Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Karcia mnie bolało strasznie, aż płakałam w samochodzie jak wracaliśmy ale na drugi dzień już było dobrze..
Punkcja to nic strasznego, najpierw zastrzyk na rozluźnienie a później króciutka narkoza i to wszystko.
Transfer natomiast wygląda jak zwykłe badanie ginekologiczne, wziernik i tyle bez usypianiaAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
Karcia co ty mówisz. Tak bardzo mi przykro. Iskierka zgasla ale tylko na chwile. Musisz sie podnieść jak feniks z popiołów. Karcia na pocieszenie ja w rodzinie mam kuzynkę ktora miała trzy procedury ivf za każdym razem musieli zaczynać od nowa bo nie mieli mrozakow. Walczyli o dziecko 8 lat aż w końcu udalo sie naturalnie i teraz urodził im się drugi synek. Oni tez juz myśleli ze nie ma dla nich nadziei. Wiem ze jest strasznie ciężko ale musisz byc silna i tak samo wspierać meza bo jemu tez jest ciężko. Musicie walczyć razem i sie wspierać. Sciskam!
-
Boże.. strasznie mi przykro! Wspieram!
Myślę, że ktoś powinien Wam zaproponować badania genetyczne przed kolejną procedurą.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
Karcia wrote:dziewczyny ja już nie wierzę w Boga... zarodki nie przeżyły
Dziewczyny czemu żadne zarodki Nie przetrwaly od czego to zależy? -
po pierwsze już przy punkcji można było zauważyć coś niepokojącego, jeśli przy 20 pęcherzykach były dwie komórki, ja się nie znam ale tu raczej genetyka zawiodła..Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
A ile kosztują badania genetyczne? powiedzcie mi czy w genetycznych wyjdzie dlaczego te pęcherzyki nie zawierają komórek? i czy są jakieś sposoby by to leczyć Zbroch powiedział że medycyna nie ma za bardzo na to wpływu czyli co niema dla mnie już nadziei? ja też najbardziej się tego bałam że nie dojdzie do transferu i co to się nazywa pech.Jak Zbroch dzwonił to wyłam mu do słuchawki widać było że mu przykro ale co mi z tego skoro moje marzenia legły w gruzach.Ja nie wiem ile mi zajmie dojście do siebie po tym wszystkim.Od tej stymulacji mój organizm zwariował od tygodnia wymiotuje co 10 minut bo mnie strasznie mdli.Wydałam też sporo kasy na te zastrzyki które miałam przyjmować po transferze i co z nimi teraz.Mam gdzieś stracone pieniądze najgorszy jest ten cholerny ból w sercu i brak nadziei...Karcia
-
Karcia tule Cię mocno..wiem co czujesz.
badania kariotyp kosztuje 360zł.. powinniście obydwoje zrobić... reszta badań to nie znam.. ja robię na NFZ..tylko że długo się czeka..
a leki możesz komuś odsprzedac...
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Jakie te życie jest niesprawiedliwe! niektórzy nie wiedzą jakie mają szczęście mieć dziecko i nie doceniają tego A my co? Staramy się walczy A nie możemy...
-
nick nieaktualny
-
Karcia..., aż nie wiem co napisać. Strasznie mi przykro
Musisz znaleźć w sobie siłę..., płakać, krzyczeć- a później podnieść się i próbować dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 21:34