Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Część w w taką piękną wiosenna niedzielę. Dawno nie pisałam (ale czytałam), bo i nie było o czym. Ale teraz mam co napisać. Wczoraj byłam na wizycie w klinice i zaczynamy znowu. Zabieramy naszego zimorodka. Jutro mam dostać @ i od 2 dc estrofem i narazie to tyle. Badania już zrobione. Już się nie mogę doczekać
Martitka3006, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Halszka112 wrote:Część w w taką piękną wiosenna niedzielę. Dawno nie pisałam (ale czytałam), bo i nie było o czym. Ale teraz mam co napisać. Wczoraj byłam na wizycie w klinice i zaczynamy znowu. Zabieramy naszego zimorodka. Jutro mam dostać @ i od 2 dc estrofem i narazie to tyle. Badania już zrobione. Już się nie mogę doczekać
Halszka112 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
morphinestar wrote:Dziewczyny jaka jest Wasza opinia o klinice? Czy lekarze szukają przyczyny braku ciąży czy są nastawieni tylko na invitro? Widziałam przeróżne opinie i nie wiem czy iść na wizytę czy jechać np do Białegostoku🤔Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
morphinestar wrote:Dziewczyny jaka jest Wasza opinia o klinice? Czy lekarze szukają przyczyny braku ciąży czy są nastawieni tylko na invitro? Widziałam przeróżne opinie i nie wiem czy iść na wizytę czy jechać np do Białegostoku🤔
W naszym przypadku powiedzieli , że plemniki za słabe plus u mnie pcos, brak owulacji i nieregularne cykle. Wiec dalej u mnie nic nie badali. Zabralismy się do in vitro.
W Artemidzie podeszliśmy do 4 prób w tym było jedno poronienie. Przenieśliśmy się do Bociana, bo chcieliśmy spróbować czegoś nowego.
W Artemidzie denerwowało mnie to,ze nawet jak mielismy monitoring to zawsze na innego lekarza trafialiśmy, wkurzyłam się, że muszę dyktować jakie leki mialam. Z niczym nowym nie wychodzili, bo za każdym razem i tak się rozmawiało z kimś innym....
W Bocianie od A do Z jeden lekarz. Nawet trafilismy ze prowadzacy robil transfer.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 16:17
-
Agatkaaaaa wrote:No właśnie zgodzę się z Arcia Możecie zacząć robić badania w Artemidzie i zobaczyć co oni wam powiedzą w Ogóle i jak podejdą do sprawy. Wszystkie badania zrobione w Artemidzie Możecie potem zawieźć do Bociana i oni najwyżej będą chcieli prowadzić głębsza diagnostykę.
W naszym przypadku powiedzieli , że plemniki za słabe plus u mnie pcos, brak owulacji i nieregularne cykle. Wiec dalej u mnie nic nie badali. Zabralismy się do in vitro.
W Artemidzie podeszliśmy do 4 prób w tym było jedno poronienie. Przenieśliśmy się do Bociana, bo chcieliśmy spróbować czegoś nowego.
W Artemidzie denerwowało mnie to,ze nawet jak mielismy monitoring to zawsze na innego lekarza trafialiśmy, wkurzyłam się, że muszę dyktować jakie leki mialam. Z niczym nowym nie wychodzili, bo za każdym razem i tak się rozmawiało z kimś innym....
W Bocianie od A do Z jeden lekarz. Nawet trafilismy ze prowadzacy robil transfer.
Ja jestem właśnie po transferze w artemidzie, dziś 12 dzień ale u mnie wyszła biochemiczna.
W moim przypadku największym problemem okazała się kiepska stymulacja - przy pierwszy inv w invicta Gdańska miałam jeden zarodek i brak ciąży, przy drugim inv miałam dwa zarodki z czego jedna ciąża poroniona w 9tc i jeden biochem.
Znowu muszę zaczynać od nowa.
Słyszałam dobre opinie o Mrugaczu z Bociana i tak się zaczęłam nad bocianem zastanawiac... -
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
Dziewczyny a ile, jeśli w ogóle, iui miałyście nim zaczelyscie ivf?
Ogólnie ile trwa proces przygotowania się do ivf?od 09.2020 r. - starania "na poważnie"
od 10.2021 r. - klinika
11.2021 r. - badanie drożności jajowodów 👍
18.03.22r. - 1 IUI 👎
14.04.22r. 2 IUI 👎
06.22r decyzja o IVF
20.07.22 r. początek stymulacji
16.08.22r punkcja; 9 komórek Mamy ❄️❄️❄️ (5.1.1. 3.2.1 3.2.3)
19.08.22 r 1IVF w 3 dobie - klasa zarodka 8.1 ( 10 dpt - beta 62,13; 12dpt - beta 188,9 prog. 35,26; 14 dpt 471,1; 18dpt beta 2656, prog 43,56)
13.09.22 r 25dpt mamy ♥️
👱♀️35 lata
Hashimoto, TSH 1,43 ulU/ml
🧑🦲
Ogólne badanie plemników ok: fragmentacja ok, HBA na poziomie 30%
Hashimoto, TSH w normie -
youdith wrote:I to właśnie w Artemidzie wam się udało ?
Ja jestem właśnie po transferze w artemidzie, dziś 12 dzień ale u mnie wyszła biochemiczna.
W moim przypadku największym problemem okazała się kiepska stymulacja - przy pierwszy inv w invicta Gdańska miałam jeden zarodek i brak ciąży, przy drugim inv miałam dwa zarodki z czego jedna ciąża poroniona w 9tc i jeden biochem.
Znowu muszę zaczynać od nowa.
Słyszałam dobre opinie o Mrugaczu z Bociana i tak się zaczęłam nad bocianem zastanawiac...
W Artemidzie tez pierwszym razem miałam zła stymulacje, bo tylko jeden zarodek. Bylam zrezygnowana juz od samego początku, bo jakoś czułam, że źle to się skończy, a za drugim razem bylam aż przestymulowana. 18 komórek . Zapłodnić mogli tylko 6 ale były z tego 4 zarodki. Wiec resztę zamrozilismy. Jedna ciąża była, ale poronienie w 7 tygodniu- puste jajo płodowe.
Co do lekarzy Mrugacz apodobno super, ale u niego nawet wizyta drożej, a troche ich pewnie będzie. Ja bylam u dr. Kucia, a Moja siostra zachwala dr. Zarębę.
Na Artemide tez nie chcę zle mówić, bo wcale złych wspomnień nie mam. Po prostu my juz byliśmy zrezygnowani i chcieliśmy cos zmienić. Jak rozpoczęłam udzielać się na forum to pamiętam, że pisały dziewczyny, ze prawie żadna z forum nie zachodzi w ciążę , a jednak w ostatnim czasie sporo dziewczynom się udało, a pamiętajmy, że na forum piszę tylko garstka z tego, ktora rzeczywiście stara się o dziecko.
-
Ja z całego serca polecam dr. Kucia. Prowadził mi cała procedurę, w tym 3 transfery, z których mamy synka, córeczkę w drodze no i jedna ciążę poroniona w 8tyg, ale to wynikało z wady zarodka. Trochę lekarzy odwiedziłam i powiem szczerze dr Paweł rewelacja, spokojny, opanowany, zawsze oddzwania lub odpisuje na smsy. A z Artemidy zrezygnowaliśmy po kilku miesiącach ganiania od lekarza do lekarza. Ogólnie uważam, że straciliśmy czas i pieniądze
Agatkaaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martitka3006 wrote:Dziewczyny a ile, jeśli w ogóle, iui miałyście nim zaczelyscie ivf?
Ogólnie ile trwa proces przygotowania się do ivf?
Ona - 1990
On - 1981
Starania od 2016
01.2022 start pierwsze IVF
Długi protokół
18.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
12.2022 3600g 54 cm
06.12.2023 transfer blastki 4.1.1
5dpt - II
7dpt - beta 66,2
8dpt - beta 106
12dpt - beta 577
14dpt - beta 1413 prog. 23,90
28dpt - jest CRL 0,5cm
36dpt - CRL 1,56cm FHR176/min
Czekają: ❄❄ ❄ -
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
Agatkaaaaa wrote:Jakbsie czujesz ? Kiedy się testujesz ??
Czuję się ok 😊 testowałam wczoraj i beta 246 w 12 dpt 🍀🍀🍀 jutro idę znów na betę zobaczyć czy ładnie przyrasta 😊Agatkaaaaa, Karcia lubią tę wiadomość
Ona - 1990
On - 1981
Starania od 2016
01.2022 start pierwsze IVF
Długi protokół
18.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
12.2022 3600g 54 cm
06.12.2023 transfer blastki 4.1.1
5dpt - II
7dpt - beta 66,2
8dpt - beta 106
12dpt - beta 577
14dpt - beta 1413 prog. 23,90
28dpt - jest CRL 0,5cm
36dpt - CRL 1,56cm FHR176/min
Czekają: ❄❄ ❄ -
Cześć dziewczyny, już dawno się nie odzywałam. Ja podchodzę do ostatniego transferu w Olsztynie. Tym razem na cyklu naturalnym, transfer mam w sobotę ostatnich dwóch zarodków. Jak czytam, że innym się udaje to myślę że i może mnie tym razem spotka szczęście. Za mną 1 ciąża naturalna, 1 poronienie,
pierwsza procedura in vitro w Gdańsku 3 transfery nieudane, w Olsztynie 3 transfery nieudane. Teraz będzie pierwszy transfer gdzie będę miała podane 2 zarodki i mam skromna nadzieję że wpłynie to na większą reakcję mojego organizmu i wkoncu zarodki się zagnieżdżą. -
nick nieaktualny