Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Żółwik wrote:Witam dziewczyny,
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak wyglądała droga u Was ? Gdzie robiliście amh ? Kogo za lekarza wybraliście ?Halszka112 lubi tę wiadomość
-
Monika1983 wrote:Hejka,ja AMH robiłam w Art można zrobić jeszcze w Wojewódzkim w laboratorium ale tam się dłużej czeka bo wysyłają do Gdańska.Lekarzem moim jest p.Aneta zawdzięczam jej Aleksandra bo miałam prawię zerowe szansę... rezerwa jajnikowa na wygaśnięciu,bez jajowodów oraz po dwóch operacjach endometrium.Za pierwszym razem udało się,💕 wyciągnęła że mnie tę ostatnią szansę.Takze jest super babka,ale wydaje mi się że każdy z lekarzy chcę osiągnąć sukces więc każdy pragnie pomóc jak najlepiej i najtrafniej.Punkcje i transfer robił mi dr Zdanowicz także ma dobrą rękę.
Masz rację dr Zdanowski ma rękę, mi też robił i punkcję i transfer 🙂Halszka112 lubi tę wiadomość
-
goldenka28 wrote:Hej. Smerfetka, możesz zaakceptować zaproszenie, bo chciałabym do Ciebie napisać, zapytać o coś 🙂
Już akceptuję 🙂 -
Jesteśmy na początku naszej drogi. Mam nadzieje,że szybko zakończymy powodzeniem:P
Do kogo polecacie zapisać się? Na co zwrócić uwagę ? Każda z Was ma już doświadczenie i zapewne już naciągaczy z błędnymi informacjami i sposobami za sobą. U nas badania nie wykazują żadnych nieprawidłowości. Mam owulację z pęcherzykiem, który pęka. Ostatnio przyjmuję lametę i robię zastrzyk na pękniecie. Oczywiście wszystko pod okiem lekarza. Jednak zastanawiam się czy nie wybrać się do Artemidy by ktoś zweryfikował i pomógł. co o tym mysliscie? -
ona84 wrote:Hey dziewczyny tak z ciekawości jest jakieś dofinansowanie do ivf w Olsztynie.?
Nie ma.Bezpłodność idiopatyczna
3 nieudane IUI
9 listopada 2019 - punkcja
15 listopada 2019 ❄️❄️❄️
31 styczeń 2020 histeroskopia - polip
01 maj 2020 - ciąża naturalna -
Hej dziewczyny,
jakoś tu cicho ostatnio, to podziele się z Wami moim cudem
8 lat starań, 3 nieudane IUI, 3 oczekujące mrozaczki, w najblizszym cyklu miał być transfer, a przydażyła się ciąża naturalna, aktualnie 8 tydzień! Nie wiem co takiego sie wydażyło, ale do tej pory nie do końca w to wierze , troche mi smutno ze względu na moje mrozaczki które czekają, ale staram sie myśleć pozytywnie i utrzymac aktualną ciążę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 10:47
Smerfetka 84, Halszka112, asiastokrota, e_mil_ka, Ark_a, martusiek90 lubią tę wiadomość
Bezpłodność idiopatyczna
3 nieudane IUI
9 listopada 2019 - punkcja
15 listopada 2019 ❄️❄️❄️
31 styczeń 2020 histeroskopia - polip
01 maj 2020 - ciąża naturalna -
takaseanka wrote:Hej dziewczyny,
8 lat starań, 3 nieudane IUI, 3 oczekujące mrozaczki, w najblizszym cyklu miał być transfer, a przydażyła się ciąża naturalna, aktualnie 8 tydzień! Nie wiem co takiego sie wydażyło, ale do tej pory nie do końca w to wierze , troche mi smutno ze względu na moje mrozaczki które czekają, ale staram sie myśleć pozytywnie i utrzymac aktualną ciążę
Super!!! Ogromne gratulacje a mrozaczki będą za jakiś czas rodzeństwem.takaseanka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mam pytanie odnośnie ivf właśnie w artemidzie: czy są tam wykonywane jakieś badania diagnozujące typu immunologia itp? Czy przy pierwszej procedurze raczej się nie zagłębiają w przyczynę, a dopiero przy ewentualnych niepowodzeniach szukają w czym jest problem? Zastanawiam się czy to jest tak jak z IUI, że robią, „ aby zrobić” czy jednak bardziej przykładają się do znalezienia powodu niepowodzeń?06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
07.10.2023 beta 742 (godz15)
09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
19.10 ♥️ 96 uderzeń
31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
19.12 ♥️150 (14w5d)
16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
15.02 556gr (23w) ♥️142
14.03 973gr (27w) ♥️155
09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami
-
Gratuluję mocno mocno !!takaseanka lubi tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Ja wczoraj trafiłam do szpitala z bólami. Porobili mi badania, KTG ok i czekam teraz na decyzję co ze mną 😊
Chcesz powiedzieć że to już???
Czekamy z niecierpliwością na wieści&&&Halszka112 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Żółwik wrote:Jesteśmy na początku naszej drogi. Mam nadzieje,że szybko zakończymy powodzeniem:P
Do kogo polecacie zapisać się? Na co zwrócić uwagę ? Każda z Was ma już doświadczenie i zapewne już naciągaczy z błędnymi informacjami i sposobami za sobą. U nas badania nie wykazują żadnych nieprawidłowości. Mam owulację z pęcherzykiem, który pęka. Ostatnio przyjmuję lametę i robię zastrzyk na pękniecie. Oczywiście wszystko pod okiem lekarza. Jednak zastanawiam się czy nie wybrać się do Artemidy by ktoś zweryfikował i pomógł. co o tym mysliscie?Starania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)" -
NN wrote:Hej dziewczyny mam pytanie odnośnie ivf właśnie w artemidzie: czy są tam wykonywane jakieś badania diagnozujące typu immunologia itp? Czy przy pierwszej procedurze raczej się nie zagłębiają w przyczynę, a dopiero przy ewentualnych niepowodzeniach szukają w czym jest problem? Zastanawiam się czy to jest tak jak z IUI, że robią, „ aby zrobić” czy jednak bardziej przykładają się do znalezienia powodu niepowodzeń?Starania od 2016- 2 lata sami
od 2018 lipiec pod opieką kliniki
hormony ok, immunologia ok
zespól luf
amh 4,12 - brak pcos
u męża wszystko w porządku
2 lUl nieudane
8.11 pierwsze IVF - udane
9.12 - bijące serduszko.
Zostań z Nami i rośnij zdrowo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)" -
nick nieaktualny
-
Halszka112 wrote:Ja wczoraj trafiłam do szpitala z bólami. Porobili mi badania, KTG ok i czekam teraz na decyzję co ze mną 😊
Halszka że to już??? Jejku ale numer. Dalej masz bóle? Melduj na bieżąco co się dzieje. Pozdrawiam gorąco i kciuki ściskamHalszka112 lubi tę wiadomość
-
Ale super!!!😍 Ogromne gratulacje 😊😊takaseanka lubi tę wiadomość
Początek starań: 2015
2iui
Zmiana kliniki
04.2020 początek długiego protokołu ivf z mrożeniem zarodków
FAMSI - 3 blastki ❄️ 5.1.1 ❄️❄️5.2.2
Ja 35l. - FraX, AMH 1,36, poza tym ok
Mąż 37l. - wyniki ok
IVF ❄️27.01.2022; 18dpt beta 47,8; 22dpt beta 2,2💔
Zostały ❄️❄️ z nieprawidłowym wynikiem PGD -
Halszka, trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród!✊✊ Powodzenia!❤️❤️Halszka112 lubi tę wiadomość
Początek starań: 2015
2iui
Zmiana kliniki
04.2020 początek długiego protokołu ivf z mrożeniem zarodków
FAMSI - 3 blastki ❄️ 5.1.1 ❄️❄️5.2.2
Ja 35l. - FraX, AMH 1,36, poza tym ok
Mąż 37l. - wyniki ok
IVF ❄️27.01.2022; 18dpt beta 47,8; 22dpt beta 2,2💔
Zostały ❄️❄️ z nieprawidłowym wynikiem PGD