X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z transferem? Może to też hiperstymulacja? Zdrówka i siły dla Was.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Emilka jest juz po operacji. Krwawienie bylo znikome, a prawdopodobną przyczyna bóli i omdlenia sa znacznie powiększone jajniki. Pewnie dzis nic nie napisze bo dochodzi po znieczuleniu. Pozdrawiam
    Dziękujemy za info. Niech wraca do zdrówka

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jesteśmy z Wami, odpoczywaj kochana i niczym się nie martw.

Słomka cudowna beta gratulacje. Myśl pozytywnie, wszystko jest i będzie dobrze.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Emilka jest juz po operacji. Krwawienie bylo znikome, a prawdopodobną przyczyna bóli i omdlenia sa znacznie powiększone jajniki. Pewnie dzis nic nie napisze bo dochodzi po znieczuleniu. Pozdrawiam

Dziękujemy za wieści dobry duszku. Niech teraz odpoczywa a wszystko będzie dobrze.wracaj szybko do siebie Emilka!

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam ostatnie wieści z forum to mam nadzieje ze limit nieszczęść sie juz wyczerpal i teraz juz wszystko musi byc u każdej z nas dobrze.wszystkie klody pod nogi zostały juz rzucone. Teraz trzeba je pokonać i iść juz lepsza drogą!!! Damy rade!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:13

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka obyś miała rację.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Emilka współczuję komplikacji :/ wracaj do zdrowia szybciutko i pamiętaj, że Wasze zarodki będą na Ciebie czekać :)

Monisiek strasznie mi przykro kochana ale z całego serca życzę, żeby ta jedna komóreczka przetrwała i już jako zarodek zadomowiła się w brzuszku ♥

Słomka smutno mi, że reszta zarodków nie dała rady ale oczywiście najważniejszy jest ten pod Twoim sercem. Przyrost bety bardzo ładny :) niech się pięknie rozwija!!!!

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem już po punkcji, mamy 18 komórek. Niestety wystąpiły małe komplokacje po punkcji i jak narazie zostaję w szpitalu
    Zaszalalas z iloscia kochana. A co sie stalo ze zostawili cie w szpitalu krwotok?
    Trzymaj sie dzielnie wszystko bedzie dobrze

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Zostaję jednak w szpitalu. Mam krwawienie do jamy brzusznej. Będą mi robic laparoskopie. Zabieg o 18. Teraz leżę pod kroplówką. Nie wiem co z transferem.
    Ojej to calkiem spore te twoje komplikacje zdrowka kochana :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Hej dziewczyny. Emilka, chyba Cię namierzyłam dziś rano. Zdrówka życzę. Że też musiało Ci się przytrafić coś takiego. My już w domu, ale humor raczej mi nie dopisuje, aż się poryczałam. Z moich 5 pęcherzyków mam tylko 1 komórkę, i to też dr Z. powiedział, jak go zapytałam, że najlepiej nie wygląda. Aż mi się odechciewa wszystkiego. Zabieg miałam mieć o 10.15, a chyba byłam pierwsza. Dziewczyna, z którą leżałam, miała być na 9, a zabrali ją po mnie. Ja byłam tak ok. 9.20. Ona ma 14 komórek, a ja tylko jedną, i do tego marną. Jajniki mnie bolą - w aucie było ok, dopiero jak weszłam do domu to chyba emocje ze mnie zeszły i je czuję. Poza tym wyć mi się chce, mam ochotę się poddać. Już nie mam siły. Dzięki za wszystkie kciuki.
    Uwierz w ta swoja komoreczke ze to wlasnie ta jedna jedyna ktora zostanie twoim kropkiem na 9 miesiecy. Trzymam kciuki

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    U mnie dzisiaj beta 247,3
    Ale mam stracha- bo jak te 5 pozostałych nie dało radę, aż strach w ogóle pisać...
    Slomka teraz to juz tylko pozytywne myslenie beta pozytywna przyrasta jest dobrze :) stres nie jest wskazany w ciazy

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Właśnie się obudziłam. Nie czuje się najlepiej. Mam jakiś dren w brzuchu, jestem cewnikowana bo nie mogę sama oddać moczu. Podlaczona jestem do jakies urządzenia które mierzy mi puls chyba. W nocy dostawałam osocze ale widzę że już nie podają. Cos czuje ze raczej weekend tu spędzę. Transfer przełożony będzie.
    Monisiek trzymaj się dzielnie. Może jednak ta jedna komóreczką wytrwa. Monisiek my siedzieliśmy na izbie przyjęć z takim pojemnikiem na nasienie. Na pewno kojarzysz.
    Batdzo dziękuje Wam za wsparcie. Nikomu nie życzę takich komplikacji. Wszyscy najedlismy się strachu. Nie jadłam ani nie piłam od przedwczoraj. To moje pierwsze doświadczenia w szpitalu. Ładny pobyt sobie zafundowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 04:07

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko trzymaj sie dzielnie duzo zdrowka. Cewnik wyjma ci dzisiaj po spionizowaniu. Podlaczenie do aparatury jest normalne po laparo wiec nie denerwuj sie. Wszystko bedzie dobrze :)
    Trzymam kciuki za twoje kropki zeby wszystkie ladnie sie dzielily i zamrozily. Po przerwie bedziesz miala wypoczety organizm nie umeczony stulacja to tez sa plusy :)

e_mil_ka lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko powtarzaj sobie teraz slowa piosenki Ta jedna na milion .... :)
    Trzymam kciuki za jej piekny rozwoj

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka to piękny przyrost bety.

Emilka szybkiego powrotu do zdrowia.

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje do jutra w szpitalu. Był embriolog u mnie. Wszystkie 6 komórek, zapłodnione :) jutro będę wiedziała więcej. Chociaż tyle dobrego. Mam nadzieje ze będą sie ladnie dzielić. Aż poprawił mi się humor.

słomka :), asiastokrota, Monisiek, asia-m-b, Izaura, nadziejka88, malgos741, Gosia321, Asia08 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści, Emilka. Teraz tylko zdrówka trzeba Ci życzyć.
    Do mnie nie dzwonili jeszcze w sprawie mojej komóreczki, więc pewnie lipa. Ehhhhh. Wolałabym już wiedzieć...

Monisiek
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie Emilka bardzo dobre wieści, trzymam kciuki za ładny podział :)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche optymistycznych wiesci na poczatek dnia bo po wczorajszym dniu to jestem przerażona. Jutro wizyta zobacze co mi tam rosnie☺

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek może nie będzie tak źle. Mnie może poinformowali bo jestem tu na miejscu. Do Ciebie może zadzwonią jak już zacznie się coś dzielić. Trzymam kciuki. Dziś już wstałam z łóżka. Troche chodziłam oczywiście z pomocą. Ale chyba będę żyć:) Eni nie martw się takie komplikacje zdarzają sie bardzo rzadko ja poprostu miałam pecha. Wszystko będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 09:38

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ