X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Melduję się i ja. Przed chwilą wróciłam z wizyty i dziewczyny pierwsze co wam powiem to to że ta cała dr S to najgorszy lekarz u jakiego kiedy kolwiek w życiu byłam. Miła ale o leczeniu nie ma bladego pojęcia. I teraz mam pytanie do was jestem w 12 dniu cyklu mam 3 pęcherzyki o wielkości 15mm, 17mm, 21mm i iui na środę wieczorem a mi środa tak nie za bardzo pasuje bo mama ma operację i chciałabym przy niej być i stąd moje p[ytanie czy do czwartku rana to nie było by za puźno na zrobienie iui czy lepiej w środe ?. Ja się dziwię kupę kasy biorą a takiego oszołoma tam trzymają.A estriadol miałam 322.
    Podpisuję się pod opinią o dr S. Baardzo nie ogarnięta kobieta.

Ja czekam na tel jak moje komórczaki po wczorajszej punkcji,ale póki co cisza..

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve to trzymamy kciuki.Mam takie przeczucie że nie długo posypią się dobre wieści co do fasolinek naszych upragnionych :). ana ja jak podchodziłam do 1 iui to też miałam napisana badania do iui ale to chodziło o te na bakterie i estriadol to do każdej wizyty przed do iui jest w pakiecie.

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te badania są robione tego 12 dc? Krew pobierają 2 godziny przed wizyta tak? Kurde nie wytłumaczą a człowiek ma problem. A jak na iui mam się zgłosić W piątek to np oznacza że będzie ja robił ten co wtedy przyjmuje czyli doktor w?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dokładnie będzie ją robił tan co przyjmuję. Estriadol tak w 12 dniu a te bakterie chyba też może być w 12 bo ja wyniki miałam od razu w ten sam dzień po 2 godz tylko że są drogie bo ponad 300zł twoje i męża.A tak naprawdę nam kazali je zrobić a nikt później nawet się o nie nie dopomniał przed iui więc na marne tak naprawdę.

Karcia
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dr W już wrócił z urlopu?

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi o żadnych takich badaniach nic nie mówil. Wkurzylam się bo się pytałam co mam zrobić A on że na naturalnym cyklu to aby przyjechac 12 dc. Czyli te badania bakterii są robione też z krwi? A masz może napisane co to jest dokładniej? I są one dodatkowo płatne poza pakietem tak? Pakiet 800 plus 300 badania

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    A dr W już wrócił z urlopu?
    Nie jeszcze on teraz dopiero poszedl i jakoś W połowie miesiąca wraca

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve co to tego dr czy wrócił z urlopu to się nie wypowiem bo nie chodzę do niego. Ana a więc tak te badania są normalnie z krwi. I poszperałam i już Ci pisze kilka tych badań: HBSAG, anty HCV,HIV,WR,anty HBC, i męża dokładnie to samo. Męża to jak dobrze pamiętam to 150zł a nasze trochę więcej. I jest to niestety dodatkowo płatne po za pakietem. Ale zadzwoń do nich i się dowiedz czy musisz to robić ale z tego co dziewczyny pisały wcześniej to też robiły.

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tych badań nie można zrobić na nfz? Karci jakbyś mogła to napisz mi wszystkie te badania pójdę się zapytac rodzinnego czy mi da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 23:44

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i o przyszla2dni wczesniej@

Karcia lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • dorka1 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dziewczyny. Jak nie wyjdą inseminacje to chciałabym podejść do in vitro. Po tym co czytam i praktykuje to mie chciałabym powierzyć swoich pieniędzy ani zdrowia artemidzie. Czy jak pojadę na In vitro do Białegostoku to odeślą mnie z kwiatkiem ❔

Dorka1
  • dorka1 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za literówkę z kwitkiem

Karcia lubi tę wiadomość

Dorka1
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1 ale in vitro i tak robia w białymstoku bo tutaj maja sprzet ale nie maja embriologow, chyba ze chcesz cala procedure stymulacji przeprowadzac w bialymstoku ale nie wiem czy to ma sens.

Ana1122 a kiedy ty masz termin iui? tak obserwuje Ciebie i Karcie bo nam dr W zaproponowal w nastepnym cyklu iui i sie strasznie waham czy w ogole to ma sens bo skutecznosc iui jest znikoma, ale z drugiej strony naturalnie w ogole nam nie wychodzi. czlowiek pomalu glupieje...

Karcia a ty w koncu na jaki termin iui sie zdecydowalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:55

Karcia lubi tę wiadomość

• dorka1 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie podejdziemy do inseminacji pod koniec lipca i tez na cyklu naturalnym. Jak ma sie udać to sie uda. Faszerować chemią będę sie dopiero przy in vitro.

Karcia lubi tę wiadomość

Dorka1
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam iui pod koniec lipca. Wiem że szansę są małe ale Zawsze to krok do przodu. W styczniu lekarz powiedział że mamy bardzo kiepskie wyniki nasienia i żeby zapomniec o iui. My jednak walczyliśmy i po 3 miesiącach poprawa o 200%. Sam lekarz był W szoku. Patrzył i nie wierzył. Podchodzimy 1 raz żeby W razie czego nie żałować że nie spróbowalismy. Potem procedura ivf nas czeka.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona przykro mi. Walcz dalej. Bądź silna

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana te badania co napisałam to już wszystkie. Jeszcze niekróry lekarz wymaga na różyczkie ale mój nic nie mówił. Nadziejka jutro jednak bede miała iui bo tak jak pisałyście nie chce żeby mi jakieś giganty porosły.

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tych badań to ja też pomyślałam o tym żeby mi rodzinna dała ale ja mam wredną babkie rodzinną i nawet na tsh to dla niej olbrzymi problem dać.

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    a co do tych badań to ja też pomyślałam o tym żeby mi rodzinna dała ale ja mam wredną babkie rodzinną i nawet na tsh to dla niej olbrzymi problem dać.
    A co to za lekarz? gdzie przyjmuje?

Karcia lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zwykła rodzinna u nas w miejscowości ale nie pamiętam za bardzo jak się nazywa

Karcia
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ