Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Halszka112 wrote:A co Emilko chcesz zrobić te badania ??
Tak mysle ze jak w Warszawie to jak bedziemy jechac z mezem do androloga to moglabym przy okazji zrobić. Jak one sie dokladnie nazywają? Jaki koszt i ile czekalyscie na wyniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 12:21
-
Halszka112 wrote:Agonia to dobrze, że od razu przeszło. To teraz już umawiasz wizytę by zabrać kropka ??
Emilka ja też robiłam KIR razem z Agonia w Warszawie
Jadę wszystko omówić jeszcze pewne kwestie poustalać by spokojnie w kwietniu jechać na transfer.e_mil_ka lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
e_mil_ka wrote:Tak mysle ze jak w Warszawie to jak bedziemy jechac z mezem do androloga to moglabym przy okazji zrobić. Jak one sie dokladnie nazywają? Jaki koszt i ile czekalyscie na wyniki?
KIR kosztowały 400 zł teraz podobno jest drożej i ok. 2 tygodni bo nie miały odczynników ale jak będą miały wszystko na miejscu to szybciej.e_mil_ka lubi tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
hej dziewczyny.
W czerwcu 2018 podchodziłam pierwszy raz do IUI i zakończyło się to ciąża ale niestety pozamaciczna. Z mężem zdecydowaliśmy się na IVF i jutro rano czeka mnie punkcja. Pęcherzyków udało się wychowywać całkiem sporo wiec jestem dobrej myśli Bardzo proszę trzymajcie za nas mocno kciukieni33, asiastokrota, Smerfetka 84, Halszka112, goldenka28, Wiki03, Agonia777 lubią tę wiadomość
Asmene -
Asamene wrote:hej dziewczyny.
W czerwcu 2018 podchodziłam pierwszy raz do IUI i zakończyło się to ciąża ale niestety pozamaciczna. Z mężem zdecydowaliśmy się na IVF i jutro rano czeka mnie punkcja. Pęcherzyków udało się wychowywać całkiem sporo wiec jestem dobrej myśli Bardzo proszę trzymajcie za nas mocno kciuki
Chyba wiem za kogo kciukasyAsamene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny!
Zapisałam się na wizytę przygotowującą do crio transferu na 16.03.2019r. trzymajcie kciuki by wszystko nam się udało ustalić . Jeszcze będę pisać do wujka Jarka bo jeszcze trochę poczytałam o kirach i chyba będę jednak chciała spróbować transfer z accofilem. Trochę się boję ale będę się o niego bić. Inaczej nie ruszam bez tego.Smerfetka 84, goldenka28, asiastokrota, xyz159, e_mil_ka, malgos741, mag87 lubią tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Właśnie, coś Asia dawno się nie odzywała
asiastokrota lubi tę wiadomość
-
Asamene wrote:Dzisiaj dostałam telefon z Artemidy. 6 komórek zapladniaja a 8 idzie do zamrozenia zobaczymy ile sie zaplodni i dotrwa do transferu
Trzymam kciuki. Jakies zmiany w Artemidzue mnie nikt nie pytal co zrobić z pozostalymi oocytami i do tej pory nie wiem co stało się z resztą.Asamene lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, fajnie że o nas nie zapominacie Wszystko u nas dobrze. Walczymy o poprawę zdrowia naszego Synka. Jeździmy na rehabilitacje, odwiedzamy lekarzy tak nam się teraz to wszystko złożyło, że zawsze coś. Kardiolog, okulista, audiolog. Wczoraj mieliśmy zrobić badanie abr - badanie słuchu, gdyż pani doktor stwierdziła, że Adaś nie dosłyszy. Kazali nam go obudzić o 2 w nocy i nie pozwolić spać do 8 rano. Walczyliśmy dzielnie, niestety nie doszło do badania bo Adaś nie zasnął podczas badania niestety. Mamy nowy termin na kwiecień, jednak rozważamy wykonanie badania prywatnie w domu. Bez stresu dla małego. My nie zauważyliśmy by nie dosłyszał... Adaś czuje się już pewniej z nami, przytula się, rozrabia, zaczyna stawać. Walczymy teraz z jedzeniem bo dziąsła go bolą. Jest ulubieńcem całej rodziny. Już nie pamiętam jak wyglądało nasze życie bez niego >3
Izaura, ana1122, xyz159, eni33, Smerfetka 84, e_mil_ka, malgos741, goldenka28, Agonia777, Lura82, Halszka112, Wiki03, mag87, polopiryna lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Emilka co do oocytow to nadprogramowe za naszych czasów in vitro były niszczone,pytałam o to bo po drugiej punkcji miałam 12 dojrzałych w pełni nadających się do zapłodnienia komórek,gdyby żadna się nie zapłodniła z 6 to było by jeszcze 6,wiadomo że to już duża oszczędność jeśli chodzi o kolejną procedurę.Ale embriolog wtedy mówił że nie mogą mrozić bo nie mają w czym i poszły na zmarnowane.
Asiastokrotka jak miło się czyta to co piszesz,czuć przez ekran że jesteś szczęśliwa.Zdrowia dla Adasia,dzielny z niego chłopczyk A Wy jesteście boscy.Kochajcie się i troszczcie o Siebie nawzajem bo miłość dziecka jest niezastąpiona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 09:35
asiastokrota lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
[email protected] wrote:Emilka co do oocytow to nadprogramowe za naszych czasów in vitro były niszczone,pytałam o to bo po drugiej punkcji miałam 12 dojrzałych w pełni nadających się do zapłodnienia komórek,gdyby żadna się nie zapłodniła z 6 to było by jeszcze 6,wiadomo że to już duża oszczędność jeśli chodzi o kolejną procedurę.Ale embriolog wtedy mówił że nie mogą mrozić bo nie mają w czym i poszły na zmarnowane.
Dzieki za info. Ja nawet z tego wszystkiego nie zapytałam. -
goldenka28 wrote:Dziewczyny co tam u Was, jak się czujecie ?
Hej U nas wszystko dobrze, odliczamy dni do czwartku do wizyty