X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dolaczam do grona kociar bo mam w domu takiego jednego siedmiolatka który jest strasznym indywidualista a o mizianiu nie ma mowy.czasami raz na tydzień podejdzie aby go poglaskac i wtedy mogę ze trzy razy poglaskac bo laskawca mi pozwolił. Smieje sie ze mój kot to kawal chama a resztę dziada! Ale grzecznie mu usluguje bo kocham zwierzęta:)

Makumba, polopiryna, asia-m-b lubią tę wiadomość

• Makumba Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Makumba, tak, szłam długim. Jeszcze nie wiem, kiedy ruszam ponownie. Muszę iść na wizytę, w tym tygodniu spróbuję się zapisać, to może będę wiedziała, co i jak dalej. Dziewczyny pisały, że 3 miesiące przerwy pomiędzy stymulacjami powinno być. Zastanawiam się, czy znowu będę mieć długi protokół, czy może krótki dostanę. Jeśli z antykami, to może od listopada, albo od grudnia. Wszystko wkrótce się okaże, dam znać.

A jak dokładnie to u Ciebie wyglądało? Gonapeptyl, Menopur?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antyki - Marvelon, potem gonapeptyl (aż do punkcji) po pół ampułki dziennie, Menopur - miałam po 200j dziennie, przyjęłam 9x200j. Na koniec Ovitrelle i punkcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 11:35

Monisiek
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Antyki - Marvelon, potem gonapeptyl (aż do punkcji) po pół ampułki dziennie, Menopur - miałam po 200j dziennie, przyjęłam 9x200j. Na koniec Ovitrelle i punkcja.

I uważasz, że to była dobra droga?
    U mnie podobnie, tylko Menopur 225 j i słabo rosną moje pecherzyki. Estradiol 185 w 13 dc, a np. w normalnym cyklu po 0,5 tabl. w 11 dc - 585. Jestem taka rozczarowana....

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletce clostrybegytu- nie dopisałam.
    Jak wyglądał u Ciebie monitoring?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba, ja też byłam bardzo rozczarowana, ale raczej efektem końcowym, czyli brakiem ciąży.
    Co prawda liczyłam, że w efekcie stymulacji uzyskam więcej komórek, a miałam tylko 5. Rozumiem, że przy moim wieku tak może się zdarzyć (40 lat, AMH 1,5). Zdziwiło mnie za to bardzo, że przy estradiolu w ostatnim dniu stymulacji na poziomie 618pg/ml udało się pozyskać tylko 1 komórkę jajową; wydaje mi się, że przy takim poziomie to co najmniej ok. 3 powinny być, a nie jedna.
    W czasie stymulacji pęcherzyki z prawego jajnika (2) rosły ładnie, równo i systematycznie (ostatniego dnia 21,5 i 22,5mm), natomiast w lewym na początku były 3, jeden wielkością był taki, jak te na prawym, a 2 zdecydowanie mniejsze i słabo reagowały na stymulację - w ostatnim dniu na monitoringu miały tylko 15 i 16mm, a ten trzeci zniknął (albo niedokładnie miałam zrobione usg). Endometrium miałam ok, 9mm.
    Zbyt dużo komórek też nie gwarantuje powodzenia, bo nie ilość, a jakość się liczy, ale moja jedna jedyna to porażka jakaś. Coś się u mnie zadziało, bo test mi wyszedł z bladą kreską i leciutko podwyższona beta, ale za 2 dni tendencja spadkowa bety i okres za 2 dni.
    Mam nadzieję, że mi coś zmodyfikują przy kolejnej próbie. Musi się udać!!!!

Monisiek
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dostalam@ wiec moge dzwonic i sie umawiac na wizyte,bede chciala na4listopada mam nadzieje ze miejsce sie znajdzie

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do doktora W

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Makumba, ja też byłam bardzo rozczarowana, ale raczej efektem końcowym, czyli brakiem ciąży.
    Co prawda liczyłam, że w efekcie stymulacji uzyskam więcej komórek, a miałam tylko 5. Rozumiem, że przy moim wieku tak może się zdarzyć (40 lat, AMH 1,5). Zdziwiło mnie za to bardzo, że przy estradiolu w ostatnim dniu stymulacji na poziomie 618pg/ml udało się pozyskać tylko 1 komórkę jajową; wydaje mi się, że przy takim poziomie to co najmniej ok. 3 powinny być, a nie jedna.
    W czasie stymulacji pęcherzyki z prawego jajnika (2) rosły ładnie, równo i systematycznie (ostatniego dnia 21,5 i 22,5mm), natomiast w lewym na początku były 3, jeden wielkością był taki, jak te na prawym, a 2 zdecydowanie mniejsze i słabo reagowały na stymulację - w ostatnim dniu na monitoringu miały tylko 15 i 16mm, a ten trzeci zniknął (albo niedokładnie miałam zrobione usg). Endometrium miałam ok, 9mm.
    Zbyt dużo komórek też nie gwarantuje powodzenia, bo nie ilość, a jakość się liczy, ale moja jedna jedyna to porażka jakaś. Coś się u mnie zadziało, bo test mi wyszedł z bladą kreską i leciutko podwyższona beta, ale za 2 dni tendencja spadkowa bety i okres za 2 dni.
    Mam nadzieję, że mi coś zmodyfikują przy kolejnej próbie. Musi się udać!!!!

Coś poszło nie tak.
    Zobaczymy co będzie ze mną.
    Nie czekaj, nie ma na co.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    I uważasz, że to była dobra droga?
    U mnie podobnie, tylko Menopur 225 j i słabo rosną moje pecherzyki. Estradiol 185 w 13 dc, a np. w normalnym cyklu po 0,5 tabl. w 11 dc - 585. Jestem taka rozczarowana....
    Ja też dostałam 225 j menopuru. Ciekawe co tam U mnie wyrośnie? U mnie bez zadnej stymulacji do iui w 10 dc miałam estriadol 353 i jeden pecherzyk 22. Dziś jest mój 11 Dpo i już widziałam nitki krwi więc wredna @ jednak przyjdzie. No to zaczynamy walkę dalej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 15:30

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 84 to dzwoń do nich jutro żeby się zapisać do dr W, bo często miejsc wolnych do niego brakuje. Ja jestem do niego zapisana na 4, ale jeśli dostanę wcześniej okres, to będę musiała iść do kogoś innego dnia, to jak coś, to mogę odstąpić termin.

• ona84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko
    Ja chce isc blizej owulki.a ty ktoreho dc chcialas isc do niego.jutro9 i dzwonie

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazdziernik

07:ona84 - laparoskopia
    21:gosia321-transfer

24:malawiki1 wizyta rozpoczęcie zastrzyków na wyciszenie
    25:polopiryna - betowanie 1 :)
    27:asiastokrota - betowanie 1 :(
    27:ana1122-rozpoczęcie stymulacji-krótki protokó
    27:Malgos741 -wyciecie torbieli z piersi
    27:Niepokonana -rozpoczecie stymulacji -dlugi protokol

Listopad
    1:Izaura-rozpoczecie zastrzykow na wyciszenie
    4:Ena -wizyta

Styczeń
    18:Asia-m-b-termin porodu

Luty
    03:Leo termin porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 19:55

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka a ten stymen to do rozpoczecia stymulacji mam brać?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    U mnie znow bida :(
    Mialam na czwartek ustalona histeroskopie w Białymstoku, niestety mimo taletek anty okres sie nie pojawia ( powinien byc juz tydzień temu). Musze jutro odwolac zabieg. I znow czekanie na kolejny termin. A juz mialam wszystkie badania itp do zabiegu gotowe ehh ja to zawsze mam pecha.
    Za to jutro jedziemy na badania genetyczne, oby to sie udalo.
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za was wszystkie.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Nadziejka a ten stymen to do rozpoczecia stymulacji mam brać?

Ana mi tak mówili żeby brać do stymulacji i dr w i dr p. Nawet ostatnio dr p pytal czy biorę i ile tabletek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 84 ja muszę być na wizycie w 2-3dc. Ostatnią tabletkę duphastonu biorę w czwartek i czekam na @@@. Daj znać jutro czy ci się udało zapisać.

Laura 82 rozumiem twój wkur... OBY jutro się udało wszystko załatwić.

• eni33 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Czesc dziewczyny.
    Mialam na czwartek ustalona histeroskopie w Białymstoku, niestety mimo taletek anty okres sie nie pojawia ( powinien byc juz tydzień temu). Musze jutro odwolac zabieg. I znow czekanie na kolejny termin. A juz mialam wszystkie badania itp do zabiegu gotowe ehh ja to zawsze mam pecha.
    A gdzie jedziesz na te badania genetyczne. I jak dlugo czekalas.

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Czesc dziewczyny.

Współczuję! ale może jednak skusiłabyś się na test? ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Asia dobry pomysł :-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ