X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Mi obojetnie który oby tylko Agonia jechała :D to sie do niej przykleje haha
    No i fajnie Emilka, :) 😍

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Asamene Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Hej

Mnie się wydaje, że nie można już zakładać czarnego scenariusza - trzeba sprawdzić tę betę. Powodzenia i daj znać jaki dziś pomiar.

Wczoraj beta 35 i zaczelam troszme amic. Dzisiaj pojade do Artemidy po leki i bede chciala pogadac z lekarzem.

Agonia777 lubi tę wiadomość

Asmene
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asamene wrote:
    Wczoraj beta 35 i zaczelam troszme amic. Dzisiaj pojade do Artemidy po leki i bede chciala pogadac z lekarzem.
    Hej dziewczyny

Beta wzrasta, czyli to na plus.

Mt30 - ja miałam badanie drożności jajowodów na NFZ w Olsztynie w szpitalu Wojewódzkim, a potem Miejskim.

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy zielone światło do transferu :) :) mam wszystkie możliwe leki by się udało. Sam dr zaskoczył mnie że godził się na każdą propozycję. Będę miała accofil i jeszcze badanie na kurczliwość macicy. Teraz czekać na @ i kropek będzie z nami.

Halszka112, asiastokrota, Smerfetka 84, e_mil_ka, Karcia, goldenka28, mag87, Wiki03, polopiryna lubią tę wiadomość

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia świetna wiadomość !! To kiedy weźmiesz kropka ?? A co to za badanie na kurczliwość ??

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:
    Dziewczyny mamy zielone światło do transferu :) :) mam wszystkie możliwe leki by się udało. Sam dr zaskoczył mnie że godził się na każdą propozycję. Będę miała accofil i jeszcze badanie na kurczliwość macicy. Teraz czekać na @ i kropek będzie z nami.
    Super info :-)

Dziewczyny ja nie określę teraz czy 6 czy 13 mi bardziej pasuje, ale mam nadzieję, że będziemy.

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    Agonia świetna wiadomość !! To kiedy weźmiesz kropka ?? A co to za badanie na kurczliwość ??
    To jest uma test w trakcie badania usg dopochwowego sprawdzają w ciągu 6 minut ile jest skurczy jak jest dużo wtedy jest wlew z lekiem. Wrzuć w Google Uma test i z Invicty Ci wyskoczy dokładny opis.

Halszka112 lubi tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia super wiadomość!!!

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia777 wrote:

Ale super. Też chce. Eh gdyby n8e ten nieszczęsny wypadek. Kto jest Twoim prowadzacym?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Agonia777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ale super. Też chce. Eh gdyby n8e ten nieszczęsny wypadek. Kto jest Twoim prowadzacym?
    Dr Hajdusianek. Planujemy kropka zabrać w połowie kwietnia wszystko zależy od tego czy @ będzie punktualnie. Można powiedzieć że za miesiąc będę po transferze.

Smerfetka 84, Halszka112, asiastokrota, e_mil_ka, mag87, malgos741 lubią tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia, ale fajnie to już tuż tuż. Mocne kciuki trzymam xx

Pozdrowienia Dziewczyny

e_mil_ka, Halszka112 lubią tę wiadomość

• mag87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia co ja czytam:) super wieści, no to chyba mój brzuch się dla Ciebie będzie zwalnial:)

Dziewczyny też bym się chciała z Wami spotkać ale pewnie już będę w szpitalu. Bardzo żałuję, mam nadzieję że to nie nasze ostatnie wyjscie:)

Pozdrawiam gorąco

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Asmene i jak u ciebie sytuacja?

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag oczywiście że przejmuję po Tobie brzuszek :) :) :) :)

A po Kini przejmie Lotta84 za którą proszę również mocno trzymajmy kciuki & & & & & & & Lotta84 całym sercem jesteśmy z Tobą <3 <3 <3 <3

Smerfetka 84, Halszka112 lubią tę wiadomość

Wiek 40
    3 lata starań
  • katia92 Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    trochę o mnie na początek,
    Jestem po trzeciej stracie, żadnego dziecka nie mam, ale bardzo go pragniemy.
    Chciałabym się co nie co dowiedzieć odnośnie Artemidy w Olsztynie i konkretnie doktora Waśniewskiego, Czy faktycznie jest wart uwagi czy lepiej zapisać się do kogoś innego.
    Pierwsza strata to terminacja ciąży z powodu wady genetycznej (zespół Edwardsa), to było rok temu.
    Druga ciąża tzw. biochemiczna, beta wykazała bardzo wczesną ciąże, po czym po 2-3 dnia zaczęło się krwawienie - to było jakoś w styczniu.
    i teraz ostania ciąża na początku beta pięknie przyrastała, ale potem okazało się że nie rozwija się prawidłowo i beta przestała przyrastać prawidłowo, poronienie 15.03 ;/ więc świeża sprawa .
    Póki co mam skierowanie do genetyka, będę wydzwaniać w poniedziałek żeby się umówić i tu moje pytanie, jakie macie doświadczenia z genetykiem tu u nas w Olsztynie? jest szansa się dość szybko dostać i zdobyć skierowanie na badanie kariotypów? czy lepiej szukać gdzieś indziej, Warszawa, Gdańsk, Białystok ?
    Kolejna sprawa Pani Doktor która mi robiła Usg w piątek, zasugerowała że powinnam wybrać się do hematologa? (immunologa? - nie pamiętam czy dobrze zapamiętałam) od kogo mogę zdobyć skierowanie do takiej poradni i jak wyżej, czy u nas w Olsztynie jest łatwo się dostać dość szybko czy lepiej szukać pomocy gdzieś poza Olsztynem?
    Pomóżcie, doradźcie. Za 2 tygodnie muszę się wybrać na kontrolę po tym poronieniu i chciałabym już się wybrać do Artemidy do kogoś i już może z jakimiś badaniami fajnie by było się tam pojawić.

14.10.2017 testowanie II
    luty 2018 - informacja o chorobie dziecka
    28.02.2018 - strata córeczki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Katia
    Bardzo Ci współczuję, znam ten ból i jeszcze parę z nas tu też. Niekture Dziewczyny mają już swoje szczęście, niektóre niebawem, także uszy do góry...ja też jeszcze walczę o pierwsze Dziecko. Po poronieniu i 3 nieudanych transferach udałam się do immunologa J Paśnika z Łodzi, przyjmuję też w Warszawie. Wielu dziewczynom pomógł, ciężko jest się do Niego dostać, ale poszukaj na necie w Łodzi przyjmuje w APC.

• xyz159 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2019, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jako genetyka polecam dr Renatę Posmyk, przyjmuje w Ełku i Białymstoku.
    Niestety, ale czytając Twoją historię odradzam Ci Artemidę. Jeżeli to genetyka to nic w Art. nie zdziałasz bo nie robią badań genetycznych zarodków itd. A więc zostaje Wam Invicta Gd. i radzę nie wydawać kasy na jakieś pojedyncze wizyty tylko zgłosić się z dotychczasową historią do Gd. Tam zrobią i kariotypy i inne badania, coś zaproponują i wtedy w zależności od wyników ewentualnie się konsultować z innymi lekarzami/ klinikami.

• xyz159 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2019, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za bezpośredniość ale naprawdę uważam że lepiej zacząć tam leczenie gdzie ewentualnie można je kontynuować i miejmy nadzieję szczęśliwie zakończyć.
    Poza tym mamy sporo brzuszków z Invicty, po nieudanym leczeniu w Art. Dziewczyny potwierdźcie ;)
    P.S. A będziemy mieli jeszcze więcej brzuchów...
    Agonia to m.in. do Ciebie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia92 bardzo mi przykro, że musiałaś tyle przejść :-( ja bym Ci poleciła, tak jak Izaura, wizytę u dr J. Paśnika. Naprawdę potrafi bardzo pomóc i dobrać odpowiednie leczenie żeby utrzymać ciążę. Dodatkowo żeby trochę zaoszczędzić możesz się udać do hematolog dr Rams, szczególnie jeżeli nie masz zrobionych badań w kierunku trombofili wrodzonej i nabytej. Bierzesz skierowanie od rodzinnego, umawiasz się do niej prywatnie, a następne wizyty masz na NFZ. Tez odradziłabym Ci Artemidę i udanie się do większej kliniki leczenia niepłodności z lepszym zapleczem.

• goldenka28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Smerfetka i co umawiałaś się już do położonej, czy jeszcze nie ?

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
‹‹ 1926 1927 1928 1929 1930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ