Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:Jestem w kontakcie z dziewczyną ktora ma miec przepisane te leki (jakieś czeskie). Musze jej dopytać o nazwe. Ale bardziej na razie interesuje mnie czy zadziałają.
Emilka, a gdyby sie u niej sprawdziły, chciałabyś z nimi spróbować? Ja nie wiem jak to jest z tą interleukina 10. Wczoraj odkopywałam różne wyniki badań i widziałam, że u mnie też była mocno poniżej normy. Ja dostałam encorton, ale wiem, że u Ciebie sam steryd się nie sprawdził. -
katia92 wrote:Dzięki dziewczyny,
Zacznę od dr Rams ciekawe kiedy będzie termin..
A powiedzcie mi czy do poradni genetycznej tu u nas w Olsztynie warto się wybierać czy szkoda czasu?
KAtia ja z wynikiem kariotypow i innych mutacji byłam w poradni w szpitalu dziecięcym. Przyjmuje tam jedna pani profesor, ale nazwiska nie pamiętam...jakoś na S. Generalnie zadzwoniłam tam i kazała mi przyjść za 2-3 dni w ramach prywatnej wizyty (koszt 120zł). Dla mnie trochę mimo wszystko stracony czas i kasa, bo 1) była mocno rozkojarzona - zaczynała jej się przerwa; 2) co chwilę ktoś wchodził z pacjentów lub rodziców małych pacjentów więc w trakcie mojej wizyty ogarniała jeszcze inne rzeczy. Zbyt wiele się nie dowiedziałam. Pani prof troche mnie nastraszyła, bo powiedziała że z moim wynikiem kariotypu (wynik mam niby prawidłowy, ale wyszła mi inwersja chromosomu 9) mogą pojawiać się poronienia lub urodzenia martwych dzieci. Oczywiście załamka i wtedy dobrą genetyczkę poleciła mi xyz- dr Renatę Posmyk. -
nick nieaktualnymag87 wrote:Izu dzięki, samopoczucie jest ok, fizycznie też czuję się dobrze poza coraz częstszymi twardnieniami brzucha. Dzisiaj mam wizytę także dowiem się w jakiej kondycji jest moja szyjka. Mam nadzieje, że nie skróciła się jeszcze bardziej, ale jeśli tak to nie będę dyskutować i prawdopodobnie do końca tygodnia położę się w szpitalu (chyba, że dr W zapomni:)).
Ohh ten mój Cudek codziennie budzi mnie o 6 kopniakami Czekam już z niecierpliwością , ale stresik też jest. Wczoraj na szkole rodzenia doradczyni laktacyjna sprawdziła mi piersi i może być problem z pełnym wykarmieniem. Już się zaopatrzyłam w osłonki formujące i przystawkę do laktatora i będziemy walczyć !
Jakie plany u Ciebie? Ruszacie na wiosnę po swojego bobasa?
My małymi kroczkami zaczynamy się nastawiać na zabranie Kropka, ale to dopiero maj / czerwiec w następnym cyklu planuję zrobić immunosupresję. Mag czy ja dobrze kojarzę,że Tobie też P zalecił immunosupresie, ale podchodziłas na samym sterydzie??Wiki03 lubi tę wiadomość
-
Asamene wrote:Beta w sobotę 69. Dr powiedziała ze wynik jest mały i musimy mieć świadomość że ciąża może przestać sie rozwijać. Dzisiaj kolejna beta i wynik 195 a progesteron 26 i niestety coraz większe plamienie. Dr powiedziała żeby zwiększyć dawki leków. Teraz czekam do piątku z kolejną betą.
Trzymam kciuki, przyrost masz prawidłowy i oby plamienia ustały. Ja przy 2 poronieniach nie badałam progesteronu, po kolejnym transferze, gdy znowu pojawiło się krwawienie zbadałam progesteron (był malutki, a Artemida nie praktykuje jego badanie), bez konsultacji z lekarzem zwiększyłam dawkę przyjmowanych leków x 2. Mam nadzieje, że u Ciebie większa dawka też wpłynie pozytywnie na dalszą ciąże. -
Asamene wrote:Beta w sobotę 69. Dr powiedziała ze wynik jest mały i musimy mieć świadomość że ciąża może przestać sie rozwijać. Dzisiaj kolejna beta i wynik 195 a progesteron 26 i niestety coraz większe plamienie. Dr powiedziała żeby zwiększyć dawki leków. Teraz czekam do piątku z kolejną betą.
Trzymam mocno kciuki &&& -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny na 6 kwietnia przyjdzie:
Ena - o ile nic się nie przypałęta dzieciaczkom ( odpukać puk puk puk )
Ona84
Agonia777
Emilka
Gosia nie wiadomo czy przyjdzie bo w chwili obecnej mała chora i możliwe, że jeszcze nie zaryzykuje z odwiedzinami. Pozostałe dziewczyny, która jeszcze może się zjawić, bo jest nas mało.e_mil_ka lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
ona84 wrote:Polopiryna, ASIASTOKROTKA, Smerfetka, Goldenka i inne reszta dziewczyn przyjedziecie na spotkanie ?
Ja nie wiem, musze poczekac na grafik męża -
mag87 wrote:Emilka, a gdyby sie u niej sprawdziły, chciałabyś z nimi spróbować? Ja nie wiem jak to jest z tą interleukina 10. Wczoraj odkopywałam różne wyniki badań i widziałam, że u mnie też była mocno poniżej normy. Ja dostałam encorton, ale wiem, że u Ciebie sam steryd się nie sprawdził.
Ja nie mialam encortonu bo Pasnik powiedział ze tylko szczepienia. interleukine 10 mam w normie ale zdaniem Pasnika powinna być wyższa. Na razie chce sie zaopatrzyc w koenzym Q10 ktory podwyzsza podobnk tą interleukine. Zobaczę co jeszcze powiedzą w Invikcie. Jeśli zaproponuja encorton to skorzostam jesli nie to chce spróbowac podejsc normalnie. A jesli tej dziewczynie te leki pomogą to i ja sprobuje gdyby sie nie powiodlo. Ja jestem ciagle sceptycznie nastawiona do immunologii iii moze flatego ze moje wszystkie wyniki w jej kierunku nie wskazaly nieprawidlowosci. I tsk naprawde to nawet nie wiem czy ta interleukina s moim przypadku jest przyczyna niepowodzeń bo wcale nie jest mała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 14:21
-
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Ja nie mialam encortonu bo Pasnik powiedział ze tylko szczepienia. interleukine 10 mam w normie ale zdaniem Pasnika powinna być wyższa. Na razie chce sie zaopatrzyc w koenzym Q10 ktory podwyzsza podobnk tą interleukine. Zobaczę co jeszcze powiedzą w Invikcie. Jeśli zaproponuja encorton to skorzostam jesli nie to chce spróbowac podejsc normalnie. A jesli tej dziewczynie te leki pomogą to i ja sprobuje gdyby sie nie powiodlo. Ja jestem ciagle sceptycznie nastawiona do immunologii iii moze flatego ze moje wszystkie wyniki w jej kierunku nie wskazaly nieprawidlowosci. I tsk naprawde to nawet nie wiem czy ta interleukina s moim przypadku jest przyczyna niepowodzeń bo wcale nie jest mała.
Emilko ja chyba bym jeszcze na Twoim miejscu zbadała KIRy. Może tu jest u Ciebie problem... Teraz jest wiele ciąż na forum po accofilu.
Podobno można im wysłać krew przez kuriera. To zawsze jakieś udogodnienie. Ja chyba skorzystam z tej opcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:00
Izaura lubi tę wiadomość
-
ona84 wrote:Ale to sobota by była
Wiem, ale on ma służby i w weekendy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć, nie wiem, czy mnie ktokolwiek pamięta, ale po przymusowej przerwie wracam do gry
Najpierw mam mieć histeroskopię -czy ktoś z Was miał ten zabieg w Artemidzie?
I czytam wpisy, by lepiej jechać do Gda, Wawy itp - trochę mnie to martwi. Czemu macie takie opinie? Nie wiem, jak to czasowo ma wyglądać, ale chcę podejść do IVF jeszcze przed wakacjami. Nie wiem, czy po histeroskopii od razu można podchodzić.Marzenia się spełnia -
nick nieaktualny
-
J_agoda wrote:Cześć, nie wiem, czy mnie ktokolwiek pamięta, ale po przymusowej przerwie wracam do gry
Najpierw mam mieć histeroskopię -czy ktoś z Was miał ten zabieg w Artemidzie?
I czytam wpisy, by lepiej jechać do Gda, Wawy itp - trochę mnie to martwi. Czemu macie takie opinie? Nie wiem, jak to czasowo ma wyglądać, ale chcę podejść do IVF jeszcze przed wakacjami. Nie wiem, czy po histeroskopii od razu można podchodzić.J_agoda lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤