X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Karcia co ty tu za czarnowidztwo uskukteczniasz? Leki zadzialaja zobaczysz.
    U mnie dzis 11 dzien z gonapeptylem i przyszla @, czyli wszystko wg planu (uwzgedniam tez to ze to ostatnia @ na kilka nastepnych miesiecy) w czwartek dochodzi menopur.
    No oczywiście że ostania @

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRcia ja mam 150, ale nie wiem czy to dużo czy mało. Zobaczymy jutro :)
    Lura tez masz cały brzuch w kropeczkach po igłach? Ostatnia :) i moja też - żegnaj się z nią na 9 miesięcy :)

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka głupio się przyznać, ale już nie pamiętam dokładnie ;)
    z tego co kojarzę to gonapeptyl jest już w gotowym roztworze i ja mimo, że nie ma takiej konieczności trzymałam ten zaczęty w lodówce. Ja nie miałam gonalu więc nie wiem jak wygląda. Miałam menopur a ten natomiast się rozrabia samemu, ale to nic skomplikowanego i to jak rozrobisz to już musisz trzymać w lodówce. Rozrobionego płynu jest taka buteleczka z której sobie nabierasz tyle ile potrzebujesz do strzykawki jednorazowej, jest ich całe mnóstwo w opakowaniu.
    Kupując menopur aptekarz zaproponuje gaziki ze spirytusem, ale grzecznie podziękujcie, bo w opakowaniu jest tego duuuużo (mam do tej pory)

150 to taka standardowa dawka, z tego co pamiętam Zapominajka taką dawkę miała i chyba Leo (popraw mnie jak zgęszczam ;)
    ja miałam 200 chyba.. :D w grudniu się kłułam więc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 09:37

leo lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Karcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dr Ramela to jak dla mnie miły ale fakt nie delikatny i jak mi wykonywał usg to miałam ochotę pokazać mu mojego buta od spodu :) .Dziewczyny a myślicie że da mi jeszcze jakieś leki jak będę na gonal dobrze ragować bo mam go brać do 8 dnia cyklu a dalej co? :)

Karcia
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    Lura tez masz cały brzuch w kropeczkach po igłach? Ostatnia :) i moja też - żegnaj się z nią na 9 miesięcy :)
    Te kropeczki są ale trzeba mocno się przyjrzeć, żeby je zobaczyć. Tylko po wczorajszym zastrzyku najpierw miałam czerwoną plamę, a teraz mocną czerwoną kropkę. Przy pierwszym zastrzyku kułam sie dwa razy. Z tych emocji dopiero jak wkułam się 1 raz to przypomniało mi się, że nie wypuściłam powietrza ze strzykawki i musiałam jeszcze raz :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje na wątku :-)

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    co do dr Ramela to jak dla mnie miły ale fakt nie delikatny i jak mi wykonywał usg to miałam ochotę pokazać mu mojego buta od spodu :) .Dziewczyny a myślicie że da mi jeszcze jakieś leki jak będę na gonal dobrze ragować bo mam go brać do 8 dnia cyklu a dalej co? :)

Karcia niekoniecznie dadzą Ci inny lek, bo Ty idziesz krótkim protokołem. U dziewczyn które idą długim, najpierw jest wyciszenie gonapeptylem a później stymulacja menopurem albo gonal (takie samo działanie)

Lura ja w programie in vitro szczęście z próbówki widziałam, że wcale nie trzeba tego powietrza wypuszczać, bo to są zastrzyki podskórne a nie domięśniowe i nic się nie stanie, także na drugi raz nie musisz się kłuć drugi raz ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Karcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a powiedzcie mi czy Białystok jest ciężkim miastem do jazdy i czy trudno dojechać tam do tam do tego szpitala na punkncję i transfer? bo wybieram się samochodem ale trochę się boje że to jakieś scisłe centrum i że utkne na amen.

Karcia
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia bardzo łatwo przejechać. Białystok to miasto rondo wiec dzięki temu jest łatwo. W samym centrum przyda się nawigacja ;)

leo lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białystok jest super do jazdy samochodem, tylko trzeba uważać gdzie się parkuje (dostałam mandat 100zł)
    Ehh ja to mam jakiś sentyment do tego miasta. Oboje z mężem uwielbiamy tam jeździć, piękne miasto, ludzie przesympatyczni. Nawet w naszą podróż poślubna tam pojechaliśmy :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy też tak źle znosicie ten Marvelon? Ja dziś jestem nie do życia. Rano silne mdłości, teraz troche mniejsze no i do tego ból głowy. Zastanawiam się czy to możliwe że już się źle czuje. Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ktore przygotowujecie sie do in vitro lub jestescie po, jak możecie to napiszcie jak to jest u Was z przyczyną tego że nie możecie zajść w ciążę. My sie staramy juz prawie 6 lat, od 4 pod okiem lekarzy i żaden nie znalazł nam przyczyny. Jestesmy po dwóch insyminacjach, nieudanych. Wrzesień, październik planujemy in vitro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 16:47

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Hej Dziewczyny ktore przygotowujecie sie do in vitro lub jestescie po, jak możecie to napiszcie jak to jest u Was z przyczyną tego że nie możecie zajść w ciążę. My sie staramy juz prawie 6 lat, od 4 pod okiem lekarzy i żaden nie znalazł nam przyczyny. Jestesmy po dwóch insyminacjach, nieudanych. Wrzesień, październik planujemy in vitro

My staramy się jakieś 3 lata. U nas przyczyna leży u mojego męża. Brak prawidłowych plemników i bardzo mała ich liczba. Od razu postawiono diagnozę in vitro. Transfer już pod koniec września.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 17:01

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Emilka, życzę powodzenia ❤

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    U mnie tez nasienie męża i U mnie niskie amh.
    W październiku zaczynam działania pod ivf

Izaura lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura a u nas generalnie wszystko też niby ok też 2 iui nie udane i teraz in vitro myśle że za około 2 tygodnie.

Izaura lubi tę wiadomość

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do Białegostoku to ciesze się ze łatwe miasto bo ja nie cierpię w nieznane jeździć i zwyczajnie mam pietra.

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia to ty się wybierasz do Białystoku sama bez męża?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura mam takie przeczucie, że jeszcze bardziej polubicie Białystok :),
    U nas niestety przyczyna niezdiagnozowana- parametry nasienia są słabe, ale każdy lekarz mówił, że wystarczające do zajścia w ciążę. Po 3 nieudanych iui-zapadła decyzja o in vitro. I tak lecimy z tematem :)
    Dziś pierwsze 150 jednostek gonalu...

Izaura, Lura82 lubią tę wiadomość

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura u nas nie ma przyczyny, a sprawdzone wszystko a do z czyli niepłodność idiopatyczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 19:22

Izaura lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ