X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    Hej, dawno mnie tu nie było. Zacznę od gratulacji Agatkaaaaa i Malawiki gratuluje!!!! Super że się udało.

Emilko jak u Ciebie??, jak Malutka??

Smerfetka jak po wizycie??

Jak miło zobaczyć , że ktoś że stare ekipy zagląda :). Iga rośnie jak na drożdżach i już niebawem będziemy próbować innego jedzonka niż mleko.
    Już powoli myślę o drugim dziecku ale to tylko jeszcze dalekie plany. Może w przyszłym roku 🤔.

A co u Was?

asiastokrota lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Halszka112 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko ❤ Rychu to już duży chłopczyk. Biega, gada po swojemu, jest cudowny 😍

O rodzeństwo dla niego się już staramy jakieś pół roku ale nie wychodzi. W styczniu planuje wrócić po mrozaka.

e_mil_ka, Smerfetka 84, asiastokrota lubią tę wiadomość

Halszka

0b79e301fd.png

8040ad41f1.png

12.04 criotransfer BL 4.2.2❄️🍀
    17.04 5 dpt 19,65
    19.04 7dpt 53,40
    22.04 10 dpt 226
    25.04 13 dpt 814
  • alexiss Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja również wracam do starań, mam 4 letnie dzieciątko i chce zawalczyć o rodzeństwo. Właśnie jestem po nieudanym cirotransferze. Był to mój ostatni zarodek. Procedurę robiłam w Gdańsku invicta teraz zastanawiam się czy kolejny proces przechodzić w Gdańsku czy w Artemidzie. Widzę że niektore z Was przeszły też z Gdańska. Jesteście z tego zadowolone, myślicie że to dobra decyzja?

Xissi
  • JuStA Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona* wrote:
    Hej dziewczyny dziś mój 3 dzień po transferze. Dziś dostałam telefon z Artemidy że ostatecznie zamrożono jeszcze 4 zarodki, bo co do jednego nie byli pewni ale ostatecznie rozwinął się do blastocysty. Wcześniejsze transfery miałam 2 lata temu i nie za bardzo już pamiętam już jak się wtedy czułam. Za pierwszym razem jak beta się trochę ruszyła coś mi się kojarzy że pobolewało mnie podbrzusze, a w pozostałych dwóch nieudanych nic nie czułam. Teraz czasem pobolewa mnie podbrzusze ale raczej tak wieczorem. Piersi obrzmiałe po progesteronie więc to żaden objaw i poza tym nic. Zaczynam się denerwować pomimo że wiem że to nic nie da, ale nie mogę przestać o tym myśleć.

Odczekaj z 10 dni. Ja pamietam ze robilam bete 10 dnia i wynosila juz 254. Najlepiej nie myslec i sie nie zadreczac a jak juz to myslec tylko i wylacznie pozytywnie 😉. Ja innej mysli nie dopuszczalam i staralam sie w tym czasie zresetowac. Po wynik bety jechalam na luzie. Stwierdzilam ze bedzie co ma byc. I udalo sie. Takze sprobuj sie nie stresowac bo to w niczym nie pomaga i przede wszystkim nie czytaj wujka googla 🙃

Iwona* lubi tę wiadomość

• ona84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    O to czekam na info, jak będziesz po.

Czy orientuje się któraś, czy można przystąpić do transferu, gdy karmi się piersią?? Póki co staramy się naturalnie a jak się nie uda to wtedy w styczniu chce wrócić po mrozaka
    Hey też karmię i myśle o ivf ,ale trzeba odstawić raczej.
    Boje się tej histerii przez brak cycusia,no ale przez sierpien będę próbować ograniczać by we wrześniu już odstawić.

Halszka112, e_mil_ka, Smerfetka 84 lubią tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halszka112 wrote:
    Emilko ❤ Rychu to już duży chłopczyk. Biega, gada po swojemu, jest cudowny 😍

O rodzeństwo dla niego się już staramy jakieś pół roku ale nie wychodzi. W styczniu planuje wrócić po mrozaka.

Jejku jak ten czas leci. Normalnie szok. Trzymam kciuki za starania. Rodzeństwo się przyda. :)

Halszka112 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Żółwik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam miałyscie moze robione badania na trombofilię?

• Iwona* Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexiss wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja również wracam do starań, mam 4 letnie dzieciątko i chce zawalczyć o rodzeństwo. Właśnie jestem po nieudanym cirotransferze. Był to mój ostatni zarodek. Procedurę robiłam w Gdańsku invicta teraz zastanawiam się czy kolejny proces przechodzić w Gdańsku czy w Artemidzie. Widzę że niektore z Was przeszły też z Gdańska. Jesteście z tego zadowolone, myślicie że to dobra decyzja?
    Sama nie wiem co ci odpisać. Byłam w Gdańsku i mi się tam nie udało. Moje wrażenie odnośnie kliniki średnie. Mam wrażenie że trochę naciągają na dodatkowe badania, które nic nie wnoszą. Teraz jestem w Artemidzie, narazie wrażenie spoko a co do efektów to się okaże, obecnie jestem 5 dzień po transferze i w zamrożeniu mamy 4 zarodki. Czy któryś zechce z nami zostać nie mam pojęcia. W każdym bądź razie w Gdańsku przebadaliśmy prawie wszystko oprócz testu na endometrium i nie robiliśmy badań zarodków bo już miałam dość tych wszystkich kosztow. Więc tu w Artemidzie nic więcej nie zlecili bo nie było czego badać, podeszliśmy do procedury i czekamy... Wiele dziewczyn zmienia kliniki i chwalą tą w której im się akurat udało

alexiss lubi tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żółwik wrote:
    Witam miałyscie moze robione badania na trombofilię?
    Ja miałam ale to dawno temu. :)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie. Zaczynamy. Dostałam listę badań, receptę na estrofem i jak wszystko będzie ok to w sierpniu zabieram mrozaczka

Halszka112, alexiss, e_mil_ka, Karcia lubią tę wiadomość

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • Agatkaaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 4 tydzień , zaczelam obficie krwawić. Siedzę w poczekalni na izbie przyjęć, ale wydaję mi się ,że poroniłam . 😒😒😒

• Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatkaaaaa wrote:
    Dziewczyny 4 tydzień , zaczelam obficie krwawić. Siedzę w poczekalni na izbie przyjęć, ale wydaję mi się ,że poroniłam . 😒😒😒

I jak się czujesz?

zem3df9hnujusrbb.png

31.08.2018 r. - punkcja
  • JuStA Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatkaaaaa wrote:

O nieeeee 😔. Trzymaj sie 💪

• mag87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!!

To i ja się ujawnię, nic nie piszę, ale cały czas z sentymentu zaglądam.

Emilko, nie pamiętam czy Ci gratulowałam córeczki, jeśli nie to wybacz gafę i wysyłam buziaki dla Igi.

Dziewczyny z pozytywnymi betami- trzymam kciuki za pozytywny obrót spraw:)

Halszka, Ona, Smerfetka- ja planuje powrót jakoś dopiero w przyszłym roku, myślę nad okresem marzec-maj. W grudniu chcę się zarejestrować do dr W, potem w styczniu jechać do Gdańska do dr H i w między czasie przyjmować już suple i przyjąć mrozaka jakoś na wiosnę:) Trzymam za was kciuki :)

Smerfetka 84, e_mil_ka, Halszka112, asiastokrota lubią tę wiadomość

klz96iye30cupjne.png
  • Iwona* Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Oczywiście nie wytrzymałam i jak byłam w pobliżu laboratorium 6dpt zrobiłam betę. Bo nawet jak się nie udało wolę wiedzieć niż się łudzić przez 2 tygodnie. A zatem rano 6dpt zrobiłam sikańca i cień cienia kreski wyszedł jak się teraz przyglądam ale beta z krwii pokazała 0,49 -to raczej za mało na powodzenie. Za 3 dni powtórzę betę i zobaczę czy dalej będzie spadać. No i właśnie jeżeli się okaże że nici z ciąży to mam jeszcze mrozaczkow, więc będę próbować dalej. Stąd prośba do Was. Co brałyście i w jakich ilościach przed criotransferem. może jest co wam pomogło i mi też pomoże aby zarodeczek ze mną został. W razie czego powiem lekarzowi żeby mi to przepisał. Nie mam nic do stracenia. Albo się uda albo nie. Na szczęście jestem już mama naturalnego cudu, który ma już 9 lat więc będę musiała pogodzić się z faktem że więcej dzieci mieć nie będę.

• Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona* wrote:
    Cześć dziewczyny
    Oczywiście nie wytrzymałam i jak byłam w pobliżu laboratorium 6dpt zrobiłam betę. Bo nawet jak się nie udało wolę wiedzieć niż się łudzić przez 2 tygodnie. A zatem rano 6dpt zrobiłam sikańca i cień cienia kreski wyszedł jak się teraz przyglądam ale beta z krwii pokazała 0,49 -to raczej za mało na powodzenie. Za 3 dni powtórzę betę i zobaczę czy dalej będzie spadać. No i właśnie jeżeli się okaże że nici z ciąży to mam jeszcze mrozaczkow, więc będę próbować dalej. Stąd prośba do Was. Co brałyście i w jakich ilościach przed criotransferem. może jest co wam pomogło i mi też pomoże aby zarodeczek ze mną został. W razie czego powiem lekarzowi żeby mi to przepisał. Nie mam nic do stracenia. Albo się uda albo nie. Na szczęście jestem już mama naturalnego cudu, który ma już 9 lat więc będę musiała pogodzić się z faktem że więcej dzieci mieć nie będę.

Właśnie jestem przed crio tzn planuje zabrać nrozaka w sierpniu, póki co dostałam receptę tylko na estrofem i nic więcej nie biorę

Halszka112 lubi tę wiadomość

zem3df9hnujusrbb.png

31.08.2018 r. - punkcja

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka 84 wrote:
    I jak się czujesz?
    Na usg było widać jajeczko ciążowe 3mm. Dzisiaj powtórzyłam betę jest za mały przyrost. No cos się wydarzyło, ale nie wiadomo co. W sobotę mam wizytę w artemidzie

• Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatkaaaaa wrote:
    Na usg było widać jajeczko ciążowe 3mm. Dzisiaj powtórzyłam betę jest za mały przyrost. No cos się wydarzyło, ale nie wiadomo co. W sobotę mam wizytę w artemidzie

I jak po wizycie? Jak się czujesz?

zem3df9hnujusrbb.png

31.08.2018 r. - punkcja

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk ciążowy urósł . Ma 5.5 mm. Lekarz mowil zeby juz nie robić bety a jak się czuje to sama nie wiem. Cały czas w stresie

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona* wrote:
    Cześć dziewczyny
    Iwonko powtórzyłeś wynik Bety ?? Jak tam??

‹‹ 2127 2128 2129 2130 2131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ