Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ena wrote:Wszystko ok? OdstawiŁ ci ten lek? wOŁAŁABYŚ DO NIEGO CHODZIĆ CZY JEDNAK DR W?
ogólnie sprawdził co trzeba, zrobił usg i tyle. Leki wszystkie kazał brać tak jak dr W przykazał, nic w to nie wnikał. Nawet w karte dobrze nie spojrzał a ja się pomyliłam i powiedziałam, ze biorę Euthyrox 50 gdzie mam w karcie 25. No i wypisał mi 50tke wiec muszę brać teraz po pół tabletki
a i o wagę spytał, ale tylko wpisał w karte, nie wnikał jaki przyrost ani nic. Za to ciśnienia mi nie zmierzył
wiec jako zastępstwo za dr W spoko, ale nie zmieniłabym prowadzącego.
-
polopiryna wrote:No właśnie nie wytrzymałam 2 tygodni. Też źle spałam w nocy, cały czas jechałam na melisie, a i to niewiele dawało. Pierwszy test z krwi zrobiłam 10 dni po transferze. Jak w piątek beta wyszła pozytywna, to oczywiście weekend stresu czy przyrasta. Ja to straszny panikarz jestem
A kiedy masz zrobić test?
W niedzielę... Za tydzień
Ja miałam podany 2 dniowy zarodek, a nawet dwa 2 dniowe zarodkii 10 dni to raczej za krotki okres na zrobienie testu.
W dolnej części brzucha mnie tak jakby rozpiera, naprawdę mam wewnętrzną nadzieję na pozytywny finisz. No ale wiadomo tfu tfu!
To idę, strzelę sobie meliskę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 14:39
-
ana1122 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jakiej wielkości były wasze pęcherzyki jak podjęto decyzję O punkcji. Bo ja dziś się zmartwilam. moje wielkosci to 18,19,13,15,12 i pani doktor powiedziała że tylko 2 pęcherzyki się nadają czyli Z 5 zrobiło się już 2 A co dalej:-\
Moje pęcherzyki miały prawie wszystkie ponad 20 mm do 25 mm. -
ana1122 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jakiej wielkości były wasze pęcherzyki jak podjęto decyzję O punkcji. Bo ja dziś się zmartwilam. moje wielkosci to 18,19,13,15,12 i pani doktor powiedziała że tylko 2 pęcherzyki się nadają czyli Z 5 zrobiło się już 2 A co dalej:-\Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Ana spokojnie jeszcze urosną. . Ona mało doświadczona.. byłam i niej i sama nie wiedziała co zrobić..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 16:21
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Dziewczyny A ile miałyscie monitoringow? Bo ona to jakby chciała już mnie na punkcje wysłać żeby te 2 duże nie były za duże
-
Znacie może jakieś fajne tytuły książek odnośnie in vitro?Sniezynki i miłość na szkle pochlonelam w jeden dzień.Przydałoby się coś jeszcze.
Im bliżej poczatku stymulacjji tym bardziej się niepokoje.Oby wszystko poszło jak trzeba,o tym czy się uda czy nie narazie nie myślę.Juz dawno nie czułam się tak niepewnie-a co jeśli nic nie uchoduje,albo jajeczka się nie zaplodnią. Fuck jak to przetrwać.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Emilka a co się stało z reszta twoich komórek bo miałaś ich bardzo dużo?
Czy któraś z was myślał o adopcji zarodka,?Co jeśli będzie ich kilka a się uda zapierwszym razem.kiedy trzeba podjąć decżyję co zresztą zrobić?
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Malawiki może warto poczytać coś innego niż książki na temat in vitro, może spotkać sie ze znajomymi oderwać się na chwile od rzeczywistości. Mi tak było łatwiej. Wtedy nie miałam czasu na rozmyślanie. No ale chyba każdy może mieć inne sposoby na odstresowanie. Może jakiś wypadzik do kina na dobry film, zakupy
-
Oj chciałabym ale sama wiesz ile kasy trzeba wydać na leczenie-zakupy odpadają małych nie umiem robić. Lubię książki i dzięki nim się relaksuje.Zresztą ciekawa jestem innego punktu widzenia,czasami czuje się jak królik doświadczalnych,ale podoba mi się to ze mogę próbować i postęp nauki jest tak duży ze daje mi ta szanse.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Dzieki temu że komórki można zamrozić byłby to mniejszy koszt następnej procedury,przecież nie trzeba by było znowu stymulacji.Gdzie te komórki przepadają? One są przecież nasze.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Malawiki, jeśli chodzi o mnie, to wyszłam z założenia - albo moja własna komórka i plemniczki mojego prywatnego
męża, albo trudno, nie zostaniemy rodzicami
Nie bierzemy też pod uwagę adopcji. Uważam, że każdy ma prawo do własnych decyzji, jednak żadna ze stron nie może wywierać presji na partnerze (niestety, znam takie przypadki) i zmuszać do czegoś, na co partner/ka może nie mieć ochoty. Ostatnio miewam czarne myśli na temat tego, że może nam się nie udać i nigdy nie zostaniemy rodzicami, ale naszych ustaleń będę się trzymać.
Monisiek -
Hmm no tak z tą kasą masz racje. Też jesteśmy spłukani. Ale spotkanie np. ze znajomymi nic nie kosztuje
. Ale wiesz co szczerze to ja przed stymulacją miałam przeczucie że będzie owocna stymulacja. Nie wiem dlaczego mój mąż też miał takie przeczucie. Byliśmy oboje bardzo spokojni. Sami aż byliśmy zdziwieni.
-
Ja tez bym się nie zdecydowała na adopcje zarodków, dla mnie to zbyt kosztowne i nie etyczne.Dlatego mam problem jeśli będę musiała oddać swoje.Wiem ze jest wiele par które na to czekają ale jednak serce tam gdzieś kłuje.Ja mam dziecko z pierwszym mężem, a teraz staram się o drugie z drugim mężem.Jeśli on nie będzie mógł mi go dać to pozostaje mi mój jedynak.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Chciałabym juz mieć to za sobą, nie wiem ile jajek wychoduje,może byc nawet jedno aby było szczęśliwe i zdrowe.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Ale klinika jednorazowo może zaplodnić tylko 6 twoich komórek!a gdy wyprodukujesz więcej i są dobrej jakości? To co z nimi.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)