Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
goldenka28 wrote:Dziewczyny ma może któraś z Was łóżeczko z funkcją tapczanika, że później zdejmuje się jedną stronę i przykręca tylko niższą barierkę? Polecacie czy nie ? Gdzie najlepiej i najtaniej kupić łóżeczko w Olsztynie ?A może ktoś ma z Internetu jakieś godne polecenia ? 🙂
Właśnie takie zamówiłam w Kangurku. Wyszło nam z materacem 600 zł, cena taka sama jak na allegro wiec nie oplacało mi sie zamawiac. Ono sie chyba nazywa OLEK, my białe zamowilismy, odbieramy 27 jak bedziemy w olsztynie ale juz dzwonili ze czeka na nasgoldenka28 lubi tę wiadomość
-
Smerfetka 84 wrote:Właśnie takie zamówiłam w Kangurku. Wyszło nam z materacem 600 zł, cena taka sama jak na allegro wiec nie oplacało mi sie zamawiac. Ono sie chyba nazywa OLEK, my białe zamowilismy, odbieramy 27 jak bedziemy w olsztynie ale juz dzwonili ze czeka na nas
A jaki materac braliście ? W sensie z czego ? 🙂[/url] -
goldenka28 wrote:A jaki materac braliście ? W sensie z czego ? 🙂
Własnie znalazłam zamowinie, łózeczko nazywa sie ANTEK nie olek, co do materaca nie pamietam z czego, wiem ze 109 zł kosztuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:44
goldenka28 lubi tę wiadomość
-
Ona co u Ciebie słychać? Jak się czujesz i jak Maleństwo?
-
Co do łóżeczka, to bratowa męża ma takie. Ono jest większe 140x70. Mały ma teraz prawie 5 lat i dalej w nim śpi , co do materaca to my mamy gryczano-kokosowy. Ale podobno w gryce mogą się trafić jakieś robaki - nie wiem my swój używamy prawie 2 lata nic nie znalazłam . Ostatnio trafiłam na artykuł u mamyginekolog i tam polecany był lateksowo-kokosowy.
Ja chodziłam do szkoły rodzenia i polecam. Mnie przede wszystkim przygotowała do porodu, fachowo, bez zbędnych mitów dowiedziałam się czego mogę się spodziewać. Póxniej na porodówce łatwiej było mi współpracować z położną .
Jeżeli chodzi o takie czynności "obsługowo-kontrolne" przy maluchu to też sporo było mówione co i jak, na co zwracać uwagę itp. Jeżeli ktoś ma w swoim towarzystwie rodziców z małymi bąblami to jest obsłuchany w tych tematach, mi tego brakowało więc wiedza później mi się bardzo przydała.
Co do noszenia, podnoszenia i spraw, które mają jakiś wpływ na motorykę naszego dziecka, polecam konsultację z fizjoterapeutą dziecięcym. Pokaże co i jak, skoryguje co robimy źle.
A teraz z innej beczki, może któraś była w podobnej sytuacji: gdzie znajdę stacjonarnie w Olsztynie sukienki dla ciężarnej na wesele?
goldenka28 lubi tę wiadomość
-
słomka :) wrote:Co do łóżeczka, to bratowa męża ma takie. Ono jest większe 140x70. Mały ma teraz prawie 5 lat i dalej w nim śpi , co do materaca to my mamy gryczano-kokosowy. Ale podobno w gryce mogą się trafić jakieś robaki - nie wiem my swój używamy prawie 2 lata nic nie znalazłam . Ostatnio trafiłam na artykuł u mamyginekolog i tam polecany był lateksowo-kokosowy.
Ja chodziłam do szkoły rodzenia i polecam. Mnie przede wszystkim przygotowała do porodu, fachowo, bez zbędnych mitów dowiedziałam się czego mogę się spodziewać. Póxniej na porodówce łatwiej było mi współpracować z położną .
Jeżeli chodzi o takie czynności "obsługowo-kontrolne" przy maluchu to też sporo było mówione co i jak, na co zwracać uwagę itp. Jeżeli ktoś ma w swoim towarzystwie rodziców z małymi bąblami to jest obsłuchany w tych tematach, mi tego brakowało więc wiedza później mi się bardzo przydała.
Co do noszenia, podnoszenia i spraw, które mają jakiś wpływ na motorykę naszego dziecka, polecam konsultację z fizjoterapeutą dziecięcym. Pokaże co i jak, skoryguje co robimy źle.
A teraz z innej beczki, może któraś była w podobnej sytuacji: gdzie znajdę stacjonarnie w Olsztynie sukienki dla ciężarnej na wesele?
W happy mum na pewno, ale są dość drogie.[/url] -
Smerfetka 84 wrote:Ona co u Ciebie słychać? Jak się czujesz i jak Maleństwo?
W weekend mialam remont,a w niedziele cimny śluz, że już tak mialam i bylo ok wszysko to na IP nie leciała. W pon rano było ciemniejsze zadz do art i mnie przyjęli. Z dzidzia wszysko ok dr nie wie od czego to, do szpitala chciał mnie położyć ale wyszło tak że nie poszlam.Przez cały dzień było ok na wieczór leko zabarwiony i już ok jest.
Co do mataraca kokos latex w maluszku mi odradzal. Bo z latexu są prezerwatywy tak mi mówił zero powietrza przepuszcza i że jak ktoś to kupi to się cieszą pracownicy. Kupiłam kokos pianka kokos.goldenka28, Smerfetka 84 lubią tę wiadomość
-
Ena u nas niania 1200 za 8 h od poniedziałku do piątku.
Co do łóżeczka, to mamy 70 x 120 z funkcją tapczanika, ale jeszcze nie korzystamy.
Model Misza. Do tego materac piankowo lateksowy. Sprawdza się rewelacyjnie. Dokładnie taki sam mamy w naszym łóżku od 5 lat. Aaaa do łóżeczka dostawki też dokupilismy materac pianka/latex, bo ten w komplecie od łóżeczka był cienki i bylejaki.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Tak jak mówi słomka, również polecam udać się do fizjoterapeuty jak maluszek się urodzi. Pokaże dokładnie jak podnosić, nosić, bawić się z nim itp
Polecam obserwować na instagram ie fizjoterapeltka_z_misja mnóstwo filmików jak dbać o rozwój malucha22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
ona84 wrote:Hey
W weekend mialam remont,a w niedziele cimny śluz, że już tak mialam i bylo ok wszysko to na IP nie leciała. W pon rano było ciemniejsze zadz do art i mnie przyjęli. Z dzidzia wszysko ok dr nie wie od czego to, do szpitala chciał mnie położyć ale wyszło tak że nie poszlam.Przez cały dzień było ok na wieczór leko zabarwiony i już ok jest.
Co do mataraca kokos latex w maluszku mi odradzal. Bo z latexu są prezerwatywy tak mi mówił zero powietrza przepuszcza i że jak ktoś to kupi to się cieszą pracownicy. Kupiłam kokos pianka kokos.
Właśnie też myślę o tym pianka- kokos.[/url] -
goldenka28 wrote:Właśnie też myślę o tym pianka- kokos.
Właśnie chyba taki mamy zamówiony cos mi sie kojarzy ze to taki i łózeczko to o ktrym pisalam to takie normalne ma wymiary tzn 120 x 60 -
goldenka28 wrote:My też chcemy to 120x60, bo miejsce jest ograniczone, większe się nie zmieści.
To polecam Kangurkagoldenka28 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!!
Jest ustalone, że 20 maja mam dzwonić by ustalić kiedy będę miała laparo i drożność jajowodów. Dziwił się na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że mam endomende jak tylko laparo pozwala to dokładnie określić. Więc czekamy do 20 i zobaczymy co wyjdzie.
Miłego dniagoldenka28, Smerfetka 84, e_mil_ka, Halszka112, Wiki03, asiastokrota, malgos741 lubią tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Laura dziękuję za odpowiedź. U mnie jakoś Cenią się te nianie... Chciałabym podobnie jak ty - zapłacić 1200 zł za 8 godzin od poniedziałku do piątku. Może się znajdzie taka, która co najważniejsze - odda serce na dłoni mojemu dziecku
Muszę zerknąć na tę fizjoterapeutkę na instagramie.
Agonia to kolejny trop się pojawił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 09:56
-
nick nieaktualny
-
======A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====
19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ !
02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA !
29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA !
29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA !
03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK !
08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ !
11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA !
28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA !
30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ !
13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA !
01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA !
26.02.2018: Nadziejka88 - na świat przyszła ANTOSIA !
27.05.2018: malawiki1 - na świat przyszedł FILIP !
08.11.2018: Gosia321 - na świat przyszła OLIWKA !
26.12.2018: Ena – na świat przyszedł Olaf !
2.01.2019: Asiastokrota – odnalezienie synka Adasia !
17.04.2019: Mag87 - na świat przyszła Gosia !
25.04.2019: Storczyki - na świat przyszła Pola i Miłoszek !
=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===============
Maj:
06: Wiki - pierwsza wizyta podglądowa
09: Agonia - wizyta dot. endo
Lipiec:
06: Ona84 - termin porodu
22: Smerfetka84 - termin porodu
31: Goldenka28 - termin porodu -
Ena u mnie tylko długie kiecki. W tych przed kolano źle się czuję i źle wyglądam.
Trochę mierzyłam właśnie takich długich nieciążowych, ale jeszcze nie trafiłam na tą właściwą.
Dzięki Goldenka, całkowicie wyleciał mi ten happymumgoldenka28 lubi tę wiadomość