Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny może wy się orientujecie bardziej bo ja dziś mam jakąś panikie. Naczytalam się że jak raz przy in vitro miało się uszkodzone komórki to że najprawdopodobniej wszystkie są uszkodzone i przy kolejnych próbach się to powtórzy. A ja myślałem że to może jednorazowa sytuacja stres czy coś. Jak dziewczyny myślicie? Przeraża mnie ta wizja że w życiu będę musiała skorzystać z komórki dawczyni ( na co zresztą mnie nie stać) .
Lura82 lubi tę wiadomość
Karcia -
goldenka28 wrote:Mag a jakich butelek używasz? Ja mam aventa, ale się zastanawiam czy to nie od butelek te wzdęcia.
W ogóle Julek przez tydzień przybrał 430 g, trochę dużo, a mleka mm już od kilku dni nie dostawał.
Avent ma dobre, my też ich używamy z lovi nie chce pićgoldenka28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ena wrote:Eni o wow - dziewczyna A czemu dr Zd będzie przyjmował tylko w poniedziałki? Własną praktykę gdzieś otwiera?
Monia ekstra - beta wskazuje, że jesteś w ciążySmerfetka 84, Ena, goldenka28, Karcia lubią tę wiadomość
-
goldenka28 wrote:Mag a jakich butelek używasz? Ja mam aventa, ale się zastanawiam czy to nie od butelek te wzdęcia.
W ogóle Julek przez tydzień przybrał 430 g, trochę dużo, a mleka mm już od kilku dni nie dostawał.
Goldenka, my też używamy aventa. Przez chwilę obwinialiśmy butelkę i to że może mała zbyt łapczywie piła i nałykała się powietrza. Ale ostatecznie wzdęcia przeszły albo inaczej...nie były az tak uciążliwe:) Julek super przybiera! Brawo brawo, tylko się cieszyć, że Twoje mleko jest takie wartościowe
Monia miałaś podaną blastkę czy 3-dniowca? Wynik bardzo ładny, czekamy na piątek i trzymamy kciuki za piękny przyrost
Eni, fajnieeee, dziewczynki są superaśne A czemu robiłaś Pappe? Dr sugerował? czy sama chciałaś?goldenka28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mag87 wrote:Goldenka, my też używamy aventa. Przez chwilę obwinialiśmy butelkę i to że może mała zbyt łapczywie piła i nałykała się powietrza. Ale ostatecznie wzdęcia przeszły albo inaczej...nie były az tak uciążliwe:) Julek super przybiera! Brawo brawo, tylko się cieszyć, że Twoje mleko jest takie wartościowe
Monia miałaś podaną blastkę czy 3-dniowca? Wynik bardzo ładny, czekamy na piątek i trzymamy kciuki za piękny przyrost
Eni, fajnieeee, dziewczynki są superaśne A czemu robiłaś Pappe? Dr sugerował? czy sama chciałaś? -
Ena wrote:Hejka
Monika rozumiem cię - to jest taka radość z niedowierzaniem. Trzymam kciuki za ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 09:51
-
goldenka28 wrote:Smerfetka a Ty byłaś wtedy u tego doradcy laktacyjnego?
Nie w końcu nie -
Dziewczyny, po jakim czasie dostalyscie macierzyński z Zusu i za zwolnienie?
-
Smerfetka 84 wrote:Dziewczyny, po jakim czasie dostalyscie macierzyński z Zusu i za zwolnienie?
Ja dostałam za 1.5 miesiąca pierwsza wypłatę. Tzn urodziłam w połowie kwietnia a dostałam kasę pod koniec maja, potem już regularnie na koniec każdego miesiąca.
Monika kciuki za betę & & & byłaś już upuscic krew? -
mag87 wrote:Ja dostałam za 1.5 miesiąca pierwsza wypłatę. Tzn urodziłam w połowie kwietnia a dostałam kasę pod koniec maja, potem już regularnie na koniec każdego miesiąca.
Monika kciuki za betę & & & byłaś już upuscic krew?
To chyba szybko. Mi wiszą za część czerwcowego zwolnienia i za lipcowe. Wiem że macierzyński muszą zapłacić w ciągu miesiąca od złożenia dokumentów ale nasz zus potrafi po 3 miesiącach płacić. I tak się zastanawiam kiedy -
Smerfetka 84 wrote:To chyba szybko. Mi wiszą za część czerwcowego zwolnienia i za lipcowe. Wiem że macierzyński muszą zapłacić w ciągu miesiąca od złożenia dokumentów ale nasz zus potrafi po 3 miesiącach płacić. I tak się zastanawiam kiedy
-
Właśnie się dowiedziałam że ZUS wstrzymał wypłatę świadczenia za zwolnienie, ale nie udało mi się ustalić powodu, w poniedziałek będę dzwoniła do Olsztyna. Ciekawe jaki powód wymyślili