X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny mnie niestety tez czeka in vitro....planujemy październik. Czy mozecie mi napisac czym sie różni protokół krótki od długiego? ?

• Karcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura w długim najpierw dają Ci antyki na miesiąc na wyciszenie i dopiero po miesiącu zaczyna się stymulacja a w krótkim od razu zaczyna się od stymulacji. To w poniedziałek dużo z nas ma wizytę biedny ten dr Z nasłucha się naszych narzekań :)

Izaura lubi tę wiadomość

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki karcia....a możesz mi jeszcze odp od czego to zależy czy przyjmuje sie antyki czy nie??

• Karcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie np miało duże znaczenie AMH bo ja mam wysokie bo około 10 czyli jestem niby podatna na stymulacje a antyki się bierze po to żeby wszystko wyciszyć żeby później się lepiej stymulować czyli ja idę krótkim protokołem bez antyków bo boją się żeby hiper stymulacji.

Izaura lubi tę wiadomość

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które jestescie po in vitro, jakimi protokolami szlyscie??

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szłam długim protokołem. Najpierw wyciszenie, bo później organizm lepiej się stymuluje ;)
    Karcia A Tobie zdiagnozowal dr zespół policystycznych jajników przy takim amh?
    Moje amh to 2,7 dr mówił, że do 4 jest ok A później nie do końca jest dobrze, bo przy wysokim amh pojawia się bardzo dużo pęcherzyków ale nie koniecznie chcą rosnąć i tak jak pisze Karcia pojawia się bardzo wysokie ryzyko hiperstymulacji.
    Stąd między innymi przy zespole nie zachodzi się naturalnie w ciążę, niby pęcherzyki się pojawiają ale nie dojrzewają i nie ma w nich komórek jajowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 19:07

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pochodzę do ivf w listopadzie I będę szła długim protokołem przy niskim amh

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia tak ja od 10 lat mam zdiagnozowane policystyczne jajniki i przez to dziadostwo nigdy nie miałam owulacji.Ciekawa jestem co mi powie w poniedziałek jakie leki itp i czy się ten torbiel wchłonoł bo boje się że nie i znów się wszystko przesunie.

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    Asia tak ja od 10 lat mam zdiagnozowane policystyczne jajniki i przez to dziadostwo nigdy nie miałam owulacji.Ciekawa jestem co mi powie w poniedziałek jakie leki itp i czy się ten torbiel wchłonoł bo boje się że nie i znów się wszystko przesunie.
    U mnie właśnie przez podejście doktora d wszystko się przesunelo o miesiąc bo nie dał mi od razu skierowania na usunięcie polipa tylko kazał przyjsc później. Jestem na niego zla.
    Dziewczyny a co sądzicie O szpitalu malarkiewicza?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam własnego zdania, ale moja przyjaciółka tam rodziła i ma dobrą opinię o tej placówce. Ja się mocno zastanawiam nad porodem właśnie tam :) zależy nam nad porodem rodzinnym a wiem, że tam partner może nawet na noc zostać ;)
    poza tym moja koleżanka położna tam pracuje, ale obecnie jest w ciąży :) i termin ma identyczny jak ja więc mi szyjki nie pomasuje ;)

Teraz szpital malarkiewicz dostał granty na program o nazwie KOC Kompleksowa Opieka Ciężarnej od 20 tc można się do nich zgłosić i w ramach tego programu otrzyma się kompleksową opiekę, łącznie z dentystyczną :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• leo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura ja też miałam długi protokół.
    Asia czyli zastanawiasz się nad malarkiewiczem? Ja słyszałam w sumie dobre opinie ale ja jednak chciałabym w Wojewódzkim, muszę jeszcze pogadać z ginkiem czy to możliwe

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana oby u mnie tak nie było bo się wkurzę jak cholera bo czekam już na to jak na zbawienie a gdzie tu jeszcze miesiąc masakra jakaś

Karcia
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo wrote:
    Izaura ja też miałam długi protokół.
    Asia czyli zastanawiasz się nad malarkiewiczem? Ja słyszałam w sumie dobre opinie ale ja jednak chciałabym w Wojewódzkim, muszę jeszcze pogadać z ginkiem czy to możliwe
    jeśli będę mogła i wszystko będzie ok to pomyślimy jeśli nie, to zdecydujemy się na wojewódzki oczywiście ;)
    niby jest dużo czasu ale leci on tak szybko, że nim się obrócimy trzeba będzie przeć ;)

leo lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• Karcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak ja wam zazdroszczę tego parcia :)

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    U mnie właśnie przez podejście doktora d wszystko się przesunelo o miesiąc bo nie dał mi od razu skierowania na usunięcie polipa tylko kazał przyjsc później. Jestem na niego zla.
    Dziewczyny a co sądzicie O szpitalu malarkiewicza?
    Ja nie mam wyrobionego zdania o szpitalu Malarkiewicza, ale dużo o nim słyszałam - i plusy, i minusy. Podobało mi się to, że np. U mojej koleżanki po cc dali zaraz po urodzeniu dzidziola tacie, żeby sobie pokangurowali. Ja rodziłam w Wojewódzkim i mój mąż takiej propozycji nie otrzymał.

Asia m_b w Wojewódzkim też są porody rodzinne. Remont tam był ostatnio na oddziałach i mam nadzieję, że i trakt porodowy unowocześnili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    kurcze jak ja wam zazdroszczę tego parcia :)
    Ja też :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie - jak to jest teraz z porodami - można wybrać szpital? Doszły do mnie słuchy, że w Wojewódzkim to teraz tylko przyjmują cięższe przypadki - jakieś choroby ciążowe np. cholestaza, cukrzyca. Prawda to?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skierowanie na histeroskopie do malarkiewicza I ciekawa jestem jak tam będzie. Chcialam do wojewódzkiego do doktor W ale powiedział że właśnie on się zajmuje ciężkimi przypadkami co naprawdę potrzebują pilnej pomocy np onkologia więc tam bym czekała Ze 3 miesiące a W tym szpitalu Kolo artemidy kilka dni niby.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana spokojnie sobie poradzą :) a jeśli w wojewódzkim miałabyś czekać to się nawet nie zastanawiaj ;)

hmm Ena pierwszy raz słyszę, że nie można w wojewódzkim, ale w każdej plotce może być trochę prawdy, więc na wizycie we wrześniu zweryfikuje z dr, on tam przecież pracuje ;)
    Wiem, że w wojewódzkim są porody rodzinne, ale u malarkiewicza trochę inaczej to wygląda, nawet jeśli jest cesarka to tatuś dostaje dzidzię na ręcę, kiedy mamę zszywają, poza tym nie wyganiają do domu, można siedzieć do późnej nocy, albo tak jak pisałam zostać na noc.
    Ale my się tylko zastanawiamy, pewnie skończy się u dr P w wojewódzkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 09:36

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Hej Dziewczyny mnie niestety tez czeka in vitro....planujemy październik. Czy mozecie mi napisac czym sie różni protokół krótki od długiego? ?
    Izaura a dlaczego "niestety" ciesz się, że macie szanse, zobaczysz, to nic strasznego normalna metoda leczenia a co więcej w końcu się uda, czego Ci życzę ♥♥♥

leo, Izaura lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ