Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Karcia wrote:Melduję się i ja. Przed chwilą wróciłam z wizyty i dziewczyny pierwsze co wam powiem to to że ta cała dr S to najgorszy lekarz u jakiego kiedy kolwiek w życiu byłam. Miła ale o leczeniu nie ma bladego pojęcia. I teraz mam pytanie do was jestem w 12 dniu cyklu mam 3 pęcherzyki o wielkości 15mm, 17mm, 21mm i iui na środę wieczorem a mi środa tak nie za bardzo pasuje bo mama ma operację i chciałabym przy niej być i stąd moje p[ytanie czy do czwartku rana to nie było by za puźno na zrobienie iui czy lepiej w środe ?. Ja się dziwię kupę kasy biorą a takiego oszołoma tam trzymają.A estriadol miałam 322.
Ja czekam na tel jak moje komórczaki po wczorajszej punkcji,ale póki co cisza..
-
eve to trzymamy kciuki.Mam takie przeczucie że nie długo posypią się dobre wieści co do fasolinek naszych upragnionych . ana ja jak podchodziłam do 1 iui to też miałam napisana badania do iui ale to chodziło o te na bakterie i estriadol to do każdej wizyty przed do iui jest w pakiecie.Karcia
-
Ale te badania są robione tego 12 dc? Krew pobierają 2 godziny przed wizyta tak? Kurde nie wytłumaczą a człowiek ma problem. A jak na iui mam się zgłosić W piątek to np oznacza że będzie ja robił ten co wtedy przyjmuje czyli doktor w?
-
tak dokładnie będzie ją robił tan co przyjmuję. Estriadol tak w 12 dniu a te bakterie chyba też może być w 12 bo ja wyniki miałam od razu w ten sam dzień po 2 godz tylko że są drogie bo ponad 300zł twoje i męża.A tak naprawdę nam kazali je zrobić a nikt później nawet się o nie nie dopomniał przed iui więc na marne tak naprawdę.Karcia
-
Mi o żadnych takich badaniach nic nie mówil. Wkurzylam się bo się pytałam co mam zrobić A on że na naturalnym cyklu to aby przyjechac 12 dc. Czyli te badania bakterii są robione też z krwi? A masz może napisane co to jest dokładniej? I są one dodatkowo płatne poza pakietem tak? Pakiet 800 plus 300 badania
-
eve co to tego dr czy wrócił z urlopu to się nie wypowiem bo nie chodzę do niego. Ana a więc tak te badania są normalnie z krwi. I poszperałam i już Ci pisze kilka tych badań: HBSAG, anty HCV,HIV,WR,anty HBC, i męża dokładnie to samo. Męża to jak dobrze pamiętam to 150zł a nasze trochę więcej. I jest to niestety dodatkowo płatne po za pakietem. Ale zadzwoń do nich i się dowiedz czy musisz to robić ale z tego co dziewczyny pisały wcześniej to też robiły.Karcia
-
A tych badań nie można zrobić na nfz? Karci jakbyś mogła to napisz mi wszystkie te badania pójdę się zapytac rodzinnego czy mi da.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 23:44
-
Mam pytanie dziewczyny. Jak nie wyjdą inseminacje to chciałabym podejść do in vitro. Po tym co czytam i praktykuje to mie chciałabym powierzyć swoich pieniędzy ani zdrowia artemidzie. Czy jak pojadę na In vitro do Białegostoku to odeślą mnie z kwiatkiem ❔Dorka1
-
Dorka1 ale in vitro i tak robia w białymstoku bo tutaj maja sprzet ale nie maja embriologow, chyba ze chcesz cala procedure stymulacji przeprowadzac w bialymstoku ale nie wiem czy to ma sens.
Ana1122 a kiedy ty masz termin iui? tak obserwuje Ciebie i Karcie bo nam dr W zaproponowal w nastepnym cyklu iui i sie strasznie waham czy w ogole to ma sens bo skutecznosc iui jest znikoma, ale z drugiej strony naturalnie w ogole nam nie wychodzi. czlowiek pomalu glupieje...
Karcia a ty w koncu na jaki termin iui sie zdecydowalas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:55
Karcia lubi tę wiadomość
-
Ja mam iui pod koniec lipca. Wiem że szansę są małe ale Zawsze to krok do przodu. W styczniu lekarz powiedział że mamy bardzo kiepskie wyniki nasienia i żeby zapomniec o iui. My jednak walczyliśmy i po 3 miesiącach poprawa o 200%. Sam lekarz był W szoku. Patrzył i nie wierzył. Podchodzimy 1 raz żeby W razie czego nie żałować że nie spróbowalismy. Potem procedura ivf nas czeka.
-
Karcia wrote:a co do tych badań to ja też pomyślałam o tym żeby mi rodzinna dała ale ja mam wredną babkie rodzinną i nawet na tsh to dla niej olbrzymi problem dać.
Karcia lubi tę wiadomość