Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny dopiero zaczynam swoja drove z Artemida.Czy ktoras z was my name najblizszy czas usrawiona wizyte.Jestem po 3 UIU jak widac bez rezultatu.14 wizyta u Domitrza,zaczynam ICSI.Jaki protokol preferuja w Artemidzie,wolalabym isc krotkim.
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Mialam wogole startowac w Bocianie warszawa,ale za daleko jak dla mnie.Sadze ze tu jest lepszy dostep do lekarzy.Tam Mialam zaczac protokol krotki.Moze dlatego ze man juz jedno dziecko poczete natural-born.A teraz man drugiego meza i niema przyczyny braku ciazy.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Karcia, bardzo mi przykro...
Odpoczywaj teraz, nabieraj sil przed kolejna walka. My tez odpuscilismy, iui i ostatnia stymulacja wyczyscily nas totalnie. Takze wiem o czym mowisz. Dodatkowo moj maz szuka pracy, wiec do staran z lekarzami nieprędko wrocimy."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
A z jakich lekow korzystacie?Czy apteki w Olsztynie maja wszystkie potrzebne pre-party do stymulacji.?Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Witam serdecznie
To mój pierwszy post na forum. W skrócie napiszę o moim przypadku... Swoją drogę z Artemidą rozpoczęłam w lipcu tego roku od rozeznania tematu in vitro. Staramy się od dłuższego czasu o dziecko, bez rezultatu. Z technicznego punktu widzenia i ze mną, i z partnerem wszystko jest ok. Jestem po operacji usunięcia mięśniaka w 2014 roku. Od tego czasu z dużą intensywnością staramy się o potomka. Od września 2015 roku przeszliśmy 6 nieudanych inseminacji, przed tym badanie drożności jajowodów (jeden był niedrożny, został udrożniony). Postanowiliśmy wskoczyć na wyższy level
Z uwagi na mój wiek (ukończone 40 lat) lekarz (doktor W.) zalecił długi protokół. Poza tym nie ma szału jeśli chodzi o moje AMH - 1,5. W sierpniu byłam na Marvelonie. Od 27.08 jadę na gonapeptylu. W najbliższą sobotę kolejna wizyta i mam nadzieję zaczniemy stymulację. Oczywiście z uwagi na wiek nie mam, niestety, refundowanych leków.
In vitro traktuję jako ostatnią deskę ratunku. Mocno wierzę, że się uda.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie starające się. Powodzenia.Monisiek -
[email protected] wrote:A z jakich lekow korzystacie?Czy apteki w Olsztynie maja wszystkie potrzebne pre-party do stymulacji.?
Ja brałam: maverlon, gonapeptyl i menopur
Malawiki i Monisiek witajcie razem raźniejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 18:44
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
e_mil_ka, to ja jestem tuż tuż przed Tobą ale może się zrównamy, bo szybciej i ładniej będą Ci rosły pęcherzyczki
asia-m-b - czy wiesz, na jakiej zasadzie przepisują leki na stymulację? komu menopur, a komu gonal ?? o ile z gonapeptylem nie mam problemu (mąż mi robi, bo sama sobie boję się zrobić), to boję się tych kolejnych zastrzyków na stymulację, które będą wkrótce - czy będę wiedziała jak wymieszać, lub (te w penie) - jak ustawić, żeby dobrze wstrzyknąć... ale to jeszcze przede mną mam nadzieję, że jakoś dam sobie radę ze wstrzykiwaniem i że za bardzo rosnące pęcherzyki nie będą bolałye_mil_ka lubi tę wiadomość
Monisiek -
A Jakie sa koszty tych lekow?Czy dobrze wybralam lekarza.Ile kosztuje punkacja?czy to jest w pakiecie.Mam nadzieje ze do 9 tys.sie wyrobimy.Strasznie sie boje ale I niecierpliwie.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
5 tys. in vitro (z tego, co kojarzę to wizyty 1 tys., 3 tys. punkcja, 1 tys. transfer) + koszty leków - ja mam bez refundacji, lekarz powiedział że ok. 3 tys. (z refundacją połowę - tak mi powiedział); ja póki co zapłaciłam za 20 ampułek gonapeptylu 533 zł;
ponadto badania wirusologiczne (Ty oraz partner) około 600 zł + cytologia i badanie czystości pochwy (ceny nie pamiętam) i badania hormonów - nie pamiętam, ale coś ok. 150 - 200 zł;
i do tej pory 3 wizyty, każda po 250 zł
tak, badanie AMH też musisz mieć (ja miałam z marca ze Szpitala Miejskiego, ale musiałam zrobić - dla sprawdzenia - u nichWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 19:16
Monisiek -
Wszystkie badania juz mam,robilismy w warszawie.Niemam tylko Amh-o tym doktor now wspomnial.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
A od czego zalezy czy dostane refundacje? Mam 30 lat to chubs sie lapie.Jeszcze now korzystalam z taking lekow.Pod Iui bralam clo.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
U mnie dziewczyny też lipa. Bo raczej kolejny miesiąc do dupy. Nie dostanę się na ten zabieg usunięcia polipa. Jestem zła jak osa.