Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Lura82 wrote:Karcia co ty tu za czarnowidztwo uskukteczniasz? Leki zadzialaja zobaczysz.
U mnie dzis 11 dzien z gonapeptylem i przyszla @, czyli wszystko wg planu (uwzgedniam tez to ze to ostatnia @ na kilka nastepnych miesiecy) w czwartek dochodzi menopur. -
Słomka głupio się przyznać, ale już nie pamiętam dokładnie
z tego co kojarzę to gonapeptyl jest już w gotowym roztworze i ja mimo, że nie ma takiej konieczności trzymałam ten zaczęty w lodówce. Ja nie miałam gonalu więc nie wiem jak wygląda. Miałam menopur a ten natomiast się rozrabia samemu, ale to nic skomplikowanego i to jak rozrobisz to już musisz trzymać w lodówce. Rozrobionego płynu jest taka buteleczka z której sobie nabierasz tyle ile potrzebujesz do strzykawki jednorazowej, jest ich całe mnóstwo w opakowaniu.
Kupując menopur aptekarz zaproponuje gaziki ze spirytusem, ale grzecznie podziękujcie, bo w opakowaniu jest tego duuuużo (mam do tej pory)
150 to taka standardowa dawka, z tego co pamiętam Zapominajka taką dawkę miała i chyba Leo (popraw mnie jak zgęszczam
ja miałam 200 chyba.. w grudniu się kłułam więcWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 09:37
leo lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
co do dr Ramela to jak dla mnie miły ale fakt nie delikatny i jak mi wykonywał usg to miałam ochotę pokazać mu mojego buta od spodu .Dziewczyny a myślicie że da mi jeszcze jakieś leki jak będę na gonal dobrze ragować bo mam go brać do 8 dnia cyklu a dalej co?Karcia
-
słomka :) wrote:Lura tez masz cały brzuch w kropeczkach po igłach? Ostatnia i moja też - żegnaj się z nią na 9 miesięcy22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
Karcia wrote:co do dr Ramela to jak dla mnie miły ale fakt nie delikatny i jak mi wykonywał usg to miałam ochotę pokazać mu mojego buta od spodu .Dziewczyny a myślicie że da mi jeszcze jakieś leki jak będę na gonal dobrze ragować bo mam go brać do 8 dnia cyklu a dalej co?
Karcia niekoniecznie dadzą Ci inny lek, bo Ty idziesz krótkim protokołem. U dziewczyn które idą długim, najpierw jest wyciszenie gonapeptylem a później stymulacja menopurem albo gonal (takie samo działanie)
Lura ja w programie in vitro szczęście z próbówki widziałam, że wcale nie trzeba tego powietrza wypuszczać, bo to są zastrzyki podskórne a nie domięśniowe i nic się nie stanie, także na drugi raz nie musisz się kłuć drugi raz
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
dziewczyny a powiedzcie mi czy Białystok jest ciężkim miastem do jazdy i czy trudno dojechać tam do tam do tego szpitala na punkncję i transfer? bo wybieram się samochodem ale trochę się boje że to jakieś scisłe centrum i że utkne na amen.Karcia
-
Karcia bardzo łatwo przejechać. Białystok to miasto rondo wiec dzięki temu jest łatwo. W samym centrum przyda się nawigacja
leo lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Białystok jest super do jazdy samochodem, tylko trzeba uważać gdzie się parkuje (dostałam mandat 100zł)
Ehh ja to mam jakiś sentyment do tego miasta. Oboje z mężem uwielbiamy tam jeździć, piękne miasto, ludzie przesympatyczni. Nawet w naszą podróż poślubna tam pojechaliśmy22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Dziewczyny Wy też tak źle znosicie ten Marvelon? Ja dziś jestem nie do życia. Rano silne mdłości, teraz troche mniejsze no i do tego ból głowy. Zastanawiam się czy to możliwe że już się źle czuje. Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę.
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny ktore przygotowujecie sie do in vitro lub jestescie po, jak możecie to napiszcie jak to jest u Was z przyczyną tego że nie możecie zajść w ciążę. My sie staramy juz prawie 6 lat, od 4 pod okiem lekarzy i żaden nie znalazł nam przyczyny. Jestesmy po dwóch insyminacjach, nieudanych. Wrzesień, październik planujemy in vitro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 16:47
-
Izaura wrote:Hej Dziewczyny ktore przygotowujecie sie do in vitro lub jestescie po, jak możecie to napiszcie jak to jest u Was z przyczyną tego że nie możecie zajść w ciążę. My sie staramy juz prawie 6 lat, od 4 pod okiem lekarzy i żaden nie znalazł nam przyczyny. Jestesmy po dwóch insyminacjach, nieudanych. Wrzesień, październik planujemy in vitro
My staramy się jakieś 3 lata. U nas przyczyna leży u mojego męża. Brak prawidłowych plemników i bardzo mała ich liczba. Od razu postawiono diagnozę in vitro. Transfer już pod koniec września.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 17:01
-
nick nieaktualny
-
Izaura wrote:Hej Dziewczyny ktore przygotowujecie sie do in vitro lub jestescie po, jak możecie to napiszcie jak to jest u Was z przyczyną tego że nie możecie zajść w ciążę. My sie staramy juz prawie 6 lat, od 4 pod okiem lekarzy i żaden nie znalazł nam przyczyny. Jestesmy po dwóch insyminacjach, nieudanych. Wrzesień, październik planujemy in vitro
W październiku zaczynam działania pod ivfIzaura lubi tę wiadomość
-
Lura mam takie przeczucie, że jeszcze bardziej polubicie Białystok ,
U nas niestety przyczyna niezdiagnozowana- parametry nasienia są słabe, ale każdy lekarz mówił, że wystarczające do zajścia w ciążę. Po 3 nieudanych iui-zapadła decyzja o in vitro. I tak lecimy z tematem
Dziś pierwsze 150 jednostek gonalu...
Izaura, Lura82 lubią tę wiadomość
-
Izaura u nas nie ma przyczyny, a sprawdzone wszystko a do z czyli niepłodność idiopatyczna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 19:22
Izaura lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥