X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka 84 wrote:
    Dziewczyny a co tu znowu taka cisza?

ana, ona, mag, goldenka jak sie czujecie? Maluchy dają popalić?

Ja czuję się dobrze. Jedynie w nocy często boli mnie krzyż i biodra czasem. Teraz ruchu miałam trochę więcej w związku z remontem, trochę latania było. No i oczywiście codziennie spacery z moim piesem. Mój mały też sobie skacze w brzuszku, ale jest to tak przyjemne, że chciałabym nawet częściej :)

malgos741 lubi tę wiadomość

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    A mój mąż dalej nie ustaje w swoich motywacjach i dzwoni dziś do mnie czy ja wiem, że on też powinien brać kwas foliowy :D no mnie ten mój chłop zaskakuje. Przecież ja od niego ciągle słyszałam nie popadajmy w paranoje nie będę niczego łykał. Co za przemiana what the fuck? Podmienili mi męża :D

Emilka to wspaniale, że Twój mąż znalazł w sobie motywację :-) super się czyta takie wiadomości <3

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• ona84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goldenka28 wrote:
    Ja czuję się dobrze. Jedynie w nocy często boli mnie krzyż i biodra czasem. Teraz ruchu miałam trochę więcej w związku z remontem, trochę latania było. No i oczywiście codziennie spacery z moim piesem. Mój mały też sobie skacze w brzuszku, ale jest to tak przyjemne, że chciałabym nawet częściej :)
    Hey co do bioder to trafienia, zasypiam na lewym boku, ból biodra i kości udowej mnie boli, dawaj szynko na prawy i co ból też się odzywa masakra. Na plecach nie zasnę krece się długo, aż z czasem udaje się. Biodra mam kosciste, czy to już taki bol będzie w dzień, dzień do konca ciąży :/

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey co do bioder to trafienia, zasypiam na lewym boku, ból biodra i kości udowej mnie boli, dawaj szynko na prawy i co ból też się odzywa masakra. Na plecach nie zasnę krece się długo, aż z czasem udaje się. Biodra mam kosciste, czy to już taki bol będzie w dzień, dzień do konca ciąży :/

Nie mam pojęcia, czy to minie, ale mi też dokucza prawie każdej nocy. Też kręcę się bardzo i nie mogę sobie miejsca znaleźć. Do tego krzyż. No ale najważniejsze by było wszystko ok u dzidziolka, ja tam wszystko zniosę :)

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:

ooo to ja wyjątkowo nie mam z tym problemów i nawet zaczęłam sypiać na plecach, gdzie nigdy wcześniej tak nie spałam bo nie mogłam zasnąć

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze, odpoczywam i delektuję się ostatnimi dniami kiedy będę mogła się wysypiac :) Noce u mnie też różne, często trzeba nadrabiać drzemką w południe, ale związane jest to raczej z większym pragnieniem lub koniecznością załatwienia się w nocy.

Dziewczyny a na wasze bóle to ja bym radziła umówić się na konsultację u fizjoterapeuty.

Emilka, super że Mąż dalej w tak dobrej formie:D Tak trzymać !

Smerfetka 84, e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    U nas wszystko dobrze, odpoczywam i delektuję się ostatnimi dniami kiedy będę mogła się wysypiac :) Noce u mnie też różne, często trzeba nadrabiać drzemką w południe, ale związane jest to raczej z większym pragnieniem lub koniecznością załatwienia się w nocy.

Dziewczyny a na wasze bóle to ja bym radziła umówić się na konsultację u fizjoterapeuty.

Jejku Mag jak szybko ten suwaczek Ci sie przesuwa.... na kiedy masz termin?

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:

Dziewczyny ja również zachęcam do udania się do fizjoterapetki. Chodzę do fizjoterapeutki uroginekologicznej od dwóch miesięcy. Bardzo poleca fizjoterapię w ciąży. Mówi mi, że jakby się nam udało to żebym do niej chodziła na wizyty. Bóle są mniejsze, szybciej dochodzi się do siebie po porodzie.

Mag termin już tuż, tuż :-) żeby to się dało tak wyspać na zapas :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:33

mag87 lubi tę wiadomość

• słomka :) Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a do logo chodzisz? Co prawda mi jak narazie Nic bólowo nie dolega, ale jak sobie przypomnę ten czas po porodzie i co się wtedy działo to może faktycznie warto pomyśleć juz o tym będąc w ciąży ;)

A na te bóle bioder tak doraźnie mozna wykorzystać taką poduchę rogala, później przy karmieniu tez się bardzo przydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 21:48

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka chodzę do Kliniki dla Kobiet Feminea do Agnieszki Chudzik-Bulkowskiej. Mi pomaga w rozmasowaniu zrostów i w ogólnym pozbyciu się napięć w miednicy.

Słomka jak się czujesz? Co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 08:09

• ona84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    Wiki a do logo chodzisz? Co prawda mi jak narazie Nic bólowo nie dolega, ale jak sobie przypomnę ten czas po porodzie i co się wtedy działo to może faktycznie warto pomyśleć juz o tym będąc w ciąży ;)

A na te bóle bioder tak doraźnie mozna wykorzystać taką poduchę rogala, później przy karmieniu tez się bardzo przydaje[/QUOT
    Hey mam taką poduche wcześniej fajnie mi się z nią spało a teraz jakość jak nogi zarzucam na nia to mi nie wygodnie :(

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cZeŚĆ DZiEWCzYWNY

EMILKA - MĄŻ ci się naprawił :-) Ja to bym od razu węszyła, że mój coś przeskrobał albo czegoś ode mnie chce i się próbuje wkupić w moje łaski :-)

Mag - zawsze jak wchodzę na forum to zerkam, czy jest twój post, że zostałaś mamą, choć kibicuję, abyś dotrwała do terminu.

Brzuchatki - życzę mało przykrych, ciążowych dolegliwości :-)

Wiki - zapiszę sobie nazwisko tej kobiety, bo może się przydać...Oj te skutki poporodowe :-(

mag87, Smerfetka 84, e_mil_ka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASMENE jak tam u ciebie?

• mag87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Smerfetka oj zasuwa ten suwaczek, termin mam na 16.04 ale czuje że Gosia przyjdzie szybciej. Mam już generalnie mega stresa, ale raczej dlatego że będę sama w trakcie porodu i te parę dni po. Mój M wyjeżdża od 1.04 w delegację i
    ma lot powrotny dopiero 5.04. Teoretycznie mógłby wrócić wcześniej ale wiazaloby się to że sporymi kombinacjami.

Ena dzięki, ja też mam nadzieję że dotrwam. Niech minie tylko ten i kolejny tydzień i będę już spokojna:)

Wiki ojjj tak, byłoby super moc się wyspać na zapas. Ja kocham spać! Ale wszyscy mi mówią że po porodzie organizm się przestawia i na innych obrotach pracuje, sen schodzi na dalszy plan. Ciekawe kiedy będę miała pierwszy kryzys :P

Miłego dnia Kochane:)

Agonia777, Smerfetka 84 lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka hej! Co tam u Was? Zdradzisz nam rąbek tajemnicy czy wszystko u was dobrze?

klz96iye30cupjne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mag87 wrote:
    Cześć

Smerfetka oj zasuwa ten suwaczek, termin mam na 16.04 ale czuje że Gosia przyjdzie szybciej. Mam już generalnie mega stresa, ale raczej dlatego że będę sama w trakcie porodu i te parę dni po. Mój M wyjeżdża od 1.04 w delegację i
    ma lot powrotny dopiero 5.04. Teoretycznie mógłby wrócić wcześniej ale wiazaloby się to że sporymi kombinacjami.

Ena dzięki, ja też mam nadzieję że dotrwam. Niech minie tylko ten i kolejny tydzień i będę już spokojna:)

Wiki ojjj tak, byłoby super moc się wyspać na zapas. Ja kocham spać! Ale wszyscy mi mówią że po porodzie organizm się przestawia i na innych obrotach pracuje, sen schodzi na dalszy plan. Ciekawe kiedy będę miała pierwszy kryzys :P

Miłego dnia Kochane:)

Trochę lipa z tym wyjazdem męża, ale miejmy nadzieję, że mała poczeka do terminu i tata już będzie na miejscu.

Zaburzy ci się struktura dnia i nocy - to na pewno. Ale tak sobie wszystko potem ogarniesz, że zrekompensujesz sobie nocny sen, drzemkami w dzień.

• Halszka112 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag śliczne imię wybrałaś dla córeczki. Może córcia poczeka na tatę i razem przywitacie ją na świecie.

Słomka podbijam pytanie dziewczyn, co u Ciebie ??

Wiadomo co u Gosi i Oliwki ??

Agonia zaczęłaś przygotowania ??

Emilko robiłaś już kiry ?? A mąż super postawa, tak trzymać.

e_mil_ka, mag87 lubią tę wiadomość

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zdradzam co nas :) Jesteśmy już w 13 tc., miałyśmy już szczegółowe prenatalne I trymestru, z USG wszystko ok, czekamy na wynik Pappa. Dr obstawia, że bedzie dziewczynka :)- ale jeszcze pewności nie ma.
    Całe szczęście uroki I trymestru pomału mijają- nudności i senność już do opanowania.
    Dziewuchy śpijcie jak macie na to ochotę- ja przy moim Szkrabie muszę kombinować jak nie usnąć ;)

Mag trzymam kciuki, żeby jednak Malutka poczekała na tatę. Podczas porodu lepiej mieć obok siebie Męża, u mnie bardzo się przydał i jak sam mówi, ma zupełnie inny obraz porodu, nie taki "filmowy" ;)

Emilka super, że nastąpiła taka zmiana w Twoim M. Nowy zastrzyk energii bije od Ciebie :)

Wiki03, goldenka28, e_mil_ka, mag87, Izaura, malgos741 lubią tę wiadomość

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    Juz zdradzam co nas :) Jesteśmy już w 13 tc., miałyśmy już szczegółowe prenatalne I trymestru, z USG wszystko ok, czekamy na wynik Pappa. Dr obstawia, że bedzie dziewczynka :)- ale jeszcze pewności nie ma.
    Całe szczęście uroki I trymestru pomału mijają- nudności i senność już do opanowania.
    Dziewuchy śpijcie jak macie na to ochotę- ja przy moim Szkrabie muszę kombinować jak nie usnąć ;)

Mag trzymam kciuki, żeby jednak Malutka poczekała na tatę. Podczas porodu lepiej mieć obok siebie Męża, u mnie bardzo się przydał i jak sam mówi, ma zupełnie inny obraz porodu, nie taki "filmowy" ;)

Emilka super, że nastąpiła taka zmiana w Twoim M. Nowy zastrzyk energii bije od Ciebie :)
    O jaaa - gratuluję!!! Kolejny brzuszek na forum. U kogo prowadzisz ciążę?

• ona84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka super Gratulacje.
    Anna co u Ciebie dzidzia rośnie jak sie czujesz?

3i49ej28fjl6k2ap.png
‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ