Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co pamiętam to w ciągu pół godziny trzeba dowieźć nasienie. Ale nasienie też można oddać na miejscu. Nie wiem jak jest w szpitalu ale myślę że na pewno mają do tego jakieś pomieszczenie. Tak jest chyba wszędzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 14:07
-
eni33 wrote:A ja mam jeszcze pytanie kiedys chyba na tym forum ktoras z was pisala o fajnych ksiazkach do poczytania o in vitro o przejsciach kobiet. Mozecie przypomniec te tytuly.
Eni, ja pisałam
Pierwsza to Śnieżynki Liliany Fabisińskiej i druga Miłość na szkle Barbary Sęk. Obie fajne (moim zdaniem).
Na czwartek umówiłam się na wizytę do dr P. (chyba najbardziej przypadł mi do gustu). Idę sprawdzić co i jak i ustalić drogę postepowaniaeni33 lubi tę wiadomość
Monisiek -
eni33 wrote:A mialas rozpisane jakie dokladnie badania trzeba zrobic czy tylko poszlas powiedzialas ze genetyczne i juz. A w jakim labolatorium robilas. A wyniki bedziesz konsultowala z lekarzami z Artemidy.
Mutacja v-leiden brak, Mutacja mthfr, MGP te 3 badania po ok 170-150 zł od osoby.
Lepiej samemu wiedzieć, co się chce bo w szpitalu to nic nie podpowiedzą. Robiliśmy w szpitalu wojewódzkim. Najpierw trzeba zadzwonić do poradni genetycznej i się umówić.
Co ważne krew pobierana jest od 7 do 9, my dziś grzecznie czekaliśmy w kolejce 1,5h bo nikt nam nie powiedział, że możemy wejść bez kolejki bo to pilne badanie. Takim sposobem musimy jechać na pobranie krwi jeszcze raz. Podobno ok 10 rano kurier odbiera próbki krwi i to leci to Berlina.
Mnóstwo kasy na te badania poszło, ja sie nastawiłam dziś że to będzie mniej niż 1000, wiec z butów mnie wyrwało przy kasie. Może spróbuj na NFZ ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 14:28
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeni33 wrote:Doradzcie mi co robic . Jeszcze nie bylam na wizycie po nieudanym transwerze. Chcialam isc do dr Z bo mam do niego zaufanie i prowadzil mnie do invitro. Ale mysle zeby isc do dr W lub P. Do nich tez lubie chodzic, oni sa z Olsztyna i poradza cos wiecej na temat badan genetycznych.
Wiadomo, że każda z nas ma swoje typy w Artemidzie. Dla mnie dr W jest numer jeden, ale ostatnio nie mogłam na niego trafić. W sumie to często go nie ma w klinice i przerzucają do kogoś innego. Z tych trzech u mnie jest taka kolejność: DR W, DR P i Dr Z. -
roslinka wrote:Witam wszystkie Panie,
Szukam porady, mam nadzieję, że mi doradzicie.
Gin zleciła, aby mąż wykonał badanie nasienia - powiedziała, żeby zrobić w Szpitalu Miejskim. Tylko, że do Olsztyna mamy około godzinę drogi, a nasienie musi być chyba świeże? Jak wygląda takie badanie, czy można je dowieźć czy pobrać na miejscu w Miejskim? Proszę o jakieś podpowiedzi.
Ja bym poradzila jechac do szpitala i oddać na miejscu bo pól godziny przed i tak was nie urządza a oddawać gdzies po łazienkach jest bez sensu gdy ma sie odpowiedni pokój (bynajmniej tak jest a Artemidzie) jesli robicie prywatnie to nie chcecie komputerowo w artemidzie? Będzie pewność ze badanie jest prawidłowo wykonane i na nowocześniejszym sprzecie bo Artemida niedługo działa w Olsztynie wiec sprzęt maja bardzo nowoczesny. -
ona84 wrote:aha ok bo idac tam nigdy nie wiesz ile zaplacisz.
Na samym poczatku jak klinika sie otwierala to jak dibrze pamietam za pierwsze wizyty u niego chyba 120 placilismy ale to dawno i nieprawdaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
e_mil_ka wrote:Asiastokrota bardzo mi przykro. Wiem że nie jest łatwo ale trzymaj się.
A ja dziś byłam na kontrolnej drugiej wizycie poszpitalnej. Zastrzyków ciąg dalszy z fraxeparyny bo d- dimery powyżej 1000. Mam nadzieję że to już ostatnie 10 zastrzyków.
Kupiłam dziś vitrum D3 ale w aptece mieli 2000j. Czy mogę brać dwie tabletki dziennie? Jak myślicie?e_mil_ka lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Gosia321 wrote:Pazdziernik
24:malawiki1 wizyta rozpoczęcie zastrzyków na wyciszenie
25:polopiryna - betowanie 1
27:asiastokrota - betowanie 1
27:ana1122-rozpoczęcie stymulacji-krótki protokó
27:Malgos741 -wyciecie torbieli z piersi
27:Niepokonana -rozpoczecie stymulacji -dlugi protokol
Listopad
1:Izaura-rozpoczecie zastrzykow na wyciszenie
3-4:gosia321 -betowanie
4:Ena -wizyta
7:malawiki1 wizyta-rozpoczecie prawidłowe stymulacji
Styczeń
18:Asia-m-b-termin porodu
Luty
03:Leo termin porodu
eni33 lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
ana1122 ja sobie kupiłam gaziki do dezynfekcji. W opakowaniu jest 100 szt. i są już nasączone środkiem do dezynfekcji. Myślałam że 100 szt to za dużo ale w moim przypadku ponad połowę już wykorzystałam.
-
nick nieaktualnynadziejka88 wrote:Ja bym poradzila jechac do szpitala i oddać na miejscu bo pól godziny przed i tak was nie urządza a oddawać gdzies po łazienkach jest bez sensu gdy ma sie odpowiedni pokój (bynajmniej tak jest a Artemidzie) jesli robicie prywatnie to nie chcecie komputerowo w artemidzie? Będzie pewność ze badanie jest prawidłowo wykonane i na nowocześniejszym sprzecie bo Artemida niedługo działa w Olsztynie wiec sprzęt maja bardzo nowoczesny.
Dzięki za podpowiedz, chyba zdecydujemy sie na Artemidę. Ja się zupełnie nie orientuję, gin zasugerowała miejski wiec na to sie nastawiłam. Ale skoro i tak trzeba zapłacić to nie robi nam różnicy gdzie. Pozdrawiam i życzę powodzenia dla wszystkich staraczek -
Asiustokrotko, współczuję. Myślę o Was cały czas i trzymam kciuki.
Jeśli chodzi o książki, to ja pisałam jeszcze o "Nadziei na nowe życie".asiastokrota lubi tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
7 listopad eni33-wizyta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 18:29