzemięźliwości no ale teraz tyle nie będzie :) .
    Powtarzanie w domku jak najbardziej wskazane a nawet konieczne jak to dr Z powiedział :) żeby nie zapomnieć odrobić pracy domowej. Ale mówił też że za dopłatą 300 zł mogą powtórzyć iui na drugi dzień. Teraz się zapytam o to dokładnie bo na pewno znów na niepękniętych mi zrobią.Co do picia alkoholu to nie wiem.Myślę że lampka wina na rozluźnienie nie zaszkodzi :)

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jedziesz W 12 dc. Więc za 2 prawdopodobnie iui. O fajna ta opcja z powtórka następnego dnia. Chyba skorzystam tylko ja prawdopodobnie będę miała w sobotę

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy tydzień przed iui na urlop ze znajomymi i myślę że będzie się lał alkohol i się trochę boje. Wiem że powinnam zrezygnować ale nie chce wariowac i cały czas myślę o ciąży. chce żyć normalnie ale jednak męczy mnie to

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ