Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ena wrote:Hej
Mnie się wydaje, że nie można już zakładać czarnego scenariusza - trzeba sprawdzić tę betę. Powodzenia i daj znać jaki dziś pomiar.
Wczoraj beta 35 i zaczelam troszme amic. Dzisiaj pojade do Artemidy po leki i bede chciala pogadac z lekarzem.Agonia777 lubi tę wiadomość
Asmene -
nick nieaktualnyAsamene wrote:Wczoraj beta 35 i zaczelam troszme amic. Dzisiaj pojade do Artemidy po leki i bede chciala pogadac z lekarzem.
Beta wzrasta, czyli to na plus.
Mt30 - ja miałam badanie drożności jajowodów na NFZ w Olsztynie w szpitalu Wojewódzkim, a potem Miejskim.
-
Dziewczyny mamy zielone światło do transferu mam wszystkie możliwe leki by się udało. Sam dr zaskoczył mnie że godził się na każdą propozycję. Będę miała accofil i jeszcze badanie na kurczliwość macicy. Teraz czekać na @ i kropek będzie z nami.
Halszka112, asiastokrota, Smerfetka 84, e_mil_ka, Karcia, goldenka28, mag87, Wiki03, polopiryna lubią tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualnyAgonia777 wrote:Dziewczyny mamy zielone światło do transferu mam wszystkie możliwe leki by się udało. Sam dr zaskoczył mnie że godził się na każdą propozycję. Będę miała accofil i jeszcze badanie na kurczliwość macicy. Teraz czekać na @ i kropek będzie z nami.
Dziewczyny ja nie określę teraz czy 6 czy 13 mi bardziej pasuje, ale mam nadzieję, że będziemy. -
Halszka112 wrote:Agonia świetna wiadomość !! To kiedy weźmiesz kropka ?? A co to za badanie na kurczliwość ??
Halszka112 lubi tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Agonia super wiadomość!!!
-
Agonia777 wrote:Dziewczyny mamy zielone światło do transferu mam wszystkie możliwe leki by się udało. Sam dr zaskoczył mnie że godził się na każdą propozycję. Będę miała accofil i jeszcze badanie na kurczliwość macicy. Teraz czekać na @ i kropek będzie z nami.
Ale super. Też chce. Eh gdyby n8e ten nieszczęsny wypadek. Kto jest Twoim prowadzacym? -
e_mil_ka wrote:Ale super. Też chce. Eh gdyby n8e ten nieszczęsny wypadek. Kto jest Twoim prowadzacym?
Smerfetka 84, Halszka112, asiastokrota, e_mil_ka, mag87, malgos741 lubią tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
nick nieaktualny
-
Agonia co ja czytam:) super wieści, no to chyba mój brzuch się dla Ciebie będzie zwalnial:)
Dziewczyny też bym się chciała z Wami spotkać ale pewnie już będę w szpitalu. Bardzo żałuję, mam nadzieję że to nie nasze ostatnie wyjscie:)
Pozdrawiam gorąco -
nick nieaktualny
-
Mag oczywiście że przejmuję po Tobie brzuszek
A po Kini przejmie Lotta84 za którą proszę również mocno trzymajmy kciuki & & & & & & & Lotta84 całym sercem jesteśmy z TobąSmerfetka 84, Halszka112 lubią tę wiadomość
Wiek 40
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
IVF - 10.09.2018r.
Cześć dziewczyny,
trochę o mnie na początek,
Jestem po trzeciej stracie, żadnego dziecka nie mam, ale bardzo go pragniemy.
Chciałabym się co nie co dowiedzieć odnośnie Artemidy w Olsztynie i konkretnie doktora Waśniewskiego, Czy faktycznie jest wart uwagi czy lepiej zapisać się do kogoś innego.
Pierwsza strata to terminacja ciąży z powodu wady genetycznej (zespół Edwardsa), to było rok temu.
Druga ciąża tzw. biochemiczna, beta wykazała bardzo wczesną ciąże, po czym po 2-3 dnia zaczęło się krwawienie - to było jakoś w styczniu.
i teraz ostania ciąża na początku beta pięknie przyrastała, ale potem okazało się że nie rozwija się prawidłowo i beta przestała przyrastać prawidłowo, poronienie 15.03 ;/ więc świeża sprawa .
Póki co mam skierowanie do genetyka, będę wydzwaniać w poniedziałek żeby się umówić i tu moje pytanie, jakie macie doświadczenia z genetykiem tu u nas w Olsztynie? jest szansa się dość szybko dostać i zdobyć skierowanie na badanie kariotypów? czy lepiej szukać gdzieś indziej, Warszawa, Gdańsk, Białystok ?
Kolejna sprawa Pani Doktor która mi robiła Usg w piątek, zasugerowała że powinnam wybrać się do hematologa? (immunologa? - nie pamiętam czy dobrze zapamiętałam) od kogo mogę zdobyć skierowanie do takiej poradni i jak wyżej, czy u nas w Olsztynie jest łatwo się dostać dość szybko czy lepiej szukać pomocy gdzieś poza Olsztynem?
Pomóżcie, doradźcie. Za 2 tygodnie muszę się wybrać na kontrolę po tym poronieniu i chciałabym już się wybrać do Artemidy do kogoś i już może z jakimiś badaniami fajnie by było się tam pojawić.
14.10.2017 testowanie II
luty 2018 - informacja o chorobie dziecka
28.02.2018 - strata córeczki
-
nick nieaktualnyHej Katia
Bardzo Ci współczuję, znam ten ból i jeszcze parę z nas tu też. Niekture Dziewczyny mają już swoje szczęście, niektóre niebawem, także uszy do góry...ja też jeszcze walczę o pierwsze Dziecko. Po poronieniu i 3 nieudanych transferach udałam się do immunologa J Paśnika z Łodzi, przyjmuję też w Warszawie. Wielu dziewczynom pomógł, ciężko jest się do Niego dostać, ale poszukaj na necie w Łodzi przyjmuje w APC.
-
Hej, jako genetyka polecam dr Renatę Posmyk, przyjmuje w Ełku i Białymstoku.
Niestety, ale czytając Twoją historię odradzam Ci Artemidę. Jeżeli to genetyka to nic w Art. nie zdziałasz bo nie robią badań genetycznych zarodków itd. A więc zostaje Wam Invicta Gd. i radzę nie wydawać kasy na jakieś pojedyncze wizyty tylko zgłosić się z dotychczasową historią do Gd. Tam zrobią i kariotypy i inne badania, coś zaproponują i wtedy w zależności od wyników ewentualnie się konsultować z innymi lekarzami/ klinikami. -
Przepraszam za bezpośredniość ale naprawdę uważam że lepiej zacząć tam leczenie gdzie ewentualnie można je kontynuować i miejmy nadzieję szczęśliwie zakończyć.
Poza tym mamy sporo brzuszków z Invicty, po nieudanym leczeniu w Art. Dziewczyny potwierdźcie
P.S. A będziemy mieli jeszcze więcej brzuchów...
Agonia to m.in. do Ciebie :*Agonia777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatia92 bardzo mi przykro, że musiałaś tyle przejść ja bym Ci poleciła, tak jak Izaura, wizytę u dr J. Paśnika. Naprawdę potrafi bardzo pomóc i dobrać odpowiednie leczenie żeby utrzymać ciążę. Dodatkowo żeby trochę zaoszczędzić możesz się udać do hematolog dr Rams, szczególnie jeżeli nie masz zrobionych badań w kierunku trombofili wrodzonej i nabytej. Bierzesz skierowanie od rodzinnego, umawiasz się do niej prywatnie, a następne wizyty masz na NFZ. Tez odradziłabym Ci Artemidę i udanie się do większej kliniki leczenia niepłodności z lepszym zapleczem.