X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przynajmiej ja miałam po 2 godzinach wyniki.

Karcia
  • kicia88 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mialam. I do dzis nikt sie jeszcze nie odezwal. Wszystkie poprzednie wyniki przychodzily mi na email i pan doktor do mnie dzwonil a tym razem cisza.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania wirusologiczne ważne są 3 miesiące, wynik powinien być tego samego dnia. Jedynie wynik na chlamydie jest po 7-10 dniach. W Artemidzie uznają badanie na Chlamydie tylko metodą PCR, czyli u kobiety wymaz z kanału szyjki, a u mężczyzny z moczu.
    Pakiet badań dla kobiety (napewno do IVF) kosztuje 338 zł kobieta, 258zł mężczyzna.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • orchid Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po laporoskopii albo ze wskazaniem do: jakie miałyście wskazanie? Podejrzewam u siebie endo, jednak dr D chce pół roku (!!!) próbować na cyklach stymulowanych. Mam wszystkie objawy a wczorajsza miesiączka była najgorszą jaką do tej pory miałam, od roku są co raz gorsze :( Mam wizytę u dr P w nast czwartek, co powiedzieć?

• kicia88 Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba bede musiala zadzwonic i sie zapytac jak tam te moje wyniki.

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia ja dostałam skierowanie na badania od ginekologa oprócz anty hcv

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super przynajmiej pare groszy w kieszeni Ci zostanie. Dziewczyny mówią że te badania są ważne pół roku to mi jeszcze niby miesiąc został jak coś to tez pójdę do jakiegoś ginekologa może mi da.

Karcia
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea ja ide po skierowanie na endo mam na jajniku a nie wiadomo co w srodku sie dzieje.czesto bola plecy i krzyz a ostanio tez boloce miesiaczji

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    to super przynajmiej pare groszy w kieszeni Ci zostanie. Dziewczyny mówią że te badania są ważne pół roku to mi jeszcze niby miesiąc został jak coś to tez pójdę do jakiegoś ginekologa może mi da.
    Jeszcze spróbuję u urologa może da coś dla męża. A jak nie to trudno

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchid wrote:
    Dziewczyny po laporoskopii albo ze wskazaniem do: jakie miałyście wskazanie? Podejrzewam u siebie endo, jednak dr D chce pół roku (!!!) próbować na cyklach stymulowanych. Mam wszystkie objawy a wczorajsza miesiączka była najgorszą jaką do tej pory miałam, od roku są co raz gorsze :( Mam wizytę u dr P w nast czwartek, co powiedzieć?
    Powiedz doktorowi P ze chcesz skierowanie na laparoskopie. Opisz mu co i jak i nic nie mów co mówił dr D. Uda się ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Niepokonana Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchid wrote:

Orchid a dr D coś sugerował Ci odnośnie laparoskopii, czy tylko o stymulacji mówił? Jak zareagował na Twoje objawy, jakieś wyniki kazał robić ?
    Ja miałam laparoskopie i skierowanie wypisał dr P., On pracuje w szpitalu to problemów chyba z tym nie robi. Mi zlecił zabieg żeby sprawdzić drożność jajowodu po hsg, a Tobie tym bardziej powinien pomóc z takim problemem.

• Karcia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana a ty którego sierpnia mniej więcej podchodzisz do iui?bo może bedziemy razem podchodzić jak do 3 (ale oczywiście jeszcze wierze w cud).

Karcia
  • orchid Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokonana dr D to w ogóle dla mnie jakieś nieporozumienie :( moich obaw w ogóle nie słuchał, spojrzał na wynik usg tarczycy, który zrobiłam we własnym zakresie bo wyszły wysokie anty-tpo i powiedział że nic mi nie jest, gdzie na wyniku usg choroba autoimmunologiczna i wszystkie jej objawy odczuwam. Wszystko to potwierdziło później dwóch endokrynologów. Coś tam przebąkiwał, że moje plamienia przed @ to może być endometrioza, ale olał moje propozycje badań dalszych i kazał przez 3 mce stymulować letrozolem a potem zmiana na clo, bez monitoringu. Na to, że na tej ostatniej wizycie poleciały mi łzy już z bezsilności i poczucia zlekceważoną zareagował propozycją poszukania pomocy i psychologa. Żenada, wielki doktor z Białegostoku. Bardzo nie chcę do niego trafić bo ma ogromny problem z wysłuchaniem pacjentki. Dlatego dr P, slyszałam o nim dużo dobrego. Dzięki wielkie dziewczyny, trzymajcie kciuki a ja będę trzymać za Wasze zafasolkowanie :)

• Karcia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchid na mnie też dr D zrobił nie za ciekawe wrażenie byłam u niego kilka razy i zawsze takie samo zlewanie.

ana1122 lubi tę wiadomość

Karcia
  • leo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-m-b jak tam? Jak dzidziolek? A Ty?
    U nas ok, tzn dalej bez zmian:)

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Niepokonana Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchid trzymaj się dzielnie, wierzę że będzie wszystko dobrze u Ciebie :-) Porozmawiaj spokojnie z dr P., On nie zbywa pacjentek, na pewno Ci pomoże. Ale tak jak radziła Asia nie mów Mu co mówił dr D., lekarz broni lekarza. Wg pewnego dr miałam nie zgłaszać swoich wątpliwości "szefowi" bo na pewno ma rację. A dobrze wiem że takiej super racji nie miał. No i też wolałabym trafiać na innych lekarzy i nie korzystać w przyszłości z in vitro, bo chyba to on głównie przygotowuje do niego. Także powodzenia, trzymam kciuki :-)

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    orchid na mnie też dr D zrobił nie za ciekawe wrażenie byłam u niego kilka razy i zawsze takie samo zlewanie.
    Zgadzam się z wami. Dla mnie doktorowi d zależy tylko na ivf. U mnie na każde pytanie odpowiadal ivf. Tak nas zdolowal że zrezygnowałam z lekarzy na 3 miesiace. Nie dawał żadnych szansy dla m na poprawę. A jednak poprawa o 200% ciekawa jestem jego miny. niestety wypada mi wizyta iui do niego.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo wrote:
    Asia-m-b jak tam? Jak dzidziolek? A Ty?
    U nas ok, tzn dalej bez zmian:)
    Jest już dużo lepiej jeśli chodzi o mdłości ale nie powiem, że już ich wcale nie mam :P ogólnie czuję się lepiej, mam więcej energii, spaceruję :) a za tydzień zaczynamy dłuuugie wakacje :D :D
    Fajnie, że Ty bezobjawowo przechodzisz I trymestr, doceń to :D

leo, Asia08 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też oni mają sumienie ciągnąć od nas tyle kasy i jeszcze tak zbywać...

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • kicia88 Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze nie maja litości dla nas. Nie dosc ze tyle kasy im sie placi to tylko odsylaja na kolejna wizyte a kazda wizyta kosztuje. Nie licza sie z tym jak ogromnym problemem w dzisiejszych czasach jest zajsc w ciaze i jak ogromnym obciazeniem psychicznym jest kazde nie powodzenie.
    Ja z kazdym dniem coraz bardziej sie boje podejsc do aid. Odliczam dni. Z kazdym jest coraz wiekszy stres.

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ