Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilka i Monisiek trzymam kciuki i piszcie wszystko na temat wizyt.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Emilka, a ile już przyjęłaś gonalu/menopuru do tej pory? Twój wysoki estradiol świadczy o tym, że komórki jajowe pięknie dojrzewają. Mój estradiol chyba mówi o jednej póki co dojrzałej komórce (przy IUI na pęcherzyk 18mm miałam już pregnyl podawany).
Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem: gonapeptyl, który stosuję, nie dopuści do pęknięcia któregokolwiek z pęcherzyków? Boję się, że do puncji te dwa duże pęcherzyki (16 i 18mm obecnie) będą przejrzałe i nic z nich nie będzie. Teraz tylko pozostaje nam czekać na rozwój sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 12:17
Monisiek -
Mówiły w recepcji, że Z. nie będzie przyjmował. Dziwne. Byłam nastawiona, że do niego trafię. Poza tym powiedziały, że tylko dr S. przyjmuje, a Emilka ma do dr R. umówiona wizytę. Nie podoba mi się to wcale, po co kręcić, nie lepiej powiedzieć, że nie ma miejsc? Nie chciałam trafić do dr S. Byłaś może u niej i coś możesz powiedzieć?Monisiek
-
nick nieaktualny
-
Monisiek ja przyjęłam 562,5 jednostki gonalu. Biorę od 3 dnia cyklu po 112,5 jednostek. Faktycznie w recepcji mówily że dr Z w poniedziałek nie będzie. Ja zrozumiałam że zapisały mnie do dr R ale po Twoich słowach Monisiek nie jestem już niczego pewna. Mówił że widzimy sie w poniedziałek i po tym wnioskuję że jestem zapisana do niego. Jeszcze z nami poszedł do recepcji i kazał zapisać na poniedziałek.
Eni dzięki za kciukasy;) A ty na jakim etapie jesteś?
Ona84 ja bym zgłosiła się do lekarza. Sama kiedyś miałam problemy z infekcjami tylko że u mnie wywoływały je grzyby. Raz tylko próbowałam leczyć sie sama i tak musiałam iść do giną. Jeszcze dostałam taki ochrzan że już więcej nigdy nie leczyłam się sama. Ale i tak zrobisz jak uważasz. Zdrówka życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 13:55
-
Ja jurto pierwszy zastrzyk z menopuru. A za tydzien w sobote wizyta.
e_mil_ka, asia-m-b lubią tę wiadomość
-
Emilka, mi dr R. też powiedział do zobaczenia w poniedziałek i odprowadził do recepcji, a wizyta u kogoś innego.
Dziewczyny, czy Was też bolą zastrzyki z menopuru? Gonapeptyl ok, te jakieś piekace są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 14:12
Monisiek -
Monisiek, Emilka chyba się dzisiaj spotkałyśmy, ja też byłam na wizycie u dr R i niestety nie usłyszałam za dobrych wieści. estradiol ponad 3000 tys., pęcherzyki od 11 do 18 mm, doktor stwierdził że jestem na drodze do hiperstymulacji. dzwonił w mojej sprawie do domitrza i zmniejszyli mi dawkę menopuru do 75 j, kontrola w poniedziałek rano (u dr skłodowskiej) i albo stymulacja zostanie przerwana, albo w najlepszym przypadku dojdzie do punkcji a transfer zostanie odłożony. skąd brać siły na to wszystko....
Monisiek fakt zastrzyki z menopuru są bardziej bolesne, chyba przez te jednorazowe strzykawki i giętkie, tępe igły.
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
No to pewnie ja też jestem zapisana do dr S. Masakra. Do poniedziałku wystarczą mi leki więc będzie musiała mi jeszcze coś przepisać. Już się boje co to będzie. Oby tylko czegoś nie pomyliła. Sonia86 bardzo Ci współczuję. Też boje się tej hiperki.
Nie wiem czy to skutki uboczne gonalu ale od rana strasznie się czuję. Cały dzień męczą mnie mdłości i bóle głowy. -
sonia86 wrote:Monisiek, Emilka chyba się dzisiaj spotkałyśmy, ja też byłam na wizycie u dr R i niestety nie usłyszałam za dobrych wieści. estradiol ponad 3000 tys., pęcherzyki od 11 do 18 mm, doktor stwierdził że jestem na drodze do hiperstymulacji. dzwonił w mojej sprawie do domitrza i zmniejszyli mi dawkę menopuru do 75 j, kontrola w poniedziałek rano (u dr skłodowskiej) i albo stymulacja zostanie przerwana, albo w najlepszym przypadku dojdzie do punkcji a transfer zostanie odłożony. skąd brać siły na to wszystko....
Monisiek fakt zastrzyki z menopuru są bardziej bolesne, chyba przez te jednorazowe strzykawki i giętkie, tępe igły. -
Dziękuje Eve, trochę mi ulżyło po przeczytaniu Twojego posta, u mnie był Gonal po 150 j. przez 6 dni i Menopur też 150 przez 2 dni, dzisiaj i jutro mam wziąć 75 j. Menopuru i w pon. kontrola.
Dziewczyny ja myśle że dr S nie jest taka straszna, miałam z nią kilka razy do czynienia i trzeba przyznać że nie olewa pacjentek, fakt nie jest jakimś wybitnym fachowcem, ale nie podejmuje sama żadnych pochopnych decyzji, ona pierwsza wspomniała mi o endometriozie, co później dr w i d uznali za prawdopodobną przyczynę niepłodności u mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 17:48
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Dziewczyny a jak pojedziecie do Białegostoku to gdzie nocujecie. A i pytanie do dziewczyn ktore juz tak nocowaly bo wiem ze ktoras tak ale nie pamietam gdzie. Przypomnicie mi gdzie. ☺
-
Ostatni znalazłam ogłoszenie że ktoś wynajmuje mieszkanie dla par in vitro w Białymstoku. Chyba jak dobrze pamietam 100 zł za dobę za parę. Podobno blisko do tego szpitala. Ale szczerze to jeszcze nie wiem czy bedziemy nocować bo mąż może nie dostać tyle wolnego.
Soniu mi też ulżyło jak przeczytałam posta Eve. Trzymam za Ciebie kciuki oby wszystko poszło dobrze. No i kolejny raz ulżyło mi czytając Twojego posta. Może ta dr S nie taka straszna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 18:06
-
dzieki karcia