Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny. Chciałam zapytać czy któres z Was miały inseminacje w Artemida Olsztyn? Jeśli tak to czy mają dobre rezultaty i ich opieka medyczna jest na dobrym poziomie. Czy polecacie dr Wojciecha Zdano? Z góry dzięki za info.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 17:25
-
Karola34 wrote:Hej Dziewczyny. Chciałam zapytać czy któres z Was miały inseminacje w Artemida Olsztyn? Jeśli tak to czy mają dobre rezultaty i ich opieka medyczna jest na dobrym poziomie. Czy polecacie dr Wojciecha Zdanowski ego?? Z góry dzięki za info.
-
nick nieaktualnyKarola34 wrote:Hej Dziewczyny. Chciałam zapytać czy któres z Was miały inseminacje w Artemida Olsztyn? Jeśli tak to czy mają dobre rezultaty i ich opieka medyczna jest na dobrym poziomie. Czy polecacie dr Wojciecha Zdano? Z góry dzięki za info.
-
Dzięki dziewczyny Wiem że szanse na iui wynoszą od 5 do 25 procent na cykl. Ponieważ nie jestem specjalistą i dopiero zaczynam swoją drogę w tym temacie, to może moje pytanie wyda się głupie ale z czego może wynikać fakt że Wam sje nie udało? Czy Artemida jest słaba placówka? Czy ktoś zna może statystyki iui udanych w tej klinice?
-
nick nieaktualnyKarola34 wrote:Dzięki dziewczyny Wiem że szanse na iui wynoszą od 5 do 25 procent na cykl. Ponieważ nie jestem specjalistą i dopiero zaczynam swoją drogę w tym temacie, to może moje pytanie wyda się głupie ale z czego może wynikać fakt że Wam sje nie udało? Czy Artemida jest słaba placówka? Czy ktoś zna może statystyki iui udanych w tej klinice?
Statystyk nie znam, zatem takiej informacji ci nie podam.
Dlaczego się nie udało?? PECH, nieprzychylność natury, słaba jakość nasienia albo komórki jajowej... Podsumowując - cholera wie dlaczego się tak dzieje. Ja przeszłam liczne symulacje owulacji, 1 iui, 2 in vitro i ciąży nie było, a udało się naturalnie. Ja nie uważam żeby Art w Olsztynie była złą placówką - wszystko zależy od problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 21:04
-
Karola34 wrote:Dzięki dziewczyny Wiem że szanse na iui wynoszą od 5 do 25 procent na cykl. Ponieważ nie jestem specjalistą i dopiero zaczynam swoją drogę w tym temacie, to może moje pytanie wyda się głupie ale z czego może wynikać fakt że Wam sje nie udało? Czy Artemida jest słaba placówka? Czy ktoś zna może statystyki iui udanych w tej klinice?
Nie wiem, co jest przyczyną u Was, ale jeśli nic poważnego to warto spróbować podejść, chociaż za pierwszym razem to ogólnie mało gdzie się raczej udaje iui. No, ale kiedyś jak się orientowałam to do 3 razy warto podejść. Znam parę, której udało się iui za 2 razem w przychodni Zyg... Jeśli przyczyną jest bardzo słabe nasienie to raczej od razu in vitro. Chociaż nam nie dawali szans nawet na iui, a udało się naturalnie, więc wszystko jest jak widać możliwe 🙂[/url] -
Super bardzo dziękuję za informację i Wam gratuluję pociech jeżeli chodzi o Nas to jajowody drozne, ja mam chora tarczyce ale biorę leki więc mam wszystko unormowane. Jeżeli chodzi o nasienie to ruch postępowy szybki 32 % a morfologia 4 %...
goldenka28 lubi tę wiadomość
-
Karola34 wrote:Super bardzo dziękuję za informację i Wam gratuluję pociech jeżeli chodzi o Nas to jajowody drozne, ja mam chora tarczyce ale biorę leki więc mam wszystko unormowane. Jeżeli chodzi o nasienie to ruch postępowy szybki 32 % a morfologia 4 %...
Jeśli liczba plemników jest w normie to wydaje się, że wszystko ok 🙂 morfogia z tego co wiem, to właśnie od 4 % jest uznawana za prawidłową, chociaż wiadomo, że lepiej jak jest więcej prawidłowych. U nas np. było bardzo mało plemników, ale morfologia 10 %. Na pewno nie zaszkodziłoby pobrać jakiś suplement, ja np. polecam profertil u nas się sporo poprawiło po tym. Z tym, że co najmniej 3 miesiące trzeba brać, a najlepiej dłużej.[/url] -
Czemu się nie udaje żeby była na to odpowiedź. I zdrowe pary bez problemow nie zachodzą odrazu, znajoma miała wszystko ok ,ciut zawyzona prolaktyne, zaszła po roku czasu starań. Mi się wydaje że musi być ta dobra komórka jajowa bo nawet w ivf zapłonie jest a w któreś dobie przestaje sie rozwijać. I tak może być w naszym organizmie, ale my nie wiemy o tym..i przychodzi ta @ wredna
-
Dziewczyny, czy Wasze Maluchy w brzuchu też tak mocno szaleją?? Ja mam wrażenie że moja Gwiazda to śpi tylko jak ja chodze i ją kołysze. Jak tylko usiąde albo położe to szaleje
-
Smerfetka 84 wrote:Dziewczyny, czy Wasze Maluchy w brzuchu też tak mocno szaleją?? Ja mam wrażenie że moja Gwiazda to śpi tylko jak ja chodze i ją kołysze. Jak tylko usiąde albo położe to szaleje
Właśnie mój mały to chyba dość spokojny jest póki co. Czuję często, ale raczej tak spokojnie, chwila i się uspokaja. Czasem to go muszę budzić, żeby mnie pokopał trochę 😁 Ja się znowu zastanawiam, czy nie powinien bardziej brykać 😁[/url] -
Agonia777 wrote:Hej Dziewczyny!!
Jest ustalone, że 20 maja mam dzwonić by ustalić kiedy będę miała laparo i drożność jajowodów. Dziwił się na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że mam endomende jak tylko laparo pozwala to dokładnie określić. Więc czekamy do 20 i zobaczymy co wyjdzie.
Miłego dnia
Agonia a gdzie będziesz miała laparo ?? -
ona84 wrote:Hey moja też raczej spokojna w weekend przeważnie mało co kopie. Tez mam lozysko na dc ścianie Przedniej to mogę aż tak nie czuc. Tez musze czasmi jej poknac w brzuch lub bujnac.
Wiki kciuki zaciskam,
To macie bardzo grzeczne dzieci ze mnie często otoczenie się śmieje bo jak siedze i rozmawiamy to mój brzuch tańczy tak, że nikt nie jest w stanie tego przeoczyć, wygląda to śmiesznie. Mam tylko nadzieje że jak się teraz wyszaleje to po urodzeniu odeśpigoldenka28 lubi tę wiadomość
-
Wiki kciuki!!!!
Wiki03 lubi tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Agonia a gdzie będziesz miała laparo ??
Wiki mocne kciuki &&&&&&&&&&Wiki03 lubi tę wiadomość
Wiek 40
Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
3 lata starań
1 IUI
2 IUI - 22.09.17.
3 IUI - 17.10.2017r.
ICSI - transfer 8.12.17r.
IVF - transfer 13.03.2018.
IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
IVF - 10.09.2018r.
Trombofilia wrodzona, KIR Bx
Transfer ostatniego kropka ? -
Agonia777 wrote:Będę miała w Szpitalu Miejskim bo tam mam gina.
Wiki mocne kciuki &&&&&&&&&&
Acha, ok
Ja znam Twojego gina, kiedyś był lekarzem u mnie na wiosce 😉