Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ena wrote:Dziewczyny mam taką zagwostkę. Byłam dziś na wizycie w Polmedzie i dr robił mi usg. Poszłam, żeby sprawdzić czy była owulka i w sumie jestem po rozmowie ze specjalistą i nadal nic nie wiem. W weekend strasznie mnie bolał brzuch i oczami wyobraźni widziałam pękające pęcherzyki. Dziś na obrazie usg endometrium prawie 8 mm, płyn w zatoce, ale dr nie zauważył ciałka żółtego ani śladu po jakimś pękniętym pecherzyku. Sam nie wiedział czy była owulacja czy nie. Kurde czy te ciałko powinno być widoczne? Sam płyn może świadczyć o przebytej owulce?
Ena ten lekarz jakiś chyba nieogarnięty jest. Skoro nie masz torbieli i jest plyn w zatoce to owulacja jak najbardziej byla. Możesz zrobić sobie pogesteron i wtedy tez sie dowiesz czy owulka byla. Podejrzewam jednak ze byla. Trzymam kciuki za pozytywny test. -
Ena, ciałko żółte nie jest od razu widoczne w obrazie usg, przynajmniej taką informację swego czasu otrzymałam od lekarza, u którego miałam robione IUI (czyli tuż po owu może być niewidoczne). Płyn w zatoce Douglasa może świadczyć o przebytej owulacji.Monisiek
-
Monisiek ja miałam 11 ładnych komórek po menopurze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 12:34
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Ja po menopurze miałam za pierwszym razem 17 a za drugim 15 komórek ale niestety do transferu przetrwało tylko po jednej. Ja dawek nie pamiętam. Lekarz mówił że nie musi być dużo może być tylko 5 ważne by były dobrej jakości. Więc jak liczysz na 7-8 o i tak sporo. pamiętaj liczy sie jakość nie ilość.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za podpowiedzi. Nadziejka taki nieogarnięty ten lekarz. Zobaczymy - do następnego piątku biorę Duphaston i wtedy zrobię test, ale jakoś dużych nadziei nie mam.
Monisiek ja brałam Menopur, ale małą dawkę - 75 jednostek - jeden zastrzyk i pęcherze ładnie rosły. -
Dziś wyczytałam coś na temat kleju który wspomaga podobno zagniezdzenie zarodka.Czy któraś to stosowała.Lek nosi nazwę embrioglue koszt około 350,szanse wzrastają o 10%.Pierwsy raz się z tym spotkałam.Zaden lekarz nic nigdy nie mówił o takiej metodzie.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
[email protected] wrote:Dziś wyczytałam coś na temat kleju który wspomaga podobno zagniezdzenie zarodka.Czy któraś to stosowała.Lek nosi nazwę embrioglue koszt około 350,szanse wzrastają o 10%.Pierwsy raz się z tym spotkałam.Zaden lekarz nic nigdy nie mówił o takiej metodzie.
Niestety, nic nie słyszałam na temat tego leku, więc nie pomogę.
Monisiek -
Ja miałam 200 przez bodajże 7 dni nie pamiętam już do końca. I tak zaplodnili tylko 6 a blastek z tego było 5
Nie martw się Monisiek BĘDZIE DOBRZE!Monisiek lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
[email protected] wrote:Dziś wyczytałam coś na temat kleju który wspomaga podobno zagniezdzenie zarodka.Czy któraś to stosowała.Lek nosi nazwę embrioglue koszt około 350,szanse wzrastają o 10%.Pierwsy raz się z tym spotkałam.Zaden lekarz nic nigdy nie mówił o takiej metodzie.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Dr D to ostatnio strach o cokolwiek pytać, wszystko w pośpiechu, a odpowiedź na jakiekolwiek pytanie to kpiacy uśmiech i krótkie ' nie ma reguły' zresztą nie tylko w artemidzie moje pytania ostatnio pozostają bez odpowiedzi
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
nick nieaktualny[email protected] ja o tym kleju nic nie słyszałam, zatem nie podpowiem.
Ona 84 ja bym tak sama bez konsultacji z lekarzem nie brała tego antybiotyku. -
Jestem po wizycie u dr R. Wbrew wcześniejszy opiniom jakie czytałam dr okazał się bardzo sympatycznym człowiekiem, bardzo opiekuńczym i zaangażowanym. Kiedy mąż powiedział mu że jeszcze nie mam czystości pochwy. Poszedł do pielegniarek żeby dowiedziec się czego jeszcze brakuje jeśli chodź o badania. Pytał jak się czuje, czy mam jakies dolegliwości. Na końcu wizyty podał mi rękę i życzył powodzenia
. Jestem bardziej zadowolona niż z poprzednich wizyt u dr Z. USG wykazało 13 pęcherzyków po 15 mm, 13 mm i 11 mm. Estradiol ponad 1300. Chyba to dobry wynik. Dr powiedział że wszystko idzie dobrze. Kolejna wizyta w poniedziałek u tego samego lekarza.
-
Emilka, u mnie wynik zdecydowanie mniej imponujący, niż u Ciebie, raz, z uwagi na wiek, a dwa - amh niskie. Mam tylko 5 pęcherzyków, nowych raczej nie widać; w lewym 16mm i 18mm, w prawym 2x10mm i 8mm. Estradiol tylko 220. Wizyta w poniedziałek, ale u dr S., szkoda że nie u kogoś innego. Mam kontynuować menopur po 200j. jak do tej pory. Trochę się martwię, liczyłam na więcej pęcherzyków, ale tłumaczę sobie, że nie ilość, ale jakość się liczy.
I jeszcze jedno - też byłam u dr R. - bardzo jestem zadowolonamalgos741 lubi tę wiadomość
Monisiek