X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    u mnie np miało duże znaczenie AMH bo ja mam wysokie bo około 10 czyli jestem niby podatna na stymulacje a antyki się bierze po to żeby wszystko wyciszyć żeby później się lepiej stymulować czyli ja idę krótkim protokołem bez antyków bo boją się żeby hiper stymulacji.
    Ja mam AMH ponad 9 a szłam długim protokołem :) Według dr W też długi ma większą skuteczność.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już to pewnie gdzieś pisałam :)
    u mnie było tak, że od 5dc dostałam marvelon, następnie jak łyknęłam 19 tabletkę to miałam wizytę i tego samego dnia zaczął się gonapeptyl (23dc), jutro mam 14 dzień gaonpeptylu-po wizycie się okaże czy pójdzie pierwszy strzał z gonalu. Poprawcie jeżeli piszę głupotę- od jutra zacznie się stymulacja.
    Od pierwszej tabletki anty do jutrzejszego zastrzyku minie 33 dni.
    Jeżeli chodzi o samą stymulację-to za kilka dni się dopiero przekonam :)
    Pewnie też tak macie, że nie możecie się doczekać :)
    ana1122 wrote:
    Ja już nie mogę się doczekac. U mnie w październiku antyki W listopadzie działamy a w grudniu na gwiazdę prezent usg z maleństwem. Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak to wygląda czasowo na długim protokole. 20 dni antykow później W ciągu 5 dni przychodzi @ potem 3 dni krwawienia i zaczynam stymulacje. Ile to trwa i jak to wygląda bo maz planuje urlop bo inaczej praca mu będzie przeszkadzać.

asia-m-b lubi tę wiadomość

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    A bylas u dr P.

Tak.

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mogłaby mi któraś z Was powiedzieć jak to jest - ile komórek zostaje maksymalnie zapłodnionych, a co się dzieję z tymi niezapłodnionymi? czy na dalszy ich los mam jakiś wpływ-jakie są możliwości?

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie tak widzę że wszystkie idziecie długimi a ja odmieniec krótkim i zaczynam się obawiać bo same piszecie że po długim są lepsze efekty i znów się martwię czy dr Z na pewno dobrze robi i czy może sama mu podsunąć ten długi protokół jak myślicie?

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mówił że maksymalnie 6 ale nie wiem jak to jest

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    mi mówił że maksymalnie 6 ale nie wiem jak to jest
    Mi doktor W mówił że od kobiety mogą pobrac maksymalnie według prawa 12 komorek A jak to dalej jest to też Nie wiem. Ale pytałam się czy zdarzają się takie przypadki czy może Nie dojść do zapłodnienia I czasami tak też się zdarza

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    no właśnie tak widzę że wszystkie idziecie długimi a ja odmieniec krótkim i zaczynam się obawiać bo same piszecie że po długim są lepsze efekty i znów się martwię czy dr Z na pewno dobrze robi i czy może sama mu podsunąć ten długi protokół jak myślicie?
    Karcia szczerze to zapytaj bo mi też doktor W powiedział że długi protokół daje lepsze efekty więc możesz powiedziec że tak słyszałas a on jako lekarz będzie wiedział co robić

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia dr z wie co robi bo juz nie pierwszy raz kogoś stymuluje do ivf. Będzie dobrze idziesz właściwym protokolem bo masz wysokie amh wiec większe ryzyko hiperki przy długim. I tak będziesz miała dużo komórek zobaczysz.

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile jest ważna czystość pochwy?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce można maksymalnie zapłodnić 6. Tzn pobierają więcej i zapładniają więcej, bo i tak po drodze część "odpada". Jeśli chodzi o komórki można sobie zamrozić, ale z tego co czytałam, mrożone komórki tracą na jakości. Niektóre zarodki po drodze umierają same.. mutują się, źle się dzielą itp

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Karcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba 3 miesiące dziewczyny pisały ale mogę się mylić.?Ja niestety najpierw jeszcze to bakterie muszę wyleczy i czystość do powtórki

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile się czeka na wynik?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 15 minutach już jest wynik

Karcia
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    A czy mogłaby mi któraś z Was powiedzieć jak to jest - ile komórek zostaje maksymalnie zapłodnionych, a co się dzieję z tymi niezapłodnionymi? czy na dalszy ich los mam jakiś wpływ-jakie są możliwości?
    Od tygodnia o tym myślę, muszę koniecznie porozmawiać o mrożeniu z doktorem.
    Z jednej strony chcialabym, żeby jak nawięcej sie zapłodniło komórek i przetrwało, bo wtedy będziemy mieć więcej szans w razie pierwszego niepowodzenia. Z drugiej strony jeżeli za pierwszym razem się uda, to co z całą resztą? Mój mąż twierdzi, że nie bedzie dla niego problemu, żeby oddąć je do adopcji (bo rozumie pary, które są jeszcze gorszej od nas sytuacji) , a ja mam jednak z tym problem. Jakoś coraz ciężej mi z tym wszystkim. Może za dużo myślę.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura jeśli dzięki Bogu zapłodni się 6, to zamrażają 6
    Ale powiem Ci jak było w mojej sytuacji, niestety niczego nie można zaplanować. Jest takie przysłowie: "chcesz rozśmieszyć pana Boga, powiedz mu o swoich planach"
    U nas zapłodniło się 6, ale przy dojrzewaniu jeden zarodek obumarł.
    Pierwszy transfer jednego zarodka - udany, a 4 zostały zamrożone. Już planowałam oddanie do adopcji, bo wiem, że niektórzy nie mają tyle szczęścia przy stymulacji, a niektórym choroby zupełnie uniemożliwiają prawidłowe zarodki.
    I co było dalej?
    Ciąża obumarła w 7tc..
    Następnie crio-transfer jednego zarodka = nieudany
    Następnie crio-transfer dwóch zarodków = zagnieździł się jeden

Bilans jest następujący, przy 6 zapłodnionych, Jasiek w brzuchu i jeden jedyny zamrożony.

Także Lura zostaw wszystko Bogu / losowi, bo najzwyczajniej w świecie nie jesteś w stanie tego zaplanować. Staraj się za duzo nie myśleć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 08:22

eni33 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Asiu
    Jestem raczej twardą kobietą, mało co mnie załamuje, mało kiedy płaczę. Tylko, że tym razem są to myśli i emocje nigdy wcześniej mi nie znane. Czym bliżej końca (transferu) tym więcej może nie wątpliwości ale strachu o każdy szczegół.
    Mimo wszystko... dziewczyny nadal uważam, że to jest nasz rok :) i wszystkim nam się uda :) Innej opcji nie ma

asia-m-b, Izaura lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Laura oby tak bylo jak piszerz ze sie nam uda

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciukI za dzisiejsze wizyty

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na wieści z dzisiejszych wizyt. Może się spotkacie jak jakieś opóźnienia będą.

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ