X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzwonił właśnie dr Z. Moja jedyna komóreczka się zapłodniła, bardzo dobrze wygląda i rokuje. Jutro transfer z dr D. Boże, jaka jestem szczęśliwa, aż się popłakałam. Cuda się zdarzają.

ana1122, asiastokrota, nadziejka88, Izaura, asia-m-b, malgos741, Gosia321, e_mil_ka, Asia08 lubią tę wiadomość

Monisiek
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie cudowne wieści :)

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę super. powodzenia.
    Emilka wracaj do zdrowia.
    Ja też nie mam dobrych wiadomości po wycięciu polipa kolejna przeszkoda tym razem torbiel. Po malu zaczynam się przyzwyczajać że zawsze coś nie tak.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Dziewczyny, dzwonił właśnie dr Z. Moja jedyna komóreczka się zapłodniła, bardzo dobrze wygląda i rokuje. Jutro transfer z dr D. Boże, jaka jestem szczęśliwa, aż się popłakałam. Cuda się zdarzają.
    Super :) bede jutro trzymać kciuki za udany transfer :)

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziadostwo znów nie chce mi wysłać...

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czemu mam ostatnio taki problem z netem nie mogę nic wysłać do was.Monisiek widzisz jakie super wieści ale wiem co czułaś w oczekiwaniu na ten cholerny telefon ja w nocy się budziłam i sprawdzałam czy przypadkiem nikt nie dzwonił no i się doczekałam... i tak masz duże szczęście bo np słomce wystarczył jeden i od razu strzał w 10 :) więc u Ciebie też na pewno tak będzie.Emilka a Ty jak się czujesz? wracaj szybko do zdrowia i po swoje maleństwa. Ana my chyba taki ciężki krzyż mamy że cały czas pod górę ale Ty masz jeszcze nadzieje co do ivf a ja już nie wierzę w cuda...

Karcia
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:

Super no widzicie dziewczyny nie ma co tracić nadziei, powodzenia jutro, myślami na pewno będę z Tobą i oczywiści kciuki trzymam

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek widzisz jednak się udało. Super wieści. Trzymam kciuki za transfer. Ana w końcu i u Ciebie będzie dobrze. Wiem że to wkurza jesli nie idzie cos po naszej myśli. Karcia nie poddawaj się. Walczymy do końca ile starczy sił. Jesli chodzi o moje samopoczucie to oczywiście ciągle boli mnie brzuch. Nie dość że po laparoskopii to jeszcze dziś dr Z mówił że moje jajniki są tak powiększone że wychodzą poza miednice małą dlatego też tak wszystko mnie boli. Jajniki mam jakbym przez rok non stop miała owulacje wiec nie ma się co dziwić. Dziś wstałam dwa razy ale niestety za drugim razem zrobiło mi się słabo i musiałam trafić do łóżka. Jak leze to jest w miare oczywiście po podaniu środków przeciwbólowych.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Monisiek widzisz jednak się udało. Super wieści. Trzymam kciuki za transfer. Ana w końcu i u Ciebie będzie dobrze. Wiem że to wkurza jesli nie idzie cos po naszej myśli. Karcia nie poddawaj się. Walczymy do końca ile starczy sił. Jesli chodzi o moje samopoczucie to oczywiście ciągle boli mnie brzuch. Nie dość że po laparoskopii to jeszcze dziś dr Z mówił że moje jajniki są tak powiększone że wychodzą poza miednice małą dlatego też tak wszystko mnie boli. Jajniki mam jakbym przez rok non stop miała owulacje wiec nie ma się co dziwić. Dziś wstałam dwa razy ale niestety za drugim razem zrobiło mi się słabo i musiałam trafić do łóżka. Jak leze to jest w miare oczywiście po podaniu środków przeciwbólowych.
    A pilas dużo wody i jadłas bialka przy stymulacji?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka i taką obolałą zamierzają cię jutro wypuścić do domu??? Jak długo może potrwać taki stan jajników??? Wspominali coś o transferze?

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana wodę piłam i to dość dużo. Asia zobaczymy co powiedzą jutro na obchodzie. Wczoraj byla wersja ze dzis wychodzę ale po obchodzie zdanie zmienili. Jutro może też być inaczej niż mówią. Trasfer prawdopodobnie w najbliższym cyklu. Nie mam pojecia jak długo taki stan może sie utrzymywać. Nie wiem jeszcze ile dostane zwolnienia.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dużo tych niewiadomych, podziwiam jak wszystko dzielnie znosisz i ogarniasz

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podadza ci w 3 dobie czy to nie za szybko ? Ale lekarze wiedza lepiej i widocznie tak musi byc. A na ktora masz sie zglosic na transwer na 9 tak jak ktoras z dziewczyn kiedys. Ale chyba nie trzeba byc natczo?

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni, dr stwierdził, że nie ma na co czekać. Nie będę z nim dyskutować :) Co ma być, to będzie. Na 9.30 mam być, prosto na oddział, bez rejestracji. Trzymajcie kciuki.
    Wciąż nie dowierzam, że coś się wykluło w moim jajku.
    Wcześniej niż w 3 dobie mi podadzą, bo punkcję wczoraj miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 14:22

Izaura, Asia08 lubią tę wiadomość

Monisiek
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek będzie dobrze, zobaczysz. Bądź grzeczna i bierz przykład z koleżanki Słomki :)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka, w której dobie miałaś podany zarodeczek?

Monisiek
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek SUPER i ja się poplakalam! Cieszę się bardzo! Niech ten siłacz zostanie z Tobą na 9 miesięcy!

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie jest w 3 dobie, bo 2 już minęły A 3 właśnie jutro będzie ;) ja moje bliźniaki miałam podane w 3 właśnie :)
    Monisiek uwierz mocno! Będzie dobrze zobaczysz :D

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• słomka :) Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Maluszek był podany w piątej.
    Ale Monisiek gdzie mu bedzie lepiej jak nie u mamy :)
    Zaciskam kciuki i czekam na dobre wieści.

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lejecie miód na moje serce. Asia, z mojego powodu płakałaś? - kochana jesteś. Jak dobrze, że jesteście.
    Czy na transfer też potrzebuję piżamkę itp.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 17:24

Monisiek
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ