Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana niestety przy ivf nie ma zasady. I nie działa to w ten sposób, że ładny zarodek równa się ciąża. Ciąże są i z bardzo słabych zarodków. Do tego ivf jest lekcją pokory. Jak sama widzisz u mnie bez usg a udane więc to na pewno nie jest przyczyną. Nie szukaj przyczyny, nie rozdrapuj.. skup się na przyszłym crio! Nastaw się pozytywnie i uwierz że się uda! Najważniejsze, że macie mrozaki dużo par po nieudanym ivf muszą zaczynać od nowa stymulacje, popatrz na to z tej strony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 18:40
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
Cześć wszystkim. Po długiej nieobecności wracam bo już niebawem zaczynamy procedurę in vitro. Mam pytanie do dziewczyn, które są już po in vitro. Czy po transferze zawsze dają zwolnienie lekarskie? Powiedzcie mi też czy to konieczne. Pytam dlatego ze w pracy nie ma mnie kto zastąpić a w sierpniu mam sporo kwestii do ogarnięcia. Dodam że mam pracę biurową wiec nie jest to jakos fizycznie męczące. Tylko zastanawiam sie jak będę sie czuła po tym transferze czy dam rade pracować.
-
Czesc Emilka po transferze czujesz się normalnie, Twój stan nie będzie wymagał zwolnienia. To pacjentka decyduje czy takowe potrzebuje. Ja brałam ze względu na pracę jaką wykonuję.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
O kurcze ja tu zaglądam i oczy przecieram ze zdziwienia że aż 3 strony na produkowałyście. Zaczne od tego eve super bardzo się ciesze i gratuluje nie uwierzysz ale myślałam dziś o Tobie bo ja też czekam na piątek na @ i tak myślałam czy Tobie się udało a tu zaglądam i prosze same super wiadomości cieszymy się bardzo kochana ale nie zapominaj o koleżankach i prosimy o zarazki ciążowe dla nas . Kilka nowych dziewczynek przybyło a więc witajcie w naszym świecie . Kurcze to jest mieć szczęscie żeby udało się za pierwszym razem in vitro.A u mnie @ zbliża się wielkimi krokami niestety.Karcia
-
słomka :) wrote:A my dzis startujemy z in vitro. Na początek 21 dni na antykach
I eve takie super wieści od Ciebie, gratuluje -
dziewczyny a ja mam pytanie bo zdecydowałam że do trzeciej iui nie podchodzę bo to strata pieniędzy i myślicie że jak pojade teraz w poniedziałek 4 dzień cyklu i będe chciec in vitro to czy może mi dać w tym dniu cyklu antyki na wyciszenie czy jak to jest?a jak tym krótkim protokołem to jest szansa że już od teraz zaczną mnie stymulować do in vitro? czy to jakieś badania najpierw jak to jest?Karcia
-
Idziemy długim. Antyki maja wyciszyć jajniki, potem są zastrzyki na wyciszenie przysadki, później jest stymulacja, punkcja i transfer. Tak to wygląda w skrócie. Ja bylam wczoraj w 3 dc, a tabsy mam łykać od 5 dc. Kolejna wizyta w 24dc. Jeżeli wszystko pójdzie sprawnie to koniec sierpnia-początek września transfer .
Karcia a robiłaś AMH? -
Kurczę to długo trwa te przygotowanie do ivf. My gdzieś dopiero W październiku pewnie będziemy podchodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 07:17
-
słomka :) wrote:Idziemy długim. Antyki maja wyciszyć jajniki, potem są zastrzyki na wyciszenie przysadki, później jest stymulacja, punkcja i transfer. Tak to wygląda w skrócie. Ja bylam wczoraj w 3 dc, a tabsy mam łykać od 5 dc. Kolejna wizyta w 24dc. Jeżeli wszystko pójdzie sprawnie to koniec sierpnia-początek września transfer .
Karcia a robiłaś AMH?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 08:01
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
U Domitrza byłam. Sprawdziłam jak mi zapisał. Marvelon od 5dc do 25dc. Wizyta ok 20 dc (ale niepóźniej niż 24dc). Wiec mamy podobnie. Mam też już kupiony Gonapeptyl 2 opk. i Menopur 1 opk. ale jeszcze nie wiem jakie dawki i ile czasu, pewnie na tej wizycie wszystkiego sie dowiem.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Super, że tak w podobnym czasie to mamy , bedzie mozna wymieniać się na bieżąco informacjami. Mi coś dr W mówił, że miedzy 1 a 15 nie robią żadnych zabiegów i się zastanawiał czy się wyrobię. Ale oczywiście się nie dopytałam o co dokładnie chodzi i jakiego miesiąca, bo zaraz potem stwierdził, ze damy radę i zaczął tłumaczyć co i jak z całym protokołem.
Ja na razie zaopatrzyłam się w Marvelon i taką śmieszną sytuacje miałam wczoraj w aptece, bo akurat mojemu M skończył się fertilmam. A Pan Aptekarz mówi mi, ze on nie chcę się za bardzo wtrącać, ale te dwa specyfiki to raczej tak sprzecznie działają -
Dziewczyny Lura i Słomka trzymam mocno za Was kciuki &&&&&&
słomka :), Lura82 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
haha aptekarz musiał być zdziwiony.
Mój mąż też bierze fertilman plus i wyniki wzrosły bardzo mocno.
A o tych zabiegach to mówił, że w Olsztynie czy Białymstoku nie bedą robić?
Dr D. coś wspominał, że pewnie wyrobimy się żeby podchodzić do punkcji i transferu w Olsztynie, ale ja i tak na 1000% jade do Białego.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤