Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Badania wirusologiczne ważne są 3 miesiące, wynik powinien być tego samego dnia. Jedynie wynik na chlamydie jest po 7-10 dniach. W Artemidzie uznają badanie na Chlamydie tylko metodą PCR, czyli u kobiety wymaz z kanału szyjki, a u mężczyzny z moczu.
Pakiet badań dla kobiety (napewno do IVF) kosztuje 338 zł kobieta, 258zł mężczyzna.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Dziewczyny po laporoskopii albo ze wskazaniem do: jakie miałyście wskazanie? Podejrzewam u siebie endo, jednak dr D chce pół roku (!!!) próbować na cyklach stymulowanych. Mam wszystkie objawy a wczorajsza miesiączka była najgorszą jaką do tej pory miałam, od roku są co raz gorsze Mam wizytę u dr P w nast czwartek, co powiedzieć?
-
Karcia wrote:to super przynajmiej pare groszy w kieszeni Ci zostanie. Dziewczyny mówią że te badania są ważne pół roku to mi jeszcze niby miesiąc został jak coś to tez pójdę do jakiegoś ginekologa może mi da.
-
orchid wrote:Dziewczyny po laporoskopii albo ze wskazaniem do: jakie miałyście wskazanie? Podejrzewam u siebie endo, jednak dr D chce pół roku (!!!) próbować na cyklach stymulowanych. Mam wszystkie objawy a wczorajsza miesiączka była najgorszą jaką do tej pory miałam, od roku są co raz gorsze Mam wizytę u dr P w nast czwartek, co powiedzieć?Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
orchid wrote:Dziewczyny po laporoskopii albo ze wskazaniem do: jakie miałyście wskazanie? Podejrzewam u siebie endo, jednak dr D chce pół roku (!!!) próbować na cyklach stymulowanych. Mam wszystkie objawy a wczorajsza miesiączka była najgorszą jaką do tej pory miałam, od roku są co raz gorsze Mam wizytę u dr P w nast czwartek, co powiedzieć?
Orchid a dr D coś sugerował Ci odnośnie laparoskopii, czy tylko o stymulacji mówił? Jak zareagował na Twoje objawy, jakieś wyniki kazał robić ?
Ja miałam laparoskopie i skierowanie wypisał dr P., On pracuje w szpitalu to problemów chyba z tym nie robi. Mi zlecił zabieg żeby sprawdzić drożność jajowodu po hsg, a Tobie tym bardziej powinien pomóc z takim problemem. -
Niepokonana dr D to w ogóle dla mnie jakieś nieporozumienie moich obaw w ogóle nie słuchał, spojrzał na wynik usg tarczycy, który zrobiłam we własnym zakresie bo wyszły wysokie anty-tpo i powiedział że nic mi nie jest, gdzie na wyniku usg choroba autoimmunologiczna i wszystkie jej objawy odczuwam. Wszystko to potwierdziło później dwóch endokrynologów. Coś tam przebąkiwał, że moje plamienia przed @ to może być endometrioza, ale olał moje propozycje badań dalszych i kazał przez 3 mce stymulować letrozolem a potem zmiana na clo, bez monitoringu. Na to, że na tej ostatniej wizycie poleciały mi łzy już z bezsilności i poczucia zlekceważoną zareagował propozycją poszukania pomocy i psychologa. Żenada, wielki doktor z Białegostoku. Bardzo nie chcę do niego trafić bo ma ogromny problem z wysłuchaniem pacjentki. Dlatego dr P, slyszałam o nim dużo dobrego. Dzięki wielkie dziewczyny, trzymajcie kciuki a ja będę trzymać za Wasze zafasolkowanie
-
Orchid trzymaj się dzielnie, wierzę że będzie wszystko dobrze u Ciebie Porozmawiaj spokojnie z dr P., On nie zbywa pacjentek, na pewno Ci pomoże. Ale tak jak radziła Asia nie mów Mu co mówił dr D., lekarz broni lekarza. Wg pewnego dr miałam nie zgłaszać swoich wątpliwości "szefowi" bo na pewno ma rację. A dobrze wiem że takiej super racji nie miał. No i też wolałabym trafiać na innych lekarzy i nie korzystać w przyszłości z in vitro, bo chyba to on głównie przygotowuje do niego. Także powodzenia, trzymam kciuki
-
Karcia wrote:orchid na mnie też dr D zrobił nie za ciekawe wrażenie byłam u niego kilka razy i zawsze takie samo zlewanie.
-
leo wrote:Asia-m-b jak tam? Jak dzidziolek? A Ty?
U nas ok, tzn dalej bez zmian:)
Fajnie, że Ty bezobjawowo przechodzisz I trymestr, doceń to ♥leo, Asia08 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Lekarze nie maja litości dla nas. Nie dosc ze tyle kasy im sie placi to tylko odsylaja na kolejna wizyte a kazda wizyta kosztuje. Nie licza sie z tym jak ogromnym problemem w dzisiejszych czasach jest zajsc w ciaze i jak ogromnym obciazeniem psychicznym jest kazde nie powodzenie.
Ja z kazdym dniem coraz bardziej sie boje podejsc do aid. Odliczam dni. Z kazdym jest coraz wiekszy stres.