Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Katia, przykro mi że spotkało Cię tyle nieszczęść ale nie wolno się poddawać.
Dziewczyny wymienily nazwiska lekarzy do których jechalam z mężem po moim poronieniu. Nie zawiodlam się na żadnym. Zrób kariotypy w Gdańsku w invikcie i cały pakiet na trombofilie (można że strony test dna, ze śliny), z wynikami jedź do dr Posmyk. Cudna kobieta i specjalista , poswieca dużo czasu parze. To samo mogę powiedzieć o dr Pasniku. Izaura dobrze napisała, długie kolejki do niego także najlepiej dzwonić o razu bo czas oczekiwania to chyba nawet do 2 miesięcy. W Olsztynie chyba najbardziej polecana hematolog to dr Rams i tak jak Wiki wspomniała pierwsza wizyta prywatna a potem badania na NFZ.
Na forum są dziewczyny którym udało się w Artemidzie ale jest tez grupa, do której należę m.in. Ja które wybrały klinikę w Gdańsku lub Warszawie. Ja chyba również polecalabym Tobie większa placówkę z większym zapleczem i możliwościami.
Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 10:30
-
Hej, Katia współczuję Ci bardzo, że tyle przeszłaś ale nie poddawaj się i walcz dalej. Ja trzymam kciuki !! A co do lekarzy to dziewczyny napisały to co ja bym też Ci poradziła. Dr Rams i docent Paśnik.
-
goldenka28 wrote:Hej Smerfetka i co umawiałaś się już do położonej, czy jeszcze nie ?
jeszcze nie, to podobno od 25 tygodnia jest -
Co do Pasnika ja jednak nie jestem przekonana. Mi na moją interleukine 10 zalecil szczepienia limficytami męża ktore jak wiecie jest bardzo kosztowne i jeszcze w fazie raczej doswiadczalnej a niedawno dowiedziałam sie ze aby podniesc interleukine 10 są leki i nie trzeba zadnych szczepień.
Ja odradzam chyba nue do konca jestem do niego przekonana -
nick nieaktualny
-
goldenka28 wrote:Chyba od 21
Ostatnio rozmawiałam ze szwagierką i ona mówiła, że od 25 dlatego stwierdziłam że mam jeszcze troche czasu. Podobno powinna miec 4 wizyty przed porodem i to sie wpisuje do karty ciąży. Przeglądała rejestr położnych i dała mi namiary na okoliczne -
e_mil_ka wrote:Co do Pasnika ja jednak nie jestem przekonana. Mi na moją interleukine 10 zalecil szczepienia limficytami męża ktore jak wiecie jest bardzo kosztowne i jeszcze w fazie raczej doswiadczalnej a niedawno dowiedziałam sie ze aby podniesc interleukine 10 są leki i nie trzeba zadnych szczepień.
Ja odradzam chyba nue do konca jestem do niego przekonana
Oo Emilka a co to za leki? Coś nowego na rynku? No to rzeczywiście zamiast jakiejś nie do końca udowodnionej metody trzeba było najpierw proponować lżejszy kaliber. Te szczepienia to już ostateczna ostatecznośc. -
Asmene jak u Ciebie? robiłaś bete? co Ci w sobote powiedzieli?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mag87 wrote:Oo Emilka a co to za leki? Coś nowego na rynku? No to rzeczywiście zamiast jakiejś nie do końca udowodnionej metody trzeba było najpierw proponować lżejszy kaliber. Te szczepienia to już ostateczna ostatecznośc.
Jestem w kontakcie z dziewczyną ktora ma miec przepisane te leki (jakieś czeskie). Musze jej dopytać o nazwe. Ale bardziej na razie interesuje mnie czy zadziałają. -
Dziewczyny która będzie mogła być na spotkaniu 6 kwietnia? Chciałabym zrobić listę ile nas będzie i ustalić gdzie się spotykamy.Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny,
Zacznę od dr Rams ciekawe kiedy będzie termin..
A powiedzcie mi czy do poradni genetycznej tu u nas w Olsztynie warto się wybierać czy szkoda czasu?14.10.2017 testowanie II
luty 2018 - informacja o chorobie dziecka
28.02.2018 - strata córeczki
-
Smerfetka 84 wrote:Asmene jak u Ciebie? robiłaś bete? co Ci w sobote powiedzieli?
Beta w sobotę 69. Dr powiedziała ze wynik jest mały i musimy mieć świadomość że ciąża może przestać sie rozwijać. Dzisiaj kolejna beta i wynik 195 a progesteron 26 i niestety coraz większe plamienie. Dr powiedziała żeby zwiększyć dawki leków. Teraz czekam do piątku z kolejną betą.Asmene -
nick nieaktualnykatia92 wrote:Dzięki dziewczyny,
Zacznę od dr Rams ciekawe kiedy będzie termin..
A powiedzcie mi czy do poradni genetycznej tu u nas w Olsztynie warto się wybierać czy szkoda czasu?
Nie wiem jak działa poradnia genetyczna... Robiłam w dziecięcym jedynie kariotypy, bo tam kosztowały najmniej
Asamene wrote:Beta w sobotę 69. Dr powiedziała ze wynik jest mały i musimy mieć świadomość że ciąża może przestać sie rozwijać. Dzisiaj kolejna beta i wynik 195 a progesteron 26 i niestety coraz większe plamienie. Dr powiedziała żeby zwiększyć dawki leków. Teraz czekam do piątku z kolejną betą.
Asamene tu na forum widziałam już tyle cudów... i trzymam kciuki żeby Twój kropek okazał się siłaczem &&& czekamy z Tobą na betę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 07:34
-
Izaura wrote:Mag a Ty kiedy do szpitala masz iść już wiesz? Zaraz kolejny Cudek będzie z naszego forum
Jak Twoje samopoczucie na końcówce?
Izu dzięki, samopoczucie jest ok, fizycznie też czuję się dobrze poza coraz częstszymi twardnieniami brzucha. Dzisiaj mam wizytę także dowiem się w jakiej kondycji jest moja szyjka. Mam nadzieje, że nie skróciła się jeszcze bardziej, ale jeśli tak to nie będę dyskutować i prawdopodobnie do końca tygodnia położę się w szpitalu (chyba, że dr W zapomni:)).
Ohh ten mój Cudek codziennie budzi mnie o 6 kopniakami Czekam już z niecierpliwością , ale stresik też jest. Wczoraj na szkole rodzenia doradczyni laktacyjna sprawdziła mi piersi i może być problem z pełnym wykarmieniem. Już się zaopatrzyłam w osłonki formujące i przystawkę do laktatora i będziemy walczyć !
Jakie plany u Ciebie? Ruszacie na wiosnę po swojego bobasa?
Izaura, Wiki03 lubią tę wiadomość