Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Leo i to się chwali
My już po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku
synuś nie zamienił się w córcię a dr trzasnął taką fotkę, że już nie ma innej opcji Janek jak malowany ♥leo, sonia86, ana1122, słomka :), Bianka4, Karcia, Ali.G, malgos741 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b, leo super, ze u Was wszystko w porzadku.
Czesc Dziewczyny.asia-m-b lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
Miło Was widzieć Dziewczyny , Asia08 co u Ciebie?
Lura ja mam tę wizytę, żeby potwierdzić tą całą desensybilizację. Przed wizytą mam zrobić estradiol. Mi dr Z wystawił receptę na Gonal (150j co 24h), ale mam dopiero go wstrzykiwać jak się potwierdzi desensybilizacja.
Coraz gorzej robi mi się te zastrzyki - albo igły są jakieś tępe, albo moja skóra utworzyła jakaś dodatkową warstwę i jest grubsza - coraz gorzej mi się przez nią przebić.Asia08 lubi tę wiadomość
-
Lura82 wrote:Leo bedę pamiętać jakby co
Dziewczyny czy stosowałyście/stosujecie podczas stymulacji jakąś dietę, może jakies witaminy itp. Doktorek nic mi nie mówił na ten temat, w zaleceniach mam tylko kwas foliowy.
Zatanawiam sie też nad kolejną wizytą. Z tego co widzę, to Slomka przed przyjęciem Menopuru ma wizytę, a ja dopiero po tygodniu przyjmowania Menopuru. Mam go tak w ciemno brać? -
nick nieaktualny
-
Od 20 dc biorę Gonapeptyl (do odwołania), po 14 dniach dochodzi Menopur (warunkiem zaczęcia jest pojawienie sie wczesniej @). Po kolejnych 7 dniach wizyta. Rozpiskę mam prawie taka samą jak na ulotce Tylko troszkę zastanawiało mnie czy wlasnie przed Menopurem nie powinnam mieć zbadanego estradiolu.
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Karcia wrote:dziewczyny a powiedzcie mi ile was wyniosły leki do stymulacji do ivf?
Gonapeptyl (2 opk po 7 szt) - 6,40 gr
Menopur 1 opk. - 331 zł
Czy to będzie już wszystko to jeszcze nie wiem, Ty masz krótki protokół wiec może i dawki będa inne lub leki.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Dziewczyny z kosztem stymulacji jest dokładnie tak jak pisze Lura. Wszystko zależy od protokołu i reakcji organizmu na symulację. Czasami potrzeba więcej A niekiedy wystarczy mniejAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Slomka, u mnie nic ciekawego. Odpoczywamy. Moze za jakis czas wrocimy do staran z pomoca lekarzy, narazie odbijamy sie od dna.
Jak ja robilam zastrzyki z gonalu, to pod koniec mialam tak jak Ty, zamiast lzej bylo coraz gorzej. Bardziej bolalo(choc ja lubię zastrzyki) i ciezej bylo sie wbic."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
Dziewczyny mam już wyniki. chciałabym się nimi z Wami podzielić i oczywiście czekam na Wasze interpratacje. A więc:
prolaktyna - 27,58 ng/ml - lekko powyżej normy
estridol - 29,56 pg/ml
FSH - 5,21 mIU/ml
LH - 8,34 mIU/ml
AMH - 10,98 ng/ml
TSH - 2,33 uIu/ml
FT4 - 18,15 pmol/I
Patrząc na normy wszystkie wyniki oprócz prolaktyny mieszczą się w normie. Prawie wszystkie są po środku norm ale jakoś nurtuje mnie pytanie czy nie powinny być troszkę wyższe. Szukam dziury w całym ale jakoś za pięknie mi to wygląda. Co myślicie?
-
emilka a który to dzień cyklu?bo estriadol niski na pewno nie koło-owulacyjny ,TSH w normie ale powinni Ci obniżyć trochę bo najlepszy na starania jest ponad 1 ale ja też mam 2, AMH dobre powinnaś byś podatna bardzo na leki tzn powinny
Ci wystarczać małe dawki a reszta nie wiem nie orientuję się a jak bym się w któryś pomyliła to mnie poprawcie.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Karcia -
Jak na moje oko to amh za wysokie i moze swiadczyc o pcos. Nie miałaś tego zdiagnozowanego nigdy? Ale nawet przy zespole policystycznych jajników o wiele lepiej sie stymuluje niż z za niską rezerwą. Dr nie jestem więc spokojnie kiedy masz wizytę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 20:10
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Badania robiłam w 3 dniu cyklu, taki wynik tsh może być spowodowany lekiem antydepresyjnym, który niedługo mam odstawić więc myślę że wynik obniży się.
Jeśli chodź o AMH to ostatnio jak byłam na wizycie u dr Z właśnie wspomniał że mam delikatny zespół policystycznych jajników. Co najśmieszniejsze to ile lat chodzę do ginekologów nikt tego nie stwierdził. Wszyscy twierdzili że piękne jajniki. Jak widać wyniki potwierdziły diagnozę dr Z. Asia możesz być doktorem
Wizytę mam w poniedziałek to będzie 15 dzień cyklu. Już nie mogę się doczekać. Dzięki dziewczyny za bardzo przydatne informacje.Karcia, asia-m-b lubią tę wiadomość
-
A ja dzis dostalam @ zgodnie z moimi zalozeniami. Chociaż po cichu myslalam ze sie udalo bo byl to taki cykl bez wizyt lekow i stresu ale no cóż znowu nic. Wiec jak wczesniej pisalam w poniedzialek wizyta i rozmowa o in vitro.
-
nick nieaktualnyeni33 wrote:A ja dzis dostalam @ zgodnie z moimi zalozeniami. Chociaż po cichu myslalam ze sie udalo bo byl to taki cykl bez wizyt lekow i stresu ale no cóż znowu nic. Wiec jak wczesniej pisalam w poniedzialek wizyta i rozmowa o in vitro.