Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Izaura w długim najpierw dają Ci antyki na miesiąc na wyciszenie i dopiero po miesiącu zaczyna się stymulacja a w krótkim od razu zaczyna się od stymulacji. To w poniedziałek dużo z nas ma wizytę biedny ten dr Z nasłucha się naszych narzekań
Izaura lubi tę wiadomość
Karcia -
nick nieaktualny
-
u mnie np miało duże znaczenie AMH bo ja mam wysokie bo około 10 czyli jestem niby podatna na stymulacje a antyki się bierze po to żeby wszystko wyciszyć żeby później się lepiej stymulować czyli ja idę krótkim protokołem bez antyków bo boją się żeby hiper stymulacji.
Izaura lubi tę wiadomość
Karcia -
nick nieaktualny
-
Ja też szłam długim protokołem. Najpierw wyciszenie, bo później organizm lepiej się stymuluje
Karcia A Tobie zdiagnozowal dr zespół policystycznych jajników przy takim amh?
Moje amh to 2,7 dr mówił, że do 4 jest ok A później nie do końca jest dobrze, bo przy wysokim amh pojawia się bardzo dużo pęcherzyków ale nie koniecznie chcą rosnąć i tak jak pisze Karcia pojawia się bardzo wysokie ryzyko hiperstymulacji.
Stąd między innymi przy zespole nie zachodzi się naturalnie w ciążę, niby pęcherzyki się pojawiają ale nie dojrzewają i nie ma w nich komórek jajowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 19:07
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Asia tak ja od 10 lat mam zdiagnozowane policystyczne jajniki i przez to dziadostwo nigdy nie miałam owulacji.Ciekawa jestem co mi powie w poniedziałek jakie leki itp i czy się ten torbiel wchłonoł bo boje się że nie i znów się wszystko przesunie.Karcia
-
Karcia wrote:Asia tak ja od 10 lat mam zdiagnozowane policystyczne jajniki i przez to dziadostwo nigdy nie miałam owulacji.Ciekawa jestem co mi powie w poniedziałek jakie leki itp i czy się ten torbiel wchłonoł bo boje się że nie i znów się wszystko przesunie.
Dziewczyny a co sądzicie O szpitalu malarkiewicza? -
ja nie mam własnego zdania, ale moja przyjaciółka tam rodziła i ma dobrą opinię o tej placówce. Ja się mocno zastanawiam nad porodem właśnie tam zależy nam nad porodem rodzinnym a wiem, że tam partner może nawet na noc zostać
poza tym moja koleżanka położna tam pracuje, ale obecnie jest w ciąży i termin ma identyczny jak ja więc mi szyjki nie pomasuje
Teraz szpital malarkiewicz dostał granty na program o nazwie KOC Kompleksowa Opieka Ciężarnej od 20 tc można się do nich zgłosić i w ramach tego programu otrzyma się kompleksową opiekę, łącznie z dentystycznąAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
leo wrote:Izaura ja też miałam długi protokół.
Asia czyli zastanawiasz się nad malarkiewiczem? Ja słyszałam w sumie dobre opinie ale ja jednak chciałabym w Wojewódzkim, muszę jeszcze pogadać z ginkiem czy to możliwe
niby jest dużo czasu ale leci on tak szybko, że nim się obrócimy trzeba będzie przećleo lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
nick nieaktualnyana1122 wrote:U mnie właśnie przez podejście doktora d wszystko się przesunelo o miesiąc bo nie dał mi od razu skierowania na usunięcie polipa tylko kazał przyjsc później. Jestem na niego zla.
Dziewczyny a co sądzicie O szpitalu malarkiewicza?
Asia m_b w Wojewódzkim też są porody rodzinne. Remont tam był ostatnio na oddziałach i mam nadzieję, że i trakt porodowy unowocześnili. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam skierowanie na histeroskopie do malarkiewicza I ciekawa jestem jak tam będzie. Chcialam do wojewódzkiego do doktor W ale powiedział że właśnie on się zajmuje ciężkimi przypadkami co naprawdę potrzebują pilnej pomocy np onkologia więc tam bym czekała Ze 3 miesiące a W tym szpitalu Kolo artemidy kilka dni niby.
-
Ana spokojnie sobie poradzą a jeśli w wojewódzkim miałabyś czekać to się nawet nie zastanawiaj
hmm Ena pierwszy raz słyszę, że nie można w wojewódzkim, ale w każdej plotce może być trochę prawdy, więc na wizycie we wrześniu zweryfikuje z dr, on tam przecież pracuje
Wiem, że w wojewódzkim są porody rodzinne, ale u malarkiewicza trochę inaczej to wygląda, nawet jeśli jest cesarka to tatuś dostaje dzidzię na ręcę, kiedy mamę zszywają, poza tym nie wyganiają do domu, można siedzieć do późnej nocy, albo tak jak pisałam zostać na noc.
Ale my się tylko zastanawiamy, pewnie skończy się u dr P w wojewódzkimWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 09:36
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Izaura wrote:Hej Dziewczyny mnie niestety tez czeka in vitro....planujemy październik. Czy mozecie mi napisac czym sie różni protokół krótki od długiego? ?
leo, Izaura lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥