Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Lura82 wrote:W następnym cyklu po histeroskopi można podejść do ivf. Mi właśnie w taki sposób się udało
Gratulacje może to dobra wróżba dla mnieMarzenia się spełnia -
Wiki03 wrote:Emilko ja chyba bym jeszcze na Twoim miejscu zbadała KIRy. Może tu jest u Ciebie problem... Teraz jest wiele ciąż na forum po accofilu.
Podobno można im wysłać krew przez kuriera. To zawsze jakieś udogodnienie. Ja chyba skorzystam z tej opcji
Kiry chce zbadac jak z mezem bede jechac do Wawy do androloga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 17:08
Wiki03 lubi tę wiadomość
-
J_agoda wrote:Cześć, nie wiem, czy mnie ktokolwiek pamięta, ale po przymusowej przerwie wracam do gry
Najpierw mam mieć histeroskopię -czy ktoś z Was miał ten zabieg w Artemidzie?
I czytam wpisy, by lepiej jechać do Gda, Wawy itp - trochę mnie to martwi. Czemu macie takie opinie? Nie wiem, jak to czasowo ma wyglądać, ale chcę podejść do IVF jeszcze przed wakacjami. Nie wiem, czy po histeroskopii od razu można podchodzić.
Jasne ze pamieta. Ja pamietam. Zniknelas nam nagle forum jak dobrze kojarze.
W Artemidzie o skierowanid na histeroskopie musialsm prosic kilka razy bo lekarz nie widzial potrzeby pomimo 3 ciaz biochemicznych. A jednak to ja mialam racje bo milzm przerost endometrium którego na usg widac nie bylo. Ja jakos w lipcu robilam histeroskopie a we wrzesniu podchodziłam do criotransferu.
Niestety ja nadal walcze i zmieniam klinike. -
ona84 wrote:A ty z daleka Smerfetka?
Mam 80 km nie tak daleko ale mój panikarz ledwo znosi jak jade do Mrągowa albo Giżycka -
J_agoda wrote:Trochę mnie chyba przerosło wszystko a potem wyszła choroba, z której być może uda się teraz wyjść.
Histeroskopię zalecił lekarz, jak dobrze pójdzie to w tym miesiącu ustalę termin zabiegu.
Emilko przenosisz się do Gdańska ?
Tak przenoszę się do Gdańska Miałam rozpocząć procedurę w styczniu ale w grudniu złamałam kręgosłup i teraz muszę trochę poczekać. Do września mam nadzieję, że szybko zleci.
Walka o potomstwo to faktycznie ciężka walka ale my silne babki. Życzę zdrówka i spokoju ducha w dążeniu do celu -
nick nieaktualnyJ_agoda wrote:Cześć, nie wiem, czy mnie ktokolwiek pamięta, ale po przymusowej przerwie wracam do gry
Najpierw mam mieć histeroskopię -czy ktoś z Was miał ten zabieg w Artemidzie?
I czytam wpisy, by lepiej jechać do Gda, Wawy itp - trochę mnie to martwi. Czemu macie takie opinie? Nie wiem, jak to czasowo ma wyglądać, ale chcę podejść do IVF jeszcze przed wakacjami. Nie wiem, czy po histeroskopii od razu można podchodzić. -
nick nieaktualny
-
Dobrze pamiętacie , w tym roku kończy 8 lat... czas leci zdecydowanie za szybko.
Izaura pytałam o Gdansk, bo przed pierwsza ciąża bylismy w invikcie - nie podobało nam się tam, ale to było jakoś w 2010 roku, wiec wiele mogło się zmienić. Chodziło o całokształt - podejście lekarzy, badanie, diagnoza - nietrafna.
Ena - a Ty chyba jesteś tą dziewczyną od wspaniałej córeczki?
Ona - podchodzilysmy razem do IUI? Widzę dzidzi w drodze - moje gratulacjeIzaura lubi tę wiadomość
Marzenia się spełnia -
ona84 wrote:Polopiryna, ASIASTOKROTKA, Smerfetka, Goldenka i inne reszta dziewczyn przyjedziecie na spotkanie ?
Ojj ciężko mi teraz powiedzieć, u mnie dalej remont, co prawda już po mału kończymy, czasem mnie w ogóle nie ma w Olsztynie, a jak jestem to zalatana. Nie wiem, czy tego 6 kwietnia nie pojedziemy do Gdańska do Ikei, bo do tego dnia mamy do wykorzystania rabat na meble, a wątpię że wcześniej uda nam się wyrwać. Bardzo bym chciała, ale teraz naprawdę ciężko z czasem, już z moją najlepszą koleżanką spotykam się od 2 miesięcy i spotkanie nie może dojść do skutku. Dam znać jak coś, bliżej terminu, na dzień dzisiejszy nie mogę nic obiecać.[/url] -
nick nieaktualnyJ_agoda wrote:Dobrze pamiętacie , w tym roku kończy 8 lat... czas leci zdecydowanie za szybko.
Izaura pytałam o Gdansk, bo przed pierwsza ciąża bylismy w invikcie - nie podobało nam się tam, ale to było jakoś w 2010 roku, wiec wiele mogło się zmienić. Chodziło o całokształt - podejście lekarzy, badanie, diagnoza - nietrafna.
Ena - a Ty chyba jesteś tą dziewczyną od wspaniałej córeczki?
Ona - podchodzilysmy razem do IUI? Widzę dzidzi w drodze - moje gratulacje
Już 8 lat ma twój synek - o rety - czas szybko leci!!
Nie wiem czy moja panna jest wspaniała, ale kocham ją nad życie Teraz jeszcze mam brakujący puzzel w moim życiu - synka
Mag jak wizyta?Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izaura wrote:
My małymi kroczkami zaczynamy się nastawiać na zabranie Kropka, ale to dopiero maj / czerwiec w następnym cyklu planuję zrobić immunosupresję. Mag czy ja dobrze kojarzę,że Tobie też P zalecił immunosupresie, ale podchodziłas na samym sterydzie??
Tak tak, dobrze kojarzysz:) ja nawet wykupiłam te leki immunosupresyjne, ale po dłuższej rozmowie z moim M stwierdziliśmy że spróbujemy najpierw na samym sterydzie, a gdyby się ine udało to wtedy immuno. Oczywiście najpierw napisałam maila do docenta czy taki plan będzie OK.Izaura lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ena wrote:Cześć
Asmene trzymam kciuki & &
Mag powodzenia na wizycie i daj znać, vo dr powiedział. Ta doradczyni zauważyła, że jest jakiś problem z budową brodawki, że może być kłopot z kp?
Hej,
Tak, mam bardzo małe brodawki i jak to ona ujęła "uciekające" - cokolwiek to znaczy Kazała mi wykupić osłonki formujące i lejek do laktatora na wypadek gdybym musiała dokarmiać. Rozmawiałam wczoraj z mamą i ona też takie osłonki kupowała i moją siostrę normalnie wykarmiła cyckiem. Te osłonki to tylko na początek, tak aby ułatwić dziecku odruch ssania. Potem już nie ma potrzeby ich stosowania. Mam nadzieję, że się u mnie sprawdzą, ale w razie czego zakupi z 1 opakowanie jakiegoś mleka modyfikowanego.
Co do wizyty to wszystko dobrze. Szyjka się skróciła ale delikatnie o 0,5 cm. Dr mnie pochwalił, pięknie leżałam Na usg też wszystko dobrze, mała waży już 2750 g , przepływy prawidłowe. Na tej podstawie nie ma wskazań, aby już teraz mnie hospitalizować. 1.04 mam kolejną wizytę i wtedy dostanę już skierowanie, ale dr stwierdził, że jeśli już się na niej nie zjawię to nie będzie się martwił o dzidźkę bo i masa i wiek ciąży są na tyle duże że sobie poradzi poza brzuchem:)Izaura, Halszka112, e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Ja nie mialam encortonu bo Pasnik powiedział ze tylko szczepienia. interleukine 10 mam w normie ale zdaniem Pasnika powinna być wyższa. Na razie chce sie zaopatrzyc w koenzym Q10 ktory podwyzsza podobnk tą interleukine. Zobaczę co jeszcze powiedzą w Invikcie. Jeśli zaproponuja encorton to skorzostam jesli nie to chce spróbowac podejsc normalnie. A jesli tej dziewczynie te leki pomogą to i ja sprobuje gdyby sie nie powiodlo. Ja jestem ciagle sceptycznie nastawiona do immunologii iii moze flatego ze moje wszystkie wyniki w jej kierunku nie wskazaly nieprawidlowosci. I tsk naprawde to nawet nie wiem czy ta interleukina s moim przypadku jest przyczyna niepowodzeń bo wcale nie jest mała.
A to nie wiem co mi się pomyliło, że w Artemidzie próbowałaś na Encortonie. No oby nie było potrzeby nic dodatkowego łykać. A koenzym 10 to nie zaszkodzi, a może tylko pomóc. W invikcie zalecają go do poprawy jakości komórek:)e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Ja tak na raty czytam:P
No ale na koniec najlepsze Dziewczyny , aby wiosna i lato okazały się dla Was owocne. Izaura, Wiki, Agonia, Emilka, Eni brzuchy się zwalniają, bierzcie pełnymi garściami, bądźcie pozytywnie nastawione i pełne optymizmu. Życzę Wam, żeby ten czas okazał się łaskawy i piękny dla wszystkich. Będzie się działo... po dłuższej przerwie, pewnie z większymi obawami, ale wydaje mi się że każda z Was ma też zwiększoną siłe i chęć do walki! Oby ostatni raz!
Jagoda cześćIzaura, Smerfetka 84, asiastokrota lubią tę wiadomość