Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
ona84 wrote:Hey no w wojewódzkim fajnie by było. Do malarkiewcza mam 5min.
Agonia super że idziesz do przodu znowu
a dowiadywałaś się jak to wyglada u malarkiewicza? tzn czy jakos wczesniej trzeba sie zglaszac ze chcesz itp?
-
ona84 wrote:Nie nic dopiero teraz będę na wizycie rozmawiać ze Zd o porodzie
To napisz czego sie dowiesz -
dziewczyny, mam dylemat, co z poduszką dla niemowlaka... tyle się słyszy, że noworodek bez poduszki w ogóle powinien spać i już sama nie wiem. Używacie klin ? Podkładacie pod materac, czy na górę ?A jak z wózkiem, na płasko, czy z poduszką ? Chodzi mi głównie o bezpieczeństwo. A zamierzam robić zakupy i nie wiem już co kupować, a czego nie...[/url]
-
goldenka28 wrote:dziewczyny, mam dylemat, co z poduszką dla niemowlaka... tyle się słyszy, że noworodek bez poduszki w ogóle powinien spać i już sama nie wiem. Używacie klin ? Podkładacie pod materac, czy na górę ?A jak z wózkiem, na płasko, czy z poduszką ? Chodzi mi głównie o bezpieczeństwo. A zamierzam robić zakupy i nie wiem już co kupować, a czego nie...
z tego co wiem, bo tez ten problem mnie dreczyl to niby na poczatek bez ale jakby byly problemy z ulewaniem to pod materacyk albo przescieradelko pieluszka zlozona. ja kupilam motylka ktory podobno do wozka sie sprawdza bo jest antywstrzasowy itp. czekam na ten temat na szkole rodzenia, licze ze cos nam powiedza. co prawda posciel mam zamiar zamowic i tak z poduszka itp bo w koncu za chwile bedzie potrzebna.
ja się zaczęłam zastanawiać nad otulaczem czy zakupić czy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 14:13
-
Smerfetka 84 wrote:z tego co wiem, bo tez ten problem mnie dreczyl to niby na poczatek bez ale jakby byly problemy z ulewaniem to pod materacyk albo przescieradelko pieluszka zlozona. ja kupilam motylka ktory podobno do wozka sie sprawdza bo jest antywstrzasowy itp. czekam na ten temat na szkole rodzenia, licze ze cos nam powiedza. co prawda posciel mam zamiar zamowic i tak z poduszka itp bo w koncu za chwile bedzie potrzebna.
ja się zaczęłam zastanawiać nad otulaczem czy zakupić czy nie
ja właśnie póki co zamówiłam tylko kocyki bambusowe, zamiast kołderki do przykrywania, ale jeszcze planuję kupić śpiworek, chociaż wiem, że niektóre dzieci, nie chcą w nich spać, no ale trzeba sprawdzić jak będzie w naszym przypadku do łóżeczka kołderki i poduszki póki co nie kupuję, jedynie nad tym klinem się zastanawiam. No, a do wózka też mam tylko kocyk bambusowy, na zimę może kupię jakąś kołderkę, albo kocyk z ocieplaczem.Smerfetka 84 lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnygoldenka28 wrote:dziewczyny, mam dylemat, co z poduszką dla niemowlaka... tyle się słyszy, że noworodek bez poduszki w ogóle powinien spać i już sama nie wiem. Używacie klin ? Podkładacie pod materac, czy na górę ?A jak z wózkiem, na płasko, czy z poduszką ? Chodzi mi głównie o bezpieczeństwo. A zamierzam robić zakupy i nie wiem już co kupować, a czego nie...
W łóżeczku nie mam klina tylko płaską poduszkę i pod materacem kocyk albo coś innego, żeby delikatnie podnieść.Smerfetka 84, goldenka28 lubią tę wiadomość
-
Ena wrote:Ja w wózku podnoszę trochę ten podgłówek - teraz pewnie w większości wózków jest taka opcja.
W łóżeczku nie mam klina tylko płaską poduszkę i pod materacem kocyk albo coś innego, żeby delikatnie podnieść.
no właśnie koleżanka też mi przed chwilą podpowiedziała, że zamiast klina ten podgłówek lekko podnieść[/url] -
ona84 wrote:W gondoli się podnosi?? W spacerowce to wiem. Ze tak
Nie wiem, czy we wszystkich wózkach, ale w większości tak. My będziemy mieli Roana Bass Softa, to tam na pewno się podnosi. Mieliśmy kupować nowy, ale koleżanka sprzedaje taki co chcemy, w bardzo dobrym stanie, więc odkupimy od niej 🙂[/url] -
ona84 wrote:W gondoli się podnosi?? W spacerowce to wiem. Ze tak
Już w większości wózków to ma -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzaura wrote:Wiki jakie wieści? Kiedy punkcja?
Właśnie wróciliśmy z Warszawy. Jestem troche zrezygnowana.... Mam z 15 pęcherzyków na prawym jajniku. Tylko, że 3 są takie 23 mm a reszta od 15 do 5 mm.. Ciekawe czy z tego będą jakieś dobre komórki. Do tego endo mam 17 mm, czyli za grube... Za wysoki progesteron. Na świeży transfer nie ma raczej szans. Punkcja w poniedziałek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiki03 wrote:Właśnie wróciliśmy z Warszawy. Jestem troche zrezygnowana.... Mam z 15 pęcherzyków na prawym jajniku. Tylko, że 3 są takie 23 mm a reszta od 15 do 5 mm.. Ciekawe czy z tego będą jakieś dobre komórki. Do tego endo mam 17 mm, czyli za grube... Za wysoki progesteron. Na świeży transfer nie ma raczej szans. Punkcja w poniedziałek
Nie ilość, ale jakość najważniejsza. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
Jagoda - jak twoja wizyta? -
goldenka28 wrote:dziewczyny, mam dylemat, co z poduszką dla niemowlaka... tyle się słyszy, że noworodek bez poduszki w ogóle powinien spać i już sama nie wiem. Używacie klin ? Podkładacie pod materac, czy na górę ?A jak z wózkiem, na płasko, czy z poduszką ? Chodzi mi głównie o bezpieczeństwo. A zamierzam robić zakupy i nie wiem już co kupować, a czego nie...
Nam fizjoterapeutka kategorycznie zabroniła, szczególnie klina. (chyba że jest problem z ulewa iem)
Dziecko powinno spać w pustym łóżeczku w śpi worku. A motylki to sama zobaczysz że są mega niewygodne. Ja bym się bała że udusi się mała, przekrecajac głowę w bok. Otulacz fajny na początek, ale najlepiej jak dziecko może swobodnie ruszać rączkami i nóżkami22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:Bez poduszki, klina, kolderki itp
Nam fizjoterapeutka kategorycznie zabroniła, szczególnie klina. (chyba że jest problem z ulewa iem)
Dziecko powinno spać w pustym łóżeczku w śpi worku. A motylki to sama zobaczysz że są mega niewygodne. Ja bym się bała że udusi się mała, przekrecajac głowę w bok. Otulacz fajny na początek, ale najlepiej jak dziecko może swobodnie ruszać rączkami i nóżkami -
======A.R.T.E.M.I.D.O.W.E===M.A.L.U.C.H.Y=====
19.01.2017: Asia-m-b- na świat przyszedł JAŚ !
02.02.2017: Leo - na świat przyszedł JERZYK !
13.03.2017: Eve87 - na świat przyszła IGA !
29.05.2017: słomka - na świat przyszła MARCELINA !
29.06.2017: Asia08 - na świat przyszla MICHALINA !
03.07.2017: Polopiryna- na świat przyszedł IREK !
08.07.2017: Ana1122 - na świat przyszedł ANTOŚ !
11.07.2017: Makumba - na świat przyszła ANIA !
28.09.2017: Tera - na świat przyszła OLIWKA !
30.10.2017: sonia86 - na świat przyszedł WITUŚ !
13.11.2017: Eni -na świat przyszła EMILKA !
01.12.2017: Lura - na świat przyszła MARYSIA !
26.02.2018: Nadziejka88 - na świat przyszła ANTOSIA !
27.05.2018: malawiki1 - na świat przyszedł FILIP !
08.11.2018: Gosia321 - na świat przyszła OLIWKA !
26.12.2018: Ena – na świat przyszedł Olaf !
2.01.2019: Asiastokrota – odnalezienie synka Adasia !
17.04.2019: Mag87 - na świat przyszła Gosia !
25.04.2019: Storczyki - na świat przyszła Pola i Miłoszek !
=============K.A.L.E.N.D.A.R.Z===============
Maj:
06: Wiki - pierwsza wizyta podglądowa
09: Agonia - wizyta dot. endo
13: Wiki - punkcja
Lipiec:
06: Ona84 - termin porodu
22: Smerfetka84 - termin porodu
31: Goldenka28 - termin poroduWiki03 lubi tę wiadomość